Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Star wars, care e ordinea?

Upgrade stocare! Pot clona SS...

Oferta de locuinte a scazut in Ro...

amortizoare pentru alt model
 Ulei ungere lant /ulei amestec Hu...

Vreau sa incep sa joc tenis de camp

titanic 1:200 libertatea

Upgrade ram Asus Rog Zephyrus G16...
 Terminator End of war 2023

Senzor de prezența/mișc...

Filmare camera video sau smartphone

Rog confirmare/infirmare solutie ...
 Cablu fan controller - placa de b...

Un sfat, va rog, ce senzori sa fo...

Rezerva succesorala, donatie scut...

Prima History

Au existat in anii 90 licee de cartier de 8-9-10 pe linie

- - - - -
  • Please log in to reply
61 replies to this topic

aaaa4567

aaaa4567

Senior Member

• Grup: Senior Members

View PostTsunamii, on 14 aprilie 2023 - 20:59, said:

la ce te referi la facultate sau master?

Chimia nu prea am invatat-o din cauza profesoarei. Acum imi pare rau.
Dar ce am invatat atunci..
Nu, domnule, la liceu ma refer.

dorin_2k

dorin_2k

Master Member

View Postaaaa4567, on 14 aprilie 2023 - 20:17, said:

Pai si atunci de ce dupa ce au bagat camerele lui Funeriu a scazut brusc procentul de promovati? Inseamna ca destui erau sub 5, si baniesc ca la materiile alea grele (matematica, fizica), nu la romana etc.
Funeriu a fost ministru prin 2010. Înainte de 89 nu mergea cu copiatul.

Tsunamii

Tsunamii

Bucuresti

View Postaaaa4567, on 14 aprilie 2023 - 20:48, said:

Asa erau toti sau aproape toti? La toate materiile? In special la mate-fizica-chimie? De la 8 in sus? Fara s ainvete? Asta zic unii si mi se pare curios. Abia am intalnit oameni sa fie buni la 2 materii grele, gen fizica+chimie etc etc. Cati aveau peste 8 la 2 materii grele, zic?

Sa zic ca erau 3-4 intr-o clasa de 36 de elevi
Eram putoare mare

Intr-a noua am ramas corigent la fizica in primul trimestru si in vacanta am "prins-o"
Cam rupeam la fizica dupa

Intr-a 12-a corigent la romana in primul trimestru...

la facutlate a fost foarte nasol in special in primii 3 ani, era materie multa si destul de dificila
M-a cam solicitat

Dimineata servici de la 6:30 la 2:45PM, apoi pe jos de la valea Cascadelor din Militari pana la poli unde incepeam la 6:30PM pana la 10:30PM sau parca de la 5:30 la 9:30 nu mai tin minte
Apoi acasa si urmatoarea zi, iar trezirea la 5 dimineata

Se munceau si sambetele, iar duminca mergeam la refacere la geometrie descriptiva, foarte solicitanta daca uitai ce linii proiectezi
Aveam de intersectat piramide cu conuri in unghi si proiectate pe cele 3 planuri...

Apoi dupa un an am cunoscut-o pe mandra si mergeam cu ea pe jos..
Dupa 2 ani ne-am imprietenit si dupa inca 2 ne-am casatorit... Eu 24 ea 22

bag picioarele parc-a fost alta viata
Cand ma uit la idiotii astia mici care habar n-au ce e aia viata...
Universul lor se opreste la telefoane..

maccip

maccip

45 ani

View Postutopium, on 14 aprilie 2023 - 20:57, said:

Eu am facut o clasa foarte buna, probabil cea mai buna din judet (atat dupa mediile de intrare, cat si dupa rezultatele pe la olimpiade). Cu toate astea, la Bac am avut in clasa persoane care au copiat,
Da, se copia. Si se "ajuta". Pe mine ma ajuta prietena sa trec lasa la romana, franceza, istorie. Eu rareori pe ea, dar nu sa treaca clasa ci ca sa fie un fel de egalitate.
De copiat se copia si in liceu si in facultate. Erau cam aceiasi care copiau, dar aveau metode dezvoltate si un psihic pe masura.
Eu am incercat, dar nu eram facut pentru asta.
Insa, copiam de la colegul, care-mi plasa caietul de teza mai aproape sa vad si eu, si cu vederea periferica, capul aplecat. Tineau la mine si nu voiau sa raman repetent.
Cand trebuia sa citesc la franceza, colegul sau colega de banca imi scria in romana cum tre sa sune cuvantul. Eram praf.
Cam 15% dintre colegi copiau de rupeau, cam 30% erau "ajutati" sau colaborau. Se sufla la greu.

Erau materii usoare sau tratate cu neglijenta de catre profesori , dar unele la care profesorii erau exigenti. Printre care si prostia aia de limba latina, aveam o duduie profesoara. Istoria era iarasi tratata exigent. N-o suportam. Mate, fizica, chimie, dar macar astea era firesc deoarece eram profil mate-fizica. Faceam si informatica, dar la misto.

dorin_2k

dorin_2k

Master Member

Dar de Economia politica cine își mai aduce aminte? Trebuia sa am Constituția României și Programul PCR pe banca la ora. Colegul din spate imi sufla tot și eu ii țineam fața (ma puneam între el și profesoara și el putea copia fără probleme din banca 6 de la perete).

Tsunamii

Tsunamii

Bucuresti

View Postmaccip, on 14 aprilie 2023 - 21:58, said:

Da, se copia. Si se "ajuta". Pe mine ma ajuta prietena sa trec lasa la romana, franceza, istorie. Eu rareori pe ea, dar nu sa treaca clasa ci ca sa fie un fel de egalitate.
De copiat se copia si in liceu si in facultate. Erau cam aceiasi care copiau, dar aveau metode dezvoltate si un psihic pe masura.
Eu am incercat, dar nu eram facut pentru asta.
Insa, copiam de la colegul, care-mi plasa caietul de teza mai aproape sa vad si eu, si cu vederea periferica, capul aplecat. Tineau la mine si nu voiau sa raman repetent.
Cand trebuia sa citesc la franceza, colegul sau colega de banca imi scria in romana cum tre sa sune cuvantul. Eram praf.
Cam 15% dintre colegi copiau de rupeau, cam 30% erau "ajutati" sau colaborau. Se sufla la greu.

Erau materii usoare sau tratate cu neglijenta de catre profesori , dar unele la care profesorii erau exigenti. Printre care si prostia aia de limba latina, aveam o duduie profesoara. Istoria era iarasi tratata exigent. N-o suportam. Mate, fizica, chimie, dar macar astea era firesc deoarece eram profil mate-fizica. Faceam si informatica, dar la misto.

Dracu ca pareai mai puriu ca mine

View Postdorin_2k, on 14 aprilie 2023 - 22:29, said:

Dar de Economia politica cine își mai aduce aminte?

Oh yeah

costeld69

costeld69

Senior Member

View Postaaaa4567, on 14 aprilie 2023 - 19:55, said:

Am gasit unele marturii (si am auzit la unii) ca generatiile mai vechi (de exemplu anii 80-90) au terminat cu 8-9-10, toata clasa, ba unii chiar fara sa se pregateasca pentru bac.

O marturie aici - https://youtu.be/l54vRx0ya-Y?t=264 dar am mai auzit si altele - e posibil acest lucru? Nu e aberatie?

Intreb caci la mine in clasa, (...), nu prea a fost cazul. Necum de ce zice omul ala....
Ideea cu liceele si notele mari probabil o ai montata din alte surse.
Exemplul dat mai sus nu poate fi considerat marturie.
A zis ca plecau de la scoala cu lectia invatata, n-a invatat pentru bac, iar colegii lui aveau note mari.
Individul ca partener de emisiune tv isi alege usor cuvintele in asa fel incat sa capteze atentia,
(abilitate obtinuta ca prezentator sportiv, psiholog, si alte activitati).

aaaa4567

aaaa4567

Senior Member

View Postcosteld69, on 14 aprilie 2023 - 22:50, said:

Ideea cu liceele si notele mari probabil o ai montata din alte surse.
Exemplul dat mai sus nu poate fi considerat marturie.
A zis ca plecau de la scoala cu lectia invatata, n-a invatat pentru bac, iar colegii lui aveau note mari.
Individul ca partener de emisiune tv isi alege usor cuvintele in asa fel incat sa capteze atentia,
(abilitate obtinuta ca prezentator sportiv, psiholog, si alte activitati).
Cum adica nu poate fi considerat marturie? Nu zice despre el insusi plus colegii de bac? Nu prea inteleg ce vrei sa spui...

Lua cineva la materii grele note de 8, 9, 10 fara sa dea mai departe la facultate pe profil? Asta era ideea... Aia care se pregateau, ca nu se pregateau chiar toti. Sau se pregateau la materii pe care nu le dadeau la bac (erau destui)

OK, pe unul din asta care sustine ca era as, cam cum l-ati testa? :) Ceva de genul avocat cu nota 9 la chimie la bac...

Edited by aaaa4567, 14 April 2023 - 23:07.

giuliani

giuliani

Senior Member

View Postaaaa4567, on 14 aprilie 2023 - 20:17, said:

Pai si atunci de ce dupa ce au bagat camerele lui Funeriu a scazut brusc procentul de promovati? Inseamna ca destui erau sub 5, si baniesc ca la materiile alea grele (matematica, fizica), nu la romana etc.

Stai ca Funeriu era prin 2008, ceva de genul. Dar hai ca daca ai amintit de el, explic eu ceva.

Am dat bacul in 2004, oras mic de provincie, cea mai buna clasa din oras, eram elev de 9-10 la ce ma interesa sau imi placea, luam note mai mici la chimie unde aveam niste divergente cu profesoara, sau la romana.

Am fost genul care mereu ma bazam pe mine , nu am mers niciodata pe copiat sau alte chestii, dar la bac a fost nasol rau. Elevi mediocri spre slabi rau au luat note de 8-9 la oral unde erau absolut paraleli cu subiectele, iar la scris se copia pe rupte.
Am avut in generatie elevi care au luat note absolut inexplicabile, genul de persoane care inainte de terminarea unui semestru erau ascultati la 5-6 materii sa nu ramana corigenti dar la bac iau nota finala 8,50.
Plus ca au fost situatii absolut ridicole, se copia pe rupte in unele clase, eu m-am trezit la unul din examene(mate sau fizica) cu ciorna furata de pe banca. Stiu ca m-am ridicat in picioare si le-am spus supraveghetorilor ca daca nu imi primesc foile si nu se face cat de cat ordine in sala o sa apelez la presedintele de comisie atunci cand vine sa semneze foile.

In majoritatea oraselor a fost asa probabil.

aaaa4567

aaaa4567

Senior Member

View Postgiuliani, on 14 aprilie 2023 - 23:14, said:

Stai ca Funeriu era prin 2008, ceva de genul. Dar hai ca daca ai amintit de el, explic eu ceva.

Da, domnule, camerele le-a pus prin 2010 sau ceva de genul. Cei care spun ca toata lumea lua bacul cu brio (in anii 90 si 2000)... cum si de ce a scazut brsuc promovabilitatea? Cum se explica altfel decat prin faptul ca se copia mult? Vorbesc de anii 90 si 2000 (in 80 o fi fost altfel, se poate), dar sa vorbim de anii astia mai recenti...

View PostTsunamii, on 14 aprilie 2023 - 20:23, said:

Cand am facut armata, Balcescu era cel mai tare, urmat usor de Lazar
La Balcescu (Sava) din 7 clase picasera doar 4, toti la medicina.
Am avut o gramada la aeronave de la Balcescu, aveam o invidie pe ei..., dar m-am descurcat., m-am imprietenit usor cu grupul lor
Btw, care erau concurentele la facultati pe atunci (anii 80, anii 90), la ce facultati se intra cel mai greu, btw? Cat si cum v-ati pregatit? Cati din clasa au intrat?

Edited by aaaa4567, 14 April 2023 - 23:38.

giuliani

giuliani

Senior Member

View Postaaaa4567, on 14 aprilie 2023 - 23:37, said:

Da, domnule, camerele le-a pus prin 2010 sau ceva de genul. Cei care spun ca toata lumea lua bacul cu brio (in anii 90 si 2000)... cum si de ce a scazut brsuc promovabilitatea? Cum se explica altfel decat prin faptul ca se copia mult? Vorbesc de anii 90 si 2000 (in 80 o fi fost altfel, se poate), dar sa vorbim de anii astia mai recenti...

Dupa 2000 se copia pe rupte.

Tsunamii

Tsunamii

Bucuresti

View Postaaaa4567, on 14 aprilie 2023 - 23:37, said:

Btw, care erau concurentele la facultati pe atunci (anii 80, anii 90), la ce facultati se intra cel mai greu, btw? Cat si cum v-ati pregatit? Cati din clasa au intrat?

In poli erau vreo 3 grupuri

1. Aero, energetica, electronica, automatica
2. Auto, TCM, mecanica
3. Metalurgie, Mecanica agricola

Sa zic in afara, grupa 0, medicina
grupa 1 arhitectura, universitatea cu matematica, fizica
grupa 2 sau 3 constructiile

cam asa se judecau

In anul 1 dupa primul semestru au venit la noi la aero sa trecem la automatica. Ca prosu am refuzat
Ma mandream tare cu numele facultatii.

Pacat, am tras mult si nu am avut multe alternative dupa

aaaa4567

aaaa4567

Senior Member

View PostTsunamii, on 14 aprilie 2023 - 23:46, said:

In poli erau vreo 3 grupuri

1. Aero, energetica, electronica, automatica
2. Auto, TCM, mecanica
3. Metalurgie, Mecanica agricola

Sa zic in afara, grupa 0, medicina
grupa 1 arhitectura, universitatea cu matematica, fizica
grupa 2 sau 3 constructiile

cam asa se judecau

In anul 1 dupa primul semestru au venit la noi la aero sa trecem la automatica. Ca prosu am refuzat
Ma mandream tare cu numele facultatii.

Pacat, am tras mult si nu am avut multe alternative dupa
Cam ce cifre (concurente) erau, la grupele de care zici?

De ce era mai mare concurenta de grupa aero, automatica?

Grupa 0 - se intra cel mai greu, nu? Ai cunsocut pe cineva? :) Cati erau, 20/loc?

dorin_2k

dorin_2k

Master Member

View Postgiuliani, on 14 aprilie 2023 - 23:41, said:

Dupa 2000 se copia pe rupte.
Până în 89 nici vorba (sau fapta) de copiat.

Don_Costica

Don_Costica

Mos cam nebun

View PostAdm, on 14 aprilie 2023 - 20:12, said:

Ceea ce nu vrea nimeni sa inteleaga este ca NU putea sa fie tot liceau de 8-9-10.
Chiar si in liceele bune, avea loc adunarea celor destepti in clase bune, iar ceilalti D-zeu cu mila.

Prima selectie era la admitrerea la liceu, unde erau 1-2 clase TOP, in fct de media de admitere.
A doua selectie era in clasa a 11, dupa examenul de "Treapta" (care s-a scos dupa revolutie).

Trageai tare, pentru ca optiunile la terminarea liceului erau:
- intrai la facultate si era concurenta foarte mare
- nu intrai la facultate, iar baietii plecau in armata un an.
Baietii plecau in armata oricum. 9 luni cei care luau la facultate, 16-24 luni cei care nu luau.
Notele in liceele de top erau mici, un 5 valora cat un 11 la alte scoli. Profii erau criminali cu exigenta. Acel 5 la mate sau fizica insemna ulterior nota mare la examenul de admitere la facultate. In '75 am fost 12 pe loc la Poli -  TCM. Am intrat al 16-lea si am iesit al 3-lea, mi-am ales postul: Republica Bucuresti. Cea mai mare prostie din viata mea. Desi tind sa cred ca in orice intreprindere bolsevica treburile stateau la fel.

Tsunamii

Tsunamii

Bucuresti

View Postaaaa4567, on 15 aprilie 2023 - 00:19, said:

Cam ce cifre (concurente) erau, la grupele de care zici?

De ce era mai mare concurenta de grupa aero, automatica?

Grupa 0 - se intra cel mai greu, nu? Ai cunsocut pe cineva? Posted Image Cati erau, 20/loc?

in jur de 8-10/loc pentru medicina.
La grupa una pe la 5

Apoi erau destul de asemanatoare, 2-3/loc
Metalurgia era destul de prost cotata, nu se inghesuia lumea, poate si pentru ca... topitorii, dupa mine, ACUM gandesc, nu atunci, una dintre cele mai interesante

Si examenele parca erau diferite, asta chiar nu mai tin minte

Overall, imi pare rau ca am mers la Aero, si am fost cel mai mare prost ca nu am trecut la Automatica cand mi s-a propus.

Apropo, inca una,
La medicina era un special fete, ele dominau.
Din cauza de... armata

Baietii care incercau mergeau cu pile (scutiti de armata, stiau asta inainte).
Am cunoscut cazuri in care intrau la chimie penrtu armata de 9 luni, dupa care reveneau si se inscriau la medicina.
Fetele puteau incerca la nesfarsit pentru ca nu pierdeau nimic.

eiffel

eiffel

BusyWorm

• Grup: Moderators

View Postdorin_2k, on 15 aprilie 2023 - 04:37, said:

Până în 89 nici vorba (sau fapta) de copiat.

Glumesti, nu ?
Pai atunci se copia la greu, ca oricum nu conta prea mult. Toti luau bacul. La examenul de admitere la facultate nu puteai sa misti.

Cand am dat bacul la romana, proful a intrat in clasa, a deschis ditamai ziarul Scanteia si l-a tinut spre noi ca sa nu vada ce facem. L-a inchis cand s-a terminat examenul.
Am pus manualele pe masa si am scris....

Tsunamii

Tsunamii

Bucuresti

View Posteiffel, on 15 aprilie 2023 - 09:00, said:

Cand am dat bacul la romana, proful a intrat in clasa, a deschis ditamai ziarul Scanteia si l-a tinut spre noi ca sa nu vada ce facem. L-a inchis cand s-a terminat examenul.
Am pus manualele pe masa si am scris....

Sa te rogi sa nu citeasca asta vreun supermoderator ca te-ai ars!

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate