![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Au existat in anii 90 licee de cartier de 8-9-10 pe linie
Last Updated: Nov 13 2023 22:45, Started by
aaaa4567
, Apr 14 2023 19:55
·
9

Posted 14 April 2023 - 19:55

Am gasit unele marturii (si am auzit la unii) ca generatiile mai vechi (de exemplu anii 80-90) au terminat cu 8-9-10, toata clasa, ba unii chiar fara sa se pregateasca pentru bac. Si ca nu s-ar fi copiat. Existau asemenea licee in Bucuresti, in afara de, poate, Lazar, Sava etc?
O marturie aici - https://youtu.be/l54vRx0ya-Y?t=264 dar am mai auzit si altele - e posibil acest lucru? Nu e aberatie? Intreb caci la mine in clasa (anii 90. liceu din Bucuresti bunicel etc), in afara de 7-8 hai 10 oameni care ar fi trecut cu note bunicele, nu prea a fost cazul. Necum de ce zice omul ala. Iar foarte buni au fost si mai putini, si erau unii la materii la care nu dadeau bacul, ci la ce dadeau ei la facultate (de exemplu: sunt la profil biochimie, dau bacul la chimie, dar eu sunt de 9 la geografie - insa asta nu ma ajuta la bac) Edited by aaaa4567, 14 April 2023 - 19:56. |
Posted 14 April 2023 - 20:04

Am auzit si eu, pe la MF1, Neculce etc. Clasele A, B, poate C
Cine sa-i creada... ![]() |
Posted 14 April 2023 - 20:07

In anii 70-80 nu bacul era problema, admitere la facultate era, o ratai si mai aveai o sansa in toamna, dupa aia armata la baieti.
La clasa pe care am terminat-o doar o colega si un coleg n-au intrat din prima la facultate, colegul a faut hepatia iar colega a dat la Medicina de la spec. de Matematica... Colegul a intrat in toamna fara probleme iar colega anul urmator, asta prin anii 75. Ca o completare, nu existau neaparat licee cu notele si rezultatele astea, existau clase in licee care erau peste nivelul general, totusi sa nu ia cineva bacul dupa ce termina un liceu nu prea vedeai des. Edited by Ion_Bumbu, 14 April 2023 - 20:10. |
Posted 14 April 2023 - 20:08

Eu știu că au fost unii la Roman care au luat 10 pe linie la BAC și au luat locurile de la facultățile din Iași. Tot după 1989.
|
Posted 14 April 2023 - 20:12

Ceea ce nu vrea nimeni sa inteleaga este ca NU putea sa fie tot liceau de 8-9-10.
Chiar si in liceele bune, avea loc adunarea celor destepti in clase bune, iar ceilalti D-zeu cu mila. Prima selectie era la admitrerea la liceu, unde erau 1-2 clase TOP, in fct de media de admitere. A doua selectie era in clasa a 11, dupa examenul de "Treapta" (care s-a scos dupa revolutie). Trageai tare, pentru ca optiunile la terminarea liceului erau: - intrai la facultate si era concurenta foarte mare - nu intrai la facultate, iar baietii plecau in armata un an. |
Posted 14 April 2023 - 20:17

totusi sa nu ia cineva bacul dupa ce termina un liceu nu prea vedeai des. |
Posted 14 April 2023 - 20:19

Bac:
Limba si Litratura Romana, 6 Matematica 8 Lucrare Practica 9 Mate-Fizica Ion Neculce Am intrat la Aeronave, al 8-lea Am terminat cu 6.70 Master, controlul vibratiilor, dupa 20 de ani de la absolvire facultate, tot la Poli admis cu 9.80 In timpul masterului si la examenul final, nici un 9 10 pe linie. M-am rugat sa imi dea un 7 un 8 ceva, NIMIC, nu am avut curaj sa arat diploma in State Asta sa va dati seama de degenerarea invatamantului din Romania. Dadeam lunguri de linie pustilor care erau cu mine la master care abia terminasera facultatea. Si-acu-i mananc pe paine |
Posted 14 April 2023 - 20:21

Licee la care nu cred că e(ra) aberație: Tudor Vianu, Jean Monnet, Alexandru ioan Cuza, Sfântul Sava, Ion Neculce, Gheorghe Lazăr, Mihai Viteazu, George Coșbuc, Ion Luca Caragiale, Iulia Hașdeu și altele bune de cartier. Erau clase întregi așa. deci „toată clasa” dar nu neapărat toate clasele fără excepție dintr-o generație.
Edited by onisifor12, 14 April 2023 - 20:23. |
Posted 14 April 2023 - 20:23

Cand am facut armata, Balcescu era cel mai tare, urmat usor de Lazar
La Balcescu (Sava) din 7 clase picasera doar 4, toti la medicina. Am avut o gramada la aeronave de la Balcescu, aveam o invidie pe ei..., dar m-am descurcat., m-am imprietenit usor cu grupul lor |
Posted 14 April 2023 - 20:32

În anii '80 și începutul anilor' 90 bac-ul era fără nicio miza, ca nu te ajuta la intrare la facultate nici în tara (unde conta fost examenul de admitere) nici afara (unde contau olimpiadele).
Erau unii, precum subsemnatul care nici sa copieze nu s-au obosit. |
|
Posted 14 April 2023 - 20:32

Eu știu că au fost unii la Roman care au luat 10 pe linie la BAC și au luat locurile de la facultățile din Iași. Tot după 1989. Eu am luat bacul cu 7.70 or something. E drept ca am absolut fost ultimul (dintre cei care au terminat) la media generala pe 4 ani din tot anul meu(10 clase paralele), insa nu am luat cea mai mica medie la bac, mai ales ca am luat 10 la mate, printre foarte putinii. Am fost omul extremelor. ![]() |
Posted 14 April 2023 - 20:34

Pai si atunci de ce dupa ce au bagat camerele lui Funeriu a scazut brusc procentul de promovati? Inseamna ca destui erau sub 5, si baniesc ca la materiile alea grele (matematica, fizica), nu la romana etc. Funeriu era probabil in stadiul de proiect in anii despre care vorbesc eu...camerele cam la fel, eventual 8mm super! ![]() |
Posted 14 April 2023 - 20:44

In anii 90 nu stiu, dar inainte sigur nu au existat,
In special liceele care le pomenesti - Lazar, Sava... Era cam imposibil sa iei peste 8 la materiile principale, ptr ca profesorii erau extrem de exigenti. Dar un elev cu media 7 la unul din liceele astea era sigur de 10 la oricare altul. La mine in clasa toti am intrat la facultate din prima, indiferent de notele avute in liceu - Lazar. Un vecin era premiant la un liceu de constructii. 10 pe linie. A luat 3 la examen la facultate. N-a intrat nici la urmatoarele incercari. Acum ma gandesc ca la unele licee slabe nu era imposibil sa aibe note mari toata clasa, chiar daca nu stiau nimic. Mai ales dupa revolutie. |
Posted 14 April 2023 - 20:45

Până în 89 problema era treapta 2. Acolo din 8 clase rămâneau 4. Juma direct la munca.
Abc-ul îl luau majoritatea. Poate o fițuică cu formule trigonometrice sa fi avut (pt sin2x să nu stai sa deduci formula pe loc). Însă de copiat pe atunci nu se punea problema. |
Posted 14 April 2023 - 20:48

Bac: Limba si Litratura Romana, 6 Matematica 8 Lucrare Practica 9 Mate-Fizica Ion Neculce Am intrat la Aeronave, al 8-lea Am terminat cu 6.70 Master, controlul vibratiilor, dupa 20 de ani de la absolvire facultate, tot la Poli admis cu 9.80 In timpul masterului si la examenul final, nici un 9 10 pe linie. M-am rugat sa imi dea un 7 un 8 ceva, NIMIC, nu am avut curaj sa arat diploma in State Asta sa va dati seama de degenerarea invatamantului din Romania. Dadeam lunguri de linie pustilor care erau cu mine la master care abia terminasera facultatea. Si-acu-i mananc pe paine |
|
Posted 14 April 2023 - 20:51

Posted 14 April 2023 - 20:57

Pai si atunci de ce dupa ce au bagat camerele lui Funeriu a scazut brusc procentul de promovati? Inseamna ca destui erau sub 5, si baniesc ca la materiile alea grele (matematica, fizica), nu la romana etc. Insa notele erau departe de a fi 8-9-10, la fizica cine avea de la 8 in sus trebuia sa fie la nivel de olimpic (chiar aveam un olimpic international in liceu la fizica si nici el nu avea 10 la profesorul respectiv, ci pe undeva pe la 8 lua in general, pentru ca nu ii placea sa invete teoria). La fel la chimie, cine avea peste 8 trebuia sa fie pasionat de chimie. La matematica cei buni aveau 8-9-10, dar cei mai putin pasionati luau 5-6. Eu ma chinuiam cu biologia, unde aveam intre 5 si 7 in general. Si chimia m-a chinuit un pic, dar mai luam si cate un 8-9 ocazional, aia era foarte bine ![]() Edited by utopium, 14 April 2023 - 21:02. |
Posted 14 April 2023 - 20:59

Asa erau toti sau aproape toti? La toate materiile? In special la mate-fizica-chimie? De la 8 in sus? Fara s ainvete? Asta zic unii si mi se pare curios. Abia am intalnit oameni sa fie buni la 2 materii grele, gen fizica+chimie etc etc. Cati aveau peste 8 la 2 materii grele, zic? la ce te referi la facultate sau master? Chimia nu prea am invatat-o din cauza profesoarei. Acum imi pare rau. Dar ce am invatat atunci.. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users