Taxe notariale succesiune
Last Updated: Apr 10 2023 13:27, Started by
x_veb
, Apr 09 2023 10:53
·
3

Posted 09 April 2023 - 14:53

Avand in vedere ca nu mai ai frati sau surori de ce trebuie sa faci succesiunea dupa tatal tau acum ca sa imparti mostenirea cu mama ta? Succesiunea trebuie facuta cat mai devreme altfel risti sa ai niste surprize cum a avut nevasta-mea cand a aflat ca din aceasta cauza trebuie sa plateasca taxa de salubritate si in numele decedatului, pe toata perioada cat a fost "prezent" in acte. (10 ani) |
Posted 09 April 2023 - 15:40

Sunt in plina actiune (succesiune dupa mama), marti ma duc cu martorii sa termin. Doar un apartament cu 3 camere, jumatate este deja al meu.
La valoare apartament de 57000 euro, au fost taxe cam de 1100 lei plus vreo 300 lei pentru ca notariatul sa obtina toate actele necesare de la adm.financiara, ANAF etc. Eu nu am umblat dupa niciun act. A durat cam trei saptamani. Nu e nevoie de cadastru si intabulare (astea doar la vanzare-cumparare). Sper ca a fost lamuritor. Succes. Edited by Caralumba, 09 April 2023 - 15:41. |
Posted 09 April 2023 - 16:58

Deci ai platit taxe notariale 1100 lei pentru jumatate din valoarea apartamentului, adica pentru 28500 eur?
|
Posted 09 April 2023 - 18:12

Ideea e ca tot faci succesiunea, se va intimpla și cu mama ta ca e natural cu timpul... Va trebui sa umbli și după succesiunea ei.. Eu am avut contract, schiță... Însă nou acum nu ești deplin proprietar de nu ai cartea funciara... Treaba nou ieșita acum. Eu împreună cu frate-miu am cumpărat un apartament în 2008 însă pe numele tatălui meu era trecut,are tot schițele posibile... Conform partajului pentru a deveni proprietari fără a ne certa după ce se va intimpla cu mama pentru o alta succesiune fiecare cu cartea lui funciară. Sunt lucruri firești care se discuta cit părinții sunt în viață. Notarul te va lamuri complet. Tu vrei sa faci doar succesiunea tatălui... Dar fiind singur la părinți de ce să umbli de 2 ori? Caci va trebui sa faci și succesiunea mamei.
Edited by trafalgar20, 09 April 2023 - 18:18. |
Posted 10 April 2023 - 09:00

Deci ai platit taxe notariale 1100 lei pentru jumatate din valoarea apartamentului, adica pentru 28500 eur? Da. Daca intri pe orice site care calculeaza taxele notariale (fiindca ai spus ca ai deja grila notarilor si presupun ca stii valoarea apartamentului) o sa gasesti acelasi rezultat pe care ti-l comunica si notarul, absolut identic, nu adauga in plus decat sutele acelea pentru umblatul dupa adeverintele necesare. |
Posted 10 April 2023 - 09:16

Singura necunoscuta pe care o mai am este modalitatea de evaluare a autoturismului. Pentru autoturism nu am gasit nicio grila sau metoda de calcul.
|
Posted 10 April 2023 - 09:31

Daca autoturismul e mai vechi, o sa fie evaluat la nimica toata. Altfel, daca ai CASCO la el verifica la cat e asigurat ca la notariat nu vad cum ar putea fi mai mult. (La RCA suma asigurata nu e semnificativa, ca nu tine de valoarea autoturismului.)
|
Posted 10 April 2023 - 13:27

Uite ce zice aici, in josul paginii, la intrebari frecvente : "Cum calculez taxa de succesiune pentru un autoturism?
Taxa de succesiune pentru o mașină se calculează la valoarea declarată de moștenitor; introduceți în calculator suma la care estimați valoarea autovehiculului." https://notari.pro/s...taxe-succesiune Ca sa fii mai sigur, da-le un telefon si intreaba. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users