![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Moștenire aproape imposibilă
Last Updated: Apr 23 2023 09:25, Started by
D20082004
, Apr 06 2023 18:14
·
6

Posted 06 April 2023 - 18:14

Salutare, sunt curios de părerile voastre.Problema este în felul următor : bunicul a moștenit câteva pamânturi de la tatăl său, respectiv străbunicul.Pentru unele dintre ele are titluri de proprietate, dar există o cerere la primărie depusă de străbunicul în care își “cerea” pământurile pe care trebuia să le primească de la părinții acestuia.(stră-străbunicii mei😂)Din ce am înțeles de la primărie cererea a fost refuzată, dar eu sunt curios acum dacă pot afla cumva ce terenuri/proprietăți au deținut cei mai în vârstă.Mulțumesc!
|
Posted 06 April 2023 - 19:53

Posted 06 April 2023 - 20:36

Posted 06 April 2023 - 22:55

Depinde despre ce zona e vorba pt ca inregistrarile sunt diferite de la o zona la alta si ce acte se mai pastreaza din vremurile respective. In Ardeal de ex si cred ca si Bucovina (foste in imperiul austroungar) proprietatile au fost intabulate inca de la prima localizare de prin 1800 toamna si in general inscrisurile se mai gasesc in arhivele cartilor funciare (acum la ANCPI) Acolo din cate stiu printre alte inscrisuri se gaseste si un registru al proprietarilor unde sunt inscrise fiecare proprietate pe care respectivul a avut-o . Acolo se pot identifiva CF proprietatilor care apoi se pot cauta in arhive. Mai exista si registrele agricole unde cred ca erau inregistrate terenurile pt care se plateau impozite, care si ele au stat la baza obtinerii titlurilor de proprietate.
Edited by AlexD2, 06 April 2023 - 22:56. |
Posted 07 April 2023 - 07:19

Posted 07 April 2023 - 09:01

Salutare, sunt curios de părerile voastre.Problema este în felul următor : bunicul a moștenit câteva pamânturi de la tatăl său, respectiv străbunicul.Pentru unele dintre ele are titluri de proprietate, dar există o cerere la primărie depusă de străbunicul în care își “cerea” pământurile pe care trebuia să le primească de la părinții acestuia.(stră-străbunicii mei)Din ce am înțeles de la primărie cererea a fost refuzată, dar eu sunt curios acum dacă pot afla cumva ce terenuri/proprietăți au deținut cei mai în vârstă.Mulțumesc! |
Posted 07 April 2023 - 10:02

Daca mostenirea este de la stra-strabunicul nu mai poti invoca faptul ca au fost confiscate de comunisti. Sunt fapte care tin de secolul XIX, inceput de secol XX. Nu cred ca ai vreo sansa, cine va avea sigur de castigat sunt avocatii pe care va trebui sa-i platesti.
|
Posted 07 April 2023 - 10:17

Spor la "sapat" in Arhiva Statului dupa actele doveditoare!
Daca mostenirea este de la stra-strabunicul nu mai poti invoca faptul ca au fost confiscate de comunisti. Sunt fapte care tin de secolul XIX, inceput de secol XX. Nu cred ca ai vreo sansa, cine va avea sigur de castigat sunt avocatii pe care va trebui sa-i platesti. ![]() Edited by Dany_Darke, 07 April 2023 - 14:37. |
|
Posted 07 April 2023 - 20:04

Cand au decedat stra-strabunicii tai a caror proprietati spui ca ar trebui sa le primiti ?
|
Posted 08 April 2023 - 15:59

Cand au decedat stra-strabunicii tai a caror proprietati spui ca ar trebui sa le primiti ? |
Posted 08 April 2023 - 17:39

In zona respectiva a existat CAP ?. De ce natura erau terenurile: arabil fanat, pasune etc. ?
|
Posted 08 April 2023 - 17:51

In zona respectiva a existat CAP ?. De ce natura erau terenurile: arabil fanat, pasune etc. ? |
Posted 08 April 2023 - 20:50

Daca a existat CAP stra-strabunicii tai au decedat ininte de infintarea acestora si cel mai probabil strabunicul tau a apucat sa mosteneasca pamanturille lor si a intrat cu ele in CAP. Ca atare ar trebui sa vezi cu ce terenuri a intrat strabunicul tau in CAP si ce terenuri a primit in proprietate dupa legea 18/1991. Posibil insa ca daca a avut pamant mai mult sa nu fi primita intreaga suprafata acesta fiind limitata la inceputurile legii la 10 ha si abia apoi prin legea 1/2000 suprafata s-a marit la 50 ha. Din diferite motive (in special legate de inexistenta terenului disponibil) legea 1/2000 nu s-a aplicat sau s-a aplicat partial.
|
|
Posted 08 April 2023 - 21:17

Daca a existat CAP stra-strabunicii tai au decedat ininte de infintarea acestora si cel mai probabil strabunicul tau a apucat sa mosteneasca pamanturille lor si a intrat cu ele in CAP. Ca atare ar trebui sa vezi cu ce terenuri a intrat strabunicul tau in CAP si ce terenuri a primit in proprietate dupa legea 18/1991. Posibil insa ca daca a avut pamant mai mult sa nu fi primita intreaga suprafata acesta fiind limitata la inceputurile legii la 10 ha si abia apoi prin legea 1/2000 suprafata s-a marit la 50 ha. Din diferite motive (in special legate de inexistenta terenului disponibil) legea 1/2000 nu s-a aplicat sau s-a aplicat partial. |
Posted 23 April 2023 - 09:25

Dupa mintea mea, trebuie cautat in primul rand in registrul agricol, daca exista. Registrul agricol este istoria gospodariei, acolo este trecut pamantul aflat in proprietate precum si alte terenuri luate in arenda, chirie, etc. In fiecare an in registrul agricol se consemnau suprafetele cultivate si cu ce anume, pentru a se putea stabili impozitul datorat. Din cauza asta in Ardeal si Bucovina, arhivele sunt mai bine puse la punct, pentru ca cei de acolo (austriecii) doreau sa stie precis cat au de incasat. Sa stii ca e mult de munca si trebuie rabdare si noroc.
Deci, vezi pentru ce perioade gasesti registrul agricol in Primaria respectiva. Pentru perioade mai vechi legate de strabunic cauta eventual si pe la Arhiva judeteana, poate ca au fost transferate acolo. F important este registrul din perioada anterioara inscrierii in cooperativa, pentru ca acolo se vede cu ce a intrat respectivul la comun. Cred ca mai poate fi gasita si cererea de inscriere in arhiva CAP, pentru comparatie. Daca ai prieteni, in primarie se gasesc roluri mai vechi si din istoria lor se pot deduce multe. Dupa ce te lamuresti cu ce au avut inaintasii, vezi ce ai primit si ce mai ai de facut Pentru pamanturile cu care s-a intrat in cooperativa sau le-a luat statul in mod abuziv sau in baza unor legi, si care nu au fost reconstituite, te judeci dupa legea 18/1991 si celelalte (1/2000 si 169/...) Daca identifici pamanturi cu care nu s-a intrat in cooperativa sau nu le-a luat statul abuziv, atunci cred ca trebuie mers pe Codul civil, trebuie acte, martori, dovezi Edited by n_priceputu, 23 April 2023 - 09:26. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users