Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum accesez Whatsapp daca ma obli...

Ce melodie ati vrea sa ascultati ...

Recomandare radio muzica veche in...

OnePlus 12
 tv jvc(vestel) cu dungi brusc

Apel la relații clienți...

Debranșare de la curent elec...

IPS Teodosie este cercetat de DNA...
 Race for Glory (2024)

Apogeul frumusetii feminine 65+?

Achizitionare placa video Palit s...

Stie cineva daca tableta va funct...
 Contract mandat SRL pentru micro ...

Elevii romani au obținut cel...

Dilema soluție canalizare - ...

IDA TV devine Sens TV

Cost suplimentar la Vodafone generat de trafic de date in roaming

- - - - -
  • Please log in to reply
49 replies to this topic

clader

clader

Senior Member

• Grup: Senior Members
Discutabila este ideea de a activa un pachet de date de X GB fara sa iti ceara utilizatorul asta.Din cate inteleg,se activeaza automat in anumite tari pentru anumite tipuri de abonamente.
Cred ca pot implementa in sistemul de billing  exceptii de genul "daca traficul/sesiune < X kb" nu se activeaza pachetul si nu se taxeaza fiind evident faptul ca traficul e generat de inregistrarea in 4G.

AlexEn

AlexEn

Spoiled brat

• Grup: Moderators
Nu e asa evident si sistemul de billing nu stie de unde a venit traficul, nu inregistreaza nimeni site-uri sau ip-uri.
Nu e discutabila ideea decat daca nu te poti informa despre tarife inainte de a utiliza serviciul.

modoran

modoran

Senior Member

Daca ar fi obligati de autoritati s-ar putea rezolva rapid, asa fac doar cum le convine lor.

AlexEn

AlexEn

Spoiled brat

Daca ar fi obligati de autoritati sa ce?
Traficul respectiv, o data inregistrat in reteaua partenera, este tarifat de aceasta catre Vodafone ca si interconect.
Problema este la telefoane, fiindca fac trafic pe semnalizare chiar si cu roamingul oprit.

atupi

atupi

Senior Member

Sunt de acord cu tine AlexEN insa cand tu ii suni sa analizeze un caz particular si este clar ca intr-o luna cat a stat telefonul in Turcia sa zicem a facut doar 2 sesiuni de 10kb e clar ca omul care se plange are dreptate. Cat crezi ca ii costa pe ei sa plateasca traficul de 10kb retelei partenere?

Cum am mai zis pe aici, am ales sa reziliez contractul cu ei. Mie mi se pare rea vointa din partea operatorului.

LE la mine nu a mers nici trecerea fortata a tel in 3G sau ma rog non-LTE

Edited by atupi, 04 April 2023 - 09:25.

pm1024

pm1024

New Member

• Grup: Candidate Members

View PostAlexEn, on 04 aprilie 2023 - 07:50, said:

Atunci e vorba despre interesul tau de a te informa inainte de a utiliza un serviciu, fara suparare.
Ai tarifele pe site, e treaba ta mai departe.

Ai dreptate. In ce ma priveste, eu stiam de aceste pachete. Ce m-a surprins este felul in care a fost folosit. Eu cand am inchis datele in roaming ma asteptam la 0 consum. Daca sunt request-uri administrative, facute de sim sau ceva specific retelei, nu e parte din consumul meu.

Am reusit sa vorbesc cu ei, mi-au scazut suma din factura. Le-am zis ca am inteles de pe forumuri Posted Image  ca este o problema destul de des intalnita si ca ar trebui sa o rezolve automat, nu sa incarce facturile si sa astepte sa-i sune clientii si mi-a spus ca e deja in lucru aceasta solicitare ... daca asa o fi, vom vedea pe viitor.

AlexEn

AlexEn

Spoiled brat

View Postatupi, on 04 aprilie 2023 - 09:22, said:

Sunt de acord cu tine AlexEN insa cand tu ii suni sa analizeze un caz particular si este clar ca intr-o luna cat a stat telefonul in Turcia sa zicem a facut doar 2 sesiuni de 10kb e clar ca omul care se plange are dreptate. Cat crezi ca ii costa pe ei sa plateasca traficul de 10kb retelei partenere?

Cum am mai zis pe aici, am ales sa reziliez contractul cu ei. Mie mi se pare rea vointa din partea operatorului.

LE la mine nu a mers nici trecerea fortata a tel in 3G sau ma rog non-LTE

Ai fi surprins cat costa interconectul. Si acolo e pe rotunjiri :)
E consum mare de resurse sa analizeze automat tot traficul de roaming care vine, la nivel de numar de telefon, mai ales ca nu vine de peste tot in timp real.
Daca asta a fost solutia la tine, foarte bine. Ai ales sa iti rezolvi singur problema pana la urma.

View Postpm1024, on 04 aprilie 2023 - 10:32, said:

Daca sunt request-uri administrative, facute de sim sau ceva specific retelei, nu e parte din consumul meu.

Ba da, e parte din consumul tau. Am scris si mai sus, problema e de device, nu de retea. Reteaua stie ca un device a cerut conexiune de date si trafic. Reteaua nu verifica setari de telefon.
Cata vreme ai inchis roamingul din telefon iar telefonul a permis totusi conexiune mi se pare evidenta situatia.

Pana acum ceva vreme era o problema similara cu iPhone-ul care trimitea un sms la un numar din UK pentru activarea unui serviciu (nu mai stiu care), utilizatorii reclamau costurile din sms-uri internationale si faptul ca nu au trimis niciun sms, operatorul vedea ca s-a trimis un sms totusi. pana la urma a rezolvat Apple.

strongsss

strongsss

Senior Member

e posibil sa fie din telefon, nu contest, dar eu am primit urmatoarele doua mesaje, avand datele inchise in Roaming, din telefon.
1. mi-au spus ca taxeaza la 4 euro 100 MB si mi-au taxat 12 euro pachetul nu stiu care. WTF ?
2. ei spun ca am consumat pahetul respectiv, desi nu-l consumasem!
3. nu pot inchide/deschide roamingul din aplicatie, ca nu-mi merge aplicatia. si nu merge de vreo 3 ani.  deci, despre ce vorbim?
ca de obicei, sistemele VODAFONE sunt VARZA! si asta de ani de zile.
Attached File  Screenshot_20230404-115612-221.png   161.61K   19 downloads

Edited by strongsss, 04 April 2023 - 11:05.

AlexEn

AlexEn

Spoiled brat

Era vorba despre blocat date in roaming din setarile telefonului. Nu stiu la ce aplicatie te referi.
Ce ai primit in sms-uri doar Vodafone te poate lamuri.

Eminescian

Eminescian

Member

• Grup: Members

View Poststrongsss, on 04 aprilie 2023 - 11:03, said:

e posibil sa fie din telefon, nu contest, dar eu am primit urmatoarele doua mesaje, avand datele inchise in Roaming, din telefon.
1. mi-au spus ca taxeaza la 4 euro 100 MB si mi-au taxat 12 euro pachetul nu stiu care. WTF ?
2. ei spun ca am consumat pahetul respectiv, desi nu-l consumasem!
3. nu pot inchide/deschide roamingul din aplicatie, ca nu-mi merge aplicatia. si nu merge de vreo 3 ani.  deci, despre ce vorbim?
ca de obicei, sistemele VODAFONE sunt VARZA! si asta de ani de zile.
Attachment Screenshot_20230404-115612-221.png

Mai nou pare ca VDF se ghideaza dupa legea lui Murphy: daca nu-i poti convinge, zapaceste-i!

Ti-au trimis sms-ul de bun venit in Serbia, care zice tarifele standard adica 4 EUR/100 MB.

Dar tu, avand abonament dinainte de data de 1 septembrie 2022 ai un tarif redus de numai 12.6 EUR / 3000 MB, ca daca ar fi dupa aceasta data ar fi 15 EUR pachetul (asa scrie in momentul asta pe site la roaming Serbia).

Dar tu in loc sa te bucuri si sa le pupi talpile, te oripilezi. Posted Image  Pai nu realizezi ca ei iti dau internet in roaming la juma' de cent per MB? Pai unde mai gasesti tu pretul asta? Posted Image

suri

suri

Active Member

1. 12.6 este 15 eur fără TVA :).
2. Roaming ul se poate dez/activa (și) prin apel la *222 sau prin *100#, daca MyVodafone nu merge. Cel puțin asa spune Vodafone....

Leo2006

Leo2006

Senior Member

Daca ti-a venit sms-ul, deja ai si consumat tot pachetul din oferta lor generoasa. Poate are cineva un link cu aceste pachete in roaming NonSEE.

w21

w21

Guru Member

SMS vine cand se declanseaza activarea pachetului, nu cand s-au consumat resursele din el.

Înțelegeam aroganțele astea ale voastre dacă erau oferte mai bune in piață, dar daca compari pachetele astea sunt extrem de ieftine pe langa Orange/Telekom, doar Digi e mai ieftin decat VDF și asta doar in unele țări. Încercați Orange in afara SEE să vedeți generozitate.

Edited by w21, 05 April 2023 - 19:49.

Eminescian

Eminescian

Member

Vodafone ne si imbunatateste limba romana, da un nou inteles verbului a consuma ...

https://www.vodafone.ro/roaming/  introduci numele tarii si vezi tarifarea

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate