![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Cost suplimentar la Vodafone generat de trafic de date in roaming

Posted 03 April 2023 - 14:17

Am o problema cu un cost suplimentar la Vodafone generat de trafic de date in roaming.
Pe scurt, am fost in vacanta 10 zile, mi-am oprit roaming de date pe simul Vodafone la iesirea din tara, am cumparat un sim local la destinatie in aeroport, l-am configurat sa foloseasca datele pe sim2 (cel local) si voce si mesaje pe sim1 (Vodafone). Dupa 7 zile de vacanta fara nicio problema, am primit un sms de la Vodafone ca am consumat un pachet de date de 2GB. Ei trimit sms-ul imediat cum apare orice volum de date consumat, deci consumul aparuse in acea zi. Pe factura detaliata apare o conexiune facuta la live.vodafone.com cu un contor de 10KB sambata la ora 3:30. Eu noaptea opresc datele pe mobil, inclusiv wifi, deci nu trebuia sa existe deloc trafic de date la ora aceea dinspre telefonul meu. In plus, datele in roaming erau oprite pe ambele simuri. Vodafone pare sa fi renuntat la suport tehnic (Andreea imi inchide, TOBi nu raspunde la mesaje) asa ca scriu aici poate ma poate lamuri cineva. Multumesc. |
Posted 03 April 2023 - 15:17

Pai bro' ... din cate inteleg ai lasat activate serviciile de voce + mesaje
Si alea se taxeaza in roaming bro' pentru ca folosesti o retea straineza ![]() |
Posted 03 April 2023 - 15:35

Naijax, on 03 aprilie 2023 - 15:17, said:
Pai bro' ... din cate inteleg ai lasat activate serviciile de voce + mesaje Si alea se taxeaza in roaming bro' pentru ca folosesti o retea straineza ![]() Nedumerirea mea este exclusiv pentru date. Tot traficul de date facut in perioada vacantei sunt acei 10KB in miezul noptii catre live.vodafone.com. Este dubios. |
Posted 03 April 2023 - 15:52

N-am cum sa stiu ce fel de apeluri si mesaje ai primit matale
Oricum, orice operator are o chestie care se numeste "localizare in retea" in functie de care "imbunatateste" experienta in retea Te-au "localizat", ti-au "imbunatatit" experienta si ... te-au taxat ![]() Data viitoare inchide SIM-ul complet |
Posted 03 April 2023 - 15:52

Si pe simul 2 ce cantitate de date apar consumate ?
In meniul telefonului, la utilizare date iti apar cei 2 GB pe simul voda ? ![]() Edited by Leo2006, 03 April 2023 - 15:57. |
Posted 03 April 2023 - 16:07

Leo2006, on 03 aprilie 2023 - 15:52, said: Legat de utilizarea sim1 pt date, Vodafone taxeaza in pachete de 2GB chiar daca consumi 1 byte (sau in cazul meu 10KB). Asa este modelul lor de business mai nou. Meniul din telefon (am un Android) nu ma lasa sa-mi aleg exact perioada pentru care sa vad consumul, deci nu pot alege fix perioada vacantei (4-13 martie), dar pe martie 1-31 am 2.73GB consumati. Reiau, pe factura detaliata, in perioada vacantei, 4-13 martie, am doar 10KB consumati in roaming, cei mentionati in postul initial. nicu131, on 03 aprilie 2023 - 15:55, said:
Cat a costat toata distractia? Naijax, on 03 aprilie 2023 - 15:52, said: De ce mai am optiunea sa-mi inchid datele in roaming daca dupa ce le inchid vodafone ma taxeaza pentru date in roaming? Sunt interesat ce n-a functionat in cazul asta. Asa pot sa nu mai iau telefonul cu mine, sau chiar sa nu mai plec din tara, nu? ![]() Edited by Dany_Darke, 03 April 2023 - 16:20. |
Posted 03 April 2023 - 16:29

Situatie rasdiscutata... simpla inregistrare in roaming LTE generează trafic: https://forum.softpe...0#entry29678294
Fa ticket la ei sa anuleze pachetul ala de date de pe factura, pot vedea si ei ca sunt doar 10KB. |
Posted 03 April 2023 - 16:29

Posted 03 April 2023 - 16:33

Nu cred ca vei reusi ceva. M-am luptat cu ei un an de zile sa le explic ca e problema lor dar nu am avut cu cine. Pateam la fel, trafic de cativa Kb desi roamingul era complet inchis si ma taxau.
Eu am reziliat contractul. Vei pati la fel cand te vei duce in tari non-UE (Turcia, Elvetia, Serbia etc) __Dan__, on 03 aprilie 2023 - 16:29, said:
Ca sa n-aveti surprize il puteti folosi doar pentru date; apeluri voce si SMS-uri doar in situatie de urgenta. Cu un SIM prepaid local. Simplul fapt ca s-a inregistrat pe o retea non_UE genereaza trafic si asta doar la Vodafoame. Edited by atupi, 03 April 2023 - 16:34. |
|
Posted 03 April 2023 - 16:37

Se poate trece in 3G/2G si nu mai risti nimic, traficul e generat la inregistrarea in LTE.
La toți operatorii se întâmplă fix la fel, nu mai dezinformați. Edited by w21, 03 April 2023 - 16:39. |
Posted 03 April 2023 - 16:40

In cazul asta operatorii sunt niste ticalosi. Patternul de trafic se poate vedea si anula. Eu am incercat de nu stiu cate ori si nu au fost de acord. De asta si decizia de reziliere.
|
Posted 03 April 2023 - 16:58

@atupi : De ce nu ai apelat la ANPC / amenintat cu ANPC ? Sigur iti rezolvau situatia, ori Vodafone, ori ANPC.
@initiator : suna pe nr de relatii cu clientii si spune "reziliere" sau "probleme de semnal", trebuie sa te transfere la cineva viu si acolo poate verifica si iti poate anula costul. Eu nu as plati ce nu am consumat si nici nu as renunta asa usor. Edited by Magicwisewolf, 03 April 2023 - 16:58. |
Posted 03 April 2023 - 17:02

Multumesc pentru raspunsuri.
Deci suplimentar ar trebui sa incerc sa trec pe 3G ca sa evit acest LTE specific 4G & beyond. Ce gasesc in continuare ciudat este ca transferul asta de date a fost facut la 7 zile dupa ce am intrat in roaming, deci nu imediat asa cum deduc din threadul mentionat de w21. Oricum, datele astea sunt parte din comunicatia lor, nu sunt consumate de mine efectiv, ca produs. Ar trebui sa aiba o exceptie acolo. O sa ma duc in persoana la o reprezentata sa vad ce rezolv (suportul lor telefonic/online este inexistent). Magicwisewolf, on 03 aprilie 2023 - 16:58, said:
@initiator : suna pe nr de relatii cu clientii si spune "reziliere" sau "probleme de semnal", trebuie sa te transfere la cineva viu si acolo poate verifica si iti poate anula costul. Eu nu as plati ce nu am consumat si nici nu as renunta asa usor. Nu renunt. ![]() La relatii clienti, imi raspunde Andreea care imi cere sa aleg telefonie mobila (apasa 1) sau servicii fixe (apasa 2). Daca aleg mobil, imi spune ca ma suna maine sa afle daca sunt multumit si-mi inchide. ![]() Am incercat acum din nou, la pentru 2 (servicii fixe) zice pur si simplu sa incerc din nou. Fac misto de mine pe toate canalele. ![]() Edited by Dany_Darke, 03 April 2023 - 17:30. |
Posted 03 April 2023 - 17:17

pm1024, on 03 aprilie 2023 - 15:35, said:
De acord. Sunt si alea pe factura, am primit smsuri, am primit si apeluri, nicio problema aici. Nedumerirea mea este exclusiv pentru date. Tot traficul de date facut in perioada vacantei sunt acei 10KB in miezul noptii catre live.vodafone.com. Este dubios. Nu cumva ai avut active in concediu "apelurile de voce prin date mobile " - Volte? Acelea fac trafic de date.... Edited by wertyck, 03 April 2023 - 17:19. |
Posted 03 April 2023 - 17:29

pateam mai demult treaba asta, cand ma duceam in Severin si intra telefonul pe reteaua Serbiei. apoi n-am mai patit, pana acum doua luni, cand surpriza, am initiat un pachet de 3 GB, cu o valoare de 12.60 euro, roamingul de date fiind inchis (Connect to data services when roaming OFF), dar roamingul general deschis.
eu cred ca are legatura si cu si de modelul de telefon, la unele telefoane simpla setare pe OFF a roamingului de date nu e suficienta. am rezolvat sunand la *222, intr-o sambata dimineata si am vorbit cu un operator (nu ma intreba, nu mai stiu cum am convins-o pe ANDREEA sa imi dea legatura cu un operator). Quote Nu cumva ai avut active in concediu "apelurile de voce prin date mobile " - Volte? Acelea fac trafic de date.... Edited by AlexEn, 03 April 2023 - 17:30. |
Posted 03 April 2023 - 17:32

Daca datele mobile sunt pe OFF nu mai functioneaza nici VoLTE fiindca nu 'stai ancorat' in core-ul 4G.
Cum s-a mai spus mai sus, e o problema cu semnalizarea pe 4G, adica telefonul face un pic de trafic cand incearca sa se ataseze la retea, chiar daca ai inchis roamingul pe date. Este Samsung cumva? Edited by AlexEn, 03 April 2023 - 17:34. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users