Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
De unde cumparați legume si fructe?

Plasa de umbrire peste gard de pl...

O smecherie pe care nu o inteleg

Balcon parter fara acte
 unde gasesc un speed bag in bucur...

Programe TV cu altfel de sporturi

Laptop "bun la toate" max...

navigatie noua vw tiguan
 ctfmon.exe - System Error (in Saf...

Ați prins vremurile cand 120 Volț...

Whatsapp nu afișeaza numele ...

Medii admitere Politehnica Bucure...
 Se extinde Baza de la Kogalniceanu

Politist mutilat de caine in curt...

Trotineta- cat rezista?

Windows 11 si inregistrare de pe ...
 

The Three Musketeers: D'Artagnan (2023)

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#1
adisluc

adisluc

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,400
  • Înscris: 02.09.2016
The Three Musketeers: D'Artagnan (Les Trois Mousquetaires: D'Artagnan) este un viitor film de acțiune și aventură și primul dintr-o saga epică în două părți regizat de Martin Bourboulon, bazat pe romanul din 1844 al lui Alexandre Dumas Cei trei mușchetari.
Va fi lansat în cinematografe în Franța de către Pathé pe 5 aprilie 2023, a doua parte, The Three Musketeers: Milady, urmează să fie lansată pe 13 decembrie 2023.
Saga în două părți este o coproductie Franța, Germania și Spania, cu un buget de producție combinat de 72 de milioane de euro (78,2 milioane de dolari), 36 de milioane de euro pentru fiecare film și a fost filmat in ,,paralel,, timp de 150 de zile începând cu 16 august. 2021 până la 3 iunie 2022.
Cu:
D'Artagnan: François Civil
Athos:  Vincent Cassel
Porthos:  Pio Marmaï
Aramis:  Romain Duris
Milady de Winter:  Eva Green
Constance Bonacieux:  Lyna Khoudri
Regele Louis XIII:  Louis Garrel
Anne of Austria:  Vicky Krieps
Ducele de Buckingham:  Jacob Fortune-Lloyd

Cei trei muschetari este un roman (aventuri istorice francez) scris în 1844 de  Alexandre Dumas ... numeroase productii, ecranizari ale romanului/romanelor lui Dumas incepand cu: The Three Musketeers, o producție franceză din 1903 despre care se cunosc foarte puține lucruri,  The Three Musketeers: Part 1 and Part 2, scurtmetraje de film mut din 1911 de la Edison Studios,  Les trois mousquetaires, 1913, serial francez de film mut regizat de André Calmettes s.a.m.d. pana la actuala productie/coproductie din 2023.
Toată lumea îi cunoaște pe cei trei mușchetari, la urma urmei, ei sunt practic sinonimi cu prietenia și aventura. Din 1844, când Alexander Dumas a scris prima carte, au existat mai multe adaptări cinematografice ale celor trei mușchetari ... versiuni cu sunet intr/un serial din 1933 care îl avea în rol principal pe John Wayne, o comedie din 1939 cu Don Ameche și frații Ritz. Prima versiune mexicană a apărut în 1942 cu celebrul comediant Cantinflas. Republic Pictures a realizat 51 de ,,western-uri,, cunoscute sub numele de The Three Mesquiteers, bazate vag pe Dumas, între 1936 și 1943. Versiunea Gene Kelly din 1948, probabil cea mai faimoasă versiune de câteva decenii in care mai apareau Angela Lansbury, June Allyson, Lana Turner, Van. Heflin, Frank Morgan și Vincent Price.
Desigur productiile: Cei trei mușchetari din 1973 și Cei patru mușchetari din 1974. Acest duo (filmat ca un singur film și lansat ca două) cu roluri exceptionale ale lui  Michael York, Oliver Reed, Frank Finlay și Richard Chamberlain - ca să nu mai vorbim de Faye Dunaway, Raquel Welch, Christopher Lee și Charlton Heston ...Jean-Pierre Cassel, Geraldine Chaplin, Simon Ward, Sybil Danning, Spike Milligan!
Urmeaza productia/adaptarea Disney din 1993 cu Chris O’Donnell, Charlie Sheen, Oliver Platt și Kiefer Sutherland, filmul i-a mai prezentat pe Rebecca De Mornay, Tim Curry, Michael Wincott și Julie Delpy ...
Mai recent, avem filmul din 2011, cu Milla Jovovich, Luke Evans, Orlando Bloom, Ray Stevenson, Matthew Macfadyen, Mads Mikkelsen, Christoph Waltz.
Serialul BBC din 2014–2016 The Musketeers cu Luke Pasquinalo, Tom Burke, Santiago Cabrera, Howard Charles, Peter Capaldi, Hugo Spear.
De-a lungul anilor au fost realizate numeroase productii sequel si adaptari dupa Cei trei muschetari: Intoarcerea celor trei muschetari este o adaptare din 1989 a lui Dupa douazeci de ani, regizat de Richard Lester și cu distribuția din Cei trei muschetari 1973, cu adăugările lui C. Thomas Howell în rolul fiului lui Athos, Raoul și Kim Catrall în rolul Justine de Winter.
Vicontele de Bragelonne a fost adaptat în mare parte ca Omul cu masca de fier. Versiunile remarcabile includ un film din 1939 al regizorului James Whale (Frankenstein) cu Louis Hayward în rolul principal și care prezintă debutul în film al lui Peter Cushing, o productie  1977 de către BBC cu Richard Chamberlain în rol principal; iar în 1998 (regia Randall Wallace) cu Jeremy Irons, John Malkovich, Gérard Depardieu, Gabriel Byrne și Leonardo DiCaprio în rolurile principale!
Răzbunarea mușchetarilor (La fille de d’Artagnan/ Fiica lui D’Artagnan) un film de aventură din 1994 despre... fiica lui D’Artagnan( Sophie Marceau), care reunește mușchetarii originali pentru a dejuta un complot împotriva regelui.
... in 2004, La Femme Musketeer cu  Natassja Kinski în rolul lui Valentine D’Artagnan și îl prezintă pe Michael York reluând rolul lui D’Artagnan și Gerard Depardieu în rolul Cardinalului.

Da, da, da ... oui, oui, oui! adicatelea exact cum spune celebra poveste referitoare la: Qu'est-ce que vous avez préparé pour aujourd'hui?
Pai o scurta prezentare, poveste referitoarea la un celebru roman si numeroasele sale ecranizari! insa trebuie sa semnalam si ceea ce ne-au pregatit stimabili! astfel incat urmeaza:
,,Au existat cel puțin 50 de adaptări cinematografice și de televiziune pe tot globul ale romanului lui Alexandre Dumas din 1844, iar cea de-a 30-a adaptare cinematografică este pe drum. Deci, ce este nou la această interpretare a celor trei mușchetari? Ei bine, cea mai recentă adaptare a regizorului francez Martin Bourboulon nu va fi doar o saga în două părți, ci va introduce și un nou personaj, Hannibal, primul muschetar negru din istoria Franței. Personajul lui Hannibal se bazează pe personajul și povestea din viața reală a lui Louis Anniaba, prințul de Assinie.''

Altfel: filmate în Franța, aceste filme sunt scrise de Alexandre de la Patellière și Matthieu Delaporte.Acesta din urmă a indicat că este o relectură a operei Dumas care a fost deja adaptată de peste treizeci de ori pentru ecran. Povestea duce telespectatorii de la Luvru la Palatul Buckingham, de la mahalalele Parisului la asediul La Rochelle. Într-un Regat divizat de războaiele de religie și amenințat cu invazia Angliei, o mână de bărbați și femei își vor încrucișa săbiile și își vor lega destinul de cel al Franței.
(Fara legatura cu productia/actiunea de mai sus: zilele acestea se poate viziona si un serial care ii are in rolurile principale pe doi dintre actorii principali din Cei trei Muschetari, Eva Green si Vincent Cassel in Liaison)

The Three Musketeers - Official Teaser in 4K

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/if4AL4fXrT8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Cei trei mușchetari – d’Artagnan în cinematografe 5 aprilie 2023
Les Trois Mousquetaires - D'Artagnan - Avant-première
30.03.2023

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Oz8toCFkr08?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#2
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,303
  • Înscris: 15.06.2004
Plictiseala mare cu rebuturile astea...

#3
Olivian-Breda

Olivian-Breda

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 248
  • Înscris: 13.01.2007
Offtopic: Ca fapt divers, mi-a plăcut ce a zis regretatul George Pruteanu despre mușchetari - anume că s-ar numi muschetari, cu "s", de la "muschetă", nu cu "ș" de la "mușchi".

Dar n-a prins sugestia lui. :)

#4
radunic

radunic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,986
  • Înscris: 09.08.2005

View Postadisluc, on 01 aprilie 2023 - 18:02, said:

o saga epică în două părți
Posted Image Posted Image Posted Image

View PostSelby, on 01 aprilie 2023 - 19:11, said:

Offtopic: Ca fapt divers, mi-a plăcut ce a zis regretatul George Pruteanu despre mușchetari - anume că s-ar numi muschetari, cu "s", de la "muschetă", nu cu "ș" de la "mușchi".
Dar n-a prins sugestia lui. Posted Image
Nu era o sugestie. Așa e corect.

#5
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,874
  • Înscris: 07.11.2006

View PostSelby, on 01 aprilie 2023 - 19:11, said:

Offtopic: Ca fapt divers, mi-a plăcut ce a zis regretatul George Pruteanu despre mușchetari - anume că s-ar numi muschetari, cu "s", de la "muschetă", nu cu "ș" de la "mușchi".

Dar n-a prins sugestia lui. Posted Image

View Postradunic, on 01 aprilie 2023 - 20:20, said:

Posted Image Posted Image Posted Image


Nu era o sugestie. Așa e corect.

Pana la urma ambele variante sunt corecte:
https://ro.wikipedia.../wiki/Muschetar

Dupa parerea mea, cel mai bun The three Musketeers ramane cel din 1973, chiar daca pe cel prezentat mai sus nu l-am vazut si nici nu cred ca o voi face.



#6
ionut76

ionut76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,359
  • Înscris: 05.04.2006
Se pare ca filmele urmaresc, in sfirsit, cartea lui Dumas, chiar era cazul sa se faca un astfel de film. Am citit cartea de mai multe ori, inclusiv in franceza (adaptata la limba moderna), este una dintre favoritele mele.

#7
MindArchitect

MindArchitect

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,644
  • Înscris: 30.11.2021
Am vazut filmele alea vechi pe care le-am vazut cu toti.
Imi pare ceva ciudat, ceva strong female character.

#8
adisluc

adisluc

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,400
  • Înscris: 02.09.2016

View Posteiffel, on 01 aprilie 2023 - 18:42, said:

Plictiseala mare cu rebuturile astea...

,,Astia,, sunt  filmele, povestile pe care le ofera stimabili in zilele noastre, aveam de ales  Cei trei muschetari ori tot o productie Franta 2023, AKA, AKA cu Alban Lenoir, stimabilul din Balle perdue ... asa a iesit in aceasta seara.
Ma uitam la poveste, ecranizari si rolurile facute de-a lungul anilor pt. Lady de Winter: Faye Dunaway, Margarita Terekhova, Rebecca De Mornay, Milla Jovovich, Maimie McCoy  iar pt. Constance Bonacieux: Raquel Welch, Josephine Chaplin, Irina Alfiorova, Julie Delpy, Mena Suvari, Diana Amft, Gabriella Wilde, Tamla Kari

Lyna Khoudri este Constance Bonacieux iar Eva Green o interpreteaza pe Milady de Winter  in productiile din 2023.
Varianta aceea din 2004, La Femme Musketeer cu Nastassja Kinski nu am vazut-o!  dar imi aduc aminte de La fille de d'Artagnan cu  Sophie Marceau

Indiferent de timp si perioada ramane All for Love"  o melodie scrisă de Bryan Adams, Robert John "Mutt" Lange și Michael Kamen pentru coloana sonoră The Three Musketeers: Original Motion Picture Soundtrack. Este interpretată de Adams, Rod Stewart și Sting.
1993 The Three Musketeers.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/jMTeJ1n6mFc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

... si pt. productiile din 2023 o coloana sonora de exceptie! Se poate auzi muzica lui Mark Tewarson.

#9
Mondeo

Mondeo

    Everything Woke Turns To Shit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,364
  • Înscris: 15.11.2005
Din cate vad, s-ar putea in sfarsit sa vedem un film bun.
pentru colegul eiffel:) sper sa fie un reboot si nu un rebut...
Depinde acum de cate bife e conditionat sau daca e destinat publicului sau pentru critici sau premii.

Edited by Mondeo, 01 April 2023 - 22:00.


#10
adisluc

adisluc

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,400
  • Înscris: 02.09.2016

View Postradunic, on 01 aprilie 2023 - 20:20, said:

Posted Image Posted Image Posted Image
Posted Image
Regarde quel problème a ce prévenant:
Saga? saga !

#11
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,826
  • Înscris: 28.11.2006
Ma mir ca n-au bagat ceva negrotei sau "curcubei" in poveste, ca sa fie corecta politic. Poate cinemaul mai are o juma' de sansa.

#12
victor29cr

victor29cr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,438
  • Înscris: 04.06.2016

View Postpufonel, on 01 aprilie 2023 - 23:06, said:

Ma mir ca n-au bagat ceva negrotei sau "curcubei" in poveste, ca sa fie corecta politic. Poate cinemaul mai are o juma' de sansa.

Nu e facut de Disney ca altfel nu avea sanse :lol:
Il faceau repede ca e dosier impreuna cu vreun alt muschetar

#13
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,300
  • Înscris: 21.04.2005
Eu i-as da oarece credit doar pentru ca e facut de  francezi .
Cine ar putea sa-l inteleaga mai bine pe Dumas decat un conational !

#14
ffaannee

ffaannee

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 01.02.2009

View Postadisluc, on 01 aprilie 2023 - 18:02, said:

Deci, ce este nou la această interpretare a celor trei mușchetari? Ei bine, cea mai recentă adaptare a regizorului francez Martin Bourboulon nu va fi doar o saga în două părți, ci va introduce și un nou personaj, Hannibal, primul muschetar negru din istoria Franței. Personajul lui Hannibal se bazează pe personajul și povestea din viața reală a lui Louis Anniaba, prințul de Assinie.''

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Oz8toCFkr08?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Chiar credeati ca am scapat?

#15
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,303
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

Personajul lui Hannibal se bazează pe personajul și povestea din viața reală a lui Louis Anniaba, prințul de Assinie
De care n-am vazut sa se pomeneasca prin romane.
Chit ca Dumas era un pic cam mulatru...

Deci nu va fi o ecranizare conforma.

#16
hellmarvel

hellmarvel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,864
  • Înscris: 12.03.2010
Bă sa mor, dac-as putea, aa face un film cu un negru din Congo la 1500 care se lupta cu gorilele din jungla, cu leii din savana, cu scorpionii din Sahara, cu berberii din Tunisia, cu regii din Spania, cu regii din Franta, cu Regii din Anglia, cu regii din Islanda, cu focile din Groenlanda si ajunge pina la urma la Polul Nord.

Doar pentru ca lumea spune ca asa ceva nu se poate. Poate o sa scriu o carte.

#17
Mondeo

Mondeo

    Everything Woke Turns To Shit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,364
  • Înscris: 15.11.2005
si cine o sa o citesca?
Macar sa o faci in format digital ca e pacat de paduri...

Edited by Mondeo, 03 April 2023 - 14:51.


#18
hellmarvel

hellmarvel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,864
  • Înscris: 12.03.2010
Dude, tu ai auzit de RAHAN? Ala a fost pe toate continentele, insulele si oceanele, s-a intilnit cu toate triburile Pamintului, si s-a luptat cu toate animalele si fenomenele posibile si imposibile.

Si asta in preistorie. De ce n-ar citi cineva asa ceva despre un negru? 'Coz raciss much?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate