Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
recomandare GPS android

La multi ani @MindArchitect!

La multi ani de Sfantul Nicolae&#...

Cum accesez Whatsapp daca ma obli...
 Ce melodie ati vrea sa ascultati ...

Recomandare radio muzica veche in...

OnePlus 12

tv jvc(vestel) cu dungi brusc
 Apel la relații clienți...

Debranșare de la curent elec...

IPS Teodosie este cercetat de DNA...

Race for Glory (2024)
 Apogeul frumusetii feminine 65+?

Achizitionare placa video Palit s...

Stie cineva daca tableta va funct...

Contract mandat SRL pentru micro ...
 

Profesori incompetenti si dezinteresati,nimeni din clasa nu intelege nimic

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
98 replies to this topic

#37
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,288
  • Înscris: 06.01.2007

View PostAlexNAC04, on 31 martie 2023 - 08:29, said:

De unde ar trebui sa invat fizica si matematica daca profesorii mei sunt incompetenti si dezinteresati?
Manualele noastre nu ne explica nimica,respectivele inca folosesc "î" în loc de "â". Probabil nu ne explica nimica deoarece in "epoca de aur" profesorii erau nevoiti macar sa scrie ceva pe tabla,nu ca acuma.
Khan Academy.

#38
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 67,424
  • Înscris: 15.06.2004

View PostBursul, on 31 martie 2023 - 10:15, said:

Salariile sunt la coada listei. Salariile sau cresterea salarului e un factor motivant doar pe termen scurt. Nu zic ca nu-i important, insa daca le maresti salariile la 2000 euro, nu devin peste noapte profesori competenti.
Ei nu. Dar vor fi altii mai competenti care le vor vrea locul.
De ce sa lucreze la privat pe 1000 de euro dac pot lua 2000 predand.

#39
jm2010

jm2010

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,907
  • Înscris: 14.03.2013

View Posteiffel, on 31 martie 2023 - 12:30, said:

Ei nu. Dar vor fi altii mai competenti care le vor vrea locul.
De ce sa lucreze la privat pe 1000 de euro dac pot lua 2000 predand.
Pentru ca criteriile de admitere in invatamant sunt prost gandite.
Pentru ca nu exista criterii de performanta reale pentru profesori.
Pentru ca nu exista nici o modalitate (functionala) prin care profesorul sa poata avea un leverage asupra elevilor daca acestia nu isi fac partea lor de obligatii (e.g. sa lasi repetent daca nu invata, sa poti cere sa fie mutat la alta scoala daca creaza probleme asa cum vedem des de ceva timp, etc.)
Pentru ca totul este politizat astfel ca nu exista nici un fel de speranta de schimbare in invatamant pentru ca nimeni nu doreste cu adevarat.
Putem continua dar...

#40
Alltrack

Alltrack

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,737
  • Înscris: 01.08.2020
Sunt sigur ca dreptatea e pe la jumatate ! Poti sa fii cel mai bun profesor din lume , cand vezi ce elevi ai...iti vine sa fugi ! Daca mai vin si parintii cu mega fite si cu drepturile astora...ca ai ''jicnit'' vreun mucea , mai ai si directori de scoala pusi politic , ai targete cu criterii de performanta...adica daca le dai unora notele pe care le merita iti dai cu stangul in dreptul si incepi sa vorbesti singurPosted Image ! Grea misiune pentru profesorii din ziua de azi ! Un profesor bun ar trebui sa fie de genul Chuck Norris Posted Image !
Initiator , la cate posibilitati exista astazi...incepand de la net...carti de specialitate si pana la profesori de meditatii , nu exista nici o scuza ca nu ai de unde sa inveti .
Eu tot nu inteleg titlul cu ''nimeni din clasa nu intelege nimic'' ! Am inteles...o fi un profesor slab , hai doi , dar toti ? Sau toti elevii sunt praf si pulbere ?
As merge pe varianta 2 !

Edited by Alltrack, 31 March 2023 - 13:12.


#41
djl

djl

    orcs, go f*cking home. # jos turbanul. Iubesc şoriceii.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 110,776
  • Înscris: 13.06.2004
@ Bursul : la noi a fost mare problemă cu cărţile din domeniul tehnicii, adică nu au fost vreodată îndeajuns, deşi pentru chestii de bază, în anumite domenii au fost publicate în decursul timpului ceva cărţi.
Eu nu cred că ajungeam geniu, dar cu siguranţă aş fi fost mai interesat, aş fi învăţat un pic mai bine dacă ar fi existat ceva materiale informative la îndemână, pe lângă manualele anoste din şcoală şi liceu. Inclusiv unele cărţi vechi (să fi ştiut de ele).
În R.P.R./R.S.R. au fost făcute şi filmuleţe edcuative, dar în anii '80-'90 cine mai venea cu proiectorul de 16 m.m. la şcoală şi nimeni nu le transpunea pe V.H.S. ...

View Postgelublabla, on 31 martie 2023 - 10:30, said:

Numai eu am senzatia ca manualele sunt din ce in ce mai proaste, in timp? Am senzatia ca sunt din ce in ce mai abstracte si greu de patruns.
Imi amintesc ca aveam o problema in gimnaziu (86-87) cu geometria in plan, nu intelegeam nimic, se intersectau liniile de nebune. La clasa nu intelegeam, manualul nu ma ajuta.
Norocul meu a fost ca am gasit la tara, la bunici, un manual de geometrie de al unchilor, editat undeva prin anii 50. Foarte grafic, cu explicatii simple, ca pentru prosti, dintr-o poza am inteles teorema lui Thales. O vad si acum, un pionier cu un creion in mana voia sa afle distanta pana la un stalp stiind lungimea creionului si inaltimea stalpului. Poza, poveste simpla si la final formula. 5 minute.
Manualul meu din 85 mult mai abstract, text sec, nearticulat, unghiuri si formula. Ura si la gara!

Dar am vazut manualele lui fii miu, contemporane, sunt total in urma timpurilor. Nu stiu daca din cauza asta sau ptr ca gaseste informatia oriunde altundeva dar al meu nu deschide niciodata cartea sa o citeasca, doar ptr enuntul temei. O fi bine, o fi rau ... nu stiu.

Nu ţi se pare.
Am un manual (cred că salvat de la distrugere) de Algebră, clasa a VII-a (încă erau 7 clase de şcoală, liceul fiind din clasa a 8-a), coordonator Prof. Abraham Hollinger. Nu se făcea matematică aşa de avansată, avea un limbaj mai prietenos şi unele exemple practice.
Pe urmă au venit ăia de credeau că tăţi sutem genii. Manualele actuale nu le-am studiat prea aprofundat ca să am o părere despre ele.
Manual îl găseşti pe manualul.info

@ iniţiator : î versus â nu e cea mai nasoală chestie, deşi teoretic trebuie să ţii la corectitudinea gramaticală. Unii nici nu ştiu să folosească corect, de exemplu am văzut scris ânceput, deşi nu s-a scris vreodată aşa.
Matematica şi fizica au nevoie de gândire logică. Filmuleţele sau exemple educative pe înţelesul tuturor sunt o cale. Alta ar fi să afli ce pasiune are copilul tău, ca să-i stimulezi logica cu ajutorul pasiunii; cu o logică mai dezvoltată, nu vor mai părea chin chiar aşa de mare cele 2 materii.

Edited by djl, 31 March 2023 - 13:17.


#42
Marlboro_Red

Marlboro_Red

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 414
  • Înscris: 14.08.2020

View Postrealnick, on 31 martie 2023 - 10:13, said:

Incepe cu "nimica" si "acuma"  Cand vin alegerile bate-i la cap pe parinti sa mearga la vot si sa se gandeasca bine pe cine voteaza.
Maicamea PSD ca mama ei primea pui,ulei si faina cand se dadeau aceste indemne
Taicamiu PNL ca parinti lui nu au primit nimic

#43
Bahuru

Bahuru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 650
  • Înscris: 21.03.2016
Faptul ca nimeni din clasa nu intelege nimic nu inseamna ca profesorii sunt incompetenti. Poate e vorba de o clasa de viitori ministri. Totusi, desi nu intelegeti nimic, ati inteles ca profesorii sunt incompetenti. Romani adevarati!

#44
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,493
  • Înscris: 07.11.2006

View PostAlexNAC04, on 31 martie 2023 - 08:29, said:

De unde ar trebui sa invat fizica si matematica daca profesorii mei sunt incompetenti si dezinteresati?
Manualele noastre nu ne explica nimica,respectivele inca folosesc "î" în loc de "â". Probabil nu ne explica nimica deoarece in "epoca de aur" profesorii erau nevoiti macar sa scrie ceva pe tabla,nu ca acuma.

Ha, ha.
Ia sa vezi cum se metamorfozeaza acei profesori in foarte interesati (in competenti  nu cred) cand e vorba despre meditatii.
Meditatiile au devenit raiul invatamantului romanesc

Exceptiile intaresc regula.

#45
tomcatsk8

tomcatsk8

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,497
  • Înscris: 05.07.2022

View Posteiffel, on 31 martie 2023 - 09:25, said:

In ziua de azi problema e la profesori in principal - majoritatea sunt repetentii de acum 10-20-30 de ani care nu si-au gasit loc de mucna in alta parte.

In ziua de azi problema reala e ca copii sunt prosti de bubuie sau dezinteresati de orice inseamna cunostinte noi. Social media, tik-tok si youtube e cam tot ce ii intereseaza, chiar daca pe unii ii duce capul.
Cauza pentru care sunt asa este una genetica, parintii sunt la fel. Cei care au in cap sa se duca la medicina sau prin poli pe la automatica si telecomunicatii trag de rup si sunt si impinsi de la spate de catre parinti. Chiar daca vrei sa inveti pentru o facultate buna e imposibil cand in jurul tau sunt doar prosti care tot ce vor e sa munceasta "in afara" sau sa se faca "influenceri". Cu atat mai greu pentru un profesor care trebuie sa predea su i pentru cel destept dar si pentru viitorii "influenceri", scopul lui fiind sa invete si cei prosti macar ceva acolo.

La liceele bune ai clase din care toti elevii iau la facultate. La altele nu iau nici bacul. Profesorii au ajuns acolo exact dupa aceleasi criterii.

Edited by tomcatsk8, 31 March 2023 - 14:30.


#46
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,696
  • Înscris: 20.10.2015

View Postcotizo_dacul, on 31 martie 2023 - 10:29, said:

Iti  dau  eu un  exemplu.
Lipseste exemplul

View Postgelublabla, on 31 martie 2023 - 10:30, said:

Numai eu am senzatia ca manualele sunt din ce in ce mai proaste, in timp?
Da-mi tu un exemplu

View Postcotizo_dacul, on 31 martie 2023 - 10:41, said:

Sunt pline de  informatii inutile.

Chiar asa, judecati un lucru fara sa fiti in stare sa veniti cu UN EXEMPLU???
Cu ce sunteti mai buni decat el daca nici un exemplu, nu puteti aduce?
O simpla propozitie, un copy/paste, UN EXEMPLU, e greu?
Chiar si cu gogosari, un singur exemplu!

Si gogosarii stii ce te invata?
Nu cred ca prinzi daca la o simpla propozitie nu reusesti sa raspunzi.
Romania este: "eu n-am nevoie sa invat"
Si daca-l intrebi de ce, incepe sa planga

#47
helen76

helen76

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,210
  • Înscris: 17.10.2018
Daca nu lucrezi si si nu acorzi macar 30 minum pe zi,sorry cu palnia nu poate sa ti bage nimeni.
Nu da vina pe altii daca nu incerci macar sa faci un efort minim.
Exista carti ,youtube variante destule .Mi e imposibil sa cred ca nu poti gasi pe cineva care sa te faca sa intelegi.

#48
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,696
  • Înscris: 20.10.2015
Eu fac pariu ca manualele sunt suficiente

#49
helen76

helen76

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,210
  • Înscris: 17.10.2018

View PostTsunamii, on 31 martie 2023 - 15:47, said:

Eu fac pariu ca manualele sunt suficiente
La manualele noi , te contrazic.Mai mult incurca ...

#50
rusuvl

rusuvl

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 23.11.2021
Tinand cont ca am destule cunostinte in invatamant (inclusiv sotia este profesoara) pot sa va zic ca cea mai mare problema nu e la profesori / invatatori. Sunt multi ramasi in urma, asta e drept, dar si cei care se vor sa se adapteze la cerintele noi nu au cu cine lucra. Cum a zis cineva mai sus, copiii stau mai mult pe telefon si sunt dezinteresati, dar din punctul meu de vedere, parintii sunt cea mai mare problema.... Daca sunt chemati la scoala, deoarece odrasla lor face prostii, in loc sa ia masuri ei le iau apararea ... Foarte multi parinti au impresia ca stiu mai multe decat profesorii, desi poate intr-un caz fericit ei au "Scoala vetii" (greseala intentionata).
Foarte multi profesori buni pleaca nu doar din cauza salariului, care a mai crescut si a ajuns la un nivel decent acum, ci pentru ca nu vor sa mai aiba de aface cu parinti isterici. Am auzit atat de multe povesti cu parinti problema, incat m-am saturat eu de ei ... doar ca sotiei ii place ce face si face cu dedicatie ... Si nu o vad sa lucreze intr-o coorporatie ...
Ahh ... si profesorii buni nu lucreaza cateva ore pe saptamana ... lucreaza (acasa, e drept) poate mai mult de 40... daca mai sunt implicati si in proiecte erasmus stau si noptile

#51
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,696
  • Înscris: 20.10.2015

View Posthelen76, on 31 martie 2023 - 16:12, said:

La manualele noi , te contrazic.Mai mult incurca ...
Da-mi un exemplu

#52
danigoleman

danigoleman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,715
  • Înscris: 13.09.2022

View Postcumparator, on 31 martie 2023 - 09:13, said:

Profesorii de la noi sunt in majoritate, vai de capul lor.

La fel cum sunt si parintii, elevii, societatea, conducatorii etc... ce te mira?
Mai nou e super motivant sa te faci profesor, un profesor incepator are 2500 de lei iar unul care scaneaza produse la casa de marcat la Lidl sau Kaufland are 3000-3500.

Profesorii nu sunt neaparat slabi dar nici nu sunt lasati sa isi faca treaba. |Cum manifesti un pic de exiegnta, pui elevul sa gandeasca, sa lucreze , sa invete putin, sare parintele ca e prea greu, ii traumatizezi odrasla etc...
Si voi uitati un lucru, ca la profesori, spre deosebire de alte profesii, nu depind rezultatele numai de ce face el. Degeaba preda el bine daca elevulk acasa nu isi face tema. Sau daca manualele/programele sunt prost concepute de cine le face si sunt alti n factori. Pana si faptul ca, in Romania e mentalitatea asta, cine invata e un fraier, un tocilar, nu ajunge prea departe.
Atunci degeaba se chinuie profesorul si probabil la un moment dat vazand ca oricate eforturi ar depune tot e degeaba, isi baga si el picioarele.
E foarte usor sa judeci o profesie fara sa stii exact cum e meseria respectiva, cu ce dificultati se confrunta etc.
De afara pare ca ...ce fac si asytia plimba catalogul la sala de clasa si inapoi, dar ia du-te o saptamana sa vezi cu ce te confrunti.
Cat despre meditatii, nu e ce spui tu, ca se trezeste profesorul din amortire. Acolo se trezeste elevul..de ce? Ptr ca acolo se lucreaza pe grupa mica 1-2-3 elevi, nu cu 30 si altfel te ocupi de 1-2, discuti direct cu ei vezi ce nu inteleg, la clasa cu 30, numai sa ii chemi pe fiecare sa vezi daca si-au scris tema,sa ii explioci ce  agresit pai   a trecut ora intreaga si tot nu ai terminat... vedeti voi, va scapa multe variabile.

View Postrusuvl, on 31 martie 2023 - 16:30, said:

Foarte multi profesori buni pleaca nu doar din cauza salariului, care a mai crescut si a ajuns la un nivel decent acum,

Nici pe departe. Era semi-decent, poate acum 2-3 ani inainte de valul de scumpiri
Acum un debutant are doar 2500 de lei, un salariu foarte mic. (pana si un casier la LIDL, sa nu se inteleaga ca as zice ca e profesorul mai important decat casierul, dar, sa ma ierte Dumnezeu, casier poti fi si cu liceul)
Un prof cu vreo 10 ani de vechime abia are 3000 si ceva , 3500 in cazul fericit cu dirigentie etc.
Asta nu (mai) e salariu bun in anul 2023. Da, nu mori de foame (deocamdata), dar nici o motivatie extraordinara de a faca performanta in sistemul de educatie unde totul este parca facut sa iti puna bete in roate nu prea poti avea. Nu prea e ok ca ptr o profesie care totusi necesita studii superioare, mopdul pedagogic, examene, grade, cursuri de perfectionare in fiecare an, sa fii platit sub un casier la supermarket...
Macar salariul mediu pe economie sa il ai.

Edited by danigoleman, 31 March 2023 - 17:21.


#53
rusuvl

rusuvl

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 23.11.2021

View Postdanigoleman, on 31 martie 2023 - 17:19, said:

La fel cum sunt si parintii, elevii, societatea, conducatorii etc... ce te mira?
Mai nou e super motivant sa te faci profesor, un profesor incepator are 2500 de lei iar unul care scaneaza produse la casa de marcat la Lidl sau Kaufland are 3000-3500.

Profesorii nu sunt neaparat slabi dar nici nu sunt lasati sa isi faca treaba. |Cum manifesti un pic de exiegnta, pui elevul sa gandeasca, sa lucreze , sa invete putin, sare parintele ca e prea greu, ii traumatizezi odrasla etc...
Si voi uitati un lucru, ca la profesori, spre deosebire de alte profesii, nu depind rezultatele numai de ce face el. Degeaba preda el bine daca elevulk acasa nu isi face tema. Sau daca manualele/programele sunt prost concepute de cine le face si sunt alti n factori. Pana si faptul ca, in Romania e mentalitatea asta, cine invata e un fraier, un tocilar, nu ajunge prea departe.
Atunci degeaba se chinuie profesorul si probabil la un moment dat vazand ca oricate eforturi ar depune tot e degeaba, isi baga si el picioarele.
E foarte usor sa judeci o profesie fara sa stii exact cum e meseria respectiva, cu ce dificultati se confrunta etc.
De afara pare ca ...ce fac si asytia plimba catalogul la sala de clasa si inapoi, dar ia du-te o saptamana sa vezi cu ce te confrunti.
Cat despre meditatii, nu e ce spui tu, ca se trezeste profesorul din amortire. Acolo se trezeste elevul..de ce? Ptr ca acolo se lucreaza pe grupa mica 1-2-3 elevi, nu cu 30 si altfel te ocupi de 1-2, discuti direct cu ei vezi ce nu inteleg, la clasa cu 30, numai sa ii chemi pe fiecare sa vezi daca si-au scris tema,sa ii explioci ce  agresit pai   a trecut ora intreaga si tot nu ai terminat... vedeti voi, va scapa multe variabile.



Nici pe departe. Era semi-decent, poate acum 2-3 ani inainte de valul de scumpiri
Acum un debutant are doar 2500 de lei, un salariu foarte mic. (pana si un casier la LIDL, sa nu se inteleaga ca as zice ca e profesorul mai important decat casierul, dar, sa ma ierte Dumnezeu, casier poti fi si cu liceul)
Un prof cu vreo 10 ani de vechime abia are 3000 si ceva , 3500 in cazul fericit cu dirigentie etc.
Asta nu (mai) e salariu bun in anul 2023. Da, nu mori de foame (deocamdata), dar nici o motivatie extraordinara de a faca performanta in sistemul de educatie unde totul este parca facut sa iti puna bete in roate nu prea poti avea. Nu prea e ok ca ptr o profesie care totusi necesita studii superioare, mopdul pedagogic, examene, grade, cursuri de perfectionare in fiecare an, sa fii platit sub un casier la supermarket...
Macar salariul mediu pe economie sa il ai.

intr-adevar ... decent poate e mult spus ... dar e mai ok ... si sunt de acord ca oricum merita un salar mai mare ... dar atata timp cat parintii tipa pe holurile scolii ca el nu crede profesorii sau directorul scolii, ci isi crede doar odrasla (caz real) .... e normal sa isi piarda din motivatie

#54
helen76

helen76

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,210
  • Înscris: 17.10.2018

View PostTsunamii, on 31 martie 2023 - 16:33, said:

Da-mi un exemplu

cauta un manual de matematica pe manuale digitale si poti vedea unii termeni
ex clasa a 6 a proportii derivate cu acelasi termen se obtin prin
a) schimbare mezilor intre ei
b) schimbare extremilor intre ei
c) inversarea rapoartelor
Sa explic la matematica nu ma pricep

View Postrusuvl, on 31 martie 2023 - 16:30, said:

Tinand cont ca am destule cunostinte in invatamant (inclusiv sotia este profesoara) pot sa va zic ca cea mai mare problema nu e la profesori / invatatori. Sunt multi ramasi in urma, asta e drept, dar si cei care se vor sa se adapteze la cerintele noi nu au cu cine lucra. Cum a zis cineva mai sus, copiii stau mai mult pe telefon si sunt dezinteresati, dar din punctul meu de vedere, parintii sunt cea mai mare problema.... Daca sunt chemati la scoala, deoarece odrasla lor face prostii, in loc sa ia masuri ei le iau apararea ... Foarte multi parinti au impresia ca stiu mai multe decat profesorii, desi poate intr-un caz fericit ei au "Scoala vetii" (greseala intentionata).
Foarte multi profesori buni pleaca nu doar din cauza salariului, care a mai crescut si a ajuns la un nivel decent acum, ci pentru ca nu vor sa mai aiba de aface cu parinti isterici. Am auzit atat de multe povesti cu parinti problema, incat m-am saturat eu de ei ... doar ca sotiei ii place ce face si face cu dedicatie ... Si nu o vad sa lucreze intr-o coorporatie ...
Ahh ... si profesorii buni nu lucreaza cateva ore pe saptamana ... lucreaza (acasa, e drept) poate mai mult de 40... daca mai sunt implicati si in proiecte erasmus stau si noptile

Sustin ce zici.Mi e mila de bietii invatatori care au de a face cu parinti lipsiti de bun simt si se cred mai presus(copilul meu e perfect/nu greseste)
Pana la urma la orice job dai de oameni isterici fie ca esti inginer,medic ,prof. etc . Adevarat  trebuie sa-ti placa foarte mult aceasta meserie si sa ai nervi .

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate