![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Achizitie apartament antecontract
Last Updated: Apr 06 2023 21:29, Started by
FREESH
, Mar 28 2023 11:04
·
14

Posted 28 March 2023 - 14:13

Eu tot nu am inteles ce act are actualul proprietar in urma acelei plati integrale?!? Clar nu are act de VC si nici de proprietate, ca nu are pe ce ...
Acum, tu, ce vei primi in schimbul banilor? Ce a primit si el? O promisiune? Ciudata aventura! |
Posted 28 March 2023 - 14:18

Ce sa mai zic?...... ![]()
Practic omu nu plateste 3% la stat daca vinde promisiunea,corect? Imaginează-ți că ești la notar. Vine bunica vânzătorului (sau mă rog, ea ar trebui să vină), tu îi dai 85.000 de euro și mai departe ce-o să fie? Ce o să primești tu? Știi cum trebuie să arate contractul pe care te vor pune să-l semnezi ca să fii sigur că vei fi proprietarul unui apartament care în acte nu există? În opinia mea, vânzătorul nu are cum să evite plata celor 3% decât dacă se înțelege cu dezvoltatorul să rezoluționeze (să anuleze) antecontractul. Cere detalii dezvoltatorului despre cum are de gând să îl ajute să scape de apartament. Mie una îmi pare tare dubioasă chestia asta. Edited by althea, 28 March 2023 - 14:20. |
Posted 28 March 2023 - 14:19

Ce il impedica pe vanzator sa vanda aceea promisiune si altora? Asta daca nu a facut-o deja. Da drumu la TV sau cauta reportaje pe youtube cu apartamente cu 2 proprietari, apartamente cu aceeas situatie juritica. Daca nu exista carte funciara, notarul ce poate verfica? |
Posted 28 March 2023 - 14:22

De ce sa plateasca 3%? Are el sau bunica lui un apartament spre vanzare?
NU, este doar o PROMISIUNE si atat. Vrei sa preiei riscul riscul sa iti traga teapa dezvoltatoru. Succes sau poate esti al doilea sau al treilea ce cumpara acea promisiune, mai ales daca mergi la notarul "potrivit", ales de vanzator/dezvoltator. Fa si tu o promisiune cu el, ii dai o suma acum(1000euro) si restul cand are ceva intabulat, recunoscut de stat, de vanzare. |
Posted 28 March 2023 - 14:36

Eu n-am auzit inca de "transfer de promisiune". Poate ca exista, dar miroase a conspiratia unora ca sa-l pacaleasca pe al treilea. Si o sa argumentez:
Vanzatorul promite, contra unui avans nereturnabil, sa-i vanda cumparatorului obiectul care nu exista, dar urmeaza sa ia fiinta. Daca nu se tine de cuvant, trebuie sa returneze dublul avansului. Nimic neobisnuit pana aici, totul e clasic. Cumparatorul vireaza intreaga suma ca avans. Asta e cam neobisnuit, dar merge. In definitiv, il forteaza pe vanzator sa se tina de cuvant, altfel primeste inapoi de doua ori mai mult. Dar asta arata hotarare. Si deodata... cumparatorul se razgandeste si vrea sa se mute din oras cu cateva zile inainte ca promisiunea sa se incheie (aprilie e la 3 zile de acum incolo). Ei bine, asta e chiar neobisnuit. |
Posted 28 March 2023 - 14:38

De ce sa plateasca 3%? Are el sau bunica lui un apartament spre vanzare? Impozitul la vânzarea imobilelor la mai puțin de trei ani după ce au fost dobândite a fost stabilit anul trecut și se aplică doar de anul ăsta. Îți dai seama că plata integrală a fost făcută mai demult. Quote Practic el cerea 90k dar lasa la 85k,ma gandesc daca face cv final o sa ridice pretul logiv vorbind. FREESH, cască ochii. |
Posted 28 March 2023 - 14:55

Pai hai sa va explic altfel , apartamentul respectiv e 84k euro cu predare in 2024, dar cel la vanzare e 85k cu parcare subterana inclusa care este si ala 5k+.
Ce schema vedeti voi in acest aspect ? Omu vrea sa se mute, treaba lui , poate sa zica orice nu ai de unde sa sti.. In momentul de fata asteapta luna aprilie sa poata faca vanzarea-cumpararea, mi-au confirmat de la biroul de vanzar al dezvoltatorului. Eu pot astepta sa treaca pe numele lui masa-mare apartamentul sa fie mai safe nu e problema sau daca nu asta e ,caut altu nu arunc banii ca 'romanu' |
Posted 28 March 2023 - 15:02

Daca astepti sa faca intabularea si sa cumperi un APARTAMENT, cred ca difera mult de postarea intiala unde intrebai doar deo PROMISIUNE.
In aprilie urmeaza sa se semneze si cvc Eu daca doresc sa i cumpar promisiunea si sa achit integral dpdv legal e ceva la ce sa ma astept sa nu iau vreo "teapa"? De asemenea la notar am inteles ca vine si 1 reprez din partea dezvoltatorului. La notar ce taxe as plati pentru transfer de promisiune? Dar de aici sunt calculele tale. |
Posted 28 March 2023 - 15:03

Eu pot astepta sa treaca pe numele lui masa-mare apartamentul sa fie mai safe nu e problema sau daca nu asta e ,caut altu nu arunc banii ca 'romanu' |
Posted 28 March 2023 - 15:26

Du-te cu un avocat care cunoaste acest domeniu, ar trebui sa stie ce acte sa ceara pt a fi mai sigur ca nu sunt probleme.
|
|
Posted 28 March 2023 - 15:44

Nu au treaba avocatii cu tranzactiile imobiliare, aici e despre notari.
Asta cu scaderea tranzactiilor nu prea de vede inca sunt preturile sus la imobile. |
Posted 28 March 2023 - 15:48

Posted 28 March 2023 - 15:59

Nu au treaba avocatii cu tranzactiile imobiliare, aici e despre notari. Asta cu scaderea tranzactiilor nu prea de vede inca sunt preturile sus la imobile. In 2009 au scazut preturile imediat? Sunt faze, nu se intampla lucrurile imediat. Dar daca vanzatorul a platit deja, poate nu e presat sau poate a gasit casa aia la tara si are imprumut pentru diferenta si se grabeste. |
Posted 29 March 2023 - 11:14

Ce suma este in promisiunea de cumparare?
Nu este mai simplu sa renunte la acea promisiune, sa-si primeasca banii de la dezvoltator si imediat dupa sa faci tu o alta promisiune de vanzare-cumparare direct cu dezvoltatorul? Nu vad de ce nu ar fi de acord cei doi. Eventual platesti tu comisionul de transfer bancar si actul notarial aditional la acea promisiune de vanzare-cumparare initiala |
Posted 29 March 2023 - 11:50

Eu, daca as fi dezvoltatorul, n-as renunta la promisiune, mai ales ca am luat deja banii. Ba chiar mi-ar placea ca cumparatorul sa se razgandeasca si sa nu mai cumpere la termenul stabilit.
|
|
Posted 30 March 2023 - 10:20

Pai sunt niste clauze si in contractul, ala cine se razgandeste plateste..
Eu inteleg ideea de panica ca nu e cvc final, dar toti care cumpara cand e blocul in constructie la plata integratala la antecontract au o reducere, e normal sa ai doar promisiune de vanzare cu dezvoltatorul ca nu are cadastru/intabulare. Se subintelege ca omu vrea sa il vanda pana face cvc sa nu mai plateasca 3% la stat dar asta oricum nu-l afecteaza pe cumparator care tot aceiasi bani ii plateste la notar cand cumpara. Edited by FREESH, 30 March 2023 - 10:21. |
Posted 30 March 2023 - 11:03

Înțelegi foarte puțin din ce înseamnă o promisiune ca asta și cum ar trebui să se desfășoare lucrurile ca să fie fără riscuri pentru tine.
Fă ce crezi tu că e bine, până la urmă sunt banii tăi. Edited by althea, 30 March 2023 - 11:07. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users