Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
O smecherie pe care nu o inteleg

Balcon parter fara acte

unde gasesc un speed bag in bucur...

Programe TV cu altfel de sporturi
 Laptop "bun la toate" max...

ctfmon.exe - System Error (in Saf...

Ați prins vremurile cand 120 Volț...

Whatsapp nu afișeaza numele ...
 Medii admitere Politehnica Bucure...

Se extinde Baza de la Kogalniceanu

Politist mutilat de caine in curt...

Trotineta- cat rezista?
 Windows 11 si inregistrare de pe ...

Cont Facebook spart

Accesare Plex prin webstation

Reziliere contract Digi Mobil?
 

Cat mai merita astazi un liceu bun din Bucuresti?

- - - - -
  • Please log in to reply
49 replies to this topic

#1
aaaa4567

aaaa4567

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,458
  • Înscris: 18.10.2011
Apropo de discutiile legate de droguri - https://youtu.be/cI4xKiYfsVk?t=261, de licee bune etc etc

Sa zicem ca aveti un copil, sunteti in Bucuresti si, natural, vreti tot ce e mai bun pentru el. Copilul e bun, nu exceptional, adica sa zicem ca e in prima treime a clasei etc. Merita sa te lupti sa intre la un liceu bun? Care mai e situatia fata de anii 90 - noi astia de 40 de ani asta am apucat - nu exista admitere computerizata, cred ca te inscriai acolo si daca intrai - bine, daca nu - nu, dadeai in toamna (nu mai stiu exact). Concurenta era ceva, dar nu era imposibil de intrat, afara poate de liceele foarte bune din Bucuresti (renumite erau Sava/Balcescu, lazar si poate alte cateva). La liceu de cartier intrai usor, se poare ca nu mai e cazul acum(?)

Deci:
- merita sa te bati pentru licee foarte bune, care sunt diferentele fata de liceele doar bune de cartier?
- de ce e bataia atat de mare la liceele astea? Profesori mai buni, mediu, presiunea si preconceptiile parintilor? Adica - se face mai multa carte, sunt mai multe oportunitati, care ar fi astea?
- ce mai tintesc copiii dupa aceea?
- alte probleme, riscuri, provocari? Am inteles chestia cu drogurile, altceva?

Cat de valabile sunt clasamente ca astea? - https://www.zf.ro/ev...tional-21003017

Ii simtiti pe copii pasionati, orientati? Nu stiu, pe vremea mea (si cred ca oricand) existau mai mult anumite mode, oamenii (cred mai mult parintii) isi ghidau cumva copiii catre meseriile considerate de viitor (au fost diferite: ba ASE, ba medicina, ba informatica) si acolo era presiunea. relativ putini dintre cei profili erau pasionati. interesati. Unii /multi se duceau catre altceva. Eu de exemplu am terminat un liceu ce astazi e in acel top (atunci nu era atat de mare bataie) si doar un sfert din oameni au mers pe profilul clasei, iar din ei doar cativa erau foarte buni. Personal consider ca m-a ajutat mult, chiar foarte mult (admiteri facultati de top luate, ceva olimpiade), dar am fost mai degraba exceptia. Pur si simplu mi-a placut o materie, considerata grea, insa ceilalti nu aveau nicio treaba cu ea (majoritatea dintre ei). Si am facut destul de serios meditatii.

Edited by aaaa4567, 25 March 2023 - 15:52.


#2
mercur68

mercur68

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,429
  • Înscris: 07.08.2007
Normal ca merita cel mai bun liceu pentru el, ce intrebare e asta? Da-l la un liceu de constructii fa-l lucrator la spatii verzi apoi sa vezi ce iti aduce aminte toata viata.

#3
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,721
  • Înscris: 18.12.2007
Deci e mai bine sa il impingi spre ceva ce nu ii place sau spre ce nu are inclinatie fiindca e bun liceul, nu?
Se castiga bine in constructii daca te tii de treaba, ca tot ai ales exemplul asta.

#4
Soulstream

Soulstream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,020
  • Înscris: 03.02.2014
in general nu exista garantii in viata, dar un liceu bun inseamna sanse mai mari la profesori buni si colegi buni. Chiar e important colectivul pentru ca acel copil inca e necopt si se poate pierde foarte usor intr-un mediu mai slab.

Nu stiu cum e in Bucuresti, dar unde am facut eu liceu (oras resedinta de juder) "se stia" ca 3 licee sunt bune, inca 3 medii si la restul intra cei care nu au intrat la cele 6 de mai sus. Cu cat mergeai mai jos in ierarhia liceelor, cu atat picau mai multi la bac si bac-ul nu e un examen greu de trecut. Teoretic calitatea profesorilor ar trebui sa fie relativ asemanatoare intre licee, dar inteleg cum un profesor de la un liceu mai slab ar fi descurajat in timp ca preda numai unor elevi dezinteresati si slabi si  nu isi mai da interesul.

E un ciclu vicios, liceele bune raman bune si cele slabe raman slabe tocmai ca media calitatii elevilor care merg la acele licee e mereu constanta (medie mai mare la liceele bune si medie mai slaba la cele slabe).

Acum revenind la pasiune, stiu destul cazuri de colegi/amici care au intrat in liceu cu ideea ca o sa dea la facultatea X si pana la urma au dat la cu totul altceva. Un copil de 14-15 ani nu e tocmai etalonul deciziilor bune sau deciziilor finale. Cel mai extrem caz de "ales gresit" la liceu e cineva care voia sa dea la drept asa ca s-a dus la profil filologie ca sa nu isi bata capul cu matematica si apoi intr-a 11a s-a razgandit si si-a dat seama ca optiunile lui sunt foarte restranse la facultati tocmai ca nu facea matematica la nivel adecvat.

#5
Deborah77

Deborah77

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 336
  • Înscris: 22.07.2008
Clasamentul ala din Ziarul financiar e facut cu picioarele, compara mere cu pere. Vianu are doar clase de mate-info, Sava are de toate inclusiv filologie unde sa intra cu medii mai mici. In fine...ca parinte, eu zic ca e normal sa faci tot ce tine de tine ca sa ajunga copilul la un liceu cat mai bun. De-aia e si atat de multa presiune cu evaluarea-nationala, ptr ca conteaza. Este o penurie teribila de profesori, mai ales ptr stiintele exacte. Daca colegiile astea de top au probleme in a atrage profesori, nu vrea sa ma gandesc ce este prin scolile mai putin cotate. Chestia cu drogurile...e si nu e..adica se poate daca tii cu tot dinadinsul, dar un copil echilibrat nu are de ce sa tina. In general nu este considerata o chestie cool, tutunul este pr Boomeri iar alcoolul....sa fie al naibii ca fetele beau mult mai mult decat baietii.
Cu cartea nu se omoara mai pe nicaieri. Fi-miu e clasa a 10a acum, gimnaziul mi s-a parut infinit mai greu, liceul e floare la ureche

Edited by Deborah77, 25 March 2023 - 16:54.


#6
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,163
  • Înscris: 13.03.2017
Liceele "bune" au profesori care-si dau ceva mai mult interesul la clasa si asta se vede in rata de promovare a examenului de bacalaureat.
Liceele "slabe" sunt pline de manelisi fara cultura care nu dau doi bani pe scoala iar la examenul de bacalaureat ... ce-i ala ?

Mai exista si licee "comme ci comme ça" care nu sunt rele pentru cei de nivel mediu

Problema in eterna si fascinanta Romanie este ca multi il au acasa pe D-l Goe pentru care mam' mare, mamițica și tanti Mița cauta un liceu "bun" ...

Continuati voi ... Posted Image

#7
Deborah77

Deborah77

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 336
  • Înscris: 22.07.2008
Foarte importanta este alegerea profilului. Daca la evaluarea nationala nu ia macar 9 la mate exclus mate-info ca tot M1 da la bac si la-i nenorocit. Stiinte-socioumane la umane mi se pare f interesant, este un profil usor dar faci mate pana in a12a si ai mai multe optiuni decat dupa filologie.

#8
vladut01

vladut01

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,407
  • Înscris: 23.12.2015
Inainte de '89 am avut un profesor care ne spunea ca exista 2 tipuri de licee:

a) licee unde nu se face carte si nu se cere;
b) licee unde nu se face carte, dar se cere.

Nu stiu daca au mai evoluat lucrurile intre timp, dar tind sa cred ca nu.

#9
aaaa4567

aaaa4567

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,458
  • Înscris: 18.10.2011
Cam cat la suta din elevii de la liceele alea (din topul ala de 20) sunt din afara cartierului? Cum se mai procedeaza? Vin si din alte orase, din localitatile mici, nu? Unde stau copii, de fapt? Ma gandesc ca e greu s afaci naveta peste un 10-15 km...

#10
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,064
  • Înscris: 07.07.2006
Merită. Numai că pentru alea foarte bune tre să fii în primi 10% din clasă. În medie. La o școală foarte bună e ok și în prima treime, la o școală mai slabă, nici primii 5% nu intră la un liceu din top10.
Diferențele față de liceele mai slabe (nu neapărat de cartier, că Șincai sau Moisil sînt licee de cartier, dar bine cotate) pot fi profesorii și anturajul. Adică probabilitate mai mare de a avea orizontul mai larg.
Riscurile și provocările sînt similare cu cele de acum 30 de ani, doar că potențial mai nocive. Pe atunci fumam și beam, acum e mai lejer accesul la droguri, dacă e să ne luăm după presă.
În cercul meu (prietenii fiicei mele sau copiii prietenilor mei), liceenii și studenții sînt în general pasionați. Au viață socială activă, participă la tot soiu de activități, caută activ să ajungă la facultăți bune, muncesc. Sînt o generație mișto. Au mult mai puține complexe față de generația mea, sînt mai siguri pe ei.
Aici e topul liceelor după mai multe criterii https://www.admitereliceu.ro/top-licee

Edited by abancor, 25 March 2023 - 17:46.


#11
aaaa4567

aaaa4567

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,458
  • Înscris: 18.10.2011

 abancor, on 25 martie 2023 - 17:45, said:

Merită. Numai că pentru alea foarte bune tre să fii în primi 10% din clasă. În medie. La o școală foarte bună e ok și în prima treime, la o școală mai slabă, nici primii 5% nu intră la un liceu din top10.
Diferențele față de liceele mai slabe (nu neapărat de cartier, că Șincai sau Moisil sînt licee de cartier, dar bine cotate) pot fi profesorii și anturajul. Adică probabilitate mai mare de a avea orizontul mai larg.
Riscurile și provocările sînt similare cu cele de acum 30 de ani, doar că potențial mai nocive. Pe atunci fumam și beam, acum e mai lejer accesul la droguri, dacă e să ne luăm după presă.
În cercul meu (prietenii fiicei mele sau copiii prietenilor mei), liceenii și studenții sînt în general pasionați. Au viață socială activă, participă la tot soiu de activități, caută activ să ajungă la facultăți bune, muncesc. Sînt o generație mișto. Au mult mai puține complexe față de generația mea, sînt mai siguri pe ei.
Aici e topul liceelor după mai multe criterii https://www.admitereliceu.ro/top-licee
Cam ce fel de pasiuni, ce activitati extracurriculare isi gasesc? Poate exemplu de vreun mix interesant. Nu stiu, ceva de genul chimie+forensics sau medicina spatiala. Ai cum sa te dezvolti cu asa ceva, de exemplu? Ma gandesc ca la noi inca e doar ce se face la scoala si cam atat. Or, pentru un liceean, poate fi limitant... Nu stiu, ce ar face un licean in ziua de azi, dincolo de citit, grupuri pe social media etc (la care nu aveai acces acum 20 de ani, asta e clar)? adica poti sa participi la ceva international, sa faci schimburi de experienta, sa vizitezi laboratoare?

#12
s2inu

s2inu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 304
  • Înscris: 23.10.2021

 aaaa4567, on 25 martie 2023 - 15:47, said:

Apropo de discutiile legate de droguri - https://youtu.be/cI4xKiYfsVk?t=261, de licee bune etc etc

Sa zicem ca aveti un copil, sunteti in Bucuresti si, natural, vreti tot ce e mai bun pentru el. Copilul e bun, nu exceptional, adica sa zicem ca e in prima treime a clasei etc. Merita sa te lupti sa intre la un liceu bun? Care mai e situatia fata de anii 90 - noi astia de 40 de ani asta am apucat - nu exista admitere computerizata, cred ca te inscriai acolo si daca intrai - bine, daca nu - nu, dadeai in toamna (nu mai stiu exact). Concurenta era ceva, dar nu era imposibil de intrat, afara poate de liceele foarte bune din Bucuresti (renumite erau Sava/Balcescu, lazar si poate alte cateva). La liceu de cartier intrai usor, se poare ca nu mai e cazul acum(?)

Deci:
- merita sa te bati pentru licee foarte bune, care sunt diferentele fata de liceele doar bune de cartier?
- de ce e bataia atat de mare la liceele astea? Profesori mai buni, mediu, presiunea si preconceptiile parintilor? Adica - se face mai multa carte, sunt mai multe oportunitati, care ar fi astea?
- ce mai tintesc copiii dupa aceea?
- alte probleme, riscuri, provocari? Am inteles chestia cu drogurile, altceva?

Cat de valabile sunt clasamente ca astea? - https://www.zf.ro/ev...tional-21003017

Ii simtiti pe copii pasionati, orientati? Nu stiu, pe vremea mea (si cred ca oricand) existau mai mult anumite mode, oamenii (cred mai mult parintii) isi ghidau cumva copiii catre meseriile considerate de viitor (au fost diferite: ba ASE, ba medicina, ba informatica) si acolo era presiunea. relativ putini dintre cei profili erau pasionati. interesati. Unii /multi se duceau catre altceva. Eu de exemplu am terminat un liceu ce astazi e in acel top (atunci nu era atat de mare bataie) si doar un sfert din oameni au mers pe profilul clasei, iar din ei doar cativa erau foarte buni. Personal consider ca m-a ajutat mult, chiar foarte mult (admiteri facultati de top luate, ceva olimpiade), dar am fost mai degraba exceptia. Pur si simplu mi-a placut o materie, considerata grea, insa ceilalti nu aveau nicio treaba cu ea (majoritatea dintre ei). Si am facut destul de serios meditatii.

Problema cu liceele „bune” e că toți copiii de acolo fac meditații. Fac meditații, atunci iau note „bune” și intră cu note „bune” la liceu (măresc mediile de admitere). Iau note „bune”, se formează clase „bune”. Liceul e „bun”, dar de fapt banii băgați de părinți în meditații construiesc reputația acelui liceu că e liceu „bun”, nu liceul.

Eu nu mi-aș bate capul cu liceele „bune”, m-ar interesa pentru copilul meu în primul rând un liceu aproape de casă și cu reputație de disciplină și care să o stimuleze să ia bacul fără emoții. Chiar și cu 6,00, dar să-l ia din prima. Cel mai mult m-ar interesa să văd că la liceul respectiv 95-96% dintre copii iau bacul din prima încercare în fiecare an. Dacă sunt 150 de copii și pică 6-7 nu-i problemă. Nu există pădure fără uscături. Dar dacă sunt 150 și pică 30, cam e. Înseamnă că liceul ăla e cu adevărat „slab”. De asemenea licee m-aș feri.

Ce face efectiv copilul în viață vedem după aia. Dacă nu are vreun talent special (artistic / sportiv) e greu de crezut că va trăi toată viața dintr-o meserie sau ca urmare a relațiilor / prieteniilor pe care și le face la liceu. Se duce naibii cu o bursă în Norvegia, rămâne acolo cu un norvegian, și gata cu cunoștințele de la București!

#13
TLGTLC

TLGTLC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,698
  • Înscris: 27.06.2007
Eu provin dintr-un mediu nașpa, crescut la țară, familie cu probleme, părinți dezinteresați, ar fi trebuit să nu am șanse de a face ceva notabil în viață. Dar am fost un elev care învăța și profesorii m-au împins să dau la un liceu bun în condițiile în care ai mei mă voiau la o profesională să intru repede în pâine. Liceul în sine nu mi-a fost de niciun folos, nici facultatea! Ce mi-a fost realmente util a fost mediul, am văzut că se poate și altfel, mergeam acasă la colegi și vedeam cum e la ei în familie, aveam colegi cu un cu totul alt nivel, calitatea discuțiilor era alta...adică am putut face comparație. Chestia asta m-a făcut să îmi doresc mai mult.
Revenind la zilele noastre, liceul și facultatea pot fi la fel de inutile, treaba e să fie niște medii care să te stimuleze să îți dorești mai mult. De fapt școala nu te învață decât să înveți, este o componentă a procesului de dezvoltare! În cele din urmă am făcut un curs și în urma absolvirii lui îmi desfășor profesia. Se pune întrebarea la ce ți-au mai folosit anii de studiu dacă cu un curs te-ai scos? Simplu! Dacă nu parfurgeam anii de studii niciodată nu aș fi știut de acel curs, nici nu aș fi fost capabil să îl parcurg ori să îl absolv.
Răspunsul la întrebare este: merită un liceu bun numai și numai pentru că te dezvolți într-un mediu cu un nivel mai ridicat și altele vor fi apoi cerințele de la viață!

#14
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,064
  • Înscris: 07.07.2006

 aaaa4567, on 25 martie 2023 - 18:08, said:

Cam ce fel de pasiuni, ce activitati extracurriculare isi gasesc? Poate exemplu de vreun mix interesant. Nu stiu, ceva de genul chimie+forensics sau medicina spatiala. Ai cum sa te dezvolti cu asa ceva, de exemplu? Ma gandesc ca la noi inca e doar ce se face la scoala si cam atat. Or, pentru un liceean, poate fi limitant... Nu stiu, ce ar face un licean in ziua de azi, dincolo de citit, grupuri pe social media etc (la care nu aveai acces acum 20 de ani, asta e clar)? adica poti sa participi la ceva international, sa faci schimburi de experienta, sa vizitezi laboratoare?
Nu am exemple interesante de genul ăla. Au pasiuni normale, de la fizică la literatură, de la informatică la gătit, de la istorie la fotografie. Deci din toate ariile.
Și au unde și cum să se exprime și să învețe. Există clasicele cercuri și olimpiade (chiar ieri vorbeam la terasă cu un puști de a 9a care merge la olimpiada de fizică pe țară), există școli de weekend, organizații și fundații care organizează ateliere, seminarii, schimburi de elevi (poți face o clasă de liceu în altă țară), în toate domeniile: antreprenoriat, informatică, vorbire în public, artă etc. Există tîrguri de facultăți și tîrguri de joburi. Știu pe cineva care a scos o revistă și organiza și evenimente culturale periodic, la liceu. Pe altcineva care s-a angajat de la 18 ani la un restaurant, pasionat de gătit. Pe altul care cîntă într-o trupă de rock. Știu studenți la Poli care și-au găsit de lucru stagiari încă din anul 3 la firme mari de IT pe niște salarii de început de vorbești singur. Pe o tipă pasionată de literatură care încă din liceu a ajuns în juriu la niște premii literare și căreia i s-au publicat articole în reviste de specialitate. O studentă la psihologie care lucrează din anul 2 cu copii cu diverse probleme.
Deci, există toate posibilitățile la care te gîndești. Poți vizita firme, merge la schimb de experiență, lucra ca stagiar în aproape orice domeniu. Poți face sport, asta am uitat. Cel puțin în București cam ai condiții pentru oricare din sporturile cunoscute.
Edit: între timp a apărut răspunsul de mai sus, care ilustrează ce vreau și eu să zic (și mai sus) prin orizontul lărgit datorită anurajului din liceu. Și aș zice că și amplasarea liceului contează, una e să te învîrți prin centru, unde sînt și facultăți, studenți, și alta să ai ca decor zilnic atmosfera din Piața Progresu sau din Giulești.

Edited by abancor, 25 March 2023 - 20:22.


#15
mercur68

mercur68

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,429
  • Înscris: 07.08.2007

 AlexEn, on 25 martie 2023 - 16:46, said:

Deci e mai bine sa il impingi spre ceva ce nu ii place sau spre ce nu are inclinatie fiindca e bun liceul, nu?
Se castiga bine in constructii daca te tii de treaba, ca tot ai ales exemplul asta.

Ai citit bine? Unde scrie ce ii place sau nu copilului? Sau de inclinatia copilului? Se castiga bine in constructii....daca esti patron.

#16
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,429
  • Înscris: 02.09.2006

 Deborah77, on 25 martie 2023 - 16:52, said:

Clasamentul ala din Ziarul financiar e facut cu picioarele, compara mere cu pere. Vianu are doar clase de mate-info, Sava are de toate inclusiv filologie unde sa intra cu medii mai mici. In fine...ca parinte, eu zic ca e normal sa faci tot ce tine de tine ca sa ajunga copilul la un liceu cat mai bun. De-aia e si atat de multa presiune cu evaluarea-nationala, ptr ca conteaza. Este o penurie teribila de profesori, mai ales ptr stiintele exacte. Daca colegiile astea de top au probleme in a atrage profesori, nu vrea sa ma gandesc ce este prin scolile mai putin cotate. Chestia cu drogurile...e si nu e..adica se poate daca tii cu tot dinadinsul, dar un copil echilibrat nu are de ce sa tina. In general nu este considerata o chestie cool, tutunul este pr Boomeri iar alcoolul....sa fie al naibii ca fetele beau mult mai mult decat baietii.
Cu cartea nu se omoara mai pe nicaieri. Fi-miu e clasa a 10a acum, gimnaziul mi s-a parut infinit mai greu, liceul e floare la ureche
Unde, unde? la ce licee de top din Bucuresti sau oricare oras din tara sint posturi de profesori neocupate? indiferent daca sint de matematica sau de lucru manual!

 mercur68, on 25 martie 2023 - 20:39, said:

Ai citit bine? Unde scrie ce ii place sau nu copilului? Sau de inclinatia copilului? Se castiga bine in constructii....daca esti patron.
Aiurea! unul care se descurca cit de cit la pus gresie si faianta sau instalatii cistige de obicei, lunar, mai mult ca presedintele tarii sau un parlamentar de-al nostru! fara meditatii, fara fite de buftea, fara liceu de ''top'', iar daca nu da banii pe prostii, la 45-50 de ani se poate retrage in ce tara calda vrea mistria lui si sa nu mai presteze nimic!

#17
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 71,813
  • Înscris: 15.06.2007

 vladut01, on 25 martie 2023 - 17:42, said:

Inainte de '89 am avut un profesor care ne spunea ca exista 2 tipuri de licee:

a) licee unde nu se face carte si nu se cere;
b) licee unde nu se face carte, dar se cere.

Nu stiu daca au mai evoluat lucrurile intre timp, dar tind sa cred ca nu.
chestia e ca se pune problema in felul urmator: ce face un liceu sa fie bun sau rau?
Profesorii sau elevii?

Un elev mediocru intr-un liceu bun, are zile negre.  Din proprie experienta zic, imi amintesc ca "liceul bun" la care am intrat cu greu, printre ultimii, mi-a mancat copilaria. Profesorii aveau pretentii de olimpici de la toti. Mai erau si unele lepre care veneau cu arfe de genul, " tu esti prea slab pentru liceul asta, ne faci de rusine". Ori ramai repetent ori te muti la alta scoala.  Si am avut si coleg care a fost olimpic, a intrat la facultate cu concurenta mare la examen, si s-a lasat, practic a ramas doar cu bacul. Si da lucreaza in constructii, doar ca dupa 20 de ani s-a descurcat sa fie sef de santier, are propria lui echipa de muncitori, pe firma lui.

In viata conteaza mai mult familia decat scoala.
Toti cei pe care-i stiu realizati, nu cu scoala au facut avere, ci cu mostenirea de familie, afacerile preluate de la parinti, ma gandesc aici la un coleg care pe timpul liceului avea parinti care se ocupau cu imobiliarele. Acuma este multimilionar, tot cu afaceri de constructii. E si normal dupa 30 de ani in domeniu, daca nu ai dat chix atunci urci sus de tot.

Daca banii nu sunt o problema, poti trimite copilul la un internat in Elvetia, scoli de renume prin Europa, si apoi invata el sa se descurce in viata.   Totul se rezuma la bani.  In rest, scolile de stat romanesti sunt apa de ploaie la modul general, un dezastru.

Edited by tfmercedez, 25 March 2023 - 23:15.


#18
pielea

pielea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,035
  • Înscris: 14.08.2010
Un liceu bun, din alea de top te ajuta la media de bac, iau exemplul sora-mii , a fost la un liceu top 20 national, n-a invatat la bac si a luat 9 si ceva , sunt sigur ca i-au umflat la note pe toti sa nu stirbeasca renumele si asta era acum mai bine de 15 ani. Eu am intrat primul la liceu si pt bac am invatat din greu nene, toate ineptiile lor, din nefericire nefiind la un liceu de renume m-au furat la cateva puncte din fiecare test,ma rog pt mine n-a contat, fur eu acum de sting, sa ma revansez.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate