Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sitemul de operare foloseste prea...

Ce farmacie VET online care "...

De unde cumparați legume si fructe?

Samsung S21 ultra
 Plasa de umbrire peste gard de pl...

O smecherie pe care nu o inteleg

Balcon parter fara acte

unde gasesc un speed bag in bucur...
 Programe TV cu altfel de sporturi

Laptop "bun la toate" max...

navigatie noua vw tiguan

ctfmon.exe - System Error (in Saf...
 Ați prins vremurile cand 120 Volț...

Whatsapp nu afișeaza numele ...

Medii admitere Politehnica Bucure...

Se extinde Baza de la Kogalniceanu
 

Produse originale

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,874
  • Înscris: 07.11.2006
Buna ziua

Traind in era falsurilor, furturilor, a crizelor de paranoia, a drepturilor interminabile am si eu o intrebare si anume daca magazinele specializate de genul Hervis, Sportvision, ePantofi, Sportisimo si chiar emag vand articole de incaltaminte originale.
Stiu ca pretul este unul dintre criterii care face diferenta dintre original si fals, poate cel mai important criteriu. Dar daca diferenta de pret dintre un magazin si altul este consistenta, ce ma convinge ca cel care vinde scump va vinde un produs original?
Iar o comparatie dintre un produs fals si unul original o poate face cineva cu experienta in domeniu. Eu ca profan habar n-am de acest lucru si de asemenea sa incerc sa-mi dau seama am nevoie sa cumpar de la cel putin trei-patru magazine acelasi produs, lucru exclus de altfel.
Asadar, cumparam scump un produs fals sau cumparam ieftin un produs original?

ps.
Nu ca m-ar deranja foarte mult "replicile", dar m-ar deranja daca as da bani multi pentru un fals (macar pentru calmarea ego-ului propriu, daca nu pentru altceva)

#2
onisifor12

onisifor12

    Junior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,306
  • Înscris: 27.08.2013
Ieftin un produs original? Poftim?

#3
bobitad

bobitad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,310
  • Înscris: 24.09.2017
pai in principiu firmele astea de care ai amintit nu ar risca un scandal asa mare, ca sa-ti dea fakeuri. dar chiar si originalele sunt supra-apreciate. este un canal, unde efectiv taie pe jumatate si-ti prezinta ce e acolo, ”Rose Anvil” este numele. cateodata fakeurile sunt la fel ca originalul, are tipul niste comparatii.

ehh, pe canalul asta o sa vezi ca nike de obicei au cea mai proasta piele, ca defapt pielea e „stropita” pe deasupra cu un strat destul de mare de plastic. ca talpa desi pare groasa e foarte subtire si cate si mai cate. eu sunt genul care spera sa tina chestiile destul de mult, mai ales incaltari, ca ma plimb destul de mult cu picioarele. dar na, la bocanci am o pereche the north face de 4 ani, care-s foarte usori si caldurosi, acum preturile sunt enorme....iar adidasi de obicei adidas ca aia sunt la oferta si probabil ma tin 2 ani.

Edited by bobitad, 25 March 2023 - 13:12.


#4
cattavencu

cattavencu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,774
  • Înscris: 19.09.2006
cu cat e mai Columbia, O'Neill - cu atat e mai susceptibil de fake - asta ca idee generica

bancnota de 5 euro nu se falsifica, stii cum e. Doar aia de 50-100

magazinele enumerate de tine nu au tzoale serioase, nu gasesti asolo, nu gasesti Lowa Alpine, nu gasesti Vaude, nu gasesti garmont, marmot, nu gasesti un mammut, raichle, o salewa, un deuter, un meindl, un millet etc.

oare de ce magazinele astea NU aduc astfel de produse? (retoric intreb, e mai mult ca sa te gandesti tu)

gama asta de toale de munte isi are si ea "adidasii" ei, ca sa fiu metaforic. Sau tenEsii ei.

nu stii tu unde sa cauti imbracaminte / incaltaminte / corturi de calitate - asta e tot.

intra pe grupuri / forumuri de munte si-ti vei face o idee

e ca si cum te-ai mira de hipermarketuri ca vand salam cu 45 la suta grasime. Pai de-acolo vin profiturile alea MARI. Punct.

Edited by cattavencu, 25 March 2023 - 13:18.


#5
bobitad

bobitad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,310
  • Înscris: 24.09.2017
pai sunt magazine si magazine, chiar daca in state sunt la moda firmele montane, ca patagonia, northface sau arc'teryx, nu-i vad pe romani dand sume incredibile de bani ca sa-si ia niste haine mai uratele, dar care au membrane gore-tex, ca sa se duca sa ia paine de la magazin cand ploua.

Edited by bobitad, 25 March 2023 - 13:28.


#6
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,305
  • Înscris: 15.06.2004
Pe online, site-uri gen emag potigasi si fake - daca vanzatorul nu e emag ci o terta parte.

O problema la magazinele enumerate de tine - chia rdaca aduc de la maarci gen adidas, nike... nu am vazut decat modele din gama cea mai de jos, Ba unele modele par sa nu se gaseasca decta la magazinele respective, daca te duci la un magazin adidas sau nike nu le vei vedea acolo.
Sau... le-ai fi putut vedea si la magazinele adidas sau nike dar acu 2-3 ani...

Edited by eiffel, 25 March 2023 - 13:36.


#7
Hazideon

Hazideon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 365
  • Înscris: 23.06.2008
Nu stiu ce sa iti spun, daca sunt fake sau reale produsele, dar pot sa-ti spun experienta mea cu trei perechi de incaltaminte de pe epantofi.
Prima pereche - Tommy Hilfiger, frumosi, piele, talpa groasa, etc. Destul de casual, cumparati pentru cate o iesire in oras sau la cate un eveniment. Dupa maxim 10 purtari deja se dezlipeau. Dupa vreo 20 purtari imi e rusine sa mai umblu cu ei. Varful dezlipit, talpa dezlipita, pielea "ciobita" in 2-3 locuri. Pretul n-a fost chiar de neglijat, si ma asteptam ca si calitatea sa fie una superioara. Din pacate... surpriza (neplacuta).

A doua pereche - Asics. O pereche de pantofi pentru alergat, pe care eu i-am cumparat strict pentru plimbare, pentru a fi confortabili. Si aici ma refer la plimbari prin oras, nu prin munti/pe macadam/etc. Dupa vreo 2 luni si jumatate, maxim 3 luni... au ajuns la gunoi. Si nu au fost purtati zilnic si cu siguranta n-am facut mii de km cu ei.

Pantofi pentru alergat am o pereche cumparata de la sportguru, care in comparatie cu cei de pe epantofi se comporta exemplar. Si aceia chiar au fost folositi la alergat, nu la plimbari.

De pe epantofi am mai comandat o data si o pereche de Emporio Armani, dar le-am facut retur, pentru ca nu mi se pareau deloc calitativi. Era un model pe care nu-l vazusem in magazine, asa ca nu ma pot pronunta daca asa era modelul, sau daca calitatea celor de pe epantofi era proasta. Dar avand in vedere intamplarile mentionate mai sus, tind sa cred ca la epantofi era problema. :-)

Ca si comparatie cu perechile de incaltaminte de mai sus, mi-am cumparat anul trecut o pereche din Pull and Bear. Ceva foarte ieftini, la vreo 130-150 lei. Mi-au placut foarte tare ca erau confortabili, aveau talpa groasta, iar pentru plimbari pareau perfecti. Am mers cu ei inclusiv pe dealuri, prin nisip (pe plaja), a fost o perioada de vreo 4-5 luni cand ii purtam de cel putin 5 ori/saptamana si inca sunt intr-o stare foarte buna. S-a distrus putin din buretele pe care il au in dreptul calcaielor, motiv pentru care nu-i mai port atat de des, dar oricum calitatea lor a fost cu mult peste asteptari.

#8
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,874
  • Înscris: 07.11.2006
Pai asta-i motivul pentru care am initiat acest subiect.
Dai un ban (poate nu cat face) ca sa-ti iei, cica, ceva bun. Dar gasesti la juma' de pret acelasi produs. pe care nu-l poti deosebi de asa-zisul original decat dupa diferenta de pret. Cusaturi, material, miros, greutate, brant, inscriptii, etc., toate sunt la fel, sau cel putin nu disting diferente.

#9
bobitad

bobitad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,310
  • Înscris: 24.09.2017
cred ca totusi e un pic de paranoia la mijloc. adica, sportisimo, hervis si altii nu sunt chiar firme de cartier, au sute de magazine, s.a.m.d. m-as mira sa incerce ceva. de exemplu la adidas trebuie ca seriile sa fie diferite stangul fata de dreptul, am luat acum 2 saptamani de la sportisimo niste adidas si m-am uitat acum si sunt. ai mei au si o eticheta cu un cod qr care te duce pe adidas.com ceva cu sustenability.

cat despre ce vezi tu ca pe unele siteuri sunt la oferta si poate sunt la jumatate de pret, asta e normal. hainele si adidasii incep de la preturi mari, ca na, vede piti adidasi roz cu dungi aurii si ar da si 1000 de euro pe ei. dupa ce vad ca nu prea le cumpara nimeni, intra la oferta. bine....adidasii nostri mult iubiti ”de firma” sunt facuti de copii in tari sarace si probabil ca si cost de productie, e infim. dar na, le da la sportivi miliarde de dolari pentru marketing.

#10
December

December

    Liberate te ex inferis !

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 20,295
  • Înscris: 14.06.2006
Hai sa-ti spun ce m-a facut pe mine sa cumpar doar sosete si chiloti din Romania.

Cu ceva ani in urma (5-6, ceva de genul) am gasit pe emag o geaca Columbia la un pret foarte ok, undeva pe la 300 si ceva de lei. Vanduta de emag.
Am avut incredere si am cumparat-o. Parea ok, lucrata bine, etichete, etc... nu parea fake. Ei bine, a venit ziua cand a trebuit sa o spal. Spalata exact cum scrie pe eticheta, temperatura, turatie storcator, etc. Cand am luat-o de la uscat arata exact ca ultima zdreanță din lume, se dezlipise inclusiv "col" de la columbia. Dezamagit, am aruncat-o in portbagaj, sa o am la vreo nevoie.

Fix in toamna aia ajung la Parndorf si intru in mai multe magazine, inclusiv in Columbia. Imi cumpar la oferta doua geci, 110 euro amandoua. Una neagra, una in trei culori: maro, portocaliu, albastru, ceva de genul asta. Le-am purtat pana au inceput sa straluceasca pe la maneci de la jeg, imi era frica sa le spal Posted Image

Nevasta-mea a zis ca le arunca, nu ma mai lasa sa le port. Ori le spal.

Avand prima experienta cu columbia, am lasat-o, fara tragere de inima, sa le bage in masina de spalat. Cea neagra prima, sa vedem cum iese.

Fratioare, dupa ce s-a uscat, era ca noua. NOUA!  Am spalat-o si pe a doua. La fel, impecabila.

Sa trecem la blugi. Blugi scumpi, 400 de lei, cumparati din mall, frate se desfac intre picioare, se destrama cusatura/materialul. Nu o pereche... toate. Mai mult de un an nu tin.  Zic asta e, is io gras, se freaca, da-i in mortii lor, iau altii mai ieftini si gata.

Si is in vacanta in Italia, mi se rup blugii in cur fix cand trebuia sa ies la masa seara, la restaurant. Crapa inima in mine si ma duc la un mall langa mine acolo, intru la Levis si iau o pereche de blugi. 100 de coco. Ii port de 2 ani, zici ca-s noi. Am mai luat inca 3 perechi, sa am.

Nu mai iau o buleandra din Romania. Doar de la magazinele de afara. Cumpar geci de iarna si incaltamine de la Jack Wolfskin de pe site, tricouri de la Benetton sau Levis, blugi tot de la ei. Chiloti si sosete de la Romania. Atat.

Cea mai ordinara buleandra cumparata din magazinele de afara e de cateva ori mai buna decat ce iau de aici.

Am skechers cumparati din Germania, ii port de ani de zile, is in stare f buna. Doar ca-s decolorati, se vede ca-s stravechi. Are nevasta-mea o pereche, luati de la mall, is gata, un an au fost buni.

Cam despre asta e vorba. Bine... am si bafta ca ies des din tara, dar de la jack wolfskin cumpar doar de pe site, cred ca am cheltuit peste 2000 de euro la magazinul lor online.

Edited by December, 25 March 2023 - 14:42.


#11
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,174
  • Înscris: 13.03.2017
Toate produsele vandute in magazinele alea sunt originale
Problema e ca produsele sunt outlet (lower-quality) si cumparate bulk

Merita cumparate ?
Bineinteles ca - DA

Mai atent lucrate sunt produsele marca proprie cum ar fi ;
Intersport - McKinley
Hervis - Kilimanjaro

#12
Paco_ste1

Paco_ste1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,217
  • Înscris: 19.03.2022
Nu intotdeauna scump inseamna calitate si nici ieftin nu inseamna de proasta calitate.
Eram la cumparaturi doream ceva  papuci de plaja , evident ceva de calitate si vine un tanar cu o pereche de papuci si ii arata vanzatoarei cum ca s-au decolorat si i-au vopsit si talpile, vanzatoarea incurcata zice " voi chema patronul magazinului " , si vine un jmeker de kmeker si ii zice tanarului "vi-i inlocuim  . . . . "   , eu am ramas masca, adica parca nu era suficient vopsit la talpi tanarul . Posted Image  
Perechea costa 200 lei , si asta in urma cu 5 ani .
Vreti calitate ? Atunci indreptati-va doar catre marci consacrate si comercianti ce au si contract cu producatorul, altfel riscati sa cumparati fake-uri  la supra pret.

Edited by Paco_ste1, 25 March 2023 - 15:13.


#13
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,874
  • Înscris: 07.11.2006

 Paco_ste1, on 25 martie 2023 - 15:13, said:

Vreti calitate ? Atunci indreptati-va doar catre marci consacrate si comercianti ce au si contract cu producatorul, altfel riscati sa cumparati fake-uri  la supra pret.

Foarte pertinent sfatul dar...intrebarea mea ramane. De unde stiu ca comerciantul (care are contract cu producatorul) nu are contract si cu producatorul de replici?
Si ce inseamna marca consacrata? Pentru ca in acceptia mea, cu cat o marca este mai consacrata cu atat este mai abitir piratata
Pana la urma de ce producatorul nu-si lasa "amprenta" de originalitate pe produse sale? In acest fel, acele produse ar putea fi cumparate si din ultima mahala, teoretic.

 bobitad, on 25 martie 2023 - 14:16, said:

cred ca totusi e un pic de paranoia la mijloc.

Am specificat acest lucru Posted Image

 adisz, on 25 martie 2023 - 12:42, said:

Traind in era ... crizelor de paranoia...

Edited by adisz, 25 March 2023 - 15:27.


#14
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015
S-a trezit Gogu din '95, când purta Adibas. Conversația pornește de la o premiză idioată, aceea că magazinele mari ar vinde produse contrafăcute, ceea ce este fals. Mai departe, n-are rost.

#15
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,305
  • Înscris: 15.06.2004

 December, on 25 martie 2023 - 14:20, said:

Si is in vacanta in Italia, mi se rup blugii in cur fix cand trebuia sa ies la masa seara, la restaurant. Crapa inima in mine si ma duc la un mall langa mine acolo, intru la Levis si iau o pereche de blugi. 100 de coco. Ii port de 2 ani, zici ca-s noi. Am mai luat inca 3 perechi, sa am.
...
Cea mai ordinara buleandra cumparata din magazinele de afara e de cateva ori mai buna decat ce iau de aici.

Legat de Levis, faza misto e ca se rup dupa 2-3 ani de purtare dar tot zici ca-s noi :D
Nu stiu ce au facut la material si la vopsea, ca nu se vede decolorarea aia normala de la purtare, Dar de rupt tot se rup.

Legat de restul bulendrelor... La noi in general ajung produse vechi, care nu s-au vandut cu 1-2 ani in urma in vest. In rest nu ar trebui sa fie probleme. Doar ca unele materiale imbatranesc destul de repede si poti avea surprize.

#16
rotnic

rotnic

    Proud "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,789
  • Înscris: 28.11.2005
Am doua tricouri tommy luate din state din 2007, si acum le port... in fiecare vara. S-au mai largit dar mai merg purtate!!!

#17
jm2010

jm2010

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,975
  • Înscris: 14.03.2013

 SmurfK, on 25 martie 2023 - 18:45, said:

S-a trezit Gogu din '95, când purta Adibas. Conversația pornește de la o premiză idioată, aceea că magazinele mari ar vinde produse contrafăcute, ceea ce este fals. Mai departe, n-are rost.
Nu sunt contrafacute. Ai dreptate. Nici nu conteaza. Calitatea este de cele mai multe ori scazuta si pretul este ridicat, platesti firma nu calitatea. La cele mai multe brand-uri a mai ramas doar atata, brand-ul. Mai amintim si croiul prost sau standardele de marimi la multe produse care de cele mai multe ori sunt facute pentru alte piete si nu tin cont de vreun specific local (de asta vezi pe multi ca stau hainele ca pe gard sau, in functie de producator alegi marimi ca M sau L). Si asta am vazut si la modele ieftine si la modele scumpe.
Exemplu: tricouri polo de la Peek, singurele care am gasit ca stau ok pe mine sunt cele de la Hugo Boss si Oliwer, restul fie sunt lungi (pica bine manecile dar sunt prea lungi) fie materialul este prost si, dupa spalat, nu mai este la fel. Daca mai amintim si de moda asta cu skinny si slim de par facute pentru somalezi nemancat cu saptamanile...

Edited by jm2010, 26 March 2023 - 10:55.


#18
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

 jm2010, on 26 martie 2023 - 10:46, said:

Calitatea este de cele mai multe ori scazuta si pretul este ridicat, platesti firma nu calitatea.

Da, de-asta, eu nu cumpăr vreodată tricouri cu desene cu jucători de polo, cu crocodili, știu eu mai ce. Tricourile Gildan sunt 15 lei bucata, iar calitatea materialului e aceeași.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate