Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
O intrebare legata de chec sau cozonac
Last Updated: Apr 01 2023 23:48, Started by
MinettoMatoi
, Mar 20 2023 18:57
·
5
#1
Posted 20 March 2023 - 18:57
La chec sau cozonac am constatat ca, coca e cam uscata in sens de dezumidificata (nu stiu sa explic exact), cum se poate face mai ales la chec sa fie coca asa putin mai umeda ? Cumva ca si cum ar fi putin insiropata. Nu stiu daca ati inteles la ce ma refer.
Mancasem o prajitura facuta cu iaurt, de ex coca la aia era asa, nu era insiropata dar avea asa tenta ca era mai umeda. Reteta aleia era: 1 Ou 300 g iaurt, adica duoa cutii de 150 g. Zahar trei pahare din alea de mai sus Faina trei pahare de mai sus 10 linguri de ulei Praf de copt, sare. Se amesteca tot si se pune in tava de 26-28 cm si se coade, se serveste rece. Am zis reteta ca poate va dati seama ce dadea "umezeala" aia la coca. Si poate s-o putea si la chec sau cozonac cumva, mai degraba ma int la chec. |
#3
Posted 20 March 2023 - 19:31
In principiu, grasimea le face mai umede. Grasimea poate proveni din oua, unt, cacao, iaurt, etc.
Altfel, se pot insiropa ulterior coacerii. Edited by pasilla, 20 March 2023 - 19:33. |
#4
Posted 20 March 2023 - 19:34
MinettoMatoi, on 20 martie 2023 - 18:57, said:
La chec sau cozonac am constatat ca, coca e cam uscata in sens de dezumidificata (nu stiu sa explic exact), cum se poate face mai ales la chec sa fie coca asa putin mai umeda ? Cumva ca si cum ar fi putin insiropata. Nu stiu daca ati inteles la ce ma refer. Mancasem o prajitura facuta cu iaurt, de ex coca la aia era asa, nu era insiropata dar avea asa tenta ca era mai umeda. Reteta aleia era: 1 Ou 300 g iaurt, adica duoa cutii de 150 g. Zahar trei pahare din alea de mai sus Faina trei pahare de mai sus 10 linguri de ulei Praf de copt, sare. Se amesteca tot si se pune in tava de 26-28 cm si se coade, se serveste rece. Am zis reteta ca poate va dati seama ce dadea "umezeala" aia la coca. Si poate s-o putea si la chec sau cozonac cumva, mai degraba ma int la chec. Reteta e buna dar scufunda-l in vin, sa vezi dupa aia savarina |
#5
Posted 20 March 2023 - 20:21
cu ștevie ai incercat?
Edited by Fane, 20 March 2023 - 20:21. |
#7
Posted 21 March 2023 - 07:51
Ai incercat sa cauti o reteta de chec umed? Important este sa nu pui o tona de faina, sa fie grasime si temperatura mai mica sa se coaca lent.
|
#8
Posted 21 March 2023 - 09:10
Prea multe dulciuri...
Mai ai si diabet. Apropo, Chec-urile si alte "prajituri" de genul se "incearca". Se inteapa cu un betisor subtire ca sa vezi cand e gata. |
#9
Posted 21 March 2023 - 09:38
La chec se face o bezea din albus si zahar care apoi se amesteca cu spuma de galbenusuri si faina. Sunt pe youtube o multime de retete.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/cmCudacbWvU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Asemanator se face si pandispanul (pane di spagna) [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/zqQcSAXy1VY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#10
Posted 21 March 2023 - 10:47
Si ceva amuzant
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/7HrnWC8zBcE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
|
#11
Posted 21 March 2023 - 12:09
Checul si cozonacul au principii diferite de punere in opera.
Unul cu un un stimulator de crestere, altul cu totul diferit. Unul cu mixare usoara altul cu mixare/framantare. Nu poti compara mere cu pere, dar in general problema ta este de la lipsa umidificarii Edited by keta, 21 March 2023 - 12:10. |
#12
Posted 21 March 2023 - 15:19
Niciodata nu mi-a placut checul, tocmai pt ca e uscacios.
Acum vreo 15 ani am gasit reteta de mai jos, imbatabila dpmdv: simpla, nu folosesti/murdaresti toate vasele din bucatarie, si cu rezultat umed/cleios garantat. Preventiv, fac testul cu scobitoarea si scot blatul din cuptor cand inca se mai prinde cate ceva de scobitoare la cum te stiu de ....analitic,parca vad ca: de ce e cu praf de copt,de ce e cu bicarbonat etc. De aia, daca vrei blat umed.Ouale, care ridica compozitia, mai ales albusul batut, usuca. testeaza, daca ai chef reteta: https://www.crunchyc...te-cake/#recipe Edited by irina2014, 21 March 2023 - 15:20. |
#13
Posted 01 April 2023 - 23:48
eiffel, on 21 martie 2023 - 09:10, said:
Prea multe dulciuri... Mai ai si diabet. Apropo, Chec-urile si alte "prajituri" de genul se "incearca". Se inteapa cu un betisor subtire ca sa vezi cand e gata. irina2014, exact la asta ma refeream si eu ca-s cam uscacioase checurile, o sa citesc reteta sa o am macar. florinellll, on 20 martie 2023 - 19:05, said:
Prea multa faina bre, cofetar/patiser care esti Edited by MinettoMatoi, 01 April 2023 - 23:47. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users