Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
O smecherie pe care nu o inteleg

Balcon parter fara acte

unde gasesc un speed bag in bucur...

Programe TV cu altfel de sporturi
 Laptop "bun la toate" max...

navigatie noua vw tiguan

ctfmon.exe - System Error (in Saf...

Ați prins vremurile cand 120 Volț...
 Whatsapp nu afișeaza numele ...

Medii admitere Politehnica Bucure...

Se extinde Baza de la Kogalniceanu

Politist mutilat de caine in curt...
 Trotineta- cat rezista?

Windows 11 si inregistrare de pe ...

Cont Facebook spart

Accesare Plex prin webstation
 

O intrebare legata de chec sau cozonac

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,976
  • Înscris: 04.09.2018
La chec sau cozonac am constatat ca, coca e cam uscata in sens de dezumidificata (nu stiu sa explic exact), cum se poate face mai ales la chec sa fie coca asa putin mai umeda ? Cumva ca si cum ar fi putin insiropata. Nu stiu daca ati inteles la ce ma refer.
Mancasem o prajitura facuta cu iaurt, de ex coca la aia era asa, nu era insiropata dar avea asa tenta ca era mai umeda.

Reteta aleia era:
1 Ou
300 g iaurt, adica duoa cutii de 150 g.
Zahar trei pahare din alea de mai sus
Faina trei pahare de mai sus
10 linguri de ulei
Praf de copt, sare.

Se amesteca tot si se pune in tava de 26-28 cm si se coade, se serveste rece.
Am zis reteta ca poate va dati seama ce dadea "umezeala" aia la coca.

Si poate s-o putea si la chec sau cozonac cumva, mai degraba ma int la chec.

#2
florinellll

florinellll

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,052
  • Înscris: 02.09.2009
Prea multa faina bre, cofetar/patiser care estiPosted Image

#3
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
In principiu, grasimea le face mai umede. Grasimea poate proveni din oua, unt, cacao, iaurt, etc.
Altfel, se pot insiropa ulterior coacerii.

Edited by pasilla, 20 March 2023 - 19:33.


#4
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,324
  • Înscris: 20.10.2015

View PostMinettoMatoi, on 20 martie 2023 - 18:57, said:

La chec sau cozonac am constatat ca, coca e cam uscata in sens de dezumidificata (nu stiu sa explic exact), cum se poate face mai ales la chec sa fie coca asa putin mai umeda ? Cumva ca si cum ar fi putin insiropata. Nu stiu daca ati inteles la ce ma refer.
Mancasem o prajitura facuta cu iaurt, de ex coca la aia era asa, nu era insiropata dar avea asa tenta ca era mai umeda.

Reteta aleia era:
1 Ou
300 g iaurt, adica duoa cutii de 150 g.
Zahar trei pahare din alea de mai sus
Faina trei pahare de mai sus
10 linguri de ulei
Praf de copt, sare.

Se amesteca tot si se pune in tava de 26-28 cm si se coade, se serveste rece.
Am zis reteta ca poate va dati seama ce dadea "umezeala" aia la coca.

Si poate s-o putea si la chec sau cozonac cumva, mai degraba ma int la chec.

Reteta e buna dar scufunda-l in vin, sa vezi dupa aia savarina

#5
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,060
  • Înscris: 05.06.2002
cu ștevie ai incercat?

Edited by Fane, 20 March 2023 - 20:21.


#6
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,263
  • Înscris: 03.08.2004
Timpul petrecut in cuptor este secretul.

#7
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,721
  • Înscris: 18.12.2007
Ai incercat sa cauti o reteta de chec umed? Important este sa nu pui o tona de faina, sa fie grasime si temperatura mai mica sa se coaca lent.

#8
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,303
  • Înscris: 15.06.2004
Prea multe dulciuri...
Mai ai si diabet.

Apropo, Chec-urile si alte "prajituri" de genul se "incearca". Se inteapa cu un betisor subtire ca sa vezi cand e gata.

#9
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,368
  • Înscris: 30.08.2006
La chec se face o bezea din albus si zahar care apoi se amesteca cu spuma de galbenusuri si faina. Sunt pe youtube o multime de retete.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/cmCudacbWvU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Asemanator se face si pandispanul (pane di spagna)
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/zqQcSAXy1VY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#10
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,368
  • Înscris: 30.08.2006
Si ceva amuzant
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/7HrnWC8zBcE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#11
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,834
  • Înscris: 31.12.2007
Checul si cozonacul au principii diferite de punere in opera.
Unul cu un un stimulator de crestere, altul cu totul diferit.
Unul cu mixare usoara altul cu mixare/framantare.
Nu poti compara mere cu pere, dar in general problema ta este de la lipsa umidificarii

Edited by keta, 21 March 2023 - 12:10.


#12
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
Niciodata nu mi-a placut checul, tocmai pt ca e uscacios.

Acum vreo 15 ani am gasit reteta de mai jos, imbatabila dpmdv: simpla, nu folosesti/murdaresti toate vasele din bucatarie, si cu rezultat umed/cleios garantat. Preventiv, fac testul cu scobitoarea si scot blatul din cuptor cand inca se mai prinde cate ceva de scobitoare

la cum te stiu de ....analitic,parca vad ca:  de ce e cu praf de copt,de ce e cu bicarbonat etc. De aia, daca vrei blat umed.Ouale, care ridica compozitia, mai ales albusul batut, usuca.

testeaza, daca ai chef

reteta: https://www.crunchyc...te-cake/#recipe

Edited by irina2014, 21 March 2023 - 15:20.


#13
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,976
  • Înscris: 04.09.2018

View Posteiffel, on 21 martie 2023 - 09:10, said:

Prea multe dulciuri...
Mai ai si diabet.

Apropo, Chec-urile si alte "prajituri" de genul se "incearca". Se inteapa cu un betisor subtire ca sa vezi cand e gata.
Eu intrebam ca idee, nu stau acuma sa fac checuri, am zis ce am observat doar. Ca daca mancam prea multe cum zici tu aveam 140 kile in loc de 65 cat am acuma la 1,7 m.

irina2014, exact la asta ma refeream si eu ca-s cam uscacioase checurile, o sa citesc reteta sa o am macar.

View Postflorinellll, on 20 martie 2023 - 19:05, said:

Prea multa faina bre, cofetar/patiser care estiPosted Image
Nu e reteta mea, matusa mi-a dat-o dar a iesit brici asa m-ai umeda cum ziceam eu, fara sa insiropeste extra ceva. Nu am facut eu reteta, ea a facut-o si am mancat.

Edited by MinettoMatoi, 01 April 2023 - 23:47.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate