Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
O smecherie pe care nu o inteleg

Balcon parter fara acte

unde gasesc un speed bag in bucur...

Programe TV cu altfel de sporturi
 Laptop "bun la toate" max...

ctfmon.exe - System Error (in Saf...

Ați prins vremurile cand 120 Volț...

Whatsapp nu afișeaza numele ...
 Medii admitere Politehnica Bucure...

Se extinde Baza de la Kogalniceanu

Politist mutilat de caine in curt...

Trotineta- cat rezista?
 Windows 11 si inregistrare de pe ...

Cont Facebook spart

Accesare Plex prin webstation

Reziliere contract Digi Mobil?
 

VW Arteon R 2.0 benzina 190Hp

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
51 replies to this topic

#1
Seteh

Seteh

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,846
  • Înscris: 21.02.2009
Sa va salut!
Nu prea am mai participat la forumul asta de ceva luni din cauza pumnilor in gura a modelatorilor dar pentru ca sunt interesat si lucrez prin domeniul auto si vad ca nu e nici un jurnal de Arteon am zis sa ma apuc eu de unul.
Povestea incepe prin decembrie, chiar in vacanta de 1 decembrie cand nu am plecat nicaieri si am inceput sa ma uit dupa masini pe net. Masina veche avea 3 ani si 8 luni si era un Skoda Superb. CUm de obicei schimb masina la maxim 4 ani am zis ca e momentul sa ma apuc de cautat. As zice ca totusi momentul de cumparat masina nu este tocmai bun. Dar probabil unii din voi stiti cum e, cand te apuca nu te mai lasa gandul, dormi cu el.
So, pe 1 decembrie am verificat ce mi-as putea lua. Ca un preambul sa va zic ca nu diger nimic altceva decat berlina. Nu sunt fan SUV, mi se pare overkill si taranesc, nu imi place break, mi se pare mortuar si de porc, nu imi place in doua usi, mi se pare economie. Hachtback-ul ar fi cat de cat digerabil daca nu am altceva de ales. Stiu, sunt nasol.
Bugetul am zis sa il fixez la 50.000 de euro.
In perioada 1-10 decembrie, dupa ce am verificat si masinile pe stoc si posibile configuratii, mi-am dat seama ca nu prea am mare lucru sa aleg in banii astia. Teoretic puteam sa aleg Passat, Octavia, Superb, Arteon, Seria 3, A4, Mazda 6, Camry, 508, C5 si niste Renault.
In rest lipsa, nici macar Ford nu mai exista, au scos Mondeo de la productie ca cica pregatesc modelul nou. Am detinut Mondeo intre 2017 si 2019 si nu a fost o masina rea. Atata doar ca nu m-am obsnuit niciodata cu pozitia de condus. Prea sus stateam si prea mult bord care imi facea piciorul drept sa amorteasca.
Deasemenea mi-am fixat minim 180 de cai ca si minim putere. Asta pentru ca ultimele 3 masini au avut minim aceste puteri si nu as cobora mai jos. Ca sa dau o explicatie, De aia am zis niste Renault. Ce vrei sa faci pe Talisman cu 150 de cai? WTF dude? Alta duda ar fi 508 care imi place cum arata, pare super sportiva si merita macar un motor de 210 cai. Dar na, maxim e 180. O sa detaliez mai jos... Camry si mazda 6 imi spun aproape 200 de cai dar zau cutiile alea de viteza sunt de pensionari, asta ca sa fiu finut.
Sa le iau la rand zic si sa intelegeti de ce am ales ce am ales: Am mers cu ele, de pe 1 decembrie pana pe 20 decembrie asta am facut.
- Passat... Va invit sa configurati unul si sa vedeti ca ajunge mai scump decat Arteon si e o masina urata. Zau ca e urata, e o monotonie nemteasca. Arteonul cred ca a fost facut de un neamt beat care a gresit liniile fata de passat.
- Octavia: Da, am fost foarte aproape sa iau octavia RS de 245 cai. Avea toate optiunile la 45.000 Euro. Nu am o explicatie de ce nu am ales-o... Am mers cu ea, mi-a placut ca si condus dar poate si faptul ca e plin de Octavia de firma pe toate drumurile cumva m-a oprit.
- Superb: AU luat-o razna. Complet! Am condus Superb 3 ani si 10 luni, nu poti cere mai multi bani decat pe un VW. Pur si simplu nu te compari. Ca nimic. 55.000 in optiunile pe care le-as fi vrut. Cu aproape 10.000 mai mult ca Arteon.
- Seria 3: La fel. Nu sunt pe treaba lor dar na, e cerere. Lumea vrea Bembeu. Si e mica, inghesuita si mai zgomotoasa decat Arteon. Si arteon nu are rame la geamuri. Teoretic in 50.000 alegeam un seria 3 cu putine optiuni. Pas...
- A4 : Tot mai mica si mai inghesuita. mai multe optiuni decat seria 3 sa zic in banii astia, nu atat de multe ca Arteon, dar totusi e destul de mainstream. Mi se pare hotie ca daca vrei S-line care arata bine pe exterior sa ceri 8.000 de euro in plus pentru niste bari modificate. Si ala normal e urat rau.
- mazda 6: E urata, pare de pensionari. Interiorul e confortabil sa zic dar pe bune, sunt japonezi, nu pot sa puna si ei niste tablete in bord? Unde e tehnologia? M-am simtit ca in 2010 cand m-am urcat in ea. Plus cutia... e facepalm
- Camry: Misto exterior, destul de ok interior dar e de oameni care au sofer. Sa stai in spate cat conduce cineva. Si conduce relaxat pentru ca acea cutie de viteze e mai de lent si foarte lent. Pas...
- Renault : doar m-am uitat, nu am mers recunosc. Destul de spartana pe interior chiar daca imi place exteriorul lui Talisman. Si puterea motorului m-a facut sa renunt.
- 508: Am zis mai sus. Superba pe exterior. Ok pe interior. SIngura varianta ar fi fost ceva de vreo 245 de cai( nu mai sunt sigur) cu baterie cu incarcare. Dar asta e cumulat, daca e bateria descarcata o iei in bot, mai ramai cu 160. Si si cu bateria la maxim teoretic nu sunt 245. O insumeaza ei sa para misto.
- C5: mie nu mi-a placut niciodata dar pentru ca am un prieten care are doua C5 am zis sa vad. Nimic ce m-ar atrage la ele. E lenesa si grea, mai aveam putin si scoteam piciorul prin podea si nu se misca mai repede. Nu e genul meu
Surprize placute
- Kia Proceed GT. Pe asta voiam sa o iau. Orice dotare vrei chiar si trapa in 38.000 de euro. Problemele au fost doua. Dealerii care nu te baga in seama, zici ca le ceri sa isi bage ceva in cur. Poate ca se vand Sportage ca painea calda si sunt multumiti. Dar dupa ce au raspuns dupa 3 saptamani mi-au dat termen de livrare intre 6 si 12 luni. Am zis pas din cauza asta. Dar e o masina care mi-a placut enorm chiar daca e un fel de break.

Ce greseli am facut? In perioada 20 decembrie-10 ianuarie nu prea m-am mai interesat de asta si drept dovada am pierdut posibile masini pe stoc. Daca te uitai pe 10 decembrie la ce masini erau pe stoc puteai eventual sa negociezi mai mult. Pe 10 ianuarie nu mai era aproape nimic, zici ca toti si-au luat masini.

Acum despre Arteon. A venit la sfarsitul lui februarie si a venit teoretic cu 2 saptamani inainte. Ce nu are fata de superb? Subfoower in portbagaj ( de asta stiam, mi s-a parut prea mult sa pun optiunea asta) si buton la porcbagaj. Dar asa pentru ca am fost eu idiot total si am crezut ca daca are Keylees are si buton la porcbagaj. Facepalm.
Ce are in plus? Pedestrian assist. Superb-ul probabil avea o tehnologie mai veche pentru ca avea si ea toate optiunile astea de front assist, lane assist, side assist si alte ACC dar nu avea si pedestrain assist.
In rest ce sa zic de optiuni? Le are Posted Image  Nu am trapa si nici piele. Ma rog, piele nu imi place oricum.
Culoarea e pyrite silver metallic, adica gri deschis. Pentru negru, ca sunt fan negru, mai trebuia sa stau o luna.
Primul drum a fost de 650 de km spre Oltenia si consumul cu mers doar pe sport a fost de 7.9. Bun pentru o benzina zic eu. In oras imi sta la 13-14, mers de obicei pe sport. Nu imi place sa dorm la semafoare, daca imi placea probabil luam Mazda sau Toyota cu acele cutii de viteza de mori cu ele.
I-am facut deja modificare de soft, am 240 cai masurati pe dyno si urmeaza sa pun si subwoofer care imi lipseste teribil.
Ce nu imi place? Lane assist... La Superb doar am debifat prima data si nu mai pornea. La Arteon porneste la fiecare plecare. E enervant in Bucuresti.
Si grila fata nu imi place.... E hidoasa cu tot argintiul ala si liniile alea. Pare asa taranie si placere de manele. Dar nu am ce sa fac, imi asum Posted Image

Attached Files


Edited by Seteh, 20 March 2023 - 00:21.


#2
Alltrack

Alltrack

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,737
  • Înscris: 01.08.2020

 Seteh, on 20 martie 2023 - 00:09, said:

Nu sunt fan SUV, mi se pare overkill si taranesc, nu imi place break, mi se pare mortuar si de porc,
Felicitari pentru masina , arata bine ! Sa te bucuri de ea !
Semnat , un mega fan de overkill si taranesc si de mortuar de porc !

Edited by Alltrack, 20 March 2023 - 00:30.


#3
Seteh

Seteh

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,846
  • Înscris: 21.02.2009

 Alltrack, on 20 martie 2023 - 00:26, said:

Felicitari pentru masina , arata bine ! Sa te bucuri de ea !
Semnat , un mega fan de overkill si taranesc si de mortuar de porc !

Multumesc! Mi se pare normal ca fiecare sa aiba stilul sau. Eu am zis viziunea mea. Daca toti am fi la fel ar fi nasol zic eu.

#4
bobalex18

bobalex18

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,473
  • Înscris: 18.06.2007
Sa o stăpânești sănătos.

Un oglinda când ma uit, mi se pare ca aduce cu liniile de la Panamera.  Oricum, o mașină sexy

#5
Punter

Punter

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,085
  • Înscris: 24.07.2022
daca ai atatia bani la 4 ani...de ce nu o masina sport? poate de-asta le schimbi asa des fiindca sunt doar de familie.

#6
Alltrack

Alltrack

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,737
  • Înscris: 01.08.2020

 Seteh, on 20 martie 2023 - 00:37, said:

Multumesc! Mi se pare normal ca fiecare sa aiba stilul sau. Eu am zis viziunea mea. Daca toti am fi la fel ar fi nasol zic eu.
Eu sunt de acord ca fiecare sa se bucure de ce ii place ! Asta nu inseamna sa ii consideram de rahat...desigur turcescPosted Image pe ceilalti . Daca aveam pana in 40 de ani , ,fara obligatii , imi placeau si mie astfel de masini . Repet imi place si acum ! Dar la 50+ de ani ma bucur ca nu am avut in tinerete masini foarte puternice , ca nu stiu daca mai traiam acum ! Am talpa foarte grea Posted Image !

Edited by Alltrack, 20 March 2023 - 01:09.


#7
Seteh

Seteh

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,846
  • Înscris: 21.02.2009

 Punter, on 20 martie 2023 - 01:01, said:

daca ai atatia bani la 4 ani...de ce nu o masina sport? poate de-asta le schimbi asa des fiindca sunt doar de familie.

M-am gandit la un Civic dar nu exista in Ro momentan, tocmai s-au schimbt generatiile si aveam de asteptat. Alta sport ar fi fost stinger care vine cu peste 300 de cai dar la fel, e cu precomanda.
Eu zic de ce m-as in incadra in valoarea asta. Asa sunt multe ozn-uri misto.

 Alltrack, on 20 martie 2023 - 01:08, said:

Eu sunt de acord ca fiecare sa se bucure de ce ii place ! Asta nu inseamna sa ii consideram de rahat...desigur turcescPosted Image pe ceilalti . Daca aveam pana in 40 de ani , ,fara obligatii , imi placeau si mie astfel de masini . Repet imi place si acum ! Dar la 50+ de ani ma bucur ca nu am avut in tinerete masini foarte puternice , ca nu stiu daca mai traiam acum ! Am talpa foarte grea Posted Image !

Man... Nu am vrut sa consider ceva de rahat, Pur si simplu nu le iau in seama. Si eu am peste 40 de ani si nu ma gandesc la sport neaparat dar nici nu mai vreau sa dorm la acceleratie.

Edited by Seteh, 20 March 2023 - 01:14.


#8
sirronkcuhc

sirronkcuhc

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,009
  • Înscris: 05.10.2022
Sa o stapanesti sanatos! mie imi place foarte mult cum arata Arteon la exterior (nu-s fan la noile comenzi de climatizare de la VW).

 Seteh, on 20 martie 2023 - 00:09, said:

- Superb: AU luat-o razna. Complet! Am condus Superb 3 ani si 10 luni, nu poti cere mai multi bani decat pe un VW. Pur si simplu nu te compari. Ca nimic. 55.000 in optiunile pe care le-as fi vrut. Cu aproape 10.000 mai mult ca Arteon.
Posted Image

Edited by sirronkcuhc, 20 March 2023 - 01:18.


#9
Seteh

Seteh

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,846
  • Înscris: 21.02.2009

 sirronkcuhc, on 20 martie 2023 - 01:18, said:

Sa o stapanesti sanatos! mie imi place foarte mult cum arata Arteon.

Posted Image

(la exterior ma refer; nu-s fan la noile comenzi de climatizare)

Merci!
Vad ca nu  mai apare, probabil ai sters. Da, nici eu sunt fan touch dar astia sunt anii. Pe de alta parte daca vrei sa dai la maxim e mult mai usor :)

Edited by Seteh, 20 March 2023 - 01:21.


#10
sirronkcuhc

sirronkcuhc

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,009
  • Înscris: 05.10.2022
Legat de subwoofer, de pe vremea cand aveam Mk7 GTI stiu de Helix care poate fi instalat de dealer, nu pierzi garantia sau ceva si vine cu DSP pentru diferite modele din VW.
Nu stiu daca au pentru Arteon dar merita vazut ca partea aia de DSP ajuta foarte mult.


#11
Seteh

Seteh

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,846
  • Înscris: 21.02.2009

 sirronkcuhc, on 20 martie 2023 - 01:25, said:

Legat de subwoofer, de pe vremea cand aveam Mk7 GTI stiu de Helix care poate fi instalat de dealer, nu pierzi garantia sau ceva si vine cu DSP pentru diferite modele din VW.
Nu stiu daca au pentru Arteon dar merita vazut ca partea aia de DSP ajuta foarte mult.
Screenshot 2023-03-19 at 4.24.47 PM.png

Da, asta e varianta pe care am luat-o in seama.si mai e si Volkswagen Genuine Parts®: 000051419C
Ambele par usor de montat.

#12
Alltrack

Alltrack

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,737
  • Înscris: 01.08.2020

 Seteh, on 20 martie 2023 - 01:14, said:

nu ma gandesc la sport neaparat dar nici nu mai vreau sa dorm la acceleratie.
Am si masina Diesel la 150 de cai ! Daca esti sofer adevarat IN Romania , greu sa te ia unul cu 1000 de cai , doar pe autostrada...liber si pe drum drept dar asta NU EXISTA ! Si nu stiu cum te deranjeaza la viteza acea tabla in plus de break ! Fac eu test cu tine , eu cu un break de 150 de cai si tu cu sedanul pe Constanta - Timisoara ! Vedem daca ajungi cu mai mult de 5 minute....desigur daca esti foarte bun sofer !
Eu cred ca ajung primul Posted Image !

Edited by Alltrack, 20 March 2023 - 02:12.


#13
raducut123

raducut123

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,153
  • Înscris: 12.09.2013
Supermasina, sa o stapanesti sanatos!Daca i-ai facut resoftare inseamna ca ai renuntat la garantie...Se simte puterea fata de cum era inainte?

#14
uhu10uhu

uhu10uhu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,743
  • Înscris: 04.10.2006
In titlul topicului scrie arteon R, insa Arteon R are 320 cai si 4x4.
Ce ai cumparat tu e un R-line.

#15
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,242
  • Înscris: 24.02.2017
Un director de la noi  are un Arteon negru . Bai nene. Arata superb masina aia. Mai ales ca o spala angajatii zilnic si o lustruiesc. Deci este ... crima. O alegere foarte buna dupa parerea mea. Pe partea de intretinere nu stiu cum e , recunosc.

#16
Seteh

Seteh

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,846
  • Înscris: 21.02.2009

 raducut123, on 20 martie 2023 - 06:28, said:

Supermasina, sa o stapanesti sanatos!Daca i-ai facut resoftare inseamna ca ai renuntat la garantie...Se simte puterea fata de cum era inainte?

Teoretic nu verifica la reprezentanta chestia asta. Adica nu mi-a zis nimeni nimic la Superb. Se poate pune inapoi softul original oricand.
Se simte mai ales la tractiune Nm. Daca o calci brusc scartaie in orice treapta.

 uhu10uhu, on 20 martie 2023 - 07:48, said:

In titlul topicului scrie arteon R, insa Arteon R are 320 cai si 4x4.
Ce ai cumparat tu e un R-line.
Da, R-line.

#17
Alungatu

Alungatu

    #antiPSD

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,276
  • Înscris: 29.01.2009
Da.. R-LINE, nu R. Frumos. Sa-l stapanesti sanatos. De ce n-ai mers pe bitdi, daca vroiai putere? Nu sunt fan chiptuning.

Edited by Alungatu, 20 March 2023 - 08:54.


#18
florinellll

florinellll

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,052
  • Înscris: 02.09.2009

 Seteh, on 20 martie 2023 - 01:14, said:

M-am gandit la un Civic dar nu exista in Ro momentan, tocmai s-au schimbt generatiile si aveam de asteptat. Alta sport ar fi fost stinger care vine cu peste 300 de cai dar la fel, e cu precomanda.
Trebuie sa recunosc ,esti ciudatPosted Image ,Arteon vs Civic
Ce legatura ar fi intre cele doua ?
Masina vs juma" de masinaPosted Image
Rog fanii Civic sa nu ma "linseze" detin Accord CU2 ,201 HpPosted Image

Edited by florinellll, 20 March 2023 - 08:56.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate