![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Meniscectomie artroscopică
Last Updated: Mar 20 2023 06:41, Started by
tomcatsk8
, Mar 18 2023 21:45
·
3

Posted 18 March 2023 - 21:45

Salutare, urmeaza sa fac o meniscectomie artroscopică datorita unei rupturi de menisc complexe de gradul 3.
Pentru cei ce au mai trecut prin asa ceva mi-ar place sa aud niste detalii, cum a decurs operatia, anestezia, daca au plecat acasa pe picioare, daca a necesitat recuperare si cat tim si-au menajat genunchiul respectiv. Medicul mi-a spus ca plec pe picioare si nu necesita internare, va trebui genunchiul menajat vreo saptamana. Oricum voi renunta la alergare si fotbal (fotbalul nici nu ma atrage prea mult), raman la activitati cu impact mai mic gen bicicleta si patinaj. |
Posted 19 March 2023 - 09:06

Se face cu anestezie spinală. După operație e voie sa calci cu toată greutatea însă dacă te doare prea tare poți folosi o cârja câteva zile. Firele se scot după 10 zile. vei avea dureri cam o lună și la nevoie vei lua ibuprofen sau panadol. Concediu medical după așa ceva se dă între câteva zile și 2-3 saptamâni, depinde de ce muncă faci. Se recomandă kinetoterapie (flexia/ extensia genunchiului) pt evitarea formarii de bride).
Recuperarea totală (să poți face efort sportiv mare etc) se obține după vreo 3 luni. Asa recomandă ortopezii de aici. Tu vei respecta însă indicațiile ortopedului tău, bazate pe cazul tău particular. Partea proastă e ca genunchiul respectiv, in timp, va avea tendința să dezvolte artroză. |
Posted 19 March 2023 - 22:35

Se face cu anestezie spinală. După operație e voie sa calci cu toată greutatea însă dacă te doare prea tare poți folosi o cârja câteva zile. Firele se scot după 10 zile. vei avea dureri cam o lună și la nevoie vei lua ibuprofen sau panadol. Concediu medical după așa ceva se dă între câteva zile și 2-3 saptamâni, depinde de ce muncă faci. Se recomandă kinetoterapie (flexia/ extensia genunchiului) pt evitarea formarii de bride). Recuperarea totală (să poți face efort sportiv mare etc) se obține după vreo 3 luni. Asa recomandă ortopezii de aici. Tu vei respecta însă indicațiile ortopedului tău, bazate pe cazul tău particular. Partea proastă e ca genunchiul respectiv, in timp, va avea tendința să dezvolte artroză. Multumesc. De la spital si pana acasa am mai putin de 1 km asa ca nu e nevoie de masina, ma gandesc insa la un bat de trekking, mai ales ca am de urcat patru etaje. Probabil ca voi avea cateva zile de medical, mai am si CO de anul trecut, munca de birou. Efort sportiv mare nu voi mai face, voi merge cu bicicleta si voi patina insa doar for fun si anduranta. Fara sporturi care implica alergare. Momentan ma simt foarte bine cu genunchiul, astazi chiar am pedalat putin, insa vreau sa fac operatia pentru ca am inteles ca in caz contrar am sanse la o gonartroza. |
Posted 20 March 2023 - 06:41

Nici să nu te gândești să mergi un km pe jos imediat după operație.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users