![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Am lucrat in IT ani de zile dar n-am muncit niciodata

Posted 10 April 2023 - 18:38

Vlad_22, on 09 aprilie 2023 - 13:34, said:
Tu ești un caz izolat, nu mulți își permit. |
Posted 10 April 2023 - 19:10

Eu nu inteleg cum faci si sport, iesiri, altele.
Eu ma scol la 8:00, duc copilul la gradinita, apoi de la 9:00 la 15:00 lucrez. La 15:15 mananc pana la 15:45 si apoi stau jumatate de ora mort. La 16:30 plec sa iau copilul de la gradinita si la 17:30 - 18:00 ne intoarcem acasa. Apoi urmeaza cina, spalat, strans. La 20:00 - 20:30 e baia copilului si la 21:30 e momentul culcatului care dureaza intre 30 de minute si 3 ore. Se culca sa zicem la 22:00. Mai am o ora in care trebuie sa fac liniste sa nu se scoale. Cand faci si sport? Si asta e doar cu un copil. Sotia se scoala la 6:00 si vine acasa pe la 17:00 - 18:00. Nu facem cumparaturi ca nu avem cand, mancare luam direct gatita la cantitate mare si la doua saptamani comandam prin Bringo. Laptele vine de la o ferma locala luni si joi. Edited by RedDev, 10 April 2023 - 19:12. |
Posted 10 April 2023 - 20:27

RedDev, on 10 aprilie 2023 - 19:10, said:
Eu nu inteleg cum faci si sport, iesiri, altele. Eu ma scol la 8:00, duc copilul la gradinita, apoi de la 9:00 la 15:00 lucrez. La 15:15 mananc pana la 15:45 si apoi stau jumatate de ora mort. La 16:30 plec sa iau copilul de la gradinita si la 17:30 - 18:00 ne intoarcem acasa. Apoi urmeaza cina, spalat, strans. La 20:00 - 20:30 e baia copilului si la 21:30 e momentul culcatului care dureaza intre 30 de minute si 3 ore. Se culca sa zicem la 22:00. Mai am o ora in care trebuie sa fac liniste sa nu se scoale. Cand faci si sport? Si asta e doar cu un copil. Sotia se scoala la 6:00 si vine acasa pe la 17:00 - 18:00. Nu facem cumparaturi ca nu avem cand, mancare luam direct gatita la cantitate mare si la doua saptamani comandam prin Bringo. Laptele vine de la o ferma locala luni si joi. În prezent, creșterea unui copil necesită mai mult timp, atenție și resurse financiare decât acum mai mulți ani. Și da, te bucuri când știi că ai un suflet care va crește, însă începutul nu e deloc ușor, unii nu sunt făcuți psihic și nu numai să aibă copil/copii. Bine macar că vă îngrijiți bine de dânsul. Edited by Vlad_22, 10 April 2023 - 20:26. |
Posted 11 April 2023 - 08:31

In weekend nu doarme de pranz. Ne luptam cu el, iese din camera de zeci de ori, apoi de la 16:00 incepe sa devina morocanos si pana la 19:00 e irascibil din orice.
De dus la cumparaturi e imposibil. L-am dus de vreo 2 ori dar e curios, incepe sa ia lucruri, sa ceara ciocolata si daca nu-i iei incepe scandalul. Nu e copilul tipic, asta e clar. Incapatanat si cu o voce care nu am mai intalnit-o la nici un alt copil (si avem o gramada de prieteni cu copii). Cand le plangeau copiii, noi nici nu-i auzeam chit ca erau langa noi. Cand plange al nostru, se scutura toata casa. Violent cat incape. A avut un prieten cu vreun an mai mare si de la el a invatat tot felul de prostii. Saptamana trecuta i-a tras un picior la maica-sa de i-a mutat nasul. La propriu. Am fost la spital sa i-l puna la loc si acum nu mai poate purta ochelari 6 luni. Si ochelarii mei sunt indoiti dar din fericire eu incerc sa stau cat mai departe de el si lovitura a venit din spate-lateral. Iar bone am avut, dar e greu cu el. Fiecare pe rand a renuntat. |
Posted 11 April 2023 - 11:25

RedDev, on 10 aprilie 2023 - 19:10, said:
Eu nu inteleg cum faci si sport, iesiri, altele. Eu ma scol la 8:00, duc copilul la gradinita, apoi de la 9:00 la 15:00 lucrez. La 15:15 mananc pana la 15:45 si apoi stau jumatate de ora mort. La 16:30 plec sa iau copilul de la gradinita si la 17:30 - 18:00 ne intoarcem acasa. Apoi urmeaza cina, spalat, strans. La 20:00 - 20:30 e baia copilului si la 21:30 e momentul culcatului care dureaza intre 30 de minute si 3 ore. Se culca sa zicem la 22:00. Mai am o ora in care trebuie sa fac liniste sa nu se scoale. Cand faci si sport? Si asta e doar cu un copil. Sotia se scoala la 6:00 si vine acasa pe la 17:00 - 18:00. Nu facem cumparaturi ca nu avem cand, mancare luam direct gatita la cantitate mare si la doua saptamani comandam prin Bringo. Laptele vine de la o ferma locala luni si joi. Nu comand online cumparaturi de la supermarket deloc, nu ma atrage ideea, comenzile online le las pentru alte tipuri de produse. Am prieteni IT-isti care fac sport muuuuult mai mult decat mine, adica merg aproape zilnic la inot si de cateva ori pe saptamana fac ture prin afara orasului cu bicicleta. Eu chiar nu ma consider un exemplu pozitiv din punct de vedere al sportului, chiar mi-as dori sa ma mobilizez sa fac mai mult. |
Posted 19 April 2023 - 19:27

Un cunoscut antropolog american, David Graeber, a scris o analiză genială intitulată Bullshit Jobs. Articolul originar e aici: https://www.atlasofp...-bullshit-jobs/ ulterior el și-a dezvoltat ideea într-o carte. În opinia lui capitalismul inventează bullshit jobs ca să nu dea prilej sclaveților să aibă prea mult timp liber.
Timp liber = gândire, libertate. Not good! Și atunci capitalismul menține vii aceste bullshit jobs, în care efectiv unul îi zice altuia ce să facă, deși ar putea face el, pur și simplu ca să-i țină ocupați pe oameni. Eu aș mai adăuga: într-o economie intens financiarizată, cum sunt economiile occidentale de azi, trebuie să ai permanent la dispoziție o masă uriașă de indivizi creditabili. Dacă renunți la ei, îți pică economia! Și atunci îi ții în job, chiar dacă nu fac nimic, dar sunt buni să ia credite și să miște mai departe caruselul financiar. Ce faci dacă mediul economic renunță la 80% dintre angajați, cum a făcut Elon Musk la Twitter? Probabil vei mări absolut spectaculos productivitatea celorlalți 20% care chiar fac ceva, dar ... îți pică băncile. Not good! Să vedem însă cum va fi după ce tehnologiile AI vor fi adoptate pe scară largă. În acel moment chiar nu cred că bullshit jobs vor mai putea fi păstrate. |
Posted 19 April 2023 - 22:00

Vezi ce misto e Contact Centerul Emag dupa ce au bagat robot. E minune a tehnologiei si un randament exatraordinar in rezolvarea problemelor.
|
Posted 19 April 2023 - 22:10

Un cunoscut antropolog american, David Graeber, a scris o analiză genială intitulată Bullshit Jobs. Articolul originar e aici: https://www.atlasofp...-bullshit-jobs/ ulterior el și-a dezvoltat ideea într-o carte. În opinia lui capitalismul inventează bullshit jobs ca să nu dea prilej sclaveților să aibă prea mult timp liber. https://getpocket.co...ecause-they-are Edited by onisifor12, 19 April 2023 - 22:11. |
Posted 19 April 2023 - 23:59

Culmea, că societatea îți spune că bs jobs îți pun pâinea pe masă și dacă nu ai, trăiești degeaba...
Chestia de pe la Târgurile de Cariere, HR etc. cu zâmbetele alea și promisiuni frumos împachetare, pentru angajare...grotesc uneori, de zici că vă cunoașteți de o viață, când de fapt puțin vă pasă unul de altul și bârfiți. Aia cu teambuilding și echipa la locul de munca, alta prostie menită să te țină cât mai mult acolo și nu în viața personală, privată, cu familia, prietenii etc. Bine, "sclavetilor" nu le poți spune că job-ul lor e inutil, în fond și că sunt șanse mari să dispară într-un orizont de timp nu prea depărtat, fiindcă sar pe tine să te sfasaie. Visul lui era de mic/mică, să lucreze într-un call-center, da... Nu este angajatul de învinuit, ci societatea care e menită să ne țină cât mai ocupați, cu putință. Edited by Vlad_22, 19 April 2023 - 23:58. |
Posted 20 April 2023 - 06:58

Vezi ce misto e Contact Centerul Emag dupa ce au bagat robot. E minune a tehnologiei si un randament exatraordinar in rezolvarea problemelor. |
|
Posted 20 April 2023 - 10:17

În opinia lui capitalismul inventează bullshit jobs ca să nu dea prilej sclaveților să aibă prea mult timp liber. Timp liber = gândire, libertate. Not good! Doar nu crezi tampeniile alea capitaliste precum ca munca grea aduce beneficii... sau ca daca muncesti mult companiile vor imparti bunastarea cu tine, pai daca era asa nu aveam clase inferioare caci aia muncesc cel mai greu nu "burtosii" ![]() Deci nu e vorba ca le dau joburi aiurea ca sa-i ocupe timpul ci ca sa-i mentina fideli cat si dependenti de un sistem menit sa hraneasca clasa superioara. Nu poti sa-i lasi liberi ca doamne fereste.... devin liberali ![]() Edited by andreic, 20 April 2023 - 21:18. |
Posted 20 April 2023 - 20:13

Și atunci capitalismul menține vii aceste bullshit jobs, în care efectiv unul îi zice altuia ce să facă, deși ar putea face el, pur și simplu ca să-i țină ocupați pe oameni. Eu aș mai adăuga: într-o economie intens financiarizată, cum sunt economiile occidentale de azi, trebuie să ai permanent la dispoziție o masă uriașă de indivizi creditabili. Dacă renunți la ei, îți pică economia! Și atunci îi ții în job, chiar dacă nu fac nimic, dar sunt buni să ia credite și să miște mai departe caruselul financiar. Ce faci dacă mediul economic renunță la 80% dintre angajați, cum a făcut Elon Musk la Twitter? Probabil vei mări absolut spectaculos productivitatea celorlalți 20% care chiar fac ceva, dar ... îți pică băncile. Not good! Ineficienta unor angajati tine de prostul management/ineficienta din diverse firme, nu de altceva. Bine, si managerii buni sunt scumpi si greu de gasit, asa ca multe firme trebuie sa se multumeasca cu unii slabi/ineficienti. De fapt si la angajati e la fel de multe ori, nu iti permiti sa iei angajati foarte buni si atunci iei ce poti, chiar daca randamentul lor e slab. Cand e asa de slab incat pierzi bani cu ei, ii dai afara, dar cat timp nu pierzi bani cu ei, ii tii, chiar daca lucreaza 1-2 ore pe zi. |
Posted 20 April 2023 - 21:13

Eu nu inteleg cum faci si sport, iesiri, altele. Eu ma scol la 8:00, duc copilul la gradinita, apoi de la 9:00 la 15:00 lucrez. La 15:15 mananc pana la 15:45 si apoi stau jumatate de ora mort. La 16:30 plec sa iau copilul de la gradinita si la 17:30 - 18:00 ne intoarcem acasa. Apoi urmeaza cina, spalat, strans. La 20:00 - 20:30 e baia copilului si la 21:30 e momentul culcatului care dureaza intre 30 de minute si 3 ore. Se culca sa zicem la 22:00. Mai am o ora in care trebuie sa fac liniste sa nu se scoale. - ne trezim la 7:00 si ducem copii la scoala + gradi - incepem munca la 8:30 - pranz la 13:00-14:00 - luat de la gradi scoala 17:30-18:15 - sport de la 19:00 la 20:00 ( 2-3 ori / sapt, zile prin rotatie eu/ea) - restul Timpul de "naveta" : 5-10-15 min pe jos pentru toate destinatiile Daca pierzi 2 ore pe drumuri acolo e timpul tau de meditatie si sport ![]() Programul e program si se respecta ! PS: 2 copii de 3.5 si 10 ani Edited by radu103, 20 April 2023 - 21:19. |
Posted 05 May 2023 - 12:01

Gratzi858, stii, unii sunt ingineri software adevarati care muncesc cu adevarat pentru lucruri utile. Nu toata lumea muta trei butoane pe o pagina web pe bani garla. Altii muncesc pe 3 surcele si n-au timp sa manance de pranz pentru ca lumea sa aiba telefoane, masini, roboti industriali, cont in banca si mai stiu eu ce. Chestii care fac lumea sa se invarta si care vor fi aici si dupa ce noi iesim la pensie. Asa ca poate inainte sa vorbeasca, lumea ar trebui sa se gandeasca sa nu jigneasca degeaba armata de fraieri care mai are un pic si-si ia campii. Apoi veti trimite mesaje cu porumbei voiajori, o sa va plimbati cu caruta si chirurgii vor opera cu cutterul. Si probabil nici internetul care suporta atatea tampenii nu va mai fi, ca si sistemele alea de operare de pe servere tot de prosti ca noi sunt mentinite. Cata munca si stres a fost de cand cu covid-ul, pe bani la fel, desi inflatia a trecut prin tavan, eu m-am saturat sa tot aud ca nu fac nimic toata ziua si castig mii de euro si sa-mi fie rusine sa zic ce meserie am.
|
Posted 08 May 2023 - 19:48

Gratzi858, stii, unii sunt ingineri software adevarati care muncesc cu adevarat pentru lucruri utile. Nu toata lumea muta trei butoane pe o pagina web pe bani garla. Altii muncesc pe 3 surcele si n-au timp sa manance de pranz pentru ca lumea sa aiba telefoane, masini, roboti industriali, cont in banca si mai stiu eu ce. Chestii care fac lumea sa se invarta si care vor fi aici si dupa ce noi iesim la pensie. |
|
Posted 08 May 2023 - 20:57

Am intalnit de-a lungul timpului situatiile alea cu "dar la mine mergea bine" si, intr-un fel avea dreptate. Omul/oamenii/compania a facut aplicatia X care se misca onorabil, pentru un anume volum de date sau utlizatori. Si Dacia te duce dintr-o parte in alta si mai si cara dar daca o pui sa duca un container, cam da de primejdie. Treaba e ca, in spatele
![]() |
Posted 08 May 2023 - 21:18

Nimeni nu e de neinlocuit. Bine platiti sunt cei care schimba job-ul anual, n-au timp si chef sa invete sa faca nimic, dar se plang pe net ca stau degeaba. Nu-si pun problema ca probabil colegii lor, decat sa stea sa-l dadaceasca pe lenes, prefera sa faca ei treaba. Clusium, daca lucrezi la asa sistem, din pacate faci parte tot dintre "prostii" pe care ii numeam ingineri adevarati. Eu n-am nimic cu web-ul, o parte din el e indispensabil, insa pe genul de oameni care se vaita ca-s platiti degeaba ca sa atraga trafic spre blog, sa ia bani din reclame, pur si simplu nu-i suport. De ce nu-si dau demisia daca nu le place, sau si mai bine, de ce nu rezolva niste taskuri in plus daca se plictisesc? Si de ce generalizeaza si denigreaza o intreaga bransa care si asa nu-i prea simpatizata?
Oricum, multe se vor schimba daca se va adopta legea aia cu salariile pentru un anumit post sa nu mai fie confidentiale. Am avut un coleg care s-a lasat de IT si s-a dus la manastire cand a aflat ca el era omul de baza, frecat de toata lumea si era platit mai putin ca un junior. A fost o mica tragedie cand a plecat. Asa ca da, unii sunt fraieri si lucreaza pe trei surcele. Compania insa e desteapta si profita pana fraierul incepe sa se trezeasca, apoi altul la rand. |
Posted 09 May 2023 - 23:06

Clusium, daca lucrezi la asa sistem, din pacate faci parte tot dintre "prostii" pe care ii numeam ingineri adevarati. Eu n-am nimic cu web-ul, o parte din el e indispensabil, insa pe genul de oameni care se vaita ca-s platiti degeaba ca sa atraga trafic spre blog, sa ia bani din reclame, pur si simplu nu-i suport. Acum sunt pe un proiect de software medical pentru una dintre cele mai mari companii medicale din lume. Edited by clusium, 09 May 2023 - 23:07. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users