Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
O chestiune despre "legendara...

ACM lipsa - Motan Start BT

Sfat cumparare masina noua

Ford Mondeo IV 2.0 TDCI
 S10+ amprenta cu folie dubla

FED (US) creste din nou dobanda c...

Tubulatura ventilatie 75 prin arm...

Patriotismul economic, subventii ...
 MacBook Air 2017 problema la bate...

LG OLED C2

Marinare pentru fragezirea carnii

Am un program spion in telefon?
 Ordonare poze

Cont banat pe ip pe un website

Samsung A13 5G

Ce se poate pastra si refolosi la...
 

RX 6600 AsRock Challenger Shuttering (drop voltage) noua

- - - - -
  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1
Andreibq

Andreibq

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 16.01.2023
Salut, baieti.

Am achizitionat de la OLX un RX 6600 AsRock Challenger acum 2 zile cu factura si garantie la pcgarage sigilata si am montat-o aseara, upgrade de la RX 570. Problema este ca am drop-uri in jocuri, am deschis GPU-Z si am observat ca am drop la voltage (valoarea 0) care se duce si la GPU Load + GPU Clock.

Efectiv se blocheaza cam o secunda.

Inainte sa instalez placa am dau un Clean cu DDUin Safe Mode si am reinstalat ultimul driver (23.3.1) de la AMD, am scos si pus din nou placa (am crezut ca poate n-a intrat bine mufa de 8 pini sau idk), acelasi rezultat.

Configuratia este:
Ryzen 3 3100
RX 6600
Ram HyperX 16GB 3200mhz
SSD M2 250GB + SSD SATA III 500GB
Sursa Seasonic S12III-500, 80+ Bronze, 500W

*Ma gandesc ca in weekend sa reinstalez windows-ul de la zero dar credeti ca va avea un efect daca placa are drop de voltage? Ma gandesc sa mai incerc cu cealalta mufa de 8 pini de la sursa care momentan o am prinsa prin spate.

Ce parere aveti? Atasez o imagine cu GPU Z

Attached Files



#2
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,747
  • Înscris: 07.11.2006
Ia legatura cu cei de la PCGarage inainte sa faci altceva, vezi ce-ti spun si ei. S-ar putea sa fie de vina placa, s-ar putea sa nu faci ceva bine tu si te corecteaza ei.
E mai usor si mai comod sa intri inlegatura cu ei decat sa te apuci de instalat OS. Parerea mea.

#3
Varonul

Varonul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,378
  • Înscris: 02.06.2021
incearca mai multe variante de driver, si unele mai vechi

#4
Krotal

Krotal

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 585
  • Înscris: 28.09.2008
Posibil sursa alimentare ...am rx570 si sursa recomndata ca putere a fost de 450w si nu functiona corect....am schimbat cu 600w si functioneaza...asa ca ar fi bine sa montezi una de proba cu putere mai mare decit ce ai tu

#5
Andreibq

Andreibq

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 16.01.2023

Vizualizare mesajadisz, pe 17 martie 2023 - 09:33, a scris:

Ia legatura cu cei de la PCGarage inainte sa faci altceva, vezi ce-ti spun si ei. S-ar putea sa fie de vina placa, s-ar putea sa nu faci ceva bine tu si te corecteaza ei.
E mai usor si mai comod sa intri inlegatura cu ei decat sa te apuci de instalat OS. Parerea mea.
I-am contactat si mi-au spus sa o trimit la garantie..

Vizualizare mesajVaronul, pe 17 martie 2023 - 09:41, a scris:

incearca mai multe variante de driver, si unele mai vechi
Crezi ca un driver ar putea influenta GPU Voltage drop?

Vizualizare mesajKrotal, pe 17 martie 2023 - 10:00, a scris:

Posibil sursa alimentare ...am rx570 si sursa recomndata ca putere a fost de 450w si nu functiona corect....am schimbat cu 600w si functioneaza...asa ca ar fi bine sa montezi una de proba cu putere mai mare decit ce ai tu
RX 570 consuma mult mai mult decat RX 6600 si ea e stabila, nu-mi explic..

#6
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 33,944
  • Înscris: 19.04.2009
Cam mica sursa aia... 500 W si bronze..

Din cate vad la placa 500W e minimul recomandat, deci poate platinum.

#7
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,795
  • Înscris: 30.08.2006
Eu as incerca sa pun o limitare la fps si apoi as testa din nou. Daca e sursa de vina vor disparea acele caderi. Ai la aplicatia driverului setari de limitare la Radeon Chill.

#8
Andreibq

Andreibq

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 16.01.2023
Am incercat sa fac un test in FunMark si am tinut-o cateva minute (unde e in full load tot timpul), consum maxim 98W si fara spike-uri de Voltage. Nu-mi explic cum in joc face asa si in benchmark-uri n-are nimic.

Jocul testat este Forza Horizon 5 dar am incercat si altele.

#9
vimann

vimann

    Feed on Tragedy

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,575
  • Înscris: 06.07.2005
Nicio sansa sa fie sursa prea slaba la o placa cu consum atat de mic. Are 2 ssd-uri si un Ryzen 3, putea sa puna RX 6800 lejer. Si e Seasonic, nu nJoy sau alt noname.
Poate fi sursa, daca aceasta e pe duca...

View PostLeo2006, on 17 martie 2023 - 11:00, said:

Eu as incerca sa pun o limitare la fps si apoi as testa din nou. Daca e sursa de vina vor disparea acele caderi. Ai la aplicatia driverului setari de limitare la Radeon Chill.
La fel, ar putea sa puna power limit din driver.

#10
STARTREK1

STARTREK1

    căutător pe gugăl

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,816
  • Înscris: 27.06.2007

Vizualizare mesajAndreibq, pe 17 martie 2023 - 00:58, a scris:

Am achizitionat de la OLX un RX 6600 AsRock Challenger acum 2 zile cu factura si garantie la pcgarage sigilata

Vizualizare mesajAndreibq, pe 17 martie 2023 - 10:12, a scris:

I-am contactat si mi-au spus sa o trimit la garantie..

in cazul in care nu se mai poate face nimic cu ea, in contul cui se intorc bani?

#11
Andreibq

Andreibq

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 16.01.2023

Vizualizare mesajSTARTREK1, pe 17 martie 2023 - 12:13, a scris:

in cazul in care nu se mai poate face nimic cu ea, in contul cui se intorc bani?
Din cate vad, a achizitionat-o prin ramburs si pe firma. Banuiesc ca o sa-mi ceara contul pentru restituirea banilor. Voi stiti ceva daca beneficiez de garantie sau restituirea banilor in cazul in care factura e pe alt nume?

#12
sirgoofy

sirgoofy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,380
  • Înscris: 06.09.2008
Nu mi-as face sperante cu "garantia" de la garaj, tot cu o pl video am fost si eu si m-au pus sa platesc si transp pt nimic.
Sunt faimosi pt "garantiile" lor.

Dpmdv mai bine cumperi :
- placa noua din magazin, daca are probleme o dai retur NU garantie
- placa SH pe care o testezi la tine ori la vanzator
Cel mai sigur eviti garajul cand e vorba de electronice, hai un procesor as lua dar nu gpu sau pl de baza.


Tu ai luat un amestec intre ele 2, fiind sigilata nu poti da vina pe vanzatorul olx si e prob sa ai probleme cu garantia, sa speram ca nu.
Insa daca placa e oarecum functionala, nu se blocheaza sau altceva extrem aproape sigur o primesti cum ai trimis-o.

Edited by sirgoofy, 17 March 2023 - 14:22.


#13
sirgoofy

sirgoofy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,380
  • Înscris: 06.09.2008
edit

Edited by sirgoofy, 17 March 2023 - 14:25.


#14
Andreibq

Andreibq

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 16.01.2023

Vizualizare mesajsirgoofy, pe 17 martie 2023 - 14:08, a scris:

Nu mi-as face sperante cu "garantia" de la garaj, tot cu o pl video am fost si eu si m-au pus sa platesc si transp pt nimic.
Sunt faimosi pt "garantiile" lor.

Dpmdv mai bine cumperi :
- placa noua din magazin, daca are probleme o dai retur NU garantie
- placa SH pe care o testezi la tine ori la vanzator
Cel mai sigur eviti garajul cand e vorba de electronice, hai un procesor as lua dar nu gpu sau pl de baza.


Tu ai luat un amestec intre ele 2, fiind sigilata nu poti da vina pe vanzatorul olx si e prob sa ai probleme cu garantia, sa speram ca nu.
Insa daca placa e oarecum functionala, nu se blocheaza sau altceva extrem aproape sigur o primesti cum ai trimis-o.
Deja am cumparat-o.. acum sa vedem daca rezolv ceva cu alte drivere si o sa o incerc diseara la altcineva in pc.

Vizualizare mesajsirgoofy, pe 17 martie 2023 - 14:25, a scris:

edit
Joc la 1920x1080, procesorul e mai puternic decat crezi.

Se OBS din imagine ca are voltage drop care genereaza blocajele, o sa incerc sa pun si power limit dar mai mult de 100W nu trece iar RX 570 (vechea placa) statea mai mereu in 150W cand ma jucam.

#15
sirgoofy

sirgoofy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,380
  • Înscris: 06.09.2008
Revin, incearca:

Quote

I solved it by doing the following:
A. Uninstalled AMD Software: Adrenaline
B. Removed all drivers with Display Driver Uninstaller(in Windows safe mode)
https://www.wagnardsoft.com
C. Installed driver/adrenalin version 22.5.1
D. Prevented Windows from automatically updating drivers

Sursa
https://community.am...tly/td-p/516034

De fapt driverul mentionat e vechi, ar fi trebuit sa se rezolve pana acum... mai citeste ca sunt discutii in privinta asta poate gasesti un driver care merge.
Driverul se instaleaza doar dupa ce ai sters driverul anterior cu DDUde ex .

Mai poate fi o treaba, procesorul sa faca bottleneck acea secunda , urmareste si cpu load, poate acolo e buba.
Mai poti incerca in joc sa scoti/ treci pe "low" setarile care taxeaza serios procesorul si vezi daca se rezolva treaba.

Nu cred ca e nevoie sa zic sa fie mufa bagata corect si pana la capat in gpu, zici ca ai verificat.

Edited by sirgoofy, 17 March 2023 - 15:16.


#16
1000FPS

1000FPS

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 399
  • Înscris: 29.12.2016
In ce jocuri ti se blocheaza?
Eu totusi as da un install la windows, deobicei cam asta trebuie sa faci mereu cand schimbi o componenta gen placa video, processor.
Incearca sa instalezi jocurile si pe ssd ul m2 si vezi daca acolo face la fel

#17
theionutzradu1991

theionutzradu1991

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,183
  • Înscris: 28.11.2017
un 5 minute in FurMark ar trebui sa scoata cam orice problema la iveala!

#18
STARTREK1

STARTREK1

    căutător pe gugăl

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,816
  • Înscris: 27.06.2007

Vizualizare mesajAndreibq, pe 17 martie 2023 - 12:18, a scris:

Voi stiti ceva daca beneficiez de garantie sau restituirea banilor in cazul in care factura e pe alt nume?
legal, nu beneficiezi de nimic
PCGarage nu ti-a vandut nimic - in caz de restituire a banilor, numele celui care apare pe factura de vanzare va primi bani

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate