Cumparare titluri de stat online.

Posted 16 March 2023 - 11:41

A cumparat careva titluri de stat online? Am citit pe subiectul dedicat dar este discutie asa de diversa ca am zis ca mai bine fac un subiect separat, sigur informatia asta trebuie sa fie utila si altor persoane.
Am pregatit sumele pentru depunere. Am cont facut la trezorerie, am cont facut pe anaf.ro M-am uitat pe ghidul lor si vreau sa fiu sigur ca nu fac vreo greseaela: https://mfinante.gov...d-tezaur-online Ajung la pasul 2 Alimentare Cont Subscriere. Ma uit pe cererea de subscriere de la trezorerie si apare un cont RO90TREZ...9 cifre si la sfarsit 7-xuri sau cate sunt. Codul respectiv este incomplet? Inteleg ca tot ce am de facut este ca din contul meu homebank(am ing) trebuie doar sa fac o plata catre RO90TREZ si sa completez CNP la Detalii. ![]() Fac plata si astept pana primesc mesaj in contul de la trezorerie, ca nici cand intra dobanda sau cand cumpar titluri de stat de la trezorerie nu primesc mesajele respective repede. Ce nu inteleg este daca Contul ala RO90TREZ este intreg sau trebuie sa mai caut pe google sau scrie altundeva(cont anaf etc...) restul codului, XXX-urile respective. ![]() Si dupa ce intra bani in cont(dupa ce primesc mesaj in contul anaf) inteleg ca pot incarca forumularul de subscriere. Si daca am trimis bani in contul trezoreriei cu CNP completat la detalii, ce rost mai are Ordinul de plata multiplu prezent pe: Ma refer la formularul: Ordin de platã multiplu electronic https://mfinante.gov...r/tezaur-online Edited by MindArchitect, 16 March 2023 - 11:44. |
Posted 16 March 2023 - 11:53

Am scris destul de repede ca eram atent pe cautat poze, pe cenzurat datele personale, pe cenzurat si numele casierului.
Chiar scrie si in mesajul meu "Fac plata si astept pana primesc mesaj in contul de la trezorerie, ca nici cand intra dobanda sau cand cumpar titluri de stat de la trezorerie nu primesc mesajele respective repede.". |
Posted 16 March 2023 - 12:16

Ăla cu XXXX e IBAN-ul corect și complet.
După ce ai banii în contul tău de trezorerie trimiți cererea de subscriere, pentru că altfel pur și simplu ai niște bani într-un cont, ca la bancă. Faptul că ai bani în contrul de trezorerie nu înseamnă că ai cumpărat titluri de stat cu ei. Edited by abancor, 16 March 2023 - 12:18. |
Posted 16 March 2023 - 12:25

Deci IBANUL este complet, doar fac o plata din ING-ul meu catre IBANUL respectiv si completez CNP-ul meu la Detalii.
Cumva au facut ghidul sa para mai complicat. Ca eu ma uitam la Ordin de plată multiplu electronic si nu intelegeam ce naiba este cu el. Ca dupa ce depun bani doar descarc/completez/urc cererea de subscriere pe pagina anaf. ![]() Edited by MindArchitect, 16 March 2023 - 12:26. |
Posted 16 March 2023 - 12:39

Dupa ce faci viramentul in contul tau de trezorie (cu CNP-ul la detalii) vei primi in SPV extrasul de cont. Dureaza cam 2-3 zile. Apoi completezi cererea de subscriere, o depui pe formulare-spv si vei primi in SPV confirmarea.
Edited by Argv, 16 March 2023 - 12:39. |
Posted 16 March 2023 - 13:11

Dupa ce faci viramentul in contul tau de trezorie (cu CNP-ul la detalii) vei primi in SPV extrasul de cont. Dureaza cam 2-3 zile. Apoi completezi cererea de subscriere, o depui pe formulare-spv si vei primi in SPV confirmarea. Si iti debiteaza Trezoreria contul tau de la ei ? |
Posted 16 March 2023 - 13:34

M-am apucat sa trimit de proba 1000 de lei si dupa ce completez IBAN RO mai apare o rubirca.
Trec CNP-ul in amandoua chenare. Si la "CUI Institutie Beneficiara" Si la "Detalii de plata" ![]() Si inca ceva, trebuie si cele 7XXX-uri din coada. Si la ING sa fie scrise cu litere mici. Luai legatura cu cineva de la ANF ca nu imi lua IBAN. Bani in cont aveam, cont la anaf deschis si am mai cumparat titluri de stat. Vedem peste cateva zile cand intra bani in cont sa completez si cererea de subscriere. Edited by MindArchitect, 16 March 2023 - 13:24. |
Posted 16 March 2023 - 13:37

Posted 16 March 2023 - 14:16

Intreb si eu, ce sens are sa te complici cu astea cand aceasi dobanda e si la banci ?
|
Posted 16 March 2023 - 14:22

Nu platesti 10% impozit pe profit. Si daca ai mai multi bani, nu platesti nici CASS.
|
|
Posted 16 March 2023 - 16:28

… Ma uit pe cererea de subscriere de la trezorerie si apare un cont RO90TREZ...9 cifre si la sfarsit 7-xuri sau cate sunt. Codul respectiv este incomplet? …
… si sa completez CNP la Detalii. …
… si completez CNP-ul meu la Detalii. …
… dupa ce completez IBAN RO mai apare o rubirca.Trec CNP-ul in amandoua chenare. Si la "CUI Institutie Beneficiara" Si la "Detalii de plata" …
… Si daca am trimis bani in contul trezoreriei Ma refer la formularul: Ordin de platã multiplu electronic …
… Ca eu ma uitam la Ordin de platã multiplu electronic si nu intelegeam ce naiba este cu el. …
A cumparat careva titluri de stat online? Am citit pe subiectul dedicat dar este discutie asa de diversa ca am zis ca mai bine fac un subiect separat, sigur informatia asta trebuie sa fie utila si altor persoane. … Cine e curios sa afle toate detaliile despre cum se completeaza OP catre Trezorerie, dar si OPME-ul, acestea sunt in Normele din 4.IV.2005 aprobate prin OMFP 246/ 10.III.2005. |
Posted 16 March 2023 - 17:12

Intreb si eu, ce sens are sa te complici cu astea cand aceasi dobanda e si la banci ? |
Posted 16 March 2023 - 18:51

Posted 16 March 2023 - 19:47

… ‘CNP/CUI contribuabil’ adica persoana pentru care se plateste/ a carui datorie se stinge si care poate fi alta decat persoana care ordona transferul. … |
Posted 17 March 2023 - 11:29

1 an -> 7.20%
2 ani -> 7.50% 3 ani -> 8% https://mfinante.gov...86_27022023.pdf Edited by Argv, 17 March 2023 - 11:31. |
|
Posted 20 March 2023 - 12:05

Am primit in contul anaf ca au intrat bani, 1000 de lei.
Am descarcat Cererea de Subscriere, am selectat Dolj, mai jos nu imi apare sa selectez Craiova. Am completat Nume, Prenume, CNP, Suma. 1000 de lei. Fac de proba. Dau sa-l incarc pe pagina ANAF si primesc mesaj la urma "Eroare: urmatoarele metadate nu sunt completate: totalPlata_A" ![]() Ce fac gresit ca atat ma lasa sa completez, nu pot modifica nimic altceva. Nu pot completa dobanda, nu stiu ce "total plata_A" DORESTE. Dadui Validare si apare Procent dobanda obligatoriu de completat. Pai nu ma lasa. Inainte aparea si selectare Trezorerie, selectai iara DOLJ si trecu, acum imi zice de dobanda dar nu ma lasa sa completez. Este 8% pentru titluri de stat pe 3 ani. Dau validare si apare: ![]() Cred ca logic trebuie completat Craiova sub Dolj dar nu ma lasa. Si dobanda 8% dar nu o vrea. Am incercat cu adobe reader, FoxieReader. Ia incercati voi, va lasa sa modificati dobanda sau sa treceti Trezorerie Dolj si mai jos Craiova? Edited by MindArchitect, 20 March 2023 - 11:54. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users