Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La multi ani @corinadaniela!

Cumparare auto vandut cu procura

Sfat pentru un sistem off-grid la...

Verificare numar angajati firma
 Nu pot scapa de OneDrive

Volan inclinat

Branșamente utilitați g...

Update BIOS = Calculatorul se blo...
 Maimuta si Negru

Chiar nu mai suntem in stare sa f...

Soluție de supraveghere ieft...

1 capatana de usturoi pe zi, pune...
 Latenta uriasa la laptop cu i7-12...

Unde se afla acest local ?

Activitați extracurriculare ...

Sprayul de muste RAID nu mai func...
 

Net de la Digi prin SFP

* * * * - 8 votes
  • Please log in to reply
334 replies to this topic

#325
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,399
  • Înscris: 29.11.2001
Eu o sa fiu direct: de ce il vinzi?! :peacefingers:

#326
jimmy_x86

jimmy_x86

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 143
  • Înscris: 06.02.2006
Deoarece am luat doua bucati, pentru a beneficia de transport gratuit.
O bucata + transport ajungea aproape la pretul de doua bucati (fa si tu o simulare si te vei convinge).

#327
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,399
  • Înscris: 29.11.2001
ok, notat.

Multumesc!

#328
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,169
  • Înscris: 05.12.2002
Salut!
Ma tenteaza si pe mine trecerea la SFP.
Acum am un HG6544C in bridge. Oare sunt suficiente informatiile de pe el? A mai inlocuit cineva acest model?
Ca router cred ca o sa iau un RB4011, inca oscilez intre acesta si RB5009.

#329
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,169
  • Înscris: 05.12.2002
Am primit azi modulul de la jimmy_x86. Multumesc!
Am luat un RB5009 pana la urma, unul din motive fiind ca am citit ca ar merge si la 12V. Teapa, versiunile mai noi au nevoie de cel putin 24V.
Am avut noroc ca tutorialul pus de itrack e fix pentru HC6544C. Din pacate, dupa ce i-am facut setarile, nu a mai bootat.

M-am conectat pe serial (normal ca nu aveam conector pentru SFP si ca a trebuit sa lipesc firele direct pe placa).
Am urmat procedura de aici - https://hack-gpon.or...i-ma5671a-root/ - Root Procedure for Huawei MA5671A (V1 - Tweezers) - pasii de la 1 la 11, i-am facut din nou setarile si a mers.
Las poza aici cu conexiunile, ca nu am gasit pe net nicaieri, poate mai are nevoie cineva.
Negru - GND
Rosu - 3.3V
Galben - TX
Albastru - RX

Attached Files



#330
aka

aka

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 01.12.2001
eu am cumparat de pe aliexpress gponul acela si merge foarte bine.
De notat este ca RDS/DIGI aduc fibra pe SC/APC si (daca nu te pricepi - ca mine Posted Image) poti comanda unul SC/UPC (i.e. cu mufa albastra nu verde) atunci iti trebuie un adaptor.
Eu am cumparat asta: https://www.aliexpre...5352896918.html

Am avut ceva mici probleme la el legate de vlan, dar le-am rezolvat.
Am pus si un screenshot cu status-ul la PON

Multumesc tuturor celor care au contribuit pe thread :)

Attached Files



#331
aludenis

aludenis

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 03.12.2012
salut, va adresez si eu o intrebare pentru ca nu prea ma pricep in retelistica...
Aceste componente sunt compatibile si pot fi utilizate in reteaua Digi..?..
Eventual o recomandare...
-Media convertor TP-LINK MC220L
-TP-Link TL-SM321A - v2 - SFP (mini-GBIC) transceiver module - GigE

Attached Files



#332
aka

aka

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 01.12.2001
transceiverul sfp pus de tine nu functioneaza in reteaua digi pentru ca nu este modul gpon. Citeste primul post sa vezi ce trebuie sa cumperi.

#333
itrack

itrack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 339
  • Înscris: 27.07.2006

View PostAlice, on 29 martie 2024 - 20:04, said:

Am primit azi modulul de la jimmy_x86. Multumesc!
Am luat un RB5009 pana la urma, unul din motive fiind ca am citit ca ar merge si la 12V. Teapa, versiunile mai noi au nevoie de cel putin 24V.
Am avut noroc ca tutorialul pus de itrack e fix pentru HC6544C. Din pacate, dupa ce i-am facut setarile, nu a mai bootat.

M-am conectat pe serial (normal ca nu aveam conector pentru SFP si ca a trebuit sa lipesc firele direct pe placa).
Am urmat procedura de aici - https://hack-gpon.or...i-ma5671a-root/ - Root Procedure for Huawei MA5671A (V1 - Tweezers) - pasii de la 1 la 11, i-am facut din nou setarile si a mers.
Las poza aici cu conexiunile, ca nu am gasit pe net nicaieri, poate mai are nevoie cineva.
Negru - GND
Rosu - 3.3V
Galben - TX
Albastru - RX

Hello, am vazut mesajul asta, nu cred ca este necesara desfacerea modulului pentru a il reprograma/recupera, nu am inteles exact despre ce modul este vorba MA5671A? Daca da, eu am facut niste PCB-uri:

IMG_6407.jpeg
IMG_6406.jpeg

Nu este cel mai ideal design, dar cu un FTDI conectat la el iti faci treaba Posted Image
Poate daca am timp o sa fac unul cu FTDI inclus, doar sa bagi SFP-ul si il conectezi prin USB

Dar ca idee, nu este necesara desfacerea modulului, ai acces la pinii necesari pentru a restabili boot-ul.

Edited by itrack, 30 May 2024 - 10:18.


#334
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,169
  • Înscris: 05.12.2002
Am scris in mesaj, nu aveam conector pentru SFP si nu voiam sa lipesc firele direct pe pini. Intre timp am comandat unul si mi-am facut breakout board.

#335
ithanium2

ithanium2

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 92
  • Înscris: 11.07.2018
Salutare! poate ma puteti ajuta/lamuri si pe mine putin in legatura cu acest subiect.
In primul rand ma bucur ca am dat de topicul asta, inainte de a ma apuca sa imi comand cinestie ce echipamente si sa constat ca imi sunt inutile.
In al 2lea rand, nu ma pricep foarte bine la retelistica, dar pot sa invat repede si nu sunt o persoana chiar atehnica.

Problema: se dau 2 case in constructie pentru care doresc sa gasesc cea mai ok solutie pentru a avea internet si TV. Sunt cu ele in faza de finisare si trebuie sa ma gandesc usor-usor sa dau comanda de echipamente. Casele sunt deja cablate individual (cat. 6a) si am in plan sa pun la fiecare cate un mic dulap rack in pod. La fiecare casa am trasa fibra optica de pe stalp (evident neconectate inca) pana in pod, iar cele doua case sunt "legate" intre ele cu fibra optica si ethernet cat 6a (am zis ca o sa aleg varianta cea mai potrivita, daca va fi cazul).

Momentan, cred ca la mine in oras Digi nu ofera mai mult de 1Gbps, dar as vrea sa fiu pregatit pentru viitor. Ma complic prea tare daca vreau sa impart internet si televiziune de la o casa la alta? Nu ma intelegeti gresit, nu e vorba ca ma zgarcesc sa platesc 2 abonamente, ca oricum as vrea 2 abonamente (fie doua de la Digi, fie unul de la Digi, si unul de la Orange eventual).

Pe partea de router ma gandeam la un miniPC de genul asta 2 doua porturi SFP+ si 4 porturi RJ45 de 2.5Gbps.
Pentru partea de TV, ma gandesc ca in fiecare casa o sa am nevoie de mininod-ul ala optic FTTH/CATV de care se discuta pe paginile anterioare.
PS: scuzati eventualele enormitati pe care le-am spus.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate