Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Balti de pescuit in Dobrogea - li...

EURO 24 - Meciul 2: Belgia - Roma...

Metru Jysk/Ikea

Camping Franta - Chamonix
 Folie pentru protectie solara

Tur Slovenia.

Dilae din Slatina, cel mai destep...

Nikon Z6III
 Caști bluetooth pentru smart...

Mutare tablou electric exterior

La mulți ani @leomagic44!

Recomanadare viniluri
 Tv ars din cauza la cctv?

Recomandare soundbar pentru telev...

Vecinii din curte au pus monopol ...

La multi ani @MariusEXxTREME!
 

Net de la Digi prin SFP

* * * * - 8 votes
  • Please log in to reply
334 replies to this topic

#235
sas_ro

sas_ro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 886
  • Înscris: 01.01.2013
Cred ca pe mine ma "ingrijoreaza" faptul ca ER-X are doare 256MB ram - dar probabil acel ram face diferenta doar cand sunt multe dispozitive conectate?
...nu cred ca e cazul la mine...nu cred ca am avut mai mult de 10 dispozitive conectate simultan

#236
cr1cr1

cr1cr1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 15.07.2009
Exact, numarul de dispozitive dar mai ales cate servicii rulezi pe el. Nu cred ca ER-X o sa fie un bottleneck, mai ales ca e peste majoritatea dispozitivelor home de pe piata.

Inca nu am pus in functiune ER-X-ul intr-o alta locatie, dar ca referinta, ER12 care are 1GB RAM are utilizare undeva la 17%, in conditiile in care se conecteaza peste 20 dispozitive (pc-uri, ap-uri, servere, prize smart), tin serviciile standard active (firewall, dhcp server, remote management prin UISP cloud) plus Traffic Analysys (hosts only), plus Wireguard instalat separat. Adica ER12 nu e folosit la mine la capacitate.

root@ubnt:~# free -m
total used free
973   129  511


Edited by cr1cr1, 19 December 2023 - 10:56.


#237
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,560
  • Înscris: 07.03.2006

View Postsas_ro, on 19 decembrie 2023 - 10:22, said:

Cred ca pe mine ma "ingrijoreaza" faptul ca ER-X are doare 256MB ram - dar probabil acel ram face diferenta doar cand sunt multe dispozitive conectate?
...nu cred ca e cazul la mine...nu cred ca am avut mai mult de 10 dispozitive conectate simultan

linux-ul nu e ca windows-ul :) poti sa ai utilizare si 100% a memoriei nu inseamna ca e ceva grav.
oricum memoria neutilizată este folosită pentru cache.

@cr1cr1 te intereseaza memoria available nu free...

Quote

free memory is not in use and sits there doing nothing. In contrast, available memory is used memory that includes but is not limited to caches and buffers that can be freed without the performance penalty of using swap space.

da, nu prea poti face full BGP cu ER-X...dar totusi, aia 256 ram sunt arhisuficienti.

si un ER-X ce face mai multe chestii:
1:~$ show system memory detail
MemTotal:		 253192 kB
MemFree:		   12096 kB
MemAvailable:	 146024 kB
Buffers:		   32248 kB
Cached:		   103040 kB
SwapCached:			0 kB
Active:		   115732 kB
Inactive:		  63376 kB


si
free -h
			  total		used		free	  shared  buff/cache   available
Mem:		   247M		 93M		 12M		1.7M		141M		142M
Swap:			0B		  0B		  0B


#238
cr1cr1

cr1cr1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 15.07.2009
Ma uitam mai degraba la memoria utilizata.

Aparent cel mai mare consumator este conexiunea cu cloud-ul UNMS pt administrare (pe care personal nu prea am folosit-o). Daca opresc acest serivciul, consumul de mem scade undeva la 117MB.

Ideea de baza, intarita si de @ogo: ER-X va sustine fara nicio pb un workload normal de acasa sau birou mic.

De precizat ca la costuri se adauga si pretul unui modul SFP hackable (la care poti suprascrie SN si alti parametri), deci nu va fi cea mai ieftina optiune.

Merita pt a inlocui dispozitivele de la Digi? Pt majoritatea oamenilor NU. Daca esti power user sau tinkerer, poate. Eu am facut-o ca experiment si nu pot spune ca am castigat sau am pierdut ceva fata de setupul anterior.
Daca ai probleme si vine la tine suportul Digi, cam tre sa bagi echipamentul lor inapoi si sa dovedesti ca nici cu ala nu merge, altfel... nu isi asuma, si e normal.
Ai nevoie sa accesezi de la distanta reteaua de acasa/birou frecvent, si nu vrei sa tii un PC pornit, sau nu ai spatiu fizic si prize sa pui mai multe dispozitive sau poate vrei sa le trezesti prin WOL? Aici ar fi un DA.

Edited by cr1cr1, 19 December 2023 - 11:09.


#239
sas_ro

sas_ro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 886
  • Înscris: 01.01.2013
Multumesc pentru sfaturi.
Sunt mai mult un tinkerer....
Nu am nevoie decat pentru utilizare casnica si pentru lucrul de acasa/work from home...dar nu fac mare lucru la serviciu care sa necesite resurse...asa ca cel mai probabil nu am nevoie de acest "upgrade".
Ce imi lipseste acum, este posibilitatea de a pune restrictii orare pentru copii...iar daca vreau sa blochez un dispozitiv trebuie sa intru pe un browser (recent s-a facut un upgrade la firmware (sunt abonat Orange), si nu ma mai lasa sa accesez pagina GPON-ului de pe laptop, asa ca m-am chinuit de pe telefon - deci depind de optiunile oferite de furnizor pe dispozitivele oferite in custodie).

Stiu ca mai trebuie si un SFP...care ar fi cea mai ieftina optiune ?

Edited by sas_ro, 19 December 2023 - 11:49.


#240
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,560
  • Înscris: 07.03.2006
ideal e sa cauti ceea ce merge (are un istoric) nu cel mai ieftin...
nu am inlocuit vreun ZTE (ZTE F6600) in reteaua DIGI (doar HUAWEI) dar poti merge la sigur cu FS:
https://www.fs.com/d...cts/133619.html
folosesc un modul identic pt locatiile unde am RDS si unul pt alt ISP la care inlocuieste un ZTE F601...

#241
cr1cr1

cr1cr1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 15.07.2009
Decat hack-uri, mai degraba investesti intr-un echipament care iti ofera usor aceste facilitati, de ex control parental, orar pe WiFi, etc. Le poti pune fara pb in spatele echipamentului de la ISP (furnizor).

Unul nou aparut, desi trebuie sa il urmaresti pt a-l prinde pe stoc: Ubiquiti UniFi Express (UX) la 120 EUR fara TVA. In banii astia ai si gateway si AP. Management mult simplificat si prietenos prin UniFi care e chiar pe dispoiztiv, poti controla si alte AP-uri ubiquiti, poti defini mai multe retele wireless, control pe ele foarte bun (orar, limitari, etc), VPN. Vezi Youtube.

Edited by cr1cr1, 19 December 2023 - 14:04.


#242
sas_ro

sas_ro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 886
  • Înscris: 01.01.2013
Interesant dispozitivul Unifi Expres - il voi urmari.
Inteleg si punctul de vedere legat de hack-uri...daca se modifica ceva la furnizor, tot trebuie sa adaptezi.
Mie mi-ar fi placut mai mult acesta: https://eu.store.ui....-wifi6-gpon-cpe
...dar zice ca nu functioneaza decat cu OLT de la Ubiquiti

#243
cr1cr1

cr1cr1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 15.07.2009

View Postsas_ro, on 19 decembrie 2023 - 15:27, said:

Inteleg si punctul de vedere legat de hack-uri...daca se modifica ceva la furnizor, tot trebuie sa adaptezi.

Da, mereu.
In general furnizorul configureaza Optical Line Terminal (OLT) cu din ce in ce mai multe masuri de siguranta, pt a preveni dispozitive neautorizate in retea. Si eu as face la fel, mai ales ca le poti strica OLT-urile de ex, daca PON (passive optical network) device-ul tau emite cu putere mai mare si alea sunt de la producatori mai pe cheap side, gen HauHau (affectionate name for Huawei).

View Postsas_ro, on 19 decembrie 2023 - 15:27, said:

...dar zice ca nu functioneaza decat cu OLT de la Ubiquiti
Da, si din cateva cautari scurte nu ai in firmware-ul sau comenzile cu care schimbi atributele dispozitivului, precum SN, manufacturer, etc (gponctl). Pot fi adaugate, caci aparent te poti conecta la terminal, dar aici ai riscul sa nu functionze cu firmware-ul oficial (readonly) si sa trebuiasca sa faci modding, si de aici deschizi o alta cutie de viermi.

cum a zis si @ogo, mergi cu ce e cunoscut ca merge schimbati parametrii, asa am ales si eu modulul SPF.

Edited by cr1cr1, 20 December 2023 - 07:38.


#244
ceethreepo1

ceethreepo1

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 20.01.2021
A configurat cineva un modul SFP care inlocuieste un HG8240H? Cum ati pregatit variabilele din PDF?

Are trecute pe el doar product ID, MAC si serial number. Interfata web nu permite autentificarea cu utilizatorul si parola din diferitele postari de pe forumuri.

Fiti atenti cand achizitionati Unifi Express. Este dispozitiv care poate fi gestionat cu usurinta folosind interfata web. Problema acelui dispozitiv este ca permite utilizarea impreuna cu doar alte 4 dispozitive Unifi atunci cand functioneaza in mod controller si router. Nu este permisa utilizarea in mod router cu un alt controller dedicat care poate gestiona mai mult de 4 dispozitive. Poate functiona doar ca AP cand este gestionat de un controller separat. Este posibil sa nu tina multi ani acele chipuri de stocare flash integrate daca este folosit in mod gateway si controller.

#245
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,560
  • Înscris: 07.03.2006
Pai ce treaba are hg8240 cu user/pass de la modulul sfp?
In ce echipament pui modulul sfp?
Ont-ul de la digi e deja in bridge mode?



#246
ceethreepo1

ceethreepo1

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 20.01.2021
ogo, am vazut ca unii dintre voi au setat versiunea firmware-ului si data fabricatiei. Poate data fabricatiei nu conteaza. Ce trecem la versiunea de firmware? Am mentionat utilizatorul si parola pentru ca voiam sa obtin acele informatii din HG8240H sa le folosesc pentru configurarea modulului SFP.

Am aflat intre timp care era versiunea hardware-ului.

#247
marcellus77

marcellus77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 27.03.2009
Vă salut și îmi cer scuze de la bun început, dacă întrebările mele vi se vor părea prostești ...Posted Image

Eu am internet de le Digi pe un contract (persoană juridică-PFA)  și TV-ul pe alt contract (persoană fizică).

Internetul îmi vine prin acel router/GPON, dat în custodie de către cei de la DIgi, marca Huawei HG8121H.

Tot din acest device ies și cele 2 fire de telefon fix ( foto atașat), pe care ei mi l-au băgat pe gât atunci când mi-am făcut abonamentul business la ei, dar care se dovedește util atunci când nu-ți găsești telefonul prin casă sau când vrei să-ți suni membrii familiei, care și-au dat telefonul mobil pe silențios ...

Ca să fac cumva să-mi încapă toate acele " mațe" în cutia din perete (vizibil subdimensionată) m-am gândit că m-ar ajuta o astfel de soluție, dacă aș folosi un SPF/ONU stick, în locul hardughiei dată de cei de la Digi...

Din acea cutie din perete eu am trase prin pereți 5 cabluri UTP prin perete spre cele 5 încăperi ( 4 camere + bucătărie)

Momentan tot circuitul este cam așa: Fibra optică---> GPON Huawei ----> Cablu UTP care intră într-un switch TP Link cu 5 porturi LAN ( din care 1 îmi este ocupat de cablul care vine de la GPON)
Practic, folosesc doar 4 din cele 5 cabluri din perete, cel de la bucătărie, deocambată, se odihnește...Attached File  WhatsApp Image 2023-12-26 at 23.34.39.jpeg   151.64K   61 downloadsAttached File  WhatsApp Image 2023-12-26 at 23.34.39 (1).jpeg   242.48K   66 downloads

Într-una din camere mai am router WI-FI Asus RT-AC87U, la care este conectat și un desktop în unul dintre porturile LAN.

Acuma noi avem în apartament 2 rețele de WiFi: cea de la GPON-ul Huawei, care are un nume și cea de la routerul Asus, care are un alt nume.

M-am gândit că o rețea de tip MeSH ne-ar conveni cel mai bine și m-am interesat să văd ce oferă cei de la Digi...Din păcate, cele 3 modele de routere oferite de ei nu au "priză" pentru fibră optică, pentru asta, bănuiesc că vor trebui să-mi dea un ONT separat...habar n-am, însă la cât par de mari, sigur nu-mi vor încăpea în cutia mea actuală.


Citind  postările voastre de aici și văzând că există  soluția  folosirii  acestui SPF/ONU stick, am început să am speranța că, în sfîrșit, voi reuși să mă țin de promisiunea făcută nevestemii că voi băga într-un final toate acele mațe înauntru, ca să pot pune și capacul la loc, pe care acuma nu prea-l pot pune...

În concluzie, am înțeles că aș putea cumpăra următoarele echipamente:

1. Stick-ul SPF de aici: https://www.fs.com/d...cts/133619.html
2. Un router cu 5 ieșiri, care suportă SPF: https://www.senetic....ification-table
3. Și mi-aș mai lua și 2 routere din astea, pe care să le pun în 2 camere opuse : https://www.emag.ro/.../pd/DKBYD3MBM/?

Și uite așa, sper, să am și rețea MeSH, fără să apelez la cei de la Digi...

Sunt convins că o bună parte dintre voi deja vă spargeți de râs în legătură cu planul meu, însă deocamdată pentru mine ar fi singura soluție viabilă pentru a mai face curat prin acea cutie, astfel încât să încapă, în sfârșit, toate acele device-uri...

Legat de partea de configurare a acelui stick SPF, deocamdată nu vă întreb nimic, că și așa mi-am cam prins urechile...Posted Image

Aș vrea, deocamdată, o părere dacă e fezabilă  configurația aleasă de mine, în sensul dacă ar fi sau nu compatibile aceste device-uri împreună?

Dacă credeți că ar merge, sau poate îmi propuneți o variantă mai bună, sunt ochi și urechi!

#248
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,560
  • Înscris: 07.03.2006
Daca renunti la telefonia fixa, e fezabil ce ai zis;  daca insa vrei sa o pastrezi, nu prea merge cu ONT SFP.
FYG: intre ER-X si AP-uri ("routerele" wireless) ai nevoie de cabluri - vezi cum se impaca asta cu wife factor :)

#249
cr1cr1

cr1cr1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 15.07.2009
- As renunta la telefonie.
- Da, routerul la care te-ai uitat + modulul SFP ar inlocui din start 2 echipamente.
  - Atentie insa cu temperaturile, mai ales vara: routerul se incalzeste binisor, si acel modul SFP devine si el destul de fierbinte.
  - Poate un capac cu niste gauri de care prinzi un ventilator mare cu turatie mica (ca sa nu il auzi), alimentat poate prin USB
  - ER-X-SFP poate fi alimentat prin POE 24V, daca tot ai cabluri de retea in alte camere, poti sa pui injectorul in alta parte si sa il alimentezi prin cablul de retea, astfel elimini o priza in cutie.
- Cable management mai bun: pozate mai cu grija cablurile, mai ales cele rigide, plasate echipamentele fie stratificat, fie unul in continuarea celuilalt (de preferat pt disiparea caldurii). Din cate vad din poza, o parte din problema spatiului e data de cablurile spaghetti, care daca ar fi pozate de exemplu pe marginea cutiei (cat se poate) ar face spatiu in mijocul ei. Atentie la fibra, nu trebuie indoita intr-un unghi agresiv/cot.
- Poate un alt capat un pic mai adanc?
- De ce ai nevoie mai exact de reatea MESH? Asta e utila atunci cand nu ai cabluri intre Access Points (AP), ceea ce spui ca ai avea
  - Nu as folosi 3 routere in aceeasi retea, 1 e suficient si reduce complexitatea si administrarea.
  - As pune AP-uri simple, daca tot am cabluri de retea trase in diferite camere
  - As pune 1 singur AP mai de calitate (cele marchetate ca Long Range) care prioritizeaza distanta si calitatea semnalului, tot pt a reduce numarul de echipamente in casa si complexitatea, dar si poluarea radio. Aici tu ar trebui sa stii daca si de ce ai nevoie de transfer mare in fiecare colt din casa? Sau este suficient sa ai semnal WiFi?

Edited by cr1cr1, 27 December 2023 - 10:34.


#250
marcellus77

marcellus77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 27.03.2009

View Postogo, on 27 decembrie 2023 - 09:41, said:

Daca renunti la telefonia fixa, e fezabil ce ai zis;  daca insa vrei sa o pastrezi, nu prea merge cu ONT SFP.
FYG: intre ER-X si AP-uri ("routerele" wireless) ai nevoie de cabluri - vezi cum se impaca asta cu wife factor Posted Image

Mulțam pentru răspunsul prompt!

Eu am cabluri  UTP CAT 6 trase prin pereți ,de la acea cutie "de unde pleacă totul" spre cele 4 camere și bucătarie. Deci, cu asta nu mi-aș face probleme. Acele AP-uri le pot pune în priza UTP din orice cameră.

Treaba cu telefonul fix un pic mă întristează... Momentan, conexiunea telefonică pornește de la GPON-ul Huawei (în care este o mufă RJ 11) spre living prin cablul UTP destinat livingului. Practic, din cele 8 fire care compun cablul, 2 sunt atribuite telefonului și restul "pentru internet"... În living am o priză de date dublă (RJ45+RJ11) de la Schneider. Din acel cablu UTP ajuns în doză acel "cable guy" de la Digi a ales 2 fire pentru  telefon spre mufa RJ11 și 6 fire spre mufa RJ45... Totul bine și frumos, doar că internetul nu a mers niciodată în acea mufă UTP din living, deși "cable guy" a zis că ar trebui să meargă și m-a consolat că televizorul oricum se poate conecta la wi-fi, că are viteză bună, etc...:-)

M-aș bucura să aflu, totuși, că măcar cineva a reușit să aibă și telefon fix după un astfel de act de "rebeliune" împotriva echipamentelor standard de la Digi...

#251
marcellus77

marcellus77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 27.03.2009

View Postcr1cr1, on 27 decembrie 2023 - 10:32, said:

- As renunta la telefonie.
- Da, routerul la care te-ai uitat + modulul SFP ar inlocui din start 2 echipamente.
  - Atentie insa cu temperaturile, mai ales vara: routerul se incalzeste binisor, si acel modul SFP devine si el destul de fierbinte.
- Asta e bine de știut!


Quote

- Poate un capac cu niste gauri de care prinzi un ventilator mare cu turatie mica (ca sa nu il auzi), alimentat poate prin USB
- Cutia cu echimapente are capacul ei din fabrică, doar că nu prea putea fi pus până acuma , din cauza înghesuielii din cutie...


Quote

- ER-X-SFP poate fi alimentat prin POE 24V, daca tot ai cabluri de retea in alte camere, poti sa pui injectorul in alta parte si sa il alimentezi prin cablul de retea, astfel elimini o priza in cutie.
- Asta chiar mi se pare o chestie mișto! Oare îmi poți da un exemplu de o astfel de sursă de alimentare?


Quote

- Cable management mai bun: pozate mai cu grija cablurile, mai ales cele rigide, plasate echipamentele fie stratificat, fie unul in continuarea celuilalt (de preferat pt disiparea caldurii). Din cate vad din poza, o parte din problema spatiului e data de cablurile spaghetti, care daca ar fi pozate de exemplu pe marginea cutiei (cat se poate) ar face spatiu in mijocul ei. Atentie la fibra, nu trebuie indoita intr-un unghi agresiv/cot.
  - Cu asta toată lumea este de acord...:) AMi am și un aplificator pentru semnalul TV, și nu găsistem altul mai slim la accea vreme. Poate știe careva de o altă variantă mai prietenoasă cu spațiul...


Quote

- De ce ai nevoie mai exact de reatea MESH? Asta e utila atunci cand nu ai cabluri intre Access Points (AP), ceea ce spui ca ai avea
- Din câte am înțeles eu, chiar dacă ai mai multe AP-uri (routere wireless), plasate în camere diferite, ele fac parte dintr-o singură rețea cu un singur nume și telefonul/laptopul se comută automat la AP-ul care are semnal mai puternic.


  

Quote

- Nu as folosi 3 routere in aceeasi retea, 1 e suficient si reduce complexitatea si administrarea.
  - As pune AP-uri simple, daca tot am cabluri de retea trase in diferite camere
- La ce te referi când spui de AP-uri simple?


  

Quote

- As pune 1 singur AP mai de calitate (cele marchetate ca Long Range) care prioritizeaza distanta si calitatea semnalului, tot pt a reduce numarul de echipamente in casa si complexitatea, dar si poluarea radio. Aici tu ar trebui sa stii daca si de ce ai nevoie de transfer mare in fiecare colt din casa? Sau este suficient sa ai semnal WiFi?
- Aici nu știu ce să zic legat de poluarea radio...Mă gândeam ca în loc să pun un AP puternic într-o singură cameră , care emite și unde radio pe masură , care ar "iradia" mai tare locuitorii acelei camere, mai degrabă aș merge pe ideea unori AP-uri mai "slăbuțe" plasate ori în fiecare cameră , ori  un AP la o jumătate de apartament...În acest mod ar fi , să zicem cam același nivel de radiație în fiecare cameră, cu avantajul unei viteze constante peste tot...Nu știu ce să zic, poate greșesc...

M-aș bucura, totuși, dacă aș găsi pe cineva din Cluj, să-mi facă ordine în acea "cutie cu de toate", contra cost, evident că nu aș apela la specialiștii de la digi, care de fiecare dată când au mai venit, m-am trezit cu elemente în plus în acea cutie...:-)

#252
me_iauras

me_iauras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,445
  • Înscris: 08.01.2009
@marcellus77
Pt. ca nu ai "nevoile" (cat si cunostintele) celor care au ales aceasta solutie nu ti-as recomanda sa mergi pe calea aceasta si sa-ti reconfigurezi intreaga retea pt. ca ulterior la potentiale probleme sa nu stii ce sa faci .
Exista optiuni mai simple pt. a iti indeplini obiectivele .
1. Inlocuirea ONT-ului actual cu unul multiport ethernet si cu porturi POTS ; de exemplu Huawei HG8245H ofera 4x 1Gb/s Eth + 2x POTS ( telefonie ) astfel ai putea sa inlocuiesti atat ONT-ul actual cat si switch-ul de distributie actual . Ar trebui sa te poti "intelege" cu baietii de la suport de teren DIGI sa-ti aduca un asemenea model ( sau alt model care ofera porturile necesare ) recuperat de pe la interventii la clienti care vor wifi 6 ( deci ONT Luster/Fiberhome   + router TpLink AX10/Fiberhome)
2. Semnalul TV vad ca actualmente vine pe fibra dedicata (fara passthrough catre ONT) ; la fel ai putea intreba suportul DIGI daca nu exista optiunea tehnica sa vina pe aceeasi fibra si sa iti ofere un ONT care are si port CATV (existau unele vechi care aveau 4x eth + CATV + POTS dar nu mai retin modelul ) >> daca reusesti asta ai elimina si mininod-ul optic TV din cutie >> consolidare 3:1
3. Sistemul Wifi ales este unul OK insa nu uita cand il configurezi din aplicatia Deco sa alegi modul de functionare AP nu router a.i. vei avea o singura retea (la nivel de spatiu de adresare nu doar SSID ) in toata casa ; evident dezactivezi wifi-ul antic al ONT-ului .

4. Asa cum au mentionat si altii un management mai bun/ordonat al cablarii ti-ar mai aduce ceva spatiu de lucru ; esti sigur ca e nevoie de un amplificator activ pt. trasee relativ scurte (presupun tinand cont ca e vorba de casa nu de un hotel) si nu e suficient un splitter de calitate ?
5. Ai putea consolida alimentarea echipamentelor cu un singur alimentator 12V de putere mai mare cu mai multe terminale barrel jack (doar sa fii atent la polaritate) >>verificat totusi ca toate sunt barrel de 2.1 mm
6. Cand 1 pereche (2 fire) dintr-un cablu eth sunt folosite pt. telefonie atunci doar 2 perechi (4 fire) mai pot fi folosite pt. conexiunea retea eth . cu o viteza maxima de 100 Mb/s ; in cazul tau fiind vorba de un TV nu ar reprezenta o problema pt. ca in vasta majoritate a cazurilor producatorii TV nu pun placi gigabit pe smart TV-uri deci oricum ai fi limitat la 100 Mb/s . >> concluzia e ca mesteru' lu' peste nu prea stia ce face daca nu poti folosi si acea conexiune fixa .

Edited by me_iauras, 27 December 2023 - 12:01.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate