![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Plata rate apartament
Last Updated: Mar 13 2023 21:30, Started by
buha
, Mar 13 2023 10:59
·
13

Posted 13 March 2023 - 17:33

Eu nu inteleg lucrurile astea,
La mine e totul la comun sau nu e deloc |
Posted 13 March 2023 - 17:36

Alte vremuri, dom'le. Fiecare are "bagajele" lui, așa sunt vremurile acum.
Există contract prenupțial pentru situații că astea. |
Posted 13 March 2023 - 19:17

Posted 13 March 2023 - 19:22

Eu nu inteleg lucrurile astea, La mine e totul la comun sau nu e deloc În general nu îi înțelegem pe cei care au o altă perspectivă decât adevărul nostru. Faptul că gândești asta nu o face nici obligatorie, nici potrivită, nici recomandată și nici ce trebuie. Este doar cum procedezi/vrei să procedezi tu. Și e strict problema ta. La fel și cu obligațiile morale, gen soțul care să contribuie la rata soției (rată anterioară căsătoriei): nu sunt nici obligatorii, nici corecte sau incorecte, nici regula sau excepția. |
Posted 13 March 2023 - 19:29

Am si eu o curiozitate (la modul cel mai serios) in legatura cu 2 scenarii derivate din scenariul prezentat de initiator.
Presupunem ca plata pt. ap. cu credit se face de ambii soti, 50% + 50%. Am inteles ca daca cei 2 divorteaza, dupa ce ap. cu credit este platit integral, fiecare ramane cu ap. lui, ca fiind bunuri proprii, obtinute inainte de casatorie. Chiar daca ambii au platit 50-50. Si logica cred ca are sens. Dpdv legal. Desi nu e tocmai moral. Acum scenariile: 1. sotul cu ap. cu credit, decedeaza, dupa platirea ap.(50-50) -celalalt sot, care a platit 50% din ap., va obtine ceva de pe urma apartamentului? Sau doar rudele celui decedat (al carui ap. era)? 2.sotul cu ap. cu credit, decedeaza, inaintea platirii complete a ap. -Cine va prelua datoria? Sotul supravietuitor sau rudele decedatului cu ap. cu credit? Iar daca ap. se vinde de catre banca, mai castiga cineva ceva de pe urma ap.? Daca da, care dintre ei? Sotul sau rudele decedatului? Cum se face imparteala in cazul decesului pt cele 2 scenarii? |
Posted 13 March 2023 - 20:09

În general nu îi înțelegem pe cei care au o altă perspectivă decât adevărul nostru. Nu, nu ma refer la asta, ma refer la LOGICA, si anume la dinamica familiei. Unu are salariul mare, altul mic, ce faci, pleci singur in concediu? Unu nu are servici cativa ani, divortezi? Unu ia o prima, te bucuri singur de banii aia? Unu sta acasa 2 ani cu copilul, celalalt, de regula sotul, pleaca in concediu? Plateste pe cel care are grija de copii? Cu cat il plateste? Jumate din cat castiga el sau jumatate din ultimul ei salariu? La hainele copilului participa juma/juma? Daca femeia are salariu mai mic, restrange copilul de ce i-ar trebui sau cumpara second hand pentru a participa egal? Si mai sunt care-mi vin in gand... Nu inteleg pentru ca tot ce-am scris mai sus face viata mult mai complicata si care ar trebui bazata pe sentiment, moralitate si responsabilitate. D-asta eu nu m-as complica. Poate as arde-o now and then, dar as locui singur |
Posted 13 March 2023 - 20:31

parerile mele:
1. sotul cu ap. cu credit, decedeaza, dupa platirea ap.(50-50) -celalalt sot, care a platit 50% din ap., va obtine ceva de pe urma apartamentului? Sau doar rudele celui decedat (al carui ap. era)? - mostenirea sotului decedat reprezinta suma bunurilor minus datoriile deci intai recupereaza supravietuitorul banii platiti de el, apoi ce ramane se imparte tuturor mostenitorilor (inclusiv lui)
2.sotul cu ap. cu credit, decedeaza, inaintea platirii complete a ap. -Cine va prelua datoria? Sotul supravietuitor sau rudele decedatului cu ap. cu credit? Edited by _Smiley_, 13 March 2023 - 20:31. |
Posted 13 March 2023 - 21:30

oare de ce l-a oprit dl/dna althea pe tiptiric ala? topicul trebuia mutat la fun si lasat omul sa delireze si noi sa radem de el.
pentru initiator : s-a raspuns deja, sotul nu e obligat de nicio lege sa contribuie la plata ratelor. acel bun este al doamnei, ea este debitor. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users