![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Retragere /viata intr-o zona de munte

Posted 13 March 2023 - 09:48

Posted 13 March 2023 - 10:22

Posted 13 March 2023 - 10:25

Pentru cei obinsuiti crescuti la/inorase mari, v-ati gandit vreodata sa va retrageti intr-o zona de munte, de preferat turistica, |
Posted 13 March 2023 - 10:30

Posted 13 March 2023 - 11:19

Litochoro FTW !!! Spre vest ai muntele Olimp, spre est ai Mediterana (ma rog, marea Egee daca vrei sa fii exact) ... Mie imi plac fiordurile norvegiene. Am fost si in Tenerife, vremea e perfecta acolo dar nu e ok oceanul, apa rece si tulbure, preturi mari si pana la urma te cam plictisesti ca insulele sunt micute... Edited by d-ardeleanu, 13 March 2023 - 11:24. |
Posted 13 March 2023 - 11:33

E frig la munte. Mai bine la Roșiorii de Vede.
LE Ai vreo problemć mai serioasć sari īn tren cćtre București. Edited by echoshoworacle, 13 March 2023 - 11:34. |
Posted 13 March 2023 - 11:46

Posted 13 March 2023 - 11:50

... Sunt cam pustnic de felul meu, arareori poftesc la ceva social, mai mult cu nasul prin carti, documentatii, de aceea intreb... Cel mult la periferia orașului īn care locuiesc, la curte, de preferat.
Nu cred ca este barbat care sa nu se gandeasca sa se mute la munte. ![]() Poate nu sīnt bćrbat, cīt trebuie ![]() |
Posted 13 March 2023 - 11:58

De la o anumita varsta apare ideia retragerii la tara, dar odata obisnuit cu confortul de la oras, mai greu. Hai sa zicem ca rezolvi cumva, dar departe de civilizatie inseamna si lipsa asistenta medicala cat de cat. Nu că in orasele mici ai avea sanse, acolo sunt spitale cu numele, dar la tara chiar poti da coltul una-doua daca nu poate ajunge la tine cineva sa iti puna o perfuzie la nevoie.
Am experienta unui orasel mic, tatal operat de prostata, dat acasa, la o saptamana iar spital, dupa care chemati sa il luam acasa decedat, intr-un cearceaf, ca nu au avut ce sa ii faca. Si asta pe ascuns, sa nu declare ei decesul... Plus o ruda mai in varsta, mers acum vreo 4-5 ani la acelasi spital, normal ca bolnava, la care un medic i-a spus "Ce mai vrei mamaie, ai trecut de 80 de ani". |
Posted 13 March 2023 - 12:37

Pentru cei obinsuiti crescuti la/inorase mari, v-ati gandit vreodata sa va retrageti intr-o zona de munte, ... Tu intrebi pe un forum unde 90% sunt IT -isti nascuti si crescuti in oras care habar nu au ce inseamna sa te trezesti la 6 dimineata sa mulgi vaca sa dai de mancare la gaini.Ei au in cap biti si city break cu concluzii culese de pe twitter si youtube. Iti place,esti hotarat fa-o mai tata,nu mai intreba toti remotistii care lucreaza de acasa si comanda amiaza de la McDonalds sau alte fast-fooduri. In prima instanta as cumpara o casa mai paraginata dar cu gradina unde sa cultiv ceva produse bio pentru familie sa poti face diferenta fata de zarzavaturile si fructele stropite din lanturile de supermarket.Pe urma as incepe renovarea casei si m-as muta de tot in ea la pensie.Daca n-ai acumulat destul stress in viata activa vei avea o batranete linistita in sanul naturii. Edited by Natural4living, 13 March 2023 - 12:38. |
Posted 13 March 2023 - 12:39

O casuta de vacanta e punctul de plecare... La oras oricum ai nevoie sa vii pentru diverse deci nu renunti la apartament si ai si unde locui iarna ca e mai comod la bloc.
|
|
Posted 13 March 2023 - 12:45

Tu intrebi pe un forum unde 90% sunt IT -isti nascuti si crescuti in oras care habar nu au ce inseamna sa te trezesti la 6 dimineata sa mulgi vaca sa dai de mancare la gaini.Ei au in cap biti si city break cu concluzii culese de pe twitter si youtube. Iti place,esti hotarat fa-o mai tata,nu mai intreba toti remotistii care lucreaza de acasa si comanda amiaza de la McDonalds sau alte fast-fooduri. In prima instanta as cumpara o casa mai paraginata dar cu gradina unde sa cultiv ceva produse bio pentru familie sa poti face diferenta fata de zarzavaturile si fructele stropite din lanturile de supermarket.Pe urma as incepe renovarea casei si m-as muta de tot in ea la pensie.Daca n-ai acumulat destul stress in viata activa vei avea o batranete linistita in sanul naturii. ca sa nu mai vorbim ca cei din it au creierul mai ”dezvoltat” deci cu putin youtube si tutoriale, pot sa se descurce mult si bine. mai bine decat bastinasii care probabil doar au preluat niste lucruri, fara sa inteleaga neaparat de ce se fac asa si nu altfel. plus ca daca incepi din prima si-ti faci o casa izolata bine, micuta cu toate cele, o sa fie destul de simplu pentru viitor. la ai mei la casa de 20 de ani, nu au facut nici o interventie. efectiv au mai dat o mana de lavabila ca sa mai schimbe atmosfera, sunt sigur ca o sa mai reziste inca 50 de ani fara sa fie vreo problema majora. Edited by bobitad, 13 March 2023 - 12:58. |
Posted 13 March 2023 - 13:08

nu prea cresc berea, coastele de porc sau ciocolata în copac, ca să trăiesc mai la umbră de societate. primul lucru necesar: SUV pentru cărat. orice altceva e pistol cu apă. nu îți aduce nimeni materiale de construcții în mijlocul nicăieriului, și o să ai nevoie tot timpul de câte ceva. Eu am crezut ca zici de constructii, reparatii, alte d-astea...
Tu intrebi pe un forum unde 90% sunt IT -isti nascuti si crescuti in oras care habar nu au ce inseamna sa te trezesti la 6 dimineata sa mulgi vaca sa dai de mancare la gaini.Ei au in cap biti si city break cu concluzii culese de pe twitter si youtube. Iti place,esti hotarat fa-o mai tata,nu mai intreba toti remotistii care lucreaza de acasa si comanda amiaza de la McDonalds sau alte fast-fooduri. In prima instanta as cumpara o casa mai paraginata dar cu gradina unde sa cultiv ceva produse bio pentru familie sa poti face diferenta fata de zarzavaturile si fructele stropite din lanturile de supermarket.Pe urma as incepe renovarea casei si m-as muta de tot in ea la pensie.Daca n-ai acumulat destul stress in viata activa vei avea o batranete linistita in sanul naturii. ![]()
De la o anumita varsta apare ideia retragerii la tara, dar odata obisnuit cu confortul de la oras, mai greu. Hai sa zicem ca rezolvi cumva, dar departe de civilizatie inseamna si lipsa asistenta medicala cat de cat. Nu că in orasele mici ai avea sanse, acolo sunt spitale cu numele, dar la tara chiar poti da coltul una-doua daca nu poate ajunge la tine cineva sa iti puna o perfuzie la nevoie. Am experienta unui orasel mic, tatal operat de prostata, dat acasa, la o saptamana iar spital, dupa care chemati sa il luam acasa decedat, intr-un cearceaf, ca nu au avut ce sa ii faca. Si asta pe ascuns, sa nu declare ei decesul... Plus o ruda mai in varsta, mers acum vreo 4-5 ani la acelasi spital, normal ca bolnava, la care un medic i-a spus "Ce mai vrei mamaie, ai trecut de 80 de ani". 2. Dar da, e o problema, stiu ce zici. 3. "Mai, tata," eu dupa 75-80, nu am nicio pretentie, stiu cum se strica toate. Stiu prea bine. ![]() 4. Nici la oras nu am avut experiente mult mai bune. Bine, e clar ca esti mai aproape, dar la unele capitole... Ideea e ca, asa cum te asteptai, devine foarte greu sa ai o viata de calitate, mai ales daca nu ai avut grija de sanatate, ai un genetic fragil sau pur si simplu anumite boli dificile, sacaitoare, sau care cresc riscul chirurgical. De obicei, dupa 65-70, mai ales daca nu ai avut grija, hipetensiunea, diabetul, boala coronariana sunt in floare. Asta complica binisor situatia in cazul in care e necesara o operatie, fie si una de medie anvergura - ceva chirurgie abdominala (o hernie), un cancer de colon, un adenom de prostata. Pe urma, cum spuneam, repari una si se strica alta. E bine sa ai asistenta de calitate in apropiere, asta e clar, dar in unele cazuri situatia nu ajuta. Devine foarte greu de gestionat - si scump, incepi sa ai nevoie de asistenta permanenta, de om in casa sa iti faca treburile zilnice, dat de mancare etc etc. Si atunci incepe sa devina nasol. Personal, m-as cam lipsi, fara suparare. E trist, dar e realist, mai ales pentru tarile care nu au pus la punct un anume sistem.
eu m-as retrage intr-un penthouse pe langa un parc mare si curat, intr-un oras fain. ![]() Edited by aaaa4567, 13 March 2023 - 13:09. |
Posted 13 March 2023 - 13:10

O casuta de vacanta e punctul de plecare... La oras oricum ai nevoie sa vii pentru diverse deci nu renunti la apartament si ai si unde locui iarna ca e mai comod la bloc.
E frig la munte. Mai bine la Roșiorii de Vede. LE Ai vreo problemă mai serioasă sari în tren către București. |
Posted 13 March 2023 - 13:12

Zicem de cei cu venituri pasive mici, medii, asa, pe la 800-1000 de euro etc. Minimalist... accesibil pentru toata lumea. ![]()
Si mult mai ieftina incalzirea fata de orice casa. nu e deloc mare chestie sa stai permanent la casa si sa faci rar un drum prin oras. iar Neaceasca tu esti un caz particular, unde stai in ditamai casa, neizolata. daca eu vreau sa fac ce face initiatorul maine, as face o casa de 40mp(mai mult decat suficient pentru o persoana) izolata bine(20 pereti, 40 tavan, 20 cota 0 si eventual si fundatiile+geamuri mici si cat mai eficiente), sunt sigur ca as iesi mai bine decat cineva care sta intr-o garsoniera dintr-un bloc neizolat. daca as adauga ventilatie cu recuperare de caldura si/sau panouri, ar fi neglijabila iarna, chiar si in varful muntelui. Edited by bobitad, 13 March 2023 - 13:27. |
Posted 13 March 2023 - 13:19

E izolata in 2010. Sigur ca nu cu vata bazaltica ci cu polistiren, expandat si extrudat.
Frig la munte, nu stiu unde ar putea fi, la Caciulata cu siguranta nu este, ii injur pe hotelierii de acolo ca nu au aer conditionat. |
|
Posted 13 March 2023 - 13:35

Tu intrebi pe un forum unde 90% sunt IT -isti nascuti si crescuti in oras care habar nu au ce inseamna sa te trezesti la 6 dimineata sa mulgi vaca sa dai de mancare la gaini. |
Posted 13 March 2023 - 13:37

Daca as avea 2.000.000 Euro in cont si un venit pasiv de 10.000 Euro/luna m-as muta pe o barca/yacht (de 1 mil Euro si 1 mil Euro l-as tine in cont pentru chestii neprevazute) si m-as muta pe Mediterana (pe apa)...
Am vazut niste barci/yacht-uri super pe la 1M Euro... |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users