![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Dublare grosime izolatie polistiren EPS
Last Updated: May 21 2023 11:51, Started by
jda
, Mar 03 2023 21:15
·
3

Posted 03 March 2023 - 21:15

Casa in care locuiesc a fost izolata la construire cu polistiren EPS 10cm, lipit de peretii exteriori cu spuma poliuretanica. As vrea sa cresc izolatia exterioara pina la 20cm grosime EPS pentru reduce costurile de incalzire/racire.
Am doua doua variante prin care as ajunge la acest rezultat: A) sa dau jos izolatioa existenta si sa montez EPS 20cm --- costuri evident mai mari dar fara probleme ulterioare la montare B) sa montez placi EPS 10cm peste izolatia EPS deja existenta --- aparent costuri mult mai mici, dar nu cunosc pe nimeni care sa fi folosit asa ceva .. ![]() Printre colegii de forum exista persoane cara au incercat varianta B ? Si sint multumiti de rezultat si cheltuieli ? Puteti sa impartasiti aici experienta respectiva ? Problemele intimpinate, cum le-ati rezolat ? Ce solutii tehnice ati aplicat ? Multumesc anticipat, |
Posted 03 March 2023 - 21:24

Nu vad ce probleme ar putea interveni daca maresti izolatia, peste ce ai acum.
Nu ai specificat si care este finisajul. |
Posted 03 March 2023 - 22:11

ce probleme ulterioare sa ai la montare in varianta B?E mult mai simplu sa lipesti polistiren pe o suprafata dreapta, pui diblurile ulterior, apoi plasa si masa de spaclu....In fine....varianta B este cea normala.
|
Posted 03 March 2023 - 22:15

Izolatia actuala este la gri, doar cu masa de spaclu si tesatura de fibra aplicata peste acum 10 ani.
pasilla, on 03 martie 2023 - 21:24, said:
Nu ai specificat si care este finisajul. @raducut Nu am folosit nici in trecut si nu o sa folosesc nici acum dibluri. Nu este nevoie in cazul meu: casa P+E. |
Posted 03 March 2023 - 23:05

pune peste, am vazut mai multi care au facut asta. si-au pus ei pe vremuri 2-5 cm si acum si-au adaugat 10.
|
Posted 03 March 2023 - 23:11

jda, on 03 martie 2023 - 22:15, said:
Izolatia actuala este la gri, doar cu masa de spaclu si tesatura de fibra aplicata peste acum 10 ani. @raducut Nu am folosit nici in trecut si nu o sa folosesc nici acum dibluri. Nu este nevoie in cazul meu: casa P+E. |
Posted 04 March 2023 - 01:23

raducut123, on 03 martie 2023 - 23:11, said:
Diblurile sunt obligatorii...la tara nu se pun de dorel Attached Files |
Posted 04 March 2023 - 01:36

Nici eu nu as mai pune dibluri, este practic imposibil sa dezlipesti spuma aia poliuretanica asta daca vorbim despre CT84 de la Ceresit.
Am lipit cu ea polistirenul de soclu si a doua zi efectiv se rupeau bucati daca trageam tare de el dar de dezlipit nici o sansa. La subiect: Solutia B este mai ajantajoasa si dpdv tehnic pentru ca poti sa acoperi spatiile (tesatura) de la primul rand de polistiren si practic se face o zona inchisa aproape ermetic. In cazul tau cred ca nu se mai vad acele spatii pentru ca ai masa de spaclu dar daca ar fi sa pun polistiren direct pe BCA eu asa as proceda: doua randuri de 10 cm. |
Posted 04 March 2023 - 08:04

Multumesc dar sfatul este eronat. In documentatiile mai multor producatori de sisteme termoizolatoare EPS specificat clar ca dibluirea este obligatorie doar peste o anumita inaltime a cladirilor sau/si masa a termosistemului- vezi poza anexata din ghidul Baumit . |
Posted 04 March 2023 - 08:21

Trebuie verificata starea decorative și a tencuielii, sa nu se desprindă cu tot cu al doilea strat de polistiren. Și sa fie peretele bine uscat când montezi. În rest, nu vad alte probleme.
|
|
Posted 04 March 2023 - 09:42

Mai bine spune ce facturi ai avut si ce speri sa obtii dupa lucrare,poate pierderile nu sunt unde vrei sa intervii tu acum.
|
Posted 04 March 2023 - 10:22

Nu te-ar interesa sa pui o vata bazaltica peste polistirenul actual?
Ca sa fii sigur ca nu vor fi probleme de condens in izolatie? |
Posted 04 March 2023 - 12:14

Initiator, acorda juma' de ora de studiu. http://calcul-termic...exteriori.html. Dupa ce-ti faci socotelile vezi daca merita investitia, nu cumva poti optimiza la podeaua podului, soclu, tocarie. Acum 4-5 ani am facut ce vrei tu, aveam 5 cm ca asa era moda acum 20 de ani si am mai pus 5cm de polistiren, lipid cu spuma, nedibluit ca am maxim 7 m la coama. Daca inainte de manevra consumam cam 300mc gaz/220mp/luna de iarna acum nu sar de 280mc. E drept ca si clima s-a modificat. Modo grosso, economisesc 100mc gaz pe iarna. La viteza, cu ce vrei tu sa faci estimez ca economia ta va fi de 50mc de gaz pe iarna. Merita osteneala?
|
Posted 04 March 2023 - 12:45

Izolatiile trebuie sa fie perfect etanse la aer, daca nu sunt etanse se "ventileaza" caldura si nu ating performanta de pe hartie.
Izolatia se lipeste si se etanseaza cel mai bine pe suport amorsat (amorsa sau strop) si adeziv pe toata suprafata tras cu gletiera. Pe o parte la drept, pe cealalta cu dinti. Dungile dintilor se trag perpendicular pe lungimea placilor pentru a facilita evacuarea aerului pe distanta cat mai scurta. Diblurile sunt punti termice, daca vorbim despre case si lipirea se face ca mai sus, izolatia se mai rascheteaza de pe pereti doar cu rotopercutorul, vantul nu va avea asemenea forta de suctiune. In cazul de fata unde este un strat existent, chiar daca se da cu amorsa, nu se stie cat de bine e lipit si etansat la aer primul strat, in astfel de cazuri trebuie ca beneficiarul sa-si faca bine temele, sa sondedeze cateva zone pe casa sa vada cum se tine izolatia prin metode distructive ca sa poti evalua corect rezistenta izolatiei existente si daca se poate folosi ca strat suport. Daca e doar pe mamaligi e buna de aruncat din start, aceea nu va tine cald in veci, e horn de caldura, ar fi o prostie sa arunci cu bani in problema sperand ca se rezolva. Edited by Prototype2, 04 March 2023 - 12:48. |
Posted 04 March 2023 - 15:34

Posted 04 March 2023 - 23:10

Posted 05 March 2023 - 11:21

Daca se pastreaza decorativa si se pune polistiren peste nu cumva exista riscul sa apara punct de roua acolo?
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users