Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Bariera acces auto - cum/unde gas...

Localizare prin IMEI

Problema ușa la inchidere

Telefon de back-up.
 Vivando Unirii

Recomandare Egger culoare

Recomandare cafea de duzina pentr...

Pisicuta bagacioasa intra in dulap
 Statie incarcare PRACHT ALPHA MON...

Cum se completeaza o declaratie d...

TVA de recuperat - Germania

beau mult? voi ce credeti?
 La Multi Ani de Sfantul Andrei!

Proces verbal acasa

Ted (2024 _ ...)

Care e cea mai sigura si buna mas...

Contestatie la executare silita

* * - - - 5 votes
  • Please log in to reply
29 replies to this topic

DoarEu099

DoarEu099

Junior Member

• Grup: Junior Members
Salutare,

În anul 2015 am încheiat un contract Vodafone pe care nu l-am mai plătit începând cu anul 2016 ( am uitat luna). Contractul a fost vândut către Kredyt Inkaso Investments și începând cu anul 2018 am început sa primesc pe email mai multe mesaje de la aceștia prin care mi se cerea sa plătesc 800 lei altfel vor acționa în instanță, ca etc. Am ignorat. O perioada am avut probleme cu buletinul eu locuind cu chirie, dar in 2017 m-am înțeles cu proprietarul unde locuiesc și acesta m-a luat in spațiu. Mi-a făcut mutația, pe încredere. Cu mine locuiește și mama, azi bolnavă oncologic de care trebuie sa ma ocup. Amândurora ne-a făcut mutația aici.

Cumva, firma de recuperare a reușit sa găsească adresa la care locuiesc acum, iar în anul 2021 m-am trezit chemat în judecata "cerere cu valoare redusa". Nu am dat curs acestor citații, nu m-am prezentat la procese, in schimb am urmărit online pe portarul instanțelor de judecata întreaga speță. După câteva amânări, instanta s-a pronunțat si acolo zice ca sunt obligat sa plătesc 380 lei ca si cheltuieli la factura de telefonie mobila ( nu 800 cât cereau ei), cu dobânzi care se recalculează pana la lichidarea datoriei, ca etc. Restul, ce au mai adăugat ei pe acolo, instanta a scos neîntemeiat.

Firma de recuperare a făcut apel câteva luni mai târziu găsind din nou citație, însă instanta a respins apelul.

Anul trecut în august m-am trezit cu o proprire ING de 5500 lei, însă partea buna că nu aveam bani pe acel cont ( cum nici alte conturi nu mai dețin pe numele meu). Mai târziu ING m-a anunțat pe email ca vor închide contul, eu când am vrut asta mi-a apărut mesaj ca "am o proprire în curs". Nu am bunuri urmăribile, proprietăți nici atât, momentan nu lucrez cu carte de munca , venituri ce obțin am grijă ca sa nu fie urmăribile, însă nu pot lăsa nici asa pentru ca este ilegal ce fac ei întrucât datoriile se prescriu după 3 ani, iar eu sunt chemat in instanta in 2021, apoi in 2022 proprire pe cont.
Nu am primit nimic de la executorul judecătoresc referitor la ce conține dosarul si de unde pana unde 5500 lei.

De când am fost executat silit nu le-am plătit nici măcar o jumătate de ban din cât vor ei, însă vreau sa contest tot pentru ca nu voi putea o viata întreaga sa ma ascund de executori judecătorești. Va trebui sa ma angajez și cu carte de munca într-o zi, însă acum am întrerupt munca din cauza ca sunt sigurul aparținător de bolnav oncologic si nu are cine altcineva sa se ocupe de mama. Muncesc ce pot, cum pot, dar nici ce fac hoții aceștia nu este normal. Știu ca nici ce am făcut eu nu a fost normal ( sa nu achit facturile) , dar alții care fura miliarde si pleacă in Grecia, pe ei nu ii mai cauta nimeni sa le ia din bani. Si sunt condamnați la pușcărie. Scuzați-mi devierea de la subiect, dar adevărul pur.

Dețin numai niște capturi de ecran de la sentința de la tribunal și cea cu apelul.

Vreau sa știu legal ce pot face mai departe.

britneysbitch

britneysbitch

Active Member

• Grup: Members

dar adevărul pur.

Adevărul pur este că trebuie să faci bine să plătești, și repede. Ai impus costuri enorme societății (carburantul juriștilor ce au depus cererea la instanță a emis codoi, costuri cu grefieri, judecători etc) pentru că n-ai fost în stare să plătești o factură de telefon la mobil și ai refuzat multe modalități de a pune capăt situației.

Astea cu afecțiuni, părinți, Grecia, sunt niște fumigene. Nu fi penibil.

MembruAnonim

MembruAnonim

MembruAnonim

• Grup: Banned

DoarEu099, on 27 februarie 2023 - 01:00, said:

si acolo zice ca sunt obligat sa plătesc 380 lei [...] cu dobânzi care se recalculează pana la lichidarea datoriei

Firma de recuperare a făcut apel câteva luni mai târziu găsind din nou citație, însă instanta a respins apelul.

Plateste cei 380 de lei (plus dobanzi) cat a decis instanta si ai terminat balciul. Daca pt 380 de lei vrei sa te ascunzi (fara contract de munca, fara conturi bancare, plata salariul la negru etc) toata viata.. este fix alegerea ta. Insa eu as plati cei 380 lei si m-as angaja cu contract de munca.
E simplu, daca instanta a decis 380 lei plus dobanzi, pai aia este suma. Vorbeste cu executorul sa vezi care este exact situatia dosarului.

Edited by MembruAnonim, 27 February 2023 - 03:47.

csi1

csi1

Senior Member

• Grup: Senior Members
restul probabil e comisionul executorului judecatoresc :)

in 2011 am castigat un proces cu fosta Carpatica asigurari. avocatul m-a contactat sa ii dau OK-ul sa ii execute silit. s-a miscat foarte repede si i-a  taxat cu vreo 12-15000 lei comision avocat + executor. nu mai tin minte exact dar dimineata a pus dosarul iar la ora 14 aveau conturile blocate.
nu a durat mult si m-au sunat de la Carpatica spunand ca m-au cautat la usa cu plicul cu bani. le-am spus sa sune avocatul care le-a explicat ca trebuia sa faca depozit si sa-mi trimita dovada ca am refuzat eu banii . voiau sa scape de executarea silita motivand ca eu nu am  acceptat banii.

Bogotta

Bogotta

Senior Member

Vreau sa știu legal ce pot face mai departe.

Legal si corect este sa platesti ce ai de platit. Telefonul l-ai folosit un an - doi sau cat timp ? Nu ai platit nimic. Ti se pare mersul firesc al lucrurilor ??

DoarEu099

DoarEu099

Junior Member

Observ mai mult băgători în seama decât avocați sau cunoscătorii în domeniul juridic. Nu am întrebat ce trebuie sa fac cu datoria, si asa nu am de gând sa dau nici un leu. Eu ce întreb, voi ce răspunsuri oferiți ", costuri de carburant".

VOC

VOC

Member

• Grup: Members

dar alții care fura miliarde si pleacă in Grecia, pe ei nu ii mai cauta nimeni sa le ia din bani. Si sunt condamnați la pușcărie. Scuzați-mi devierea de la subiect, dar adevărul pur.

"Alţii care pleacă în Grecia" sunt genul tău, doar că au avut mai multe oportunităţi de a fenta sistemul. Scuză-mi devierea de la subiect, dar e purul adevăr.

DoarEu099, on 27 februarie 2023 - 07:46, said:

Eu ce întreb, voi ce răspunsuri oferiți

Ţi s-au oferit răspunsuri: plăteşte. De ce să suportăm noi datoriile tale? Pentru că, în caz că nu ştii, toate pierderile astea sunt băgate indirect celorlalţi clienţi bun-platnici. Doar nu crezi că acţionarii Vodafone, Orange, BCR, etc vor suportă debitele neîncasate...

adip1962

adip1962

Senior Member

1. Plateste cat mai repede, nu scapi. Ai o datorie, trebuie platita. Continui sa te fofilezi, poti sa o incasezi si mai rau.
2. Legal, in termen parca de 15 zile de la comunicare, poti face constestatie la executare. SI vei pierde. SI vei pierde si onorariul avocatului, dar vei castiga cca 4 luni. Gandeste-te ca in loc de Vodafone era Fane Camataru...

Edited by adip1962, 27 February 2023 - 08:39.

althea

althea

femeie nesuferită și insuportabilă

• Grup: Super Moderators

Aveai 15 zile să contești executarea, acum nu mai poți face asta.

Răspunsuri care să te ajute să nu plătești nu ai cum să primești, iar altceva nu înțeleg ce ai vrea să afli acum.

Bogotta

Bogotta

Senior Member

Omul nu vrea sa plateasca. Ce nu intelegeti ?

Munca in folosul comunitatii cred ca este exact ce i s-ar potrivi, la atitudinea pe care o are.

FC72

FC72

Senior Member

Nu te baza pe prescriere, nu se prescrie niciodata fara un proces.

rim80

rim80

Senior Member

Initiatorul topicului asteapta probabil o prescriere a datoriei.

DoarEu099

DoarEu099

Junior Member

althea, on 27 februarie 2023 - 09:11, said:

Aveai 15 zile să contești executarea, acum nu mai poți face asta.

Răspunsuri care să te ajute să nu plătești nu ai cum să primești, iar altceva nu înțeleg ce ai vrea să afli acum.

Seros? Fratele meu a contestat o executare veche de 8 ani. Adevărat, ca a plătit mai mult decât trebuia. Cine zice ca sa plătesc datoria ca sa scap, de fapt nu știe ce vorbește. Odată ce plătești datoria este ca și cum ți-ai asuma-o, nici un drept nu mai este al tău întrucât executorul va stoarce și mai mulți bani de la tine. In loc sa scadă, suma va crește de la o luna la alta. Decât sa dau lor bani, merg și lucrez în străinătate. Executorul sa meargă la munca, eu nu am făcut datorie de 5500 lei. Sa vad de unde o sa ia această sumă pentru ca în august este anul și încă cauta sa execute. Ce am citit eu în alta parte? Ca si datoriile trimise la executor se prescriu după 3 ani, dacă acesta nu găsește o cale sa recupereze banii. Din lipsa de bunuri urmăribile, legea îl va obliga sa închidă dosarul. Sau cum mai zicea cineva, alt topic. Îmi fac cont la revolut si acel cont nu merge urmărit de executori. Topic închis!

GlCA_Contras

GlCA_Contras

Master Mind

Datoria se poate prescrie daca nu te someaza timp de 3 ani asupra debitelor datorate... Daca ai primit pe email se considera ca ai fost instiintat/somat asupra datoriilor.
Pacat ca traim in societatea in care coruptia si smecheria sunt promovate la nivel de stat. Stiu ca e vina politicului dar asta nu incalzeste pe nimeni... Frustrarea ta poate fi directionata catre ei nu catre justitie.

Bogotta

Bogotta

Senior Member

DoarEu099, on 27 februarie 2023 - 09:47, said:

Decât sa dau lor bani, merg și lucrez în străinătate Îmi fac cont la revolut si acel cont nu merge urmărit de executori.

Revolut functioneaza ca orice alta banca romaneasca. Are statut juridic si IBAN de Romania. Tot ce trece prin el este vazut de catre ANAF sau alte institutii, posibil si executorii de care te feresti atat.

DoarEu099, on 27 februarie 2023 - 09:47, said:

Decât sa dau lor bani, merg și lucrez în străinătate

Adica in afara UE. In UE esti ca si in Romania.

althea

althea

Cuvintele-cheie în cazul fratelui tău sunt ”a contestat o executare veche de 8 ani”. Deci a contestat, pe baza acțiunii lui a constatat instanța prescripția, nu din oficiu - adică pentru că datoria era de 8 ani. Tu nu ai făcut nimic în sensul ăsta - te-ai uitat pe portal și-atât.
Iar acum s-a făcut un act de executare care a întrerupt prescripția. Executarea nu e o simplă somație pe care să o poți ignora.  

Dacă înțelegi bine, dacă nu asta e, dar nu te înfoia, ok? Mulțumesc.

GlCA_Contras

GlCA_Contras

Master Mind

E adevarat ca Revolut te intreaba daca esti de acord sa-ti confirmi rezidenta fiscala... daca nu le dai acordul nu stiu ce se intampla, posibil sa-ti blocheze chiar ei contul.

althea

althea

În caz că n-ați văzut: topicul e pe Juridic.

Am șters niște mesaje. Să nu mai fie cazul, vă rog.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate