Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Genetica vs educatia vs cultura

Asus ROG - Probleme mari wi-fi

Recomandare Apartament

reparatie zgarietura bara spate
 Lipire XPS de hidroizolație ...

Detectare dispozitiv de ascultare...

Detectare posibile dispozitive de...

suport/cutie fixare SSD in locul ...
 Popcorn stradal

De ce ard asa de violent masinile...

Sfat achizitie bicicleta MTB

Imi tot apare ipconfig
 Degresant auto eficient

Pistol care sa pulverizeze vopsea...

Cursuri inot apa netratata

Telefoane vechi, fixe si mobile c...
 

PLC - OMRON CMP2A - recuperare soft ?..

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
manuiel2001

manuiel2001

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 04.10.2012
Va salut cu drag pasionati de automatizari.

Lucrez intr-un domeniu in care inovarea este cu 20 de ani "IN URMA"...iar producatorul este cel putin rauvoitor.

Avem o instalatie care foloseste un automat programabil :
OMRON - CMP2A...foarte fiabil, robust, cu microrelee chiar din japan...

O singura hiba are...isi pierde programul daca bateria se descarca...si asta s-a si intamplat. Producatorul nu imi mai poate "reincarca" programul...sau nu vrea.

INTREBAREA MEA ERA...si solicitarea de ajutor catre membrii forumului era:
Daca pun la bataie un alt PLC cu softul intact poate cineva sa-l transfere cumva in cel la care am inlocuit bateria?. Bineinteles ajutorul...sau timpul consumat va fi recompensat!..

Va multumesc anticipat.

#2
p3tqw

p3tqw

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,156
  • Înscris: 24.12.2011
Lucrez și eu în domeniu, și cred că cei care credeau că fac economie nepunând PLC-uri de la Siemens, plătesc mult mai mult în timp, în urma unor astfel de cazuri. Exprimarea e deficitară oricum...domeniul nu suferă deloc de lipsă de inovare, poate locația unde lucrați dvs. suferă! Lucrați ca angajat în acea companie sau ca freelancer? Când spuneți producător, spuneți producător cui? celor care folosesc acel PLC sau celor care au creat PLC-ul? Și nu înțeleg cum își pierde softul, nu are memorie ROM? Cum adică SOFT intact? Un PLC utilizează bateria doar dacă alimentarea acestuia de la sursă este întreruptă, așa că vin cu întrebarea, de ce nu aveți alimentare continuă la PLC?  Costul unui UPS e în jurul sutelor de lei.

Și ca să fiu și puțin de ajutor, nu doar critic, de regulă enigmele din acest domeniu se adresează pe pagina de forum a producătorului, în acest caz asta.

#3
manuiel2001

manuiel2001

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 04.10.2012
OMRON a incetat productia de CMP2A de 10 ani...
Echipamentul care are integrat acest PLC are o vechime de 15 ani...

Si DA...acest CMP2A are o baterie (nu acumulator) care daca este scoasa mai mult de 60 secunde se pierde "programul" din PLC... Pur si simblu ramane...gol!.

Si DA producatorul are in manualul acestui PLC o procedura stricta de inlocuire a bateriei...

Si NU...Echipamentul care utilizeaza acest PLC...este...O INSTALATIE DE IRIGAT, CARE LUCREAZA 2-3 luni pe an, restul sta parcata...Deci nici orba de UPC...

#4
p3tqw

p3tqw

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,156
  • Înscris: 24.12.2011
Caută pe olx ceva de la Siemens, alea n-au problema asta. Spre exemplu modelul S7-315 nici măcar n-are baterie. E vorba despre multe intrări / ieșiri? Dacă nu, puteți utiliza un Siemens Logo . Are un limbaj de programare grafic, ușor de înțeles.

Edited by p3tqw, 25 February 2023 - 17:24.


#5
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,545
  • Înscris: 10.08.2005
dacă ai cum, baterie noua, rescriere software când începe campania
recomandat e un plc cu card memorie

#6
Robert_Kiran

Robert_Kiran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,709
  • Înscris: 19.08.2007

View Postmanuiel2001, on 25 februarie 2023 - 13:55, said:

Va salut cu drag pasionati de automatizari.

Lucrez intr-un domeniu in care inovarea este cu 20 de ani "IN URMA"...iar producatorul este cel putin rauvoitor.

Avem o instalatie care foloseste un automat programabil :
OMRON - CMP2A...foarte fiabil, robust, cu microrelee chiar din japan...

O singura hiba are...isi pierde programul daca bateria se descarca...si asta s-a si intamplat. Producatorul nu imi mai poate "reincarca" programul...sau nu vrea.

INTREBAREA MEA ERA...si solicitarea de ajutor catre membrii forumului era:
Daca pun la bataie un alt PLC cu softul intact poate cineva sa-l transfere cumva in cel la care am inlocuit bateria?. Bineinteles ajutorul...sau timpul consumat va fi recompensat!..

Va multumesc anticipat.
De unde ești? Am descarcat în trecut. Softul e cx programmer (parca) dacă nu ma înșel. Il am pe laptop. Cablu nu sunt sigur dacă îl mai am ... trebuie sa ma uit prin dulapu de scule!
LE nu lucrez în domeniu, doar ca hobby. Mi-a plăcut sa îmi bag nasul. Programare nu știu, dar descarcat/încărcat programe am făcut la viata mea ....

Edited by Robert_Kiran, 25 February 2023 - 19:10.


#7
manuiel2001

manuiel2001

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 04.10.2012

View PostRobert_Kiran, on 25 februarie 2023 - 18:58, said:


De unde ești? Am descarcat în trecut. Softul e cx programmer (parca) dacă nu ma înșel. Il am pe laptop. Cablu nu sunt sigur dacă îl mai am ... trebuie sa ma uit prin dulapu de scule!
LE nu lucrez în domeniu, doar ca hobby. Mi-a plăcut sa îmi bag nasul. Programare nu știu, dar descarcat/încărcat programe am făcut la viata mea ....

Buna seara ROBERT,

Multumesc pt intentie...eu sunt din Buzau.
Intradevar acel soft dedicat OMRON + cablu conform specificatiilor OMRON l-am incercat si eu...ae pare fara succes. Reusesc sa il aduc in PC, dar nu stiu daca este complet. Dupa instalarea in PLC-ul gol NU ESTE RECUNOSCUT DE HMI...

Putem incerca...in conditiile in care, dupa teste, macar nu am 2 PLC-uri moarte!..

Pentru restul colegilor de pe forum..poate nu m-am facut eu bineinteles...softul asta din OMRON face motricitatea rotilor unei instalatii de irigat. Ca sa sxhimb OMRON-ul cu un SCHENIDER...ar trebui sa inlocuiesc si HMI-ul plus cele doua programe scrise pt SCHNEIDER .


#8
Robert_Kiran

Robert_Kiran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,709
  • Înscris: 19.08.2007

View Postmanuiel2001, on 25 februarie 2023 - 20:15, said:

Buna seara ROBERT,

Multumesc pt intentie...eu sunt din Buzau.
Intradevar acel soft dedicat OMRON + cablu conform specificatiilor OMRON l-am incercat si eu...ae pare fara succes. Reusesc sa il aduc in PC, dar nu stiu daca este complet. Dupa instalarea in PLC-ul gol NU ESTE RECUNOSCUT DE HMI...

Putem incerca...in conditiile in care, dupa teste, macar nu am 2 PLC-uri moarte!..

Pentru restul colegilor de pe forum..poate nu m-am facut eu bineinteles...softul asta din OMRON face motricitatea rotilor unei instalatii de irigat. Ca sa sxhimb OMRON-ul cu un SCHENIDER...ar trebui sa inlocuiesc si HMI-ul plus cele doua programe scrise pt SCHNEIDER .
Trebuie sa pui niște bife când îl descarci. Se poate descarca parțial sau total. Sunt niște bife acolo. Am lucrat cu asa ceva prin anii 2010, dar asa îmi aduc aminte. Apoi îl încarci în noul PLC. Ai pus acele bife? Dacă da atunci e posibil sa trebuiască ceva setat și în HMI, protocol de comunicație, adrese... ca sa vadă PLC-ul. Ce HMI ai? Codul lui.
Dacă ai softul cx și cablu, nu e nevoie sa vin acolo, te pot ajuta prin team viewer!

View Postmanuiel2001, on 25 februarie 2023 - 16:08, said:

OMRON a incetat productia de CMP2A de 10 ani...
Echipamentul care are integrat acest PLC are o vechime de 15 ani...

Si DA...acest CMP2A are o baterie (nu acumulator) care daca este scoasa mai mult de 60 secunde se pierde "programul" din PLC... Pur si simblu ramane...gol!.

Si DA producatorul are in manualul acestui PLC o procedura stricta de inlocuire a bateriei...


Nu e nici o procedura stricta. Trebuie sa schimbi bateria cu automatul sub tensiune, atât! Vezi ca e posibil sa ai baterie și la HMI. Prin anii 2010 reparam niște cuptoare de tratament termic, făcute de Uttis București, cu astfel de automate, de acolo le-am învățat. Si acum cred ca mai am programele ...

Edited by Robert_Kiran, 25 February 2023 - 20:54.


#9
manuiel2001

manuiel2001

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 04.10.2012
Multumesc ROBERT.

Daca ai disponibilitate ne putem auzi la un telefon...zilele urmatoare.
Nu sti daca forumul cenzureaza numerele de telefon..de aceea voi spune pe litere  O.sapte.treiunu.O.doisapte.treiunuunu.

Daca ar fi atat de simplu cum spui tu.....chiar merit "жълт картон"..


#10
elef

elef

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,756
  • Înscris: 03.10.2014

View Postp3tqw, on 25 februarie 2023 - 15:49, said:

Lucrez și eu în domeniu, și cred că cei care credeau că fac economie nepunând PLC-uri de la Siemens, plătesc mult mai mult în timp, în urma unor astfel de cazuri. Exprimarea e deficitară oricum...domeniul nu suferă deloc de lipsă de inovare, poate locația unde lucrați dvs. suferă! Lucrați ca angajat în acea companie sau ca freelancer? Când spuneți producător, spuneți producător cui? celor care folosesc acel PLC sau celor care au creat PLC-ul? Și nu înțeleg cum își pierde softul, nu are memorie ROM? Cum adică SOFT intact? Un PLC utilizează bateria doar dacă alimentarea acestuia de la sursă este întreruptă, așa că vin cu întrebarea, de ce nu aveți alimentare continuă la PLC?  Costul unui UPS e în jurul sutelor de lei.

Și ca să fiu și puțin de ajutor, nu doar critic, de regulă enigmele din acest domeniu se adresează pe pagina de forum a producătorului, în acest caz asta.
Aceeasi problema o puteai avea si la  Siemens . De ex. S7-400 sau S7-300(pt 300 cpu-urile vechi, nu cele cu MMC ) in locul cartelei cu flash se putea pune una cu ram si atunci totul depindea de bateria de backup din sursa  (parca la 400 erau chiar 2 ).
Acum solutionarea problemelor de genul asta deobicei nu depinde de producatorul echipamentului, ci mai rapid de cel care a facut masina/instalatia(proiectantul/integratorul).

Edited by elef, 25 February 2023 - 23:51.


#11
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,545
  • Înscris: 10.08.2005
sau oricui ii pica in sarcina intretinerea echipamentului

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate