Culoare scris formular Access 2007
Last Updated: Feb 22 2023 13:51, Started by
diaconuliviu
, Feb 22 2023 12:10
·
1

Posted 22 February 2023 - 12:10

Vreau sa fac un form in Access 2007 maximum (Adica access 2003 sau 2007).
Un cimp in care incarc o valoare DataExp va avea valoare implicita Date()+30 Cind valoarea acelui cimp va fi DataExp>Date() as vrea ca culoarea scrisului (parca Fore colour) sau a backgoundului sa se schimbe din cea actuala in rosu. Se poate? Multumesc Edited by diaconuliviu, 22 February 2023 - 12:18. |
Posted 22 February 2023 - 13:09

E ceva ce nu pricep.
Date() + 30 e intotdeauna mai mare decat Date(). Pentru controlul textbox de pe formular ai evenimentele onchange, BeforeUpdate si AfterUpdate. Hai sa vedem ce se potriveste. Care e sursa de date pentru textboxul respectiv? Un tabel, un Query sau input manual? Daca sursa e un WQuery, va trebui sa testezi data in evenimenul OnCurrent Codul ar fi If Me.tDataExp > Date() Then Me.tDataExp.ForeColor=255 Else Me.tDataExp.ForeColor=0 End IF |
Posted 22 February 2023 - 13:19

Date()+30 este valoare implicita, nu cea efectiva. Exista un tabel in care prin form se va edita si acel cimp
Practic am un qry care aduce toate datele din tabel iar acel qry e sursa de date a form-ului. Asa m-am invatat, sa nu folosesc sursa de date tabelul insusi. Numai ca acel cimp va fi precompletat cu Date()+30. Daca e corect, ramine asa, daca nu, scriu ce data imi convine. Miine acel cimp nu va mai avea valoarea Date()+30 ci ceea ce am acceptat ieri. In timp, dupa cele 30 zile cimpul va avea valoarea egala cu Date(). In acel moment, cind deschid formularul sau navighez in el cu sagetile de "record number" acel cimp sa devina rosu daca conditia e indeplinita. Stiu ca in report se poate, in form nu am incercat niciodata. Edited by diaconuliviu, 22 February 2023 - 13:21. |
Posted 22 February 2023 - 13:51

Completare (nu mai pot edita): Da, e bine, am pus la Form->OnCurrent cu DataExp<Date() si la DataExp la AfterUpdate
Multumesc mult, Don_Costica Edited by diaconuliviu, 22 February 2023 - 13:55. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users