Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Probleme cu Stomacul...(indigestii, balonare, arsuri, gastrita, ulcer?)
Last Updated: Jan 30 2017 22:19, Started by
just_a_girl
, Apr 10 2006 19:21
·
0
#253
Posted 17 April 2015 - 18:19
Linkul era pentru dovada ! Bine , va cred pe cuvant in lipsa altor probe , eu asa stiam .
|
#254
Posted 17 April 2015 - 20:00
argonaut, on 17 aprilie 2015 - 19:50, said: Cunosc eu un doctor d-asta care si-a facut viloi numa' din apendicite si ulcere ! Şi continuă să opereze ulcere? Mi-e greu să cred. Mă refer la ulcer necomplicat. În cazul complicaţiilor unui ulcer (hemoragie digestivă, perforaţie, stenoză) se poate într-adevăr ajunge la intervenţie chirurgicală, dacă eşuează tratamentul medicamentos sau endoscopic. |
#255
Posted 18 April 2015 - 00:36
Citisem undeva niste idei ca inhiibitorii de pompa de protoni dau peste cap digestia inhiband scindarea proteinelor. Poate @abbiex ofera o parere avizata ?
Si parerea mea, in timpul asta ar putea fi folosit regimul binecunoscut pentru ulcer cu alimente usor digerabile, cu accent pe suc de varza cruda, seminte de in (flax meal - macinate si comprimate). Alimentele care pot intarzia golirea gastrica eliminate, de ex aberatii gen cereale / lactate. Plus suplimente gen zinc, glutamina si enzime digestive. Edited by NelsonMandela, 18 April 2015 - 00:37. |
#256
Posted 18 April 2015 - 02:22
Imi aduc aminte ca am folosit cu succes si capsule de lucerna cand am avut ulcer sau gastrita. Nu am de unde sa stiu sigur, pentru ca nu am mai ajuns la consult
Edited by NelsonMandela, 18 April 2015 - 02:27. |
#257
Posted 03 May 2015 - 18:47
Daca mai intra cineva pe topicul acesta , si poate spune daca a scapat de gastrita..si cum.. De aproape un an ma chinui cu ea.Totul a inceput din senin, m-am simtit rau..De atunci vreo 3 luni am avut senzatii de voma permanente, nu prea mancam, ma durea usor stomacul in partea de sus. Am facut endoscopie si mi-a zis ca am gastrita cronica. Am tinut tratament 3 luni de zile, apoi pauza , apoi iar. Am tinut si regim, dar nu pot sa mananc numai supe si carne fiarta, sunt destul de slaba si n-am nici pic de energie .Imi trece o perioada, apoi iar apar , iar starile alea de rau ma termina .
|
#258
Posted 04 May 2015 - 17:42
Salutare.eu am gastrita de 6 luni,tratamentul e de durata plus ca trebuie sa tii un regim strict,altfel degeaba iei medicamente.
|
#261
Posted 12 May 2015 - 11:05
SUPA DE VINDECARE A ULCERULUI SI GASTRITEI
Dupa ani de cercetare, tatal meu a sintetizat in 1982 o substanta care favoriza cicatrizarea ranii produsa de ulcer (pe stomac sau duoden) prin simpla inhibare temporara a productiei de acid gastric, lipsa acestuia permitand ranii sa se inchida prin vindecare naturala. Digestia este in continuare produsa de enzimele din intestine, asadar in acest sens nu exista efecte secundare. Substanta a fost dezvoltata la acea vreme in laboratoarele ICCF Cluj (Institutul de Cercetare Chimico-Farmaceutica) de catre tatal meu, Iuliu Ciupe, produsa in statia-pilot si testata in spitalul de boli digestive din Simleul Silvaniei de catre directorul acestuia, renumitul medic Ioan Puscas (fost coleg de liceu cu tata). Substanta insa, desi certificata si brevetata, nu a trecut niciodata in productie industriala (desi ICCF se afla in curte cu renumitul producator de medicamente Terapia) intrucat in compozitia acesteia intrau prea multe materii prime din import, la acea vreme existand o interdictie de a produce orice foloseste mai mult de 20% asemenea componente, fara discernamant. Pare absurd astazi, din pacate insa aceasta era realitatea acelor vremuri… Norocul a facut ca tatal meu sa constate, cativa ani mai tarziu, ca exact aceeasi substanta se gaseste in… ovaz! Atfel a inteles de ce in Germania remediul natural, babesc, pentru ulcer si gastrite, adica supa crema de fulgi de ovaz, este atat de eficienta. De atunci el insusi (pentru ca suferea de ulcer gastric) a inlocuit propriul medicament cu aceasta supa, cu rezultate remarcabile (acelasi efect, dar lipsa totala a efectelor secundare, in cazul medicamentului acestea fiind irascibilitate extrema in primele zile de tratament). Mod de preparare (pentru 500ml de supa – 2 portii) Se aduc la fierbere 500ml de apa, se ia vasul de pe foc si se adauga trei linguri fulgi de ovaz integral (“Vollkorn”) de buna calitate (de preferinta din import, dar simpli, fara arome de fructe sau alte adaosuri). Adaugati cu grija fulgii in apa fierbinte, pentru ca au tendinta sa dea in foc, ca si laptele! Se repune vasul pe foc si se invarte cu grija, pana fierbe din nou, apoi se da focul la minim si se lasa sa fiarba incet, cu capacul pus, cca 20 minute (decoct). Se ia de pe foc, se strecoara prin sita de plastic si se pasireaza cu o lingura, adica se trece fortat prin sita. Ce ramane in sita se arunca. Daca sunt de foarte buna calitate, raman putine resturi in sita, daca sunt de mai slaba calitate raman mai multe, ca niste coji maronii. Mod de administrare Supa-crema rezultata se potriveste de sare si se mananca, jumatate dimineata si cealalta jumatate la amiaza, inainte de masa, fara paine sau alte adaosuri. Se poate si bea din cana normala de 250g. Pentru efect maxim (si daca aveti posibilitatea), mariti doza la 3 portii pe zi a cate 250g (a treia portie seara, in loc de cina). Tratamentul dureaza o saptamana. In decursul tratamentului este recomandat sa se evite alimente de origine animala. Excluse in mod absolut sunt laptele si lactatele de orice fel, carnea de porc sau vita si prajelile (in categoria prajeli intra si legumele prajite, inclusiv mancaruri care le au in compozitie, cum ar fi zacusca, tocanita samd). Tratamentul se repeta la debutul simptomelor de crize de ulcer/gastrita din toamne si primaveri; cei cu ulcer cronic le cunosc, e vorba de scaderea in greutate, irascibilitate, nervozitate, etc. Preventia in cazurile de ulcer/gastrita consta in diminuarea productiei in exces de acid gastric, prin schimbarea modului de alimentatie si eliminarea factorilor de stress. Insa aceasta face obiectul altei discutii. Ea poate fi purtata aici sau pe FB, sunt Iuliu Ciupe-Vaida si nu, nu vreau sa va vand nimic LOL Attached FilesEdited by mediatec, 12 May 2015 - 11:06. |
#262
Posted 30 January 2017 - 22:19
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users