Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
achizitie oculus

Romanii, cei mai fericiti din UE ...

Educatie financiara in scoli de u...

Optiune Garmin distanta in km
 Tractor New Holland tl 90 proble...

Joc de societate

Filmul Netflix nu se vede tot ecr...

Telefon pentru fotografii
 Username la inregistrare

Șina ghidaj + lanț Husq...

Alegere CPU + Motherboard + Memorie

Fara centrale de apartament peste...
 Boiler casa vacanta - sistem goli...

program conversie documente EXCEL...

Problema ștergatoare

Cod CAEN activitati birou

Trecere în proprietate teren extratabular.

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

g_aly

g_aly

Junior Member

• Grup: Members
Buna seara.

Se da un extras de carte funciara;

Casa +teren 3100 mp

3 coproprietari.

2 coproprietari  cu cote de  1/2 casa și 4/32 din teren.

Eu coproprietarul cu nr 3 nu am cota din casa.

Sunt coproprietar cu cota de 8/32 din teren.

Cota de 16/32 din teren  (1550 mp)este proprietate extratabulara.

Întrebare.

Pot solicita atribuirea unei cote din terenul extratabular proporțional cu cota deținută actual din teren?

Multumesc frumos!

AlexD2

AlexD2

Senior Member

• Grup: Senior Members
Spune mai clar cat este proprietatea inscisa in CF (tabulara),care sunt cotele inscrise in CF pt ea si care este proprietatea extratabulara, de unde provine acesta si ce acte sunt pt ea. Exista certificat de proprietate pt aceste suprafete ?

Edited by AlexD2, 18 February 2023 - 10:13.

g_aly

g_aly

Junior Member

View PostAlexD2, on 18 februarie 2023 - 10:10, said:

Spune mai clar cat este proprietatea inscisa in CF (tabulara),care sunt cotele inscrise in CF pt ea si care este proprietatea extratabulara, de unde provine acesta si ce acte sunt pt ea. Exista certificat de proprietate pt aceste suprafete ?

Am sa atașez un extras CF.

Cota mea este Pe Ungur .

De proprietatea extratabulara nu știu mai nimic.

O sa scot un extenso sa vad.

Multumesc!

Attached Files

Edited by g_aly, 18 February 2023 - 12:37.

AlexD2

AlexD2

Senior Member

Eu nu sunt jurist dar extrasul respectiv imi pare o prostie pt ca cotele respective, asa cum este facuta repartitia, depasesc valoarea intreaga de 32/32. In plus n-am inteles ce cauta o proprietate extratabulara inscrisa in CF
Totalul cotelor inscrise in extrasul respectiv, fara a lua in considerare proprietate extratabulara este de 32/32 + 16/32. Eu cred ca acolo s-a facut la un moment dat niste repartitii de cote gresit si ca acel 16/32 in plus fata de cota intreaga este tocmai acea proprietate inscrisa ca fiind extratabulara . Asta se poate constata daca terenul are 3100 mp sau are 3100 +1550 mp. Daca terenul are doar 3100 mp si intradevar cota de 16/32 inscrisa ca fiind extratabulara este cea reiesita in plus din insumarea cotelor fiecarui proprietar atunci cred ca ar trebui vazut unde s-a gresit in CF si facuta rectificarea respectiva. In acest mod fiecarui proprietar ]t va revenii co ta reala, probabil mai mica decat cea actuala, depinde ce si unde este greseala.

Edited by AlexD2, 18 February 2023 - 13:53.

g_aly

g_aly

Junior Member

View PostAlexD2, on 18 februarie 2023 - 13:39, said:

Eu nu sunt jurist dar extrasul respectiv imi pare o prostie pt ca cotele respective, asa cum este facuta repartitia, depasesc valoarea intreaga de 32/32. In plus n-am inteles ce cauta o proprietate extratabulara inscrisa in CF
Totalul cotelor inscrise in extrasul respectiv, fara a lua in considerare proprietate extratabulara este de 32/32 + 16/32. Eu cred ca acolo s-a facut la un moment dat niste repartitii de cote gresit si ca acel 16/32 in plus fata de cota intreaga este tocmai acea proprietate inscrisa ca fiind extratabulara . Asta se poate constata daca terenul are 3100 mp sau are 3100 +1550 mp. Daca terenul are doar 3100 mp si intradevar cota de 16/32 inscrisa ca fiind extratabulara este cea reiesita in plus din insumarea cotelor fiecarui proprietar atunci cred ca ar trebui vazut unde s-a gresit in CF si facuta rectificarea respectiva. In acest mod fiecarui proprietar ]t va revenii co ta reala, probabil mai mica decat cea actuala, depinde ce si unde este greseala.

Salut dacă te uiți atent atent cotele sunt ok

Cozac 4/32 - 387,5 mp
Talica 4/32 - 387,5 mp
Ungur 3+5=8/32 - 775 mp

Total 1550 mp

Teren extratabular 16/32 1550 mp

Total teren 3100 mp

Te ai încurcat cu cotele de la casa care sunt

Cozac cu 16/32

Talica cu 16/32

AlexD2

AlexD2

Senior Member

Ai dreptate, scuze. ramane insa intrebarea cum de o proprietate extratabulara s-a inscris in CF si daca s-a inscris in baza carei legi s-a inscris proprietatea fara proprietar.

g_aly

g_aly

Junior Member

View PostAlexD2, on 18 februarie 2023 - 18:58, said:

Ai dreptate, scuze. ramane insa intrebarea cum de o proprietate extratabulara s-a inscris in CF si daca s-a inscris in baza carei legi s-a inscris proprietatea fara proprietar.

O sa scot un extenso sa vad.

g_aly

g_aly

Junior Member

AlexD2, on 18 februarie 2023 - 18:58, said:

Revin.

Acum scrie in încheierea de la OCPI as se radiază din oficiu proprietatea de sub b7 că transcrisă eronat.

Și acum cotele sunt la fel

Cozac 16/32 casa și 4/32 teren
Talica 16/32 casa și 4/32 teren
Eu  8/32 teren.

Tot nu ies cotele.

Mulțumesc!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate