Tabla botita - se produce coroziunea?
Last Updated: Feb 16 2023 15:04, Started by
Simion_Iasi
, Feb 16 2023 08:17
·
6

Posted 16 February 2023 - 08:17

Buna ziua,
Niste instalatori au calcat pe tabla casei mele incorect, pe partile inalte ale onduleurilor, si au botit-o in cateva locuri. Acolo unde e botita s-a dus un pic vopseaua maro si se vede tabla de dedesubt, culoare albicioasa. Este o tabla de tip tigla metalica, gen Lindab, dar alta firma, Blachotrapez parca. O am de 7 ani si este f buna, culoarea este perfecta, nu a ruginit, etc. Intrebarea este: va coroda tabla acolo, sau e ok? Nu ma intereseaza dpdv estetic, ca oricum boacana este facuta, ci doar daca va rugini, nemaifiind acoperita cu vopsea in acele puncte. Multumesc. Edited by Simion_Iasi, 16 February 2023 - 08:18. |
Posted 16 February 2023 - 08:26

Teoretic da, practic, depinde de cantitatea de zinc care o are.
Cel mai bine o retusezi cu vopsea, pe care o gasesti la cei ce vand tabla. Edited by ph13xlv, 16 February 2023 - 08:26. |
Posted 16 February 2023 - 09:37

Nu cred ca-i cazul, acolo unde s-a dus vopseaua si se vede ceva albicios este grundul care s-a aplicat pe tabla inainte de vopsire. Ca sa stai linistit poti aplica in locul respectiv vreo doua straturi de vopsea la culoare tip spray pe care o gasesti la magazinele de bricolaj.
|
Posted 16 February 2023 - 10:43

Posted 16 February 2023 - 11:09

In principiu nu. Tabla de acoperis e o tabla din otel moale care intii se zincheaza, apoi se acopera cu un grund si in cele din urma cu vopseaua decorativa.
Zincul si grundul ar trebui sa ii asigure protectia la coroziune pe termen foarte lung (zeci de ani), chiar daca vopseaua lipseste. Totusi, ideea e ca nici la indoire vopseaua maro nu ar fi trebuit sa se exfolieze, ci sa ramina aderenta la suport. Cearta-i pe dorei si retuseaza locul unde s-a produs stricaciunea. |
Posted 16 February 2023 - 12:18

Eu zic ca omul nu are grund (paint primer), altfel nu sarea vopseaua. Rolul grundului este tocmai marirea la maxim a adeziunii dintre vopsea si materialul vopsit.
Eu zic ca omul vede sub vopseaua sarita direct tabla zincata. Edited by abac, 16 February 2023 - 12:19. |
Posted 16 February 2023 - 15:04

Initiator, de ce nu pui niste poze, sa vedem mai exact despre ce este vorba ?
In alta ordine de idei, verifica putin invelitoarea, ca nu este normal daca se indoaie tabla, sa-i si sara vopseaua. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users