![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Bransament gaz la casa
Last Updated: Feb 14 2023 18:29, Started by
rony2006sb
, Feb 14 2023 11:16
·
4

Posted 14 February 2023 - 11:16

S-a bransat cineva la gaz in ultima perioada?
Am o casa iar gazul este in fata portii. Vecinul de langa mine este bransat. Ma intereseaza cam cat dureaza si daca mai exista posibilitatea de bransare gratuita. Acum 2 ani am cerut un aviz tehnic de racordare si imi ziceau ca dureaza undeva la 300 de zile si ma costa in jur de 12.000 de lei fara refacerea asfaltului. Distanta dintre conducta principala ce trece pe strada si lot-ul de teren este de aproximativ 5 m. |
Posted 14 February 2023 - 11:33

Pai gratis nu prea a fost niciodata
Adica a fost dar ... nu prea Ideea era ca trebuia sa platesti din buzunar dupa care, operatorul de distributie returna banii in transe anuale timp de 5 ani Nu stiu daca mai e valabila "regula" dar, chiar si asa ... e gratis dar ... nu prea Bransarea in sine (teoretic) dureaza 30 de zile de la data incheierii contractului Practic, poate dura chiar si 90 Cam asta e |
Posted 14 February 2023 - 12:07

pe mine ma distreaza cei care au case de vanzare care nu sunt racordate la gaz, dar au conducta prin zona: in toate anunturile scrie "conducta in fata casei". si daca e conducta in fata casei de ce nu ai tras gazul pana acum? ca e prea scump si nu iti recuperezi banii?! ca trebuie sa tragi teava prin casa si trebuie sa spargi peretii, apoi sa repari stricaciunile facute?!
|
Posted 14 February 2023 - 12:23

E de asteptat si de platit ca sa iti bagi gazul/curentul in casa. Dar lumea nu stie si multi sunt luati prin surprindere dupa ce cumpara terenul, desi e la 2 metri gazul/curentul.
Nu stiu cum e la gaz, dar la curent, mi-au trebuit 10 luni sa bag curentul de pe stalp, la mine in curte. Nu stiu daca or fi mai operativi astia de la gaz, decat cei cu curentul. Si nu a fost gratis. Edited by bai3tzash, 14 February 2023 - 12:24. |
Posted 14 February 2023 - 12:53

depinde in ce localitate, ca in Bucuresti este un distribuitor, iar Ilfov e altul iar in Oradea, cine stie, au astia gaze?
din ce mi-au spus niste amici, problema nu este neaparat aducerea tevii pe proprietate cat contorul. cica ar fi o criza de contoare, ceva de speriat! |
Posted 14 February 2023 - 13:31

Sa stii ca "astia" din Oradea avem gaze,si inca se dezvolta nu trebuie jignit sau vorbit cu un aer de superioritate.
|
Posted 14 February 2023 - 13:56

In loc sa dai 12.000 doar pentru racordarea la gaz iti pui de banii aia pompa de caldura si o sa fii mult mai linistit si fara batai de cap.
|
Posted 14 February 2023 - 14:03

Da' sa fie musai din cauciuc flexibil, rezistent UV. De "furtun" e vorba, de ce va mirati.
|
Posted 14 February 2023 - 14:16

Chiar daca e gratuit (adica plateste primaria) sa iti aduca gazul pana la poarta, ai de platit teava de la strada pana in casa (acum doi ani m-ar fi costat 25 de metri cam 7000 de lei) si apoi bransarea care (tot acum doi ani) m-ar fi costat inca vreo 6000 de lei. Cat o fi acum, nu stiu.
Evident, asa cum spunea altcineva, la asta se adauga spart prin casa, reparatii, centrala (ca de asta vrei gaz, nu?), calorifere, tevi, instalare. Enjoy. Edited by sorin61, 14 February 2023 - 14:17. |
Posted 14 February 2023 - 14:20

|
Posted 14 February 2023 - 14:26

Eu in Prahova am avut teava de gaze peste drum de mine, facut cerere in Iunie 2022 bransat in Ianuarie 2023, cost pentru a aduce teava lipita de gard 3000 lei.
Ce-a fost pana in casa conteaza la fiecare in parte. |
Posted 14 February 2023 - 16:58

rony2006sb, on 14 februarie 2023 - 11:16, said:
S-a bransat cineva la gaz in ultima perioada?...... In ianuarie 2022, am semnat contractul de racordare. De la inceputul anului au inceput lucrarile de prelungire a magistralei de gaz pe strada. Acum cca 10 zile mi-au pus firida-n gard. Toate astea au fost gratuite. Costurile ar trebui sa fie acestea: - 1300 lei proiect (curte-casa) - Gata - 2700 lei piese, 60 ml tevi (de 1 si 3/4), coturi, mufe bride, inclusiv robineti si senzor gaze. Gata - posibil, cca 1500 lei manopera. Work in progress... La care ar trebui sa se adauge, cf contractului de racordare, cca 2000 lei costul bransamentului (distanta de la magistrala de pe strada la firida). Nu intra la gratuitati, dar pana acum nu mi-au cerut banii, desi lucrarea este realizata. Dupa alimentarea magistralei, estimez ca in cca 3 zile am contorul montat si gazele naturale in casa. Dar... maine imi vin caloriferele, centrala etc. Nu spun cat au costat... PS. Nici sa nu te gandesti la teava subterana in curte. Costa enorm. Edited by adip1962, 14 February 2023 - 17:04. |
Posted 14 February 2023 - 18:29

bai3tzash, on 14 februarie 2023 - 12:23, said: Nu stiu cum e la gaz, dar la curent, mi-au trebuit 10 luni sa bag curentul de pe stalp, la mine in curte. Nu stiu daca or fi mai operativi astia de la gaz, decat cei cu curentul. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users