Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
recomandare GPS android

La multi ani @MindArchitect!

La multi ani de Sfantul Nicolae&#...

Cum accesez Whatsapp daca ma obli...
 Ce melodie ati vrea sa ascultati ...

Recomandare radio muzica veche in...

OnePlus 12

tv jvc(vestel) cu dungi brusc
 Apel la relații clienți...

Debranșare de la curent elec...

IPS Teodosie este cercetat de DNA...

Race for Glory (2024)
 Apogeul frumusetii feminine 65+?

Achizitionare placa video Palit s...

Stie cineva daca tableta va funct...

Contract mandat SRL pentru micro ...

Un comentariu pentru o strofa

* - - - - 3 votes
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

hellocefaci

hellocefaci

Junior Member

• Grup: Members
Buna seara! Ma puteti ajuta va rog sa comentez ultima strofa dintr-o poezie in minimum 50 de cuvinte! V-as ruga sa fie facut de OM comentariul, nu de AI , si fara batjocoreli!

Textul poeziei :

Jăratecul din ochii-ți azi e fum
Și umbre moi pe chipul tău se-ngână
Tot mai cu greu te deslușesc pe drum
Când luneci trist cu pas felin de lână –

Îmi stărui într-atâta și acum
Cu ochi duioși și arzători precum
În prima seară în care ne văzum
Șezând cu amintirile de mână.

Când viscolele viselor se sting
Te văd înstrăinată în unghere
Și-ți țese-al nepăsării mut paing*
Mantii voievodale de tăcere.

Azi te iubesc cum ești și cum vei fi
Dar umbre mari pe chipul tău se-ngână
Și-n mine zaci precum în licăriri
Un chip întârziat într-o fântână.

E-o lege vană, dragoste nestins
Să ardă pururi peste depărtare?
Ori eu nicicând să nu-mi pot năbuși
Cu tine, suferința în uitare?

Cărările se spintecă-n sfârșit
Și de alt vis cumplit, văd trist și crud
Că am să-ncerc ca dorul înmiit
În mii de alte lacrimi să mi-l ud.

(( Dor căzut de Nicolae Labiș ))

MembruAnonim

MembruAnonim

MembruAnonim

• Grup: Banned
Aceasta strofa descrie o situatie de pierdere sau despartire, in care autorul este constient de faptul ca va incerca sa isi aline durerea prin plans si prin suferinta. Cuvintele "spintecă-n sfârșit" si "trist și crud" sugereaza o eliberare dureroasa de o povara sau de o iluzie, in timp ce expresia "am să-ncerc ca dorul înmiit" arata disperarea speaker-ului de a-si alina durerea prin orice mijloace.

hellocefaci, on 12 februarie 2023 - 23:48, said:

V-as ruga sa fie facut de OM comentariul, nu de AI

Poti sa te rogi de noi si 1000 de ani. Crezi ca iti va spune cineva daca este creat de om sau de AI?

Edited by MembruAnonim, 13 February 2023 - 09:25.

hellmarvel

hellmarvel

Senior Member

• Grup: Senior Members

50 de cuvinte!
Dude, wtf?!? Eu in clasa a 6-a trebuia sa fac de 2 ori pe saptamina (mai intii ciorna, pe urma pe curat, cu verificat/ascultat la ora) de MINIM 8 PAGINI de caiet, la orice opera, poezie, proza, orice, indiferent cit de lunga era. Am urit-o pe profesoara aia, si-i invidiam pe cei carora le dictau profesoarele comentariile si-i puneau sa le invete pe de rost. Azi, nu stiu cum sa-i multumesc, pentru ca asa am invatat sa inteleg „ce vrea sa spuna autorul”, sensul din spatele cuvintelor, o chestie foarte utila azi, cind oamenii nu mai stiu cum sa se prefaca si sa se ascunda in spatele lor (a cuvintelor). Vezi presa, internetul.

Chiar daca te scremi sa scoti texte cit mai pompoase, o sa-ti prinda si asta bine cind o sa trebuiasca sa joci si tu teatrul asta, sa te vinzi cit mai bine unui angajator, etc.

maccip

maccip

45 ani

În mii de alte lacrimi să mi-l ud.
Aici autorul declara imperativ ca vor urma alte lacrimi, care vor veni cu miile, fara sa stie exact numarul lor.
Componenta declarativa consta in faptul ca autorul se bazeaza pe o euristica, pe o intuitie care-l face sa creada ca acele mii de lacrimi vor urma. El declara acest lucru, presupuand ca ele, lacrimile vor exista. Este declarat explicit ca este vorba despre alte lacrimi, nu despre cele care au fost deja.
Componenta imperativa consta in faptul ca lacrimile vor uda, odata ce vor exista. Iar udatul este actiunea care va fi intreprinsa de acestea. Baza acestui lucru fiind faptul ca lacrimile sunt ude.

MembruAnonim

MembruAnonim

MembruAnonim

• Grup: Banned

hellocefaci, on 13 februarie 2023 - 10:39, said:

Ce e cu cuvantul ,, speaker " acolo pe langa alte erori??!

Un text nu il copiezi cuvant cu cuvant. Chiar de ti-ar scrie textul un coleg de scoala. Il treci prin filtrul tau si il modifici astfel incat sa se muleze pe cerintele tale.

Strofa descrie o stare de tristete si suferinta, cu referire la un "vis cumplit" care a generat o durere profunda. Persoana isi imagineaza ca va incerca sa aline durerea prin plans, udand "mii de alte lacrimi" in memoria dorului pierdut.

Edited by MembruAnonim, 13 February 2023 - 10:46.

honeybee

honeybee

tougher than the rest

Autorul e un pampalau depresiv linga care nici iubita n-a rezistat sa stea. In ultima strofa aceasta realizeaza (in sfirsit!) ca drumurile lor nu se vor mai intersecta pe viitor, iar toate iluziile legate de femeia visurilor lui se transforma brusc intr-un  cosmar. Atunci se da lovit in aripa si chinuit de dor (deh, nu mai are un umar uscat pe care sa se lamenteze zilnic si nici cine sa-l consoleze!:console:), incepe sa-si plinga de mila. Lacrimile curg siroaie inundind foaia de hirtie pe care a asternut poezia. Daca nu l-ar fi podidit plinsul din senin, probabil ar mai fi scris inca vreo 200 de strofe - in care isi expunea chinul si jalea, si ar fi intrecut "Luceafarul" lui Eminescu. :hypocrite:

gushpi

gushpi

Guru Member

este o idioțenie să ceri comentarii DOAR la o singură strofă a unei poezii

hai, poate la nichita stănescu sau adrian păunescu, dar la labiș nu merge fraților: povestea poeziei are tot tacâmul (introducere, cuprins, concluzie)

silvver

silvver

New Member

• Grup: Validating
As vrea sa intreb intiatorul, pina cind are nevoie de comentariu si pentru ce nivel(studii-/elev-student), intrucit am un raspuns personal(personalizat)
si de de asemeni , mai intreb de unde a preluat textul poeziei postat aici pe SP.

Edited by althea, 13 February 2023 - 20:41.

hellocefaci

hellocefaci

Junior Member

• Grup: Members

silvver, on 13 februarie 2023 - 19:55, said:

As vrea sa intreb intiatorul, pina cind are nevoie de comentariu si pentru ce nivel(studii-/elev-student), intrucit am un raspuns personal(personalizat)
si de de asemeni , mai intreb de unde a preluat textul poeziei postat aici pe SP.
Pana maine, va rog! In mod normal, imi trebuie un comentariu la nivel de liceu( clasa a XII-a ), insa daca puteti dezvolta mai mult, cu atat mai bine, deci elev in an terminal. Poezia este luata dintr-o varianta de BAC.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate