![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Un comentariu pentru o strofa
Last Updated: Feb 14 2023 01:44, Started by
hellocefaci
, Feb 12 2023 23:48
·
2

Posted 12 February 2023 - 23:48

Buna seara! Ma puteti ajuta va rog sa comentez ultima strofa dintr-o poezie in minimum 50 de cuvinte! V-as ruga sa fie facut de OM comentariul, nu de AI , si fara batjocoreli!
Textul poeziei : Jăratecul din ochii-ți azi e fum Și umbre moi pe chipul tău se-ngână Tot mai cu greu te deslușesc pe drum Când luneci trist cu pas felin de lână – Îmi stărui într-atâta și acum Cu ochi duioși și arzători precum În prima seară în care ne văzum Șezând cu amintirile de mână. Când viscolele viselor se sting Te văd înstrăinată în unghere Și-ți țese-al nepăsării mut paing* Mantii voievodale de tăcere. Azi te iubesc cum ești și cum vei fi Dar umbre mari pe chipul tău se-ngână Și-n mine zaci precum în licăriri Un chip întârziat într-o fântână. E-o lege vană, dragoste nestins Să ardă pururi peste depărtare? Ori eu nicicând să nu-mi pot năbuși Cu tine, suferința în uitare? Cărările se spintecă-n sfârșit Și de alt vis cumplit, văd trist și crud Că am să-ncerc ca dorul înmiit În mii de alte lacrimi să mi-l ud. (( Dor căzut de Nicolae Labiș )) |
Posted 13 February 2023 - 09:25

Aceasta strofa descrie o situatie de pierdere sau despartire, in care autorul este constient de faptul ca va incerca sa isi aline durerea prin plans si prin suferinta. Cuvintele "spintecă-n sfârșit" si "trist și crud" sugereaza o eliberare dureroasa de o povara sau de o iluzie, in timp ce expresia "am să-ncerc ca dorul înmiit" arata disperarea speaker-ului de a-si alina durerea prin orice mijloace.
hellocefaci, on 12 februarie 2023 - 23:48, said:
V-as ruga sa fie facut de OM comentariul, nu de AI Poti sa te rogi de noi si 1000 de ani. Crezi ca iti va spune cineva daca este creat de om sau de AI? Edited by MembruAnonim, 13 February 2023 - 09:25. |
Posted 13 February 2023 - 09:56

50 de cuvinte! Chiar daca te scremi sa scoti texte cit mai pompoase, o sa-ti prinda si asta bine cind o sa trebuiasca sa joci si tu teatrul asta, sa te vinzi cit mai bine unui angajator, etc. |
Posted 13 February 2023 - 10:41

În mii de alte lacrimi să mi-l ud. Componenta declarativa consta in faptul ca autorul se bazeaza pe o euristica, pe o intuitie care-l face sa creada ca acele mii de lacrimi vor urma. El declara acest lucru, presupuand ca ele, lacrimile vor exista. Este declarat explicit ca este vorba despre alte lacrimi, nu despre cele care au fost deja. Componenta imperativa consta in faptul ca lacrimile vor uda, odata ce vor exista. Iar udatul este actiunea care va fi intreprinsa de acestea. Baza acestui lucru fiind faptul ca lacrimile sunt ude. |
Posted 13 February 2023 - 10:44

hellocefaci, on 13 februarie 2023 - 10:39, said:
Ce e cu cuvantul ,, speaker " acolo pe langa alte erori??! Un text nu il copiezi cuvant cu cuvant. Chiar de ti-ar scrie textul un coleg de scoala. Il treci prin filtrul tau si il modifici astfel incat sa se muleze pe cerintele tale. Strofa descrie o stare de tristete si suferinta, cu referire la un "vis cumplit" care a generat o durere profunda. Persoana isi imagineaza ca va incerca sa aline durerea prin plans, udand "mii de alte lacrimi" in memoria dorului pierdut. Edited by MembruAnonim, 13 February 2023 - 10:46. |
Posted 13 February 2023 - 11:16

Autorul e un pampalau depresiv linga care nici iubita n-a rezistat sa stea. In ultima strofa aceasta realizeaza (in sfirsit!) ca drumurile lor nu se vor mai intersecta pe viitor, iar toate iluziile legate de femeia visurilor lui se transforma brusc intr-un cosmar. Atunci se da lovit in aripa si chinuit de dor (deh, nu mai are un umar uscat pe care sa se lamenteze zilnic si nici cine sa-l consoleze!
![]() ![]() |
Posted 13 February 2023 - 14:21

este o idioțenie să ceri comentarii DOAR la o singură strofă a unei poezii
hai, poate la nichita stănescu sau adrian păunescu, dar la labiș nu merge fraților: povestea poeziei are tot tacâmul (introducere, cuprins, concluzie) |
Posted 13 February 2023 - 19:55

As vrea sa intreb intiatorul, pina cind are nevoie de comentariu si pentru ce nivel(studii-/elev-student), intrucit am un raspuns personal(personalizat)
si de de asemeni , mai intreb de unde a preluat textul poeziei postat aici pe SP. Edited by althea, 13 February 2023 - 20:41. |
Posted 14 February 2023 - 01:44

silvver, on 13 februarie 2023 - 19:55, said:
As vrea sa intreb intiatorul, pina cind are nevoie de comentariu si pentru ce nivel(studii-/elev-student), intrucit am un raspuns personal(personalizat) si de de asemeni , mai intreb de unde a preluat textul poeziei postat aici pe SP. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users