Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Transnistria vrea sa ceara alipir...

Defectiune masina de spalat vase ...

Orase de trait -Europa

Monstruoasa coalitie - PNL&PSD
 Fractura humerus+radius(cubitus)&...

Propuneti sigla PSDNL pentru euro...

Tencuiala tavane cu folie de plas...

A cunoaste DOAR limba engleza e u...
 Izolatie tavan?

Telefoane low end - generalitati

setare permanenta 16:10 in VLC?

Schimbare nume strada se schimba ...
 ¨Pentru ca ti-a placut Einstein &...

Produsele marca proprie ar putea ...

Slabire burta

Extender mikrotik
 

Recomandare placa de captura si probleme format captura

- - - - -
  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,945
  • Înscris: 04.09.2018
Doresc sa cumpara o placa de captura cu intrare HDMI pe USB, ce recomandati ?

Gandeam ca acesta ar fi okey dar nu stiu sigur:
https://www.emag.ro/...1/pd/D2WGSCMBM/

Nu am nevoie neaparat sa trag 4K, doresc sa trag de exemplu de la decodorul Digi pe calculator sau de la viitorul decodor care nu ar mai avea iesire analog, asta care-l am are, dar nu stiu pe viitor daca vor mai avea. Sau sa trag de la diverse surse HDMI.

Vreau ceva mai de calitate daca se poate. E una pe care a luat-o prietenul meu si era 1080 aia trage si in 4 K, se baga in calculator, dar nu am nevoie de din aia.

Alta problema, am placa de captura cu intrari RCA, soft AverMedia Media Suite Power Director 10
Desi am setat 16:9, nu este 16:9 cand imi apare de la TV ce apare, desi la TV este 9:16, si asa si face captura, deci se vede mai ingust totul, as dori sa se intinta pe tot ecranasul acela ca sa se vada ca lumea.
Cum as putea rezolva ? O sa pun print cu, ca am setat formatul corect.

Am atasat si un scurt clip cu setarile ce le am in soft, ca sa vedeti si asta.

Attached Files



#2
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,588
  • Înscris: 23.10.2006
Nu o sa poti face captura prin HDMI de la receiverul Digi. De ce, citeste aici:
https://www.benq.eu/...tant-in-4k.html

#3
tEo

tEo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,818
  • Înscris: 25.01.2002
pentru tara noastra, standardul de transmisiune a imaginior de televiziune este PAL (25 frames), si nu NTSC. oricum, acele setari tin de proiectul propriu zis in care faci captura, nu neaparat de captura in sine.

arata-ne ce setari ai la Aver Media USB Polaris Analog Capture. acolo ar trebui sa faci configurarea dispozitivului de captura (butonul Settings)


Attached File  Clipboard01.jpg   88.95K   16 downloads

Edited by tEo, 12 February 2023 - 00:44.


#4
tEo

tEo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,818
  • Înscris: 25.01.2002
LE

abia dupa mai multe reluari ale filmuletului mi-am dat seama ca ai trecut in revista si setarile alea.
ce sa zic...

in fereastra asta
Attached File  Clipboard01.jpg   142.43K   14 downloads

incearca sa setezi ca locatie tara noastra, sau europa  - ar trebui sa apara standardul PAL in loc de NTSC

sa incerci sa faci captura (si) cu un alt software. poti incerca obs, virtual dub sau cam studio...

#5
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,637
  • Înscris: 26.11.2001
De obicei semnalul HDMI e codat, tocmai pentru a se evita captura.
Nu stiu daca la Digi e asa, dar banuiesc ca este.

#6
nixrohnson

nixrohnson

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,237
  • Înscris: 22.11.2022
Daca vrajeala aia de 58 de lei stie sa faca captura 4K....
Oricum, captura se face din procesor, deci alta brinza.
Si inca o intrebare: ACUM ai nevoie de captura HDMI?
Adica, ai zis "pe viitor face si drege....". OK, dar ACUM ai nevoie de captura HDMI?

#7
tEo

tEo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,818
  • Înscris: 25.01.2002
@MinettoMatoi

poti pune aici citeva secunde dintr-o captura, ca sa vad exact ce dimensiuni si caracteristici are?

#8
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,945
  • Înscris: 04.09.2018

View Postbaribalu, on 12 februarie 2023 - 00:00, said:

Nu o sa poti face captura prin HDMI de la receiverul Digi. De ce, citeste aici:
https://www.benq.eu/...tant-in-4k.html
Pai prietenu meu care a luat placa aia 4 K de captura a putut face captura de pe digi fara probleme pe HDMI. Dar fara legatura cu 4 K, n-a tras in 4 K de la digi, dar a mers.

Atasez si o captura scurta, dar si setarea ca exista PAL, si tot asa trage.

View Postnixrohnson, on 12 februarie 2023 - 11:19, said:

Daca vrajeala aia de 58 de lei stie sa faca captura 4K....
Oricum, captura se face din procesor, deci alta brinza.
Si inca o intrebare: ACUM ai nevoie de captura HDMI?
Adica, ai zis "pe viitor face si drege....". OK, dar ACUM ai nevoie de captura HDMI?
Nu aia de 58 face captura 4 K, ci aia a prietenului mei de 1080 lei.

Incerc si cu OBS.

Attached Files


Edited by MinettoMatoi, 12 February 2023 - 21:47.


#9
tEo

tEo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,818
  • Înscris: 25.01.2002
ma repet... in fereastra de mai sus, sint selectate proprietatile proiectului pe care urmeaza sa-l editezi cu power director, NU ale capturii

intorcindu-ma la captura ta, mi se pare a fi in format 4:3 si nu 16:9, si este capturata in standardul "gresit" ntsc, la 480 de linii orizontale si 29,97 fps. spun "gresit" pentru ca in tara noastra nu se foloseste acest standard, dar asta nu inseamna ca nu se poate folosi (se foloseste in sua, de ex.). standardul PAL presupune o rezolutie de 720x576 si 25 fps...

[ https://i.imgur.com/AidGn87.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]



General
Complete name				  : D:\download\Capture.mpg
Format						 : MPEG-PS
File size					  : 17.4 MiB
Duration					   : 15 s 115 ms
Overall bit rate mode		  : Variable
Overall bit rate			   : 9 671 kb/s
Video
ID							 : 224 (0xE0)
Format						 : MPEG Video
Format version				 : Version 2
Format profile				 : Main@Main
Format settings				: BVOP
Format settings, BVOP		  : Yes
Format settings, Matrix		: Default
Format settings, GOP		   : M=3, N=15
Format settings, picture struc : Frame
Duration					   : 15 s 115 ms
Bit rate mode				  : Variable
Bit rate					   : 7 943 kb/s
Maximum bit rate			   : 8 300 kb/s
Width						  : 720 pixels
Height						 : 480 pixels
Display aspect ratio		   : 4:3
Frame rate					 : 29.970 (30000/1001) FPS
Standard					   : NTSC
Color space					: YUV
Chroma subsampling			 : 4:2:0
Bit depth					  : 8 bits
Scan type					  : Interlaced
Scan order					 : Top Field First
Compression mode			   : Lossy
Bits/(Pixel*Frame)			 : 0.767
Time code of first frame	   : 00:00:00:02
Time code source			   : Group of pictures header
Stream size					: 14.3 MiB (82%)
Audio
ID							 : 189 (0xBD)-160 (0xA0)
Format						 : PCM
Format settings				: Big / Signed
Muxing mode					: DVD-Video
Duration					   : 15 s 81 ms
Bit rate mode				  : Constant
Bit rate					   : 1 536 kb/s
Channel(s)					 : 2 channels
Sampling rate				  : 48.0 kHz
Bit depth					  : 16 bits
Stream size					: 2.76 MiB (16%)



intrebare: esti sigur ca dispozitivul tau de captura (acel AverMedia USB Polaris) "cunoaste" standardul PAL?
am cautat pe internet detalii despre el si nu am reusit sa-l gasesc.
ma gindesc ca nu e destinat pentru piata noastra, si din cauza noastra nu stie sa faca captura in formatul si aspectul potrivit...

#10
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,945
  • Înscris: 04.09.2018
Nu vede placa de captura in OBS, pun filmuletul. Am citit aici: https://riverside.fm...record-with-obs dar nu scrie de placa de captura cum o recunoaste.
Aia cu Display capture a mers, adica ce e in tutorialul ala.

Pai si daca nu e ptr piata noastra, de ce se vinde la noi ?! Trebuia sa vanda ceva ptr tara noastra. Ar trebui sa se poata seta si parametrii capturii in softul ala zic eu.
Sunt curios alea HDMI daca tot asa sunt ! As dori daca vrei sa-mi zici cum imi recunoaste placa in OBS, revin maine dupamiaza.

Attached Files


Edited by MinettoMatoi, 12 February 2023 - 22:19.


#11
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,602
  • Înscris: 15.12.2009

View PostCourage, on 12 februarie 2023 - 11:17, said:

De obicei semnalul HDMI e codat, tocmai pentru a se evita captura.
Nu stiu daca la Digi e asa, dar banuiesc ca este.
E o protectie HDCP. Se poate trece peste cu un HDMI splitter cu HDCP support. Legi un TV la iesirea 1 si placa de captura la iesirea 2. TV-ul va avea rol de HDCP reciver si splitterul prea o copie a semnalului si o trimite in placa de captura.
Bineinteles, asta se face cu buna credinta, nu cred ca e nevoie sa specific. Este o metoda care era folosita la capturile de pe playstation inainte de a putea dezactiva asta din meniurile PS (HDCP-ul este necesar pentru streaming media)..

https://pointerclick...at bypass HDCP.

Pentru captura iti recomand produsele de le elgato.

#12
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,945
  • Înscris: 04.09.2018
Eu nu vreau nici macar captura in 4 K sau dau altora, vreau doar ptr mine sa pastrez niste banalitati care imi plac mie de la TV, deci sunt de buna credinta cu ocolirea HDCP.
Oricum daca merge de la decodorul HD de la rds cum a zis prietenul, e f bine. Mai este si pe amazon in dispozitiv din asta fara sa fie spliter, a luat prietenul si merge, care ocoleste HDCP.

Mersi de recomandare, dar vad ca elgato au numai scumpaturi, nu zic ca nu-s bune dar...
Si macar alea fac captura in 9:16 ?! Sau tot ca pwla mea de placa ca nu face ?!

Te rog daca poti sa-mi zici si mie de ce nu-mi vede placa de captura in OBS daca vrei, am pus filmulet in postul 10 cum apare dupa ce am selectat ca sursa placa mea de captura.

Iar mersi de recomandare dispozitiv care ocoleste HDCP.

Pai daca bag sursa in intrarea spliterului, si el are doua iesiri cum zici, la iesirea 1 bag TV, la 2 placa de captura, pai ce treaba are iesirea 1 care merge la TV cu iesirea 2 ?!
Tu vrei sa zici ca TV pe iesirea 1 desi aparent n-ar avea leg cu iesirea 2 din spliter, face ca la iesirea 2 sa iasa fara HDCP, cam asa zici tu, desi asa logica nu ar avea, dar poate nu o vad eu. Parerea mea este ca intra o sursa HDMI cu HDCP, si se imparte in doua iesiri fara o leg intre una si alta, adica nu vad cum iesirea 1 ar influenta pe 2.
Dar o fi, mai ales ca am intrat si pe pagina aia data de tine cu cele 6.

#13
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,602
  • Înscris: 15.12.2009
Hdcp e o protecție a sursei de semnal. Dacă receiverul nu trimite semnal ca e compatibil Hdcp, sursa se închide. Altfel semnalul hdmi e semnal clasic. TV-ul de pe ieșirea 1 ii spune aparatului care da semnalul HDMI ca e ok, e Hdcp compatibil. Pe ieșirea 2 doar îți iese o copie a semnalului care se duce la 1.

La restul ma uit mâine ca sunt pe telefon și nu am acces la interfața obs.
Ca placi de captura ai niște chinezării usb de 15-20 EUR care capturează fullhd în 30fps dacă vrei.

Video Capture Card, 4K HDMI to USB 3.0 Video Capture Device, 1080P HD 30fps Transmission Live and Record Video Audio Grabber for Gaming, Teaching, Streaming, Video Conference (Black) https://amzn.eu/d/7g8z11C

#14
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,945
  • Înscris: 04.09.2018
Am inteles ce zici cu spliterul, pai e bine asa.
Chinezarii ca alea de pe amazon avem si la emag, insa ma intereseaza sa faca captura 9:16, nu ca placa mea cu intrari analogice care nu trage asa din pacate.
Ar fi culmea ca si Elgato ala de 1378 lei de pe emag pe care o bagi in calculator sa traga tot 4:3 ca placa asta.
Nu conteaza ca trage full HD, e f bine, dar sa traga cum trebuie.

Cu OBS sa vedem, ca daca imi recunoaste placa, poate trage 9:16, nu stiu ce sa zic, si asa ar trebui sa fie si la aia HDMI daca as lua asta de un 20 de euro.

Edited by MinettoMatoi, 14 February 2023 - 23:31.


#15
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,945
  • Înscris: 04.09.2018
Ce parere aveti de placa asta de captura ? Vreau una fara ventilator, asta pare ca asa ar fi.

https://www.emag.ro/...3/pd/D5Z8RRBBM/

#16
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,602
  • Înscris: 15.12.2009
E buna. E la acelasi nivel de calitate cu Elgato Game Capture 4K60 Pro MK.2 dar mai ieftina.

Caracteristici specifice fiecareia:
Avermedia: suport 4:4:4 chroma. 36ms latenta
Elgato: poate livra feed-ul video simultan spre mai multe softuri de captura. 58ms latenta.

#17
tEo

tEo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,818
  • Înscris: 25.01.2002
o gasesti un pic mai ieftina la forit, daca nu te deranjeaza sa astepti 7-8 zile pina o procura si ei de la altii...

LE
iar daca vrei DOAR captura full hd, gasesti pe la 625 de lei...

Edited by tEo, 06 March 2023 - 19:32.


#18
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,945
  • Înscris: 04.09.2018
Am comandat-o pe aia din linkul dat de mine de la Emag, vine cam pe 14 aprilie. Nu am vrut sa iau din aia pe usb de 60 de lei, am considerat ca e mai bine asa cum am facut. Investesc, dar pe ani de zile.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate