Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
S10+ amprenta cu folie dubla

FED (US) creste din nou dobanda c...

Tubulatura ventilatie 75 prin arm...

Patriotismul economic, subventii ...
 MacBook Air 2017 problema la bate...

LG OLED C2

Marinare pentru fragezirea carnii

Am un program spion in telefon?
 Ordonare poze

Cont banat pe ip pe un website

Samsung A13 5G

Ce se poate pastra si refolosi la...
 Sfat pentru achizitia de Tuner TV

Care este suma de plata ?

Curatare calcar din boiler

sfat achizitie glc 200-197 cp ben...

aparat anti-tartru, pareri de la utilizatori

* * - - - 4 votes
  • Please log in to reply
26 replies to this topic

odastramosilor

odastramosilor

resemnat

• Grup: Senior Members
salutare colegi,
mi-a aparut in browser o reclama pt un aparat cu ultrasunete pt indepartarea tartarului.

personal nu prea am probleme la capitolul asta, insa eram curios daca ati avut acasa un asemenea aparat si daca chiar functioneaza.

vad ca sunt aparate de 50 de lei si chiar de 1500 lei, e clar ca rezultatul e pe masura investitiei, totusi, este cineva care vrea sa ne impartaseasca din experienta avuta? :)

multumesc.

victord36

victord36

Senior Member

Tartar.Esti praf colegule !

Attached Files

Mircel

Mircel

Senior Member

Nu el ci „Corecția automată” activată.

pasilla

pasilla

Guru Member

Eu cred ca se intelege, din context.
In dentistry, calculus or tartar is a form of hardened dental plaque.

Edited by pasilla, 11 February 2023 - 16:38.

Mircel

Mircel

Senior Member

Ăla-i „tartru” în română.
Să ne spună inițiatorul ce a vrut: „țânțar” sau „tartru”

Edited by Mircel, 11 February 2023 - 16:42.

vestale

vestale

Senior Member

Pai ultrasunetele functioneaza la ambele, cel putin in reclame.

odastramosilor

odastramosilor

resemnat

eh na :) carcotasii de serviciu... :)
deci on topic ceva pareri? :)

sirgoofy

sirgoofy

Senior Member

Pt detartraj mergi la cabinet stomatologic .

Edited by sirgoofy, 11 February 2023 - 17:01.

odastramosilor

odastramosilor

resemnat

View Postsirgoofy, on 11 februarie 2023 - 17:00, said:

Pt detartraj mergi la cabinet stomatologic .
lasa asta, eu am intrebat altceva, ai citit?

sirgoofy

sirgoofy

Senior Member

Tartrul se indeparteaza la cabinet, nu ai cum sa faci operatiunea singur, nu o poti face cum trebuie si nici cunostintele necesare.

Daca apare un aparat sa-ti repari singur cariile il cumperi ? Posted Image

Edited by sirgoofy, 11 February 2023 - 17:32.

odastramosilor

odastramosilor

resemnat

View Postsirgoofy, on 11 februarie 2023 - 17:25, said:

Sir, cine publica aici o intrebare, incearca sa afle un raspuns. Cu stouri si raspunsuri generale nu ajuti! Capiciu? Stiu si eu de varianta cabinet, dar nu asta am intrebat. Daca poti contribui cu un raspuns concret asta ar ajuta, chestiile banale/generale le stim cu totii. Prin urmare, deduc ca raspunsul dumitale e unul sceptic referitor la metoda DIY. Notat! Multumesc. Astept si alte pareri.

Cine cumpara asa ceva poate nu are bani de dat la cabinet. Serviciile stomatologice sunt un lux pentru foarte mare parte din populatie, datorita preturilor mari. Deci unii pot fi tentati de solutii relativ ieftine. Eu personal sunt mai mult vegetarian si nu am predispozitie pt placa de tartru, dar sunt curios despre subiect.

Edited by odastramosilor, 11 February 2023 - 17:32.

s2inu

s2inu

Junior Member

• Grup: Junior Members
Da, am eu. Dacă vorbești de aparat d-ăla mic și reîncărcabil. Și pe mine m-a intrigat o reclamă văzută cu vreo doi ani pe Aliexpress și am zis WTF, hai să iau. După aia am mai luat încă unul de pe Amazon, și chiar le-am comparat. Eu fac tartru foarte nasol, odată la 3 luni se depune și odată la 6 luni era obligatoriu să merg la dentist. Am încercat fel de fel de soluții: diverse ape de gură, duș bucal, ață dentară, periuțe interdentare. Vax. Dintre toate soluțiile încercate cele mai bune s-au dovedit a fi periuțele interdentare, dar chiar și cu alea, după 2-3 luni tot apărea un punctuleț de tartru, și gata. Din momentul ăla puteai să le arunci la coș că în maxim 3 săptămâni tartrul devenea vizibil. În rest apele de gură n-au avut nici un efect și dușul bucal a fost pierdere de vreme și bani aruncați.

Așa că am zis să încerc și aparatele astea, și ce pot să zic e că funcționează fără probleme, însă ceva mai greu ca la dentist (și puterea aparatului e mai mică). Pentru o curățare superficială sunt foarte ok și te face ca nou. Pentru o curățare mai profundă trebuie să insiști, dar durează ore. Firește, ai putea să mărești intensitatea utilizării, adică să-l folosești săptămânal sau bilunar, ca să ai mai puțin de curățat. Eu nu mă stresez, îmi curăț dinții cam o dată la 3 luni, când tartrul începe să fie vizibil, și am scăpat de vizitele bianuale la dentist, acum mai merg doar o dată pe an.

Pe de altă parte m-am uitat și pe la noi, sunt câțiva vendori pe Emag, și ce pot să spun e că ei aduc modelele cele mai ieftine pe care le găsești pe Aliexpress. Eu am preferat să iau primul aparat de pe Aliexpress și nu l-am luat pe cel mai ieftin. Vândut în România probabil că ajungea să coste 3-400 de lei. Eu l-am luat cu echivalentul a vreo 170 de lei și poți să-l legi și cu app pe telefon să te uiți în gură în timp ce lucrezi. O prostie, prefer să mă uit în oglindă. Cel de pe Amazon nu are app și își face treaba la fel de bine.

odastramosilor

odastramosilor

resemnat

e doar cu ultrasonic sau are si vibratii?
folosesti solutii speciale care se pun in rezervorul de apa sau al tau e varianta ieftina, fara rezervor?

vimann

vimann

Feed on Tragedy

Porcarii cu care reusesti sa iti strici smaltul si gingiile. Fiecare face ce vrea cu gura lui.

odastramosilor

odastramosilor

resemnat

ceva detalii?

sau doar aroganta?

ti-e umpic lene sa scrii mai pe larg, asa-i?

Punter

Punter

Active Member

• Grup: Members
dar e normal sa-ti curete dentistul si dintii imbracati in "portelan/ceramica" de tartru? sau doar risca sa-i deterioreze?

odastramosilor

odastramosilor

resemnat

View PostPunter, on 11 februarie 2023 - 19:10, said:

dar e normal sa-ti curete dentistul si dintii imbracati in "portelan/ceramica" de tartru? sau doar risca sa-i deterioreze?
daca vb de ultrasonice nu vad ce s-ar putea intampla.

s2inu

s2inu

Junior Member

• Grup: Junior Members

odastramosilor, on 11 februarie 2023 - 17:59, said:

e doar cu ultrasonic sau are si vibratii?
folosesti solutii speciale care se pun in rezervorul de apa sau al tau e varianta ieftina, fara rezervor?

Al meu e numai cu ultrasunete. Nu e nevoie de nici un fel de soluție. Nu văd cum aș putea să-mi distrug smalțul, că le folosesc pentru tartrul intradentar, nu pentru albit dinții, și de fapt nici nu înțeapă. Pe vremuri, într-adevăr, dentistul îți dădea tartrul jos cu un instrument cu vârf ascuțit, ca un cârlig... ăla era într-adevăr periculos pentru smalț dacă dădeai aiurea cu el. Instrumentele astea nu "scobesc", nu știu cum să zic... doar le atingi de smalț și ultrasunetele își fac treaba.

Pardon, am vrut să zic "doar le atingi de tartru" și ultrasunetele își fac treaba.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate