![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
E posibila vanzarea in conditiile astea?

Posted 09 February 2023 - 13:00

Winc, on 09 februarie 2023 - 07:17, said:
intreb daca ea poate vinde in conditiile astea, adica ce sanse ar fi sa gaseasca pe cineva sa cumpere ceea ce ea numeste "partea ei" in conditiile descrise in primul post? Ea poate vinde doar cota parte din proprietate pentru că doar pe atât are acte. În cazuri din astea se vinde la pachet întreaga proprietate. Uzucapiunea de care vorbea cineva mai sus nu este posibilă. Ca să vorbești de uzucapine ar trebui să începi cu „iustitlul” ori nu poți spune că ai aparența unui drept de proprietate cât timp tu ai acte care dovedesc contrariul. Edited by exqusit_drunk, 09 February 2023 - 13:03. |
Posted 09 February 2023 - 13:32

Verisoara ta are dreptul legal sa vanda partea ei.
Sau sa doneze partea ei, sa garanteze un imprumut la banca sau la un camantar. Nu are importanta daca tu si sora nu sunteti de acord. |
Posted 09 February 2023 - 13:53

Winc, on 09 februarie 2023 - 12:59, said:
Nu poate face uzucapiune ca daca putea probabil o facea pana acum. ![]() Noi (eu si sora) nu vrem sa obtinem nimic, ci doar sa ne facem in continuare CI-uri acolo, deci topicul nu este despre a obtine ceva ci pentru a intreba cam ce sanse sunt ca verisoara sa poata vinde legal si sa si gasesca cumparator in conditiile descrise in primul post. Pentru ca sincer - nu mi-ar conveni sa se spele pe maini in felul asta, daca a vrut casa o are dar asa cum e. Dupa atatia ani in care a dispus de intreaga proprietate in mod abuziv si a lasat "partea noastra" sa ajunga in halul in care a ajuns, acum dintr-o data vrea sa vanda "partea ei", ca si cum s-a asigurat ca noi acolo nu mai putem locui vreodata sub nici o forma decat daca construim o noua casa de la zero si acum ca si-a incheiat "misiunea" vrea sa se spele pe maini si sa vanda "partea ei". Si daca reuseste va obtine de asemenea si bani iar noi vom ramane cu ceea ce se considera a fi "partea noastra" in paragina si cu un nou coproprietar cu care nu se stie cum ne vom intelege. cred ca pui problema gresit. daca intretinea partea voastra, daca renova, etc, se folosea de partea voastra de casa intra la tulburare de posesie. practic nu a dispus de intreaga casa cum sustii. te deranjeaza ca nu a renovat partea ta de casa? de ce nu ai renovat tu si sora? ca proprietar ai si obligatii, nu numai drepturi. ai incercat sa vorbestiti cu verisoara, de exemplu sa faceti un act de comodat cu folosinta gratuita pe 50 de ani pentru partea voastra de casa, cu intelegerea sa puteti face CI acolo? nu cred ca este o placere pentru ea sa aiba de platit mai mult la gunoi de exemplu, doar pentru ca 5 persoane au declarat domiciliul acolo. incearca sa privesti problema din ambele puncte de vedere. |
Posted 09 February 2023 - 14:40

danutzu22, on 09 februarie 2023 - 13:32, said:
Verisoara ta are dreptul legal sa vanda partea ei. Sau sa doneze partea ei, sa garanteze un imprumut la banca sau la un camantar. Nu are importanta daca tu si sora nu sunteti de acord. Are dreptul sa vanda, eu intreb ce sanse are sa si reuseasca sa o faca avand in vedere cele descrise in primul post. Cu garantatul la banca ma cam indoiesc, proprietatea ar trebui sa fie vandabila pentru ca banca sa isi recupereze banii ceea ce nu e cazul iar un camatar ca sa accepte asa ceva ar trebui sa fie de-a dreptul retard. kato1, on 09 februarie 2023 - 13:53, said:
cine va opreste sa va faceti CI-uri acolo? Deocamdata nimeni, dar nu se stie ce va fi pe viitor daca reuseste sa vanda. kato1, on 09 februarie 2023 - 13:53, said:
cred ca pui problema gresit. daca intretinea partea voastra, daca renova, etc, se folosea de partea voastra de casa intra la tulburare de posesie. practic nu a dispus de intreaga casa cum sustii. te deranjeaza ca nu a renovat partea ta de casa? de ce nu ai renovat tu si sora? ca proprietar ai si obligatii, nu numai drepturi. S-a folosit fara sa renoveze sau crezi cumva ca "partea noastra" a fost cumva sigilata in tot acest timp? Nu am renovat pentru ca nu ni se permite accesul si ea si familia ei ne-au spus ca nu avem ce cauta pana nu punem gard. Orice drepturi am fi avut in toti acesti ani ni s-au incalcat de catre ei. kato1, on 09 februarie 2023 - 13:53, said:
ai incercat sa vorbestiti cu verisoara, de exemplu sa faceti un act de comodat cu folosinta gratuita pe 50 de ani pentru partea voastra de casa, cu intelegerea sa puteti face CI acolo? nu cred ca este o placere pentru ea sa aiba de platit mai mult la gunoi de exemplu, doar pentru ca 5 persoane au declarat domiciliul acolo. incearca sa privesti problema din ambele puncte de vedere. Am incercat, tu nu citesti ca si acum dupa amar de ani de abia raspunde, ii ia 6 ore sa raspunda? Cu individa nu se poate discuta, nu au miscat un deget sa faca nici un act pana cand nu le-am solicitat eu actul de mostenitor pe care cu extrem de mare greutate l-am obtinut dupa ce i-am amenintat cu judecata si atunci de abia mi l-au dat. Edited by Winc, 09 February 2023 - 14:42. |
Posted 09 February 2023 - 14:44

kato1, on 09 februarie 2023 - 13:53, said: cred ca pui problema gresit. daca intretinea partea voastra, daca renova, etc, se folosea de partea voastra de casa intra la tulburare de posesie. practic nu a dispus de intreaga casa cum sustii. te deranjeaza ca nu a renovat partea ta de casa? Nu este partea ei si partea lor, sunt in indiviziune, asta probabil nu inteleg multi aflati in astfel de situatii. Cei doi care nu au investit nimic au dreptul si la partea renovata. Sunt multe astfel de situatii si nu inteleg de ce nu vor sa iasa din indiviziune. |
Posted 09 February 2023 - 14:58

Repet. nu este vorba de propietate la "Cuca Macaii" cu 4 case si 3 locuitori.
Are o valoare de tranzactionare si orice samsar imobiliar este gata sa cumpere cei 50% cota verisoarei cu o suma foarte modica. Sansele de acceptare a ofertei in cauza vor creste pe zi ce trece, e clar ca intre voi este o "raca" profunda si veche fara sanse de mediere, la un moment dat va accepta prima oferta concreta, cash, cu banii jos...............sa de ce nu s-a imprumutat 5000 de euro de la un camatar. Daca propietatea are 50 mp suprafata teren se va vinde cu 300 euro/mp lejer chiar daca este situata in Tei-Toboc, camatarul va avea o rata a profitului mult superioara unui depozit bancar. Cel care va cumpara va sti foarte bine in ce se baga, va merge merge in instanta si va cere iesirea din "copropietate". https://avocatii.ro/...tajul-judiciar/ Edited by danutzu22, 09 February 2023 - 14:58. |
Posted 09 February 2023 - 15:03

Winc, on 09 februarie 2023 - 14:40, said:
Deocamdata nimeni, dar nu se stie ce va fi pe viitor daca reuseste sa vanda. Winc, on 09 februarie 2023 - 14:40, said:
S-a folosit fara sa renoveze sau crezi cumva ca "partea noastra" a fost cumva sigilata in tot acest timp? Nu am renovat pentru ca nu ni se permite accesul si ea si familia ei ne-au spus ca nu avem ce cauta pana nu punem gard. Orice drepturi am fi avut in toti acesti ani ni s-au incalcat de catre ei. Winc, on 09 februarie 2023 - 14:40, said:
Am incercat, tu nu citesti ca si acum dupa amar de ani de abia raspunde, ii ia 6 ore sa raspunda? Cu individa nu se poate discuta, nu au miscat un deget sa faca nici un act pana cand nu le-am solicitat eu actul de mostenitor pe care cu extrem de mare greutate l-am obtinut dupa ce i-am amenintat cu judecata si atunci de abia mi l-au dat. nu eu sunt adversarul aici, cer scuze pentru interventie. |
Posted 09 February 2023 - 15:27

danutzu22, on 09 februarie 2023 - 14:58, said:
Repet. nu este vorba de propietate la "Cuca Macaii" cu 4 case si 3 locuitori. Are o valoare de tranzactionare si orice samsar imobiliar este gata sa cumpere cei 50% cota verisoarei cu o suma foarte modica. Sansele de acceptare a ofertei in cauza vor creste pe zi ce trece, e clar ca intre voi este o "raca" profunda si veche fara sanse de mediere, la un moment dat va accepta prima oferta concreta, cash, cu banii jos...............sa de ce nu s-a imprumutat 5000 de euro de la un camatar. Daca propietatea are 50 mp suprafata teren se va vinde cu 300 euro/mp lejer chiar daca este situata in Tei-Toboc, camatarul va avea o rata a profitului mult superioara unui depozit bancar. Cel care va cumpara va sti foarte bine in ce se baga, va merge merge in instanta si va cere iesirea din "copropietate". https://avocatii.ro/...tajul-judiciar/ Ok, sa zicem, daca prin absurd verisoara va cobori pretul atat de jos si ar aparea o asemenea persoana doritoare sa se lege la cap cu asa ceva si va cere in instanta iesirea din coproprietate cum se va face aceasta iesire din coproprietate legal avand in vedere ca fizic legal nu se poate imparti deoarece prin impartire ar rezulta parcele sub limita admisa de lege pentru construire si anume sub 150 mp. Deci prin urmare nu va avea decat sa ceara sa cumpere si "partea noastra" fie ca vrem sau nu vrem sa-i vindem. Intrebarea e daca instanta ne poate obliga sa ne vindem cotele parti? Exista asa ceva - vanzare fortata dispusa de instanta? kato1, on 09 februarie 2023 - 15:03, said:
ce crezi ca se va schimba daca vinde incat sa va impiedice sa declarati domiciliul la proprietate? aveti stabilit domiciliul acolo datorita bunavointei matusei? Posibile manarii sa fim scoase din acte probabil. Avem act mostenitor, nu ne trebuie altceva dar nu-mi convine ca a stat pana s-a degradat "partea noastra" de casa si acum subit vrea sa vanda. Pare ceva facut cu intentie malitioasa. Nu le-am facut rau niciodata acestor oameni, singura noastra vina a fost ca existam probabil. kato1, on 09 februarie 2023 - 15:03, said:
dovezi sa demonstrezi in instanta ai ca sa demonstrezi interzicerea accesului? ai facut plangere la politie ca nu esti lasata sa intri pe proprietatea ta? ai incercat sa trageti un gard de plasa? (sa fie cat mai ieftin) Am incercat o data cu politia care ne-a indrumat spre tribunal si apoi cum au venit asa au plecat. Nu ne-au indrumat spre sectie sa facem plangere. Probabil ca trebuia sa adun cateva plangeri la activ dar am preferat sa-mi directionez resursele spre ceva mai realizabil si oricum nu-mi sta in fire sa fac circ. Edited by Winc, 09 February 2023 - 15:29. |
Posted 09 February 2023 - 16:08

Winc, on 09 februarie 2023 - 06:35, said:
Tot in legatura cu acea proprietate despre care am vorbit in acest topic, dar acum e o speta diferita: https://forum.softpe...torie-la-gunoi/ Deci recent a fost sora in vizita pe la mine si mi-a aratat o fotografie pe telefonul ei cu ceea ce considera verisoara a fi "partea noastra" din proprietate (desi din punct de vedere legal nu exista partea noastra si partea ei, detinem cote parti in indiviziune) - fotografie pe care i-a trimis-o verisoara acum ceva timp si pe care n-a binevoit sa mi-o arate atunci cand a primit-o, in fine.. In acea fotografie se vede starea avansata de degradare in care a ajuns proprietatea desi unele distrugeri par facute intentionat (usa din spate smulsa din balamale, geamuri sparte, parte din acoperis picat, pe pereti graffiti pe care nu cred ca le-au facut vecinii deoarece acestia sunt foarte saraci si ultima lor grija ar fi sa isi cumpere spray-uri de graffiti) etc. Pe deasupra verisoara sustine ca vecinii arunca gunoaie in curte si ca ea chipurile nu-i poarte opri. Ea zice ca s-a mutat si ca la un moment dat o sa isi faca timp sa vanda "partea ei". Sa presupunem prin absurd ca in conditiile astea ea va reusi cumva sa vanda cuiva legal ceea ce ea considera a fi "partea ei" care va veni la pachet cu "partea noastra" aflata in ruina. Nu stiu daca ne va anunta cand si cui va vinde, daca ne va pune in legatura cu noul proprietar sau nu, noi nu avem acces la proprietate deoarece de ani de zile ne este incalcat dreptul de proprietate. Intrebarea e ce s-ar putea intampla dupa? Noul proprietar va trebui fie sa isi asume sa stea cu jumatate din casa ruinata fie sa darame ilegal. De asemenea daca va construi ceva o va face tot ilegal deoarece nu cred ca poate obtine autorizatie de constructie legala fara acordul tuturor proprietarilor. Si oricum din tot ce va construi noi vom avea dreptul la jumatate. In conditiile astea ce sanse credeti ca sunt sa se bage cineva sa cumpere "partea" verisoarei? E posibila vanzarea in conditiile astea? nu sunt vreun expert, dar prima intrebare ar trebui sa fie " care este partea verisoarei??" inteleg ca nu aveti o iesire din indiviziune asa ca atat pe partea de casa in stare buna cat si pe partea de casa darapanata sunteti toti 3 proprietari.............. ca a impartit ea imaginar casa si pretinde ca e partea ei , daaaa... dar legal nu prea e clar........ |
Posted 09 February 2023 - 16:09

Winc, on 09 februarie 2023 - 15:27, said:
Ok, sa zicem, daca prin absurd verisoara va cobori pretul atat de jos si ar aparea o asemenea persoana doritoare sa se lege la cap cu asa ceva si va cere in instanta iesirea din coproprietate cum se va face aceasta iesire din coproprietate legal avand in vedere ca fizic legal nu se poate imparti deoarece prin impartire ar rezulta parcele sub limita admisa de lege pentru construire si anume sub 150 mp. Deci prin urmare nu va avea decat sa ceara sa cumpere si "partea noastra" fie ca vrem sau nu vrem sa-i vindem. Intrebarea e daca instanta ne poate obliga sa ne vindem cotele parti? Exista asa ceva - vanzare fortata dispusa de instanta? Am atasat un link la postul anterior, citez din el partea cea mai importanta pentru tine si sora ta. "Partajul sau ieșirea din indiviziune este mecanismul prin care coproprietarii își împart proprietatea, amiabil/benevol sau prin dispoziția instanței" Eu va sfatuiesc partile sa ajunga la un acord "amiabil/benevol prin care sa valorificati la maximum partea de mostenire cuvenita. Daca verisoara ta vrea sa iasa din "copropietate" tu si sora nu va puteti opune, indiferent daca verisoara decide sa vanda partea ei sau sa inceapa un proces in instanta. Cel care cumpara partea verisoarei o face cu scopul de a obtine ceva un profit frumos, la un moment dat o parte va ceda si va accepta sa vanda mult in pierdere si sa nu piarda timp prin tribunale.Timpul are costul lui. Edited by danutzu22, 09 February 2023 - 16:11. |
|
Posted 09 February 2023 - 16:40

danutzu22, on 09 februarie 2023 - 16:09, said:
Daca verisoara ta vrea sa iasa din "copropietate" tu si sora nu va puteti opune, indiferent daca verisoara decide sa vanda partea ei sau sa inceapa un proces in instanta. asta e o aberatie si o provocare verisoara poate incepe orice actiune, dar nu poate imparti propietatea din indiviziune fara acordul partilor Edited by ionfacatoru, 09 February 2023 - 16:44. |
Posted 09 February 2023 - 16:52

Winc, on 09 februarie 2023 - 15:27, said:
[...] avand in vedere ca fizic legal nu se poate imparti deoarece prin impartire ar rezulta parcele sub limita admisa de lege pentru construire si anume sub 150 mp. D Vad ca tot repeti partea asta, ati fost la notar si au spus ca nu se poate face partajul? Pentru ca eu nu cred. Voi nu construiti, voi impartiti o proprietate, au fost cazuri cand s-a impartit un apartament, asa ca o casa si mai simplu. |
Posted 09 February 2023 - 17:02

nu te gandi la ce sanse are sa vanda, realitatea e ca sunt mici.
daca nu e ceva extraordinar la un pret modic si raportul acesta nu e extrem de bunnimeni nu isi doreste sa dea bani ca sa stea pe jumatate calare pe jumatate de iepure schiop; |
Posted 09 February 2023 - 17:26

cristiandrei, on 09 februarie 2023 - 16:52, said:
Vad ca tot repeti partea asta, ati fost la notar si au spus ca nu se poate face partajul? Pentru ca eu nu cred. Voi nu construiti, voi impartiti o proprietate, au fost cazuri cand s-a impartit un apartament, asa ca o casa si mai simplu. O poveste veche , o poveste la mod propriu pentru scolari de varsta frageda care aveau de impartit tot niste bunuri "indivizibile". "3 frati care aveau de impartit o mostenire, o gaina si o vaca. Nu s-au inteles benevol si amiabil si au ajuns la judecata. Judecatorul a decis, Gaina va fi taiata si o sa mancati voi, cei 3 frati. Vaca va fi vandura la targ si banii se vor impoarti la 3. Tot la 3 s-au impartit si cheltuielile de judecata". In cazul de fata este clar ca o parte predinde ceva mai mult, semnificativ mai mult decat poate ceda celalta parte. O mostenire, o parte din imobil degradat. O parte afirma ca i-a fost interzis accesul pe propietate dar nu a facut niciun demers legal. Ba mai mult, avand un act de propietate conform certificatului de mostentor si-a stabilit domiciuliul in respectivul imobil , adica si-a scos CI la acea adresa. Si tot nu a reusit sa intre in domiciliul "propietatea" personala chiar daca a chemat "politia", nici macar o plangere. Sincer NU cred ca fost asa. Edited by danutzu22, 09 February 2023 - 17:31. |
Posted 09 February 2023 - 17:45

cristiandrei, on 09 februarie 2023 - 16:52, said:
Vad ca tot repeti partea asta, ati fost la notar si au spus ca nu se poate face partajul? Pentru ca eu nu cred. Voi nu construiti, voi impartiti o proprietate, au fost cazuri cand s-a impartit un apartament, asa ca o casa si mai simplu. Pentru iesire din indiviziune notarul mi-a cerut certificat de urbanism nu mai stiu de ce, e posibil sa ma fi indrumat gresit. Chiar si atunci am intrebat pe un site de avocatura ce legatura are certificatul de urbanism cu iesirea din indiviziune dar nu am primit cine stie ce raspunsuri. Am gasit mai multe topice de ale mele foarte vechi acolo de care uitasem, inca din 2009! Ma plangeam inclusiv ca nu vor sa imi dea actele de mostenitor. De la primarie nu mi s-a aprobat certificat de urbanism cu justificarea ca prin impartire ar rezulta parcele sub 150 mp - am primit act de refuz + justificare refuz la mana cu care m-am dus la notar iar notarul fara prea multe explicatii m-a trimis la tribunal pe motiv ca nu se poate face la dansa iesire din indivizune. La intrebarea de ce nu se poate mi-a raspuns in bataie de joc: Pentru ca nu se poate, trebuie sa mergeti la tribunal. Alt notar mi-a zis de asemenea in bataie de joc "Vino cu cineva care stie" lol ca nu eram prea sigura ce si cum trebuie sa fac, aveam un aspect poate prea copilaros si probabil nu inspiram minim de respect. Deci se poate iesi fizic din indiviziune chiar daca in urma impartelii rezulta parcela sub 150 mp? Si ce legatura are certificatul de urbanism cu iesirea din indiviziune? Problema e ca acum "partea noastra" e demolabila si chiar daca e cumva posibil legal sa obtinem iesire din indiviziune cu parcela sub 150 mp nu vom putea construi nimic deoarece nu se dau autorizatii de constructie pentru parcele sub 150 mp. danutzu22, on 09 februarie 2023 - 17:26, said:
Sincer NU cred ca fost asa. Edited by Winc, 09 February 2023 - 17:49. |
|
Posted 09 February 2023 - 18:23

Da mai, nu te cred.
1.Notarul nu dezbate si incheie succesiunea fara ca toti mostenitorii sa fie prezenti fizic sau prin imputerniciti cu procura notariala sau consulara, 2.Notarul stie ca nu niciun posibil mostenitor nu poate fi exclus din de la dreptul de mostenire in baza unor criterii procedurale de orice natura, se necesita hotarare judecatoreasca. 3.Notarul la dezbatere succesiune-drept de mostenire cere sa fie adusi si 2 martori care sa fi cunoscut pe persoana mostenita si intreaba daca mai au cunostinta si de alti posibili mostenitori pe propria raspundere, falsul in declaratie atrage raspundere penala. 4.Daca sunt 2,3, 4,5............ mostenitori notarul va elibera cate un certificat de mostenitor pentru fiecare in parte, pe fiecare de mostenitor va scrie clar cota succesorala-drept de mostenite pentru fiecare in parte, toate certifcatele au aceleasi inscrisuri. De ce a fost necesar sa ceri "certificat de mostenitor" de la verisoara ta? Edited by danutzu22, 09 February 2023 - 18:24. |
Posted 09 February 2023 - 18:59

Ca a facut succesiunea unchiul adica tatal ei cand noi eram minore, dupa ce a murit fratele lui adica tatal nostru si actele au ramas la ei.
Ca idee desi un pic off topic dar ca sa vedeti cam ce fel de oameni sunt: ne-au zis ca unchiul ne-a trecut in acte ca "a vrut sa avem si noi ceva dar putea sa nu o faca" desi de fapt ne-a trecut in acte pentru ca nu avut incotro, probabil apaream in evidenta si daca chiar ar fi vrut sa avem si noi ceva atunci ne-ar fi lasat sa avem. Sau ca nu avem ce cauta fara sa punem gard, dar ca sa punem gard trebuia sa avem acces ceea ce nu ni se permitea de catre ei dar cumva ei aveau ce cauta pe intreaga proprietate fara sa puna nici un gard. Edited by Winc, 09 February 2023 - 19:06. |
Posted 09 February 2023 - 19:25

ca sa dormi linistita cred ca cel mai ok ar fi sa mergeti in instanta si sa ceri iesirea din indiviziune. o sa dureze, o sa coste (avocati, expertize, dezmembrari) dar macar o sa deveniti tu si sora proprietari pe o parte din imobil clar definit. o alta varianta ar fi sa cumparati voi partea matusii sau sa vindeti voi partea voastra catre ea, exact cu pretul pe care il solicita de la voi. dar din ce ai scris, ramane prima varianta.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users