![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Tehnologia DSL la Orange?
Last Updated: Feb 09 2023 10:13, Started by
dada12
, Feb 08 2023 00:47
·
6

Posted 08 February 2023 - 00:47

Buna ma întrebam din curiozitate dacă la Orange mai exista tehnologia DSL sau ADSL după preluarea Telekom, nu găsesc nimic pe site-ul Orange despre DSL/ADSL?
|
Posted 08 February 2023 - 01:18

Cred ca nu se mai instaleaza decat fibre, cel putin in capitala.
|
Posted 08 February 2023 - 01:22

Cu siguranță există, doar ca au scos de pe site ca sa nu se faca de râs. ADSL-ul au cam început să-l decomisioneze, imsa vdsl-lul probabil va mai exista inca mult si bine, fiind solutia lor de "FTTB".
|
Posted 08 February 2023 - 07:04

A rămas la vechii abonati de la Telekom la mine în oraș. Pe fir de Cu. Doar că le vine factura de la OROC acum.
Nu are Orange FTTH pt persoane fizice aici. Doar pt cele juridice. Nus de ce. |
Posted 08 February 2023 - 07:21

Sint inca foarte multi abonati oroc pe adsl.Dar usor ,usor unde exista posibilitatea sint notificati pt desfiintarea serviciului adsl si trecerea pe ftth.unde nu se poate..li se da smart wifi oro
|
Posted 08 February 2023 - 08:04

dorin_2k, on 08 februarie 2023 - 07:04, said:
A rămas la vechii abonati de la Telekom la mine în oraș. Pe fir de Cu. Vechii abonati o sa fie trecuti pe fibra. Edited by andreic, 08 February 2023 - 08:04. |
Posted 08 February 2023 - 08:43

dada12, on 08 februarie 2023 - 00:47, said:
Buna ma întrebam din curiozitate dacă la Orange mai exista tehnologia DSL sau ADSL după preluarea Telekom, nu găsesc nimic pe site-ul Orange despre DSL/ADSL? Mai exista ambele (ADSL si VDSL) in putinele zonempe unde mai exista reteaua de cupru. Cum reteaua respectiva se inchide (si cuprul se vinde :-) clientii respectivi au fost trecuti pe fibra optica. Nu se mai vand servicii noi pe cupru decat in cazuri speciale (unde nu exista fibra), asa ca nu mai promoveaza serviciul asta. NikoroB, on 08 februarie 2023 - 01:22, said:
Cu siguranță există, doar ca au scos de pe site ca sa nu se faca de râs. ADSL-ul au cam început să-l decomisioneze, imsa vdsl-lul probabil va mai exista inca mult si bine, fiind solutia lor de "FTTB". VDSL nu este egal cu FTTB! FTTB = fiber to the building. De obicei la blocuri unde montau echipamentul de fibra in scara blocului si apoi mergeau cu FTP pana in apartamentul clientului. VDSL-ul este un ADSL cu Very high speed :-) De obicei se monta in locatii apropiate de repartitorul de fibra si aveau viteze mai bune (si conexiune mai stabila) decat pe ADSL. |
Posted 08 February 2023 - 08:51

Eu din acest motiv am renunțat la ADSL. Că era maxim 20 Mbps. Înainte era prin dial-up.
Și nici perspectiva să pună FO nu era. Nici acum după vreo 10 ani nu au reușit. |
Posted 08 February 2023 - 09:23

Xman_ghio, on 08 februarie 2023 - 08:43, said: Ce inseamna "decomisioneze"??? VDSL nu este egal cu FTTB! FTTB = fiber to the building. De obicei la blocuri unde montau echipamentul de fibra in scara blocului si apoi mergeau cu FTP pana in apartamentul clientului. VDSL-ul este un ADSL cu Very high speed :-) De obicei se monta in locatii apropiate de repartitorul de fibra si aveau viteze mai bune (si conexiune mai stabila) decat pe ADSL. Jos la parter venea fibra într-un concentrator (dslam), apoi de acolo pleca cupru (utp chior, nici vorba de ftp) pana in casă. Mai gasesti "in literatura de specialitate" denumirea de pizza box. Am vazut ca au inceput sa instaleze asa prin 2010. Majoritatea blocurilor noi din anii aia aveau solutia asta. Da, existau si concentratoare puse pe strada, acele "dulapuri" albe, mai mici sau mai mari. Daca aveai vdsl de acolo, conexiunea era mai proastă. Inca mai exista si astea dar sunt oarecum mai rare. Edited by NikoroB, 08 February 2023 - 09:30. |
Posted 08 February 2023 - 10:28

In Slatina au avut numai ADSL, iar din 2016 au bagat FTTH doar la blocuri. A venit si UPC in 2018 cu RF0G la blocuri, iar la case acum 1 an au pus retele HFC clasice de cartier, nu si la mine insa si nici nu vor veni, RDS a venit doar la insistentele mele, locatie dificila.
|
Posted 08 February 2023 - 12:36

Eu am ADSL, 5 Mbps de la ei. Deocamdata imi e suficient. Culmea e ca Orange a marit tariful.
As putea sa pun FTTH de la DIGI, dar mi-a fost lene sa ma ocup. |
|
Posted 08 February 2023 - 14:15

dada12, on 08 februarie 2023 - 00:47, said:
Buna ma întrebam din curiozitate dacă la Orange mai exista tehnologia DSL sau ADSL după preluarea Telekom, nu găsesc nimic pe site-ul Orange despre DSL/ADSL? Exista. Eu am ADSL 2+ in Sulina. Si nu au nici un gand sa se apuce sa modernizeze reteaua locala de telefonie. |
Posted 08 February 2023 - 16:53

Posted 08 February 2023 - 16:59

Posted 08 February 2023 - 17:15

Posted 08 February 2023 - 20:10

Posted 08 February 2023 - 20:41

In multe blocuri (mai ales cele vechi) nu au dus toti operatorii fibra optica. Daca a apucat unul din ei sa cableze cu fibra nu se mai merita ca ceilalti sa faca la fel. Din cauza asta OROC (fostul Romtelecom) a ramas cu cablurile de cupru prin blocurile vechi si acolo pot oferi doar ADSL/VDSL. De avarie e bun si ala... Nu se compara cu vitezele de pe fibra.
|
|
Posted 09 February 2023 - 10:13

Pe langa fibra de la DIGI, am un VDSL de 100mb la Orange (cu optiune de ip fix, il folosesc de back-up ). In bloc sunt Digi si Vodafone.....astept sa vad cand trece pe fibra si Orange ( si pe scara mea chiar sunt ceva abonati ).
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users