Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Deschizator electric de conserve?
Last Updated: Feb 04 2023 23:26, Started by
Mizu
, Feb 03 2023 15:47
·
0
#19
Posted 03 February 2023 - 20:55
Ghibos, on 03 februarie 2023 - 20:02, said:
Lipsa antrenament. Eu eram absolut convins ca nu voi putea folosi un curatator de legume de tipul celui din poza, pana la urma am zis sa incerc. In una sau doua zile m-am obisnuit perfect cu el, de atunci n-am mai curatat legume si (unele) fructe decat cu el. 20230203_205316.jpg 194.84K 10 downloads |
#20
Posted 03 February 2023 - 20:58
Nu merge. Eu sunt stangaci si am probleme cu scule de genul asta. Ma descurc, dar putin ineficient si cu....bataturi
Probabil ca sunt si pentru stangaci, dar nu m-am obosit sa caut/sa fiu atent. Edited by pasilla, 03 February 2023 - 21:00. |
#21
Posted 03 February 2023 - 23:18
Pai iei varianta pe invers ca se fac in ambele directii.
|
#22
Posted 03 February 2023 - 23:53
E off topic ce discutati, insa e foarte OK si simetrica.
Curat de zeci de ani castraveti la foc automat cu asa ceva. Si morcovi si mere, pere, etc. Am curatat si cartofi dar sunt carbohidrati naspa cu amidon si nu mai vreau. Cele anterioare s-au rupt sub furca, facute intentionat mai fragile acolo. Acum folosesc unul care nu e sabotat acolo, dar are cutit ceramic care e mai fragil...O sa reziste pana il scapa cineva pe jos - asa se fac acum lucrurile, sabotate din proiectare si din fabricatie... Il aveam primit intr-o trusa de cutite, nu as fi cumparat ceramic. Nu e nicio problema de ergonomie, sunt designer si stiu ergonomie. Nu e nevoie sa rotesti mana, o poti tine normal in linie cu antebratul. Indrepti castravetele cu cealalta mana spre scula si il rotesti sacadat sincronizat cu bratul care tine scula si tragi alternativ sincronizat si termini imediat, si din miscare bagi si sub jet de apa rece ca sa curete cutitul. Edited by loock, 04 February 2023 - 00:04. |
#23
Posted 04 February 2023 - 03:42
Argv, on 03 februarie 2023 - 16:36, said:
De ce atat de mult pesimism? Ai cunoscut vreo persoana de 80+ ani, vreodata ? You must be new here, on the planet. Eu aveam unul manual dar tot iti trebuie forta deci e inutil. [ https://www.gefu.com/media/image/1f/70/b2/12420-gefu-dosenoeffner-alto-02.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by asiodf, 04 February 2023 - 03:54. |
#24
Posted 04 February 2023 - 05:13
Am eu deschizator din asta electric. Nu e util decat daca ai vreun restaurant sau gatesti in cantitati mari.
Majoritatea covarsitoare a conservelor de la magazin au capac pretaiat care se desface cu cheita. N-ai nevoie de deschizator. Singurele conserve care au nevoie de asa ceva sint cele mari, de uz "industrial", pentru restaurante si cantine. Pentru astea, cel mai important e sa iti cumperi un deschizator electric cu o inaltime cat mai mare. Eu am intalnit conserve care nu incapeau in al meu si a trebuit sa le desfac tot cu cel manual. |
#25
Posted 04 February 2023 - 05:18
loock, on 03 februarie 2023 - 18:46, said:
dar eu personal nu cumpar fara sistem de deschidere. Avand in vedere ca exista din sec 19 cu sistem inclus de deschidere, am gasit mereu ca este extrem de retard sa cumperi si folosesti conserve fara asa ceva. În piața HORECA n-ai să găsești multe conserve cu cheiță. Un deschizător bun de conserve e esențial în cazul ăsta. E drept că în piața HORECA nu-s multe conserve sub 1Kg. |
#26
Posted 04 February 2023 - 07:32
pasilla, on 03 februarie 2023 - 20:58, said:
Eu sunt stangaci si am probleme cu scule de genul asta. Incearca unul ca acela din poza mea (ideal este sa fie si putin curbat unde incepe furca lamei). Este gandit special sa poata fi folosit de catre oricine, nu o sa ai probleme cu el. Odata ce te inveti cu el, devine indispensabil. Attached Files |
#27
Posted 04 February 2023 - 22:19
corinadaniela, on 03 februarie 2023 - 16:04, said:
Din câte am observat, marea majoritate a conservelor se pot deschide simplu, fără a fi necesar un desfăcător. Ce fel de conserve vrei sa deschizi și cât de des vei folosi desfăcătorul? Și chiar și la unele cu cheiță, uneori trebuie depus ceva efort pentru a trage inelul suficient de tare și a deschide conserva. Discutăm de deschizător de conserve și câțiva pun poze cu răzătoare... Bun așa. Ghibos, on 03 februarie 2023 - 19:47, said: Acea cheita inseamna material in plus, inseamna consum energetic in plus pentru a o aplica si pentru a crea capacul care se deschide cand tragi de cheita. Toate aceste costuri ale fabricii se reflecta in pretul conservei. De aceea, in criza unii producatori au renuntat la cheita, pentru a reduce din costurile de productie si a pastra produsul la un pret competitiv. Parte dintre ei au renuntat dupa cateva luni, pentru ca au observat scaderi in vanzari (cumparatorii evitau conservele fara cheita), dar pentru alte conserve lumea a redescoperit puiusorul din imagine... Edited by Vlad_22, 04 February 2023 - 22:18. |
#28
Posted 04 February 2023 - 22:21
|
#29
Posted 04 February 2023 - 23:26
Mizu, on 03 februarie 2023 - 20:42, said: Au cheita, dar pe mine ma intereseaza viteza cu care pot goli continutul unei conserve inalte, iar pentru asta vreau sa tai de fapt fundul ei. In momentul de fata trebuie sa scobesc cu ceva carnea, dar daca tai si fundul... |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users