Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Optiune Garmin distanta in km

Tractor New Holland tl 90 proble...

Joc de societate

Filmul Netflix nu se vede tot ecr...
 Telefon pentru fotografii

Username la inregistrare

Șina ghidaj + lanț Husq...

Alegere CPU + Motherboard + Memorie
 Fara centrale de apartament peste...

Boiler casa vacanta - sistem goli...

program conversie documente EXCEL...

Problema ștergatoare
 Cod CAEN activitati birou

VAG și Renault se gandesc sa...

Bolboroseala circuit apa calda me...

Ghete calduroase de oras?

Alcoolul, cum scap ? (Din nou)

* * * * - 4 votes
  • Please log in to reply
80 replies to this topic

Mike1alike

Mike1alike

Active Member

• Grup: Members
Ideea e că aceste chimicale sintetice nu te ajută propriu-zis, ci doar acoperă efectele pe moment, însă pe termen lung, dacă o ții tot așa, te îndrepți spre prăpastie și îți va fi foarte greu, dacă nu chiar imposibil, să ieși.
Fac o comparație ca să fie mai palpabilă această idee: e ca și când un om intră în operație și este anesteziat pentru a fi operat. Corpul lui este tăiat, însă pentru faptul că el nu simte din cauză că e anesteziat, nu înseamnă că e tocmai ok că e tăiat și cu siguranță nu e ok să fie anesteziat și operat în fiecare zi. Rezolvarea trebuie să vină din vindecarea cauzei, nu din tratarea continuă a efectelor.
Ai spus un lucru mare în paranteză, ai identificat cauza care te-a aruncat în alcoolism: depresie și anxietate. Ce ai de făcut este să mergi în sus și să cauți vindecarea reală a acestei cauze, vindecarea depresiei și să înveți să de descurci favorabil cu anxietatea.
Alcoolismul e un fel de cale scurtă pentru acoperirea efectelor depresiei și ai căzut și tu în acest viciu. Apoi l-ai înlocuit cu alt viciu, la fel de toxic, dependența de medicamentele prescrise. Nici unul din aceste două vicii nu te ajută.
Mai fac o comparație ca să îți fie clară situația în care ești: e ca și cum ai o casă frumoasă la care într-un colț i s a găurit streașina. Și pe acolo, la fiecare ploaie, cade apă pe fundație și o erodează. Dacă nu faci nimic, în scurt timp casa se va prăbuși pentru că se erodează fundația. Dacă privești la scară mică, vezi că fundația e atacată și acționezi rapid să o consolidezi ca să nu se distrugă. Și încarci fundația cu ciment, dar pe termen lung, oricât o consolidezi, tot va fi afectată puțin câte puțin de fiecare ploaie. Dacă privești în ansamblu, vezi că streașina spartă e problema principală acolo, iei o scară,  te pui și o repari și ai rezolvat problema.

Casa ta e frumoasă. Nu ești singur, ai pe cineva căruia îi pasă de tine. Trebuie să îți stabilești clar ce vrei tu de la viața ta, pentru că exact aia vei obține. Dacă vrei să trăiești, te urci pe scară și rezolvi problema. Dacă nu vrei să trăiești, îți vei găsi motive pentru a putea justifica, fie că sunt reale sau forțate și vei recurge la comportamente autodistructive.

Chayah

Chayah

Guru Member

• Grup: Senior Members

View Postmihaiduban, on 10 mai 2023 - 06:26, said:

Lasand alcoolul deoparte pentru putin timp, am o intrebare:
Daca alcoolistul in speta (adica io) , urma tratament cu seroxat si mai eram dependent si de benzo (anxiar), si inca sunt. Si acum d-na psihiatru mi-a scos de tot pe ambele si ma trecut pe carbazepina si pe t... i-mi scapa numele , oricum un drog din clasa benzamide e bine ??? Ca io' zic ca nu ... La seroxat nu as renunta deloc , ca m-a ajutat mult (eu de fapt m-am împrietenit cu alcoolul acum multi ani din cauza depresiei si anxietatii , nu are rost sa intru in detalii , povestea e lunga). Si cum intrerup seroxatul , cum se intoarce iadul ... Si renuntarea la anxiar (stiu destul de bine ce e) de la 2 pastile pe zi la una pe timpul internarii (adica 5 zile) si apoi la nimic cred ca e al dracu de brusca . Dar intelegete cu dracu , ca mi-a pus-o si pe nevasta-mea in cap ca asa e bine ! Io zic ca nu si ca ar trebuii sa iau macar una de anxiar seara si sa merg cu seroxat in continoare. Este cineva pe aici mai "avizat" sa raspunda ?

Dacă ai dubii referitoare la schema de tratament, mai consultă un medic, căruia să îi spui întregul tău istoric.

Tratamentele medicamentoase, diagnosticele se stabilesc cu medicii din viața reală, nu pe forumuri :).

TamtamTicaticaPiupiu

TamtamTicaticaPiupiu

Senior Member

Nu sunt in masura sa iti dau sfaturi, nu am pregatire de specialitate, dar iti pot indica doua directii logice.

Alege-ti ceva prioritati pe termen lung, nu multe, doua, trei maximum. Pentru sufletelul tau. Nu conteaza cat de nebunesti sunt, important e sa fii sigur pe ele. De exemplu, sa devii senator, sa ajungi in Filipine. Zilnic ai parte de tot soiul de surprize, ce te vor demola in mod sistematic, ca asa e viata. Si pentru ca esti doar un om, nu le poti duce la indeplinire pe toate, vei face ce-ti sta in putinta, insa un singur lucru e sigur garantat: oricum ai face, nu te abati de la planul tau ascuns de cucerire a lumii, caci stii ce misiuni ai pe termen lung.
Asta mai reduce din anxietate, cred.

Nu vei avea rezultate daca nu iti educi rabdarea, sa fii rabdator. Cand nu intelegi ceva ce te intereseaza cu adevarat, insista pana te lamuresti. De exemplu, daca nu ai inteles ce am scris eu anterior aici, reciteste si de zece ori, pana vei clarifica sensul mesajului meu scris si pentru tine.
Rabdarea te va incarca cu energie si vei scapa de depresie, parerea mea.

thalia

thalia

Active Member

Poti merge si la alt medic sa mai vezi o a doua opinie, insa ar trebui sa te ajute si medicatia actuala. Doctorita a procedat corect, daca erai deja pe un tratament si tu ai cautat sa bei e clar ca medicatia nu ajuta indeajuns.
Fereste-te ca de dracu de benzodiazepine( Xanax, Anxiar, Bromazepam, etc) sunt extrem de adictive si tu cum ai deja o adictie, nu-ti mai trebuie una.

Eu cred ca medicatia ajuta, altfel e destul de dificil sa ajungi sa miezul problemei care te face sa vrei sa bei.
Poti gasi un psihoterapeut bun, insa poate dura ani pana descoperi de ce iti trebuie alcool, ce te face sa ajungi sa vrei sa bei.
Asa, medicii au la indemana aceasta scurtatura, important e sa constientizezi.
As vrea sa-ti spun un lucru foarte personal, o perioada buna din copilaria mea unul din parinti a baut un nestire, episodic.
M-a afectat enorm ca si copil, eram furioasa si deznadajduita ca nu am si eu o familie normala. Am urat! Si era cea mai frumoasa perioada a copilariei mele.
Nu m-a omorat, dar nici bine nu mi-a facut.
Destul de tarziu, dupa ce m-am casatorit si am pierdut unul din parinti, a inteles si a renuntat la bautura. Fara tratament, doar cu voia lui Dumnezeu cred.
Am iertat, dar copilaria mea putea fi frumoasa!

Nu am retinut daca ai copii, dar daca ai gandeste-te la relatia cu ei, isi vor aminti de tine in cel mai greu fel cu putinta. Poti schimba lucrul asta.
Pentru tine NU exista "doar un pahar" oricat de mult timp ar fi trecut de la ultimul...

mihaiduban

mihaiduban

Active Member

Simptomele de sevraj de la benzo incep sa dispara usor , usor . Într-adevăr ca sunt mai tot timpul obosit si "nauc" ! Am inceput sa lucrez si chiar am avansat pot spune . Nu am mai intrat pe forum pentru ca ma tin tot timpul ocupat , pana acum nu a aparut "craving-ul" , dar il astept , si sunt hotarat mai mult ca niciodata sa il depasesc cu brio! Ma motiveaza mult frica  sa nu mai ajung la psiihiatrie, rusinea fata de familie , si promisiunea unui prieten (care e cam  cat un frigider ) ca na bate 😀

DianaXO

DianaXO

Senior Member

Te urmaresc de mult timp si nu stiu daca ma mai retii minte , dar ma bucur de ce ai facut pana acum, sevrajul dupa benzodiazepine e si el intr-adevar greu , dar sevrajul dupa alcool e si mai grav (am patit-o de multe ori ) .

Incearca sa te mentii ocupat in continuare , fa ce iti place , cand e timp frumos du-te prin natura , sa vezi peisaje , chestii , etc, nu te mai uita in trecut, traieste in prezent , si priveste viitorul intr-un mod optimist.

Si partea buna e , ca , cu timpul creierul se reface , neuro-plasticitatea e chestie reala si creierul practic cu timpul isi poate reforma anumite legaturi neurologice care probabil au fost intr-un fel  sau altu afectate de consumul de alcool si respectiv cel de benzodiazepine :) nu mai intru in detalii , iti doresc multa sanatate si  sa ne mai tii la curent cu starea ta din cand in cand :)

mihaiduban

mihaiduban

Active Member

Mulțumesc frumos!
Am reușit sa ma tin ocupat cel putin 3 luni de acum inainte. M-am bagat in datorii , mari chiar, datorii din care am investit..
Spre deosebire de altii , eu cand sunt în datorii nu intru in depresie , ci ma tin ocupat sa le achit ! 😀

Danii20

Danii20

Junior Member

View Postmihaiduban, on 01 februarie 2023 - 12:06, said:

Nici nu știu cum sa incep!
Am avut aproximativ 5 ani de abstinenta TOTALA de la otrava asta ...
Asta vara am fost in concediu si am baut iar.
De obicei in timpul abstinentei am tot evitat anturajul,  dar in vara trecuta un mesaj de la nevasta-mea m-a "activat" :
"Era mai bine cand beai" ...
NU VREAU SA O INVINOVATESC PE EA ... EU SUNT PRINCIPALUL  VINOVAT.  
De atunci pana acum ma tot lupt cu recaderi...
Momentan am 6 beri băute.  
Stau cteva zile , si cum pica primul necaz iar o iau de la capat !
Ma duc la psiholog,  sincer , nu prea cred in asta , sau nu este psihologul potrivit !Sunt pe tratament xu seroxat , de fapt de la un atac de panica am cazut in c@#atul asta !
Nu știam ce e anxietatea si atacul de panica pe atunci ... beam multa cafea si cand am.cazut in depresie,  alcoolul a fost "rezolvarea "
Nu vreau sa fiu o pacoste pentru familiie si nevasta-mea , stiu ca ma iubeste , dar nu ma ajuta , certndu-ma mereu parca mai rau ma omoară  
Am incercat toate metodele de a bea controlat.... Nu mi-a mers , ei (anturajul meu) zic ca nu  sunt alcoolic..
Dar eu stiu ca sunt ...
Pe scurt ....
CUM SCAP? (IAR)
Am inceput sa obosesc de la atata tensiune ... NU MAI POT ...
sunt un om bun ....nu vreau sa ajung la psiihiatrie , dar o fac si pe asta daca e nevoie !
Vreau doar sa scap !
VreU sa fiu tata pentru copii mei , fiu pentru mama , sot pentru sotia mea ...
MA DOARE CAND DEZAMAGESC ! Si nu mai vreau asta !
Mai ales ca am un tata alcoolic si stiu ce inseamna asta .
Am scris randurile astea doar sa  ma "descarc " .... Dar astept sfaturi!
Nu fiti rai va rog!
sa incerc un sfat ? din ce am gasit eu ?

jakota

jakota

Senior Member

NU stiu daca ajuta,  eu am reusit sa ma las de fumat si sa controlez bine alcohol intake prin focus pe cantitate, adica descrescator in timp (e greu si ia ceva ce-i drept).  Facut asa dupa ureche ...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate