Finisare placi OSB interior - exterior
Last Updated: Jan 31 2023 18:37, Started by
luchianv
, Jan 30 2023 23:19
·
4

Posted 30 January 2023 - 23:19

Urmeaza sa ridic o mica magazie avand peretii din placi de OSB. Sincer sa va povestesc, nu mi-au placut niciodata aceste placi vizual, desi am vazut multe lucrari (de tamplarie) care mi-au placut. Dar per total, orice constructie la care ramane la vedere acest design de aschii de lemn presate, ma dezgusta.
Ce variante am, si ieftine, ca sa finisez o placa de osb? O vopsea lavabila adera? O plasa de fibra de sticla + adeziv, cum se comporta in timp? |
Posted 31 January 2023 - 00:03

Sa ai in vedere faptul ca, osb-ul, din fabrica vine cu ambele parti lacuite. Acel lac nu prea o sa fie cooperant cu ce vrei tu sa faci...
|
Posted 31 January 2023 - 00:36

Eu am facut un wc in curte din OSB acum 14 ani si l-am vopsit cu lavabila.Inca tine si acum.A iesit un albastru de Voronet frumos.
|
Posted 31 January 2023 - 01:03

Pe interior poti pune rigips subtire apoi glet si lavabila, la exterior sunt o gramada de metode decorative care acopera osb-ul.
|
Posted 31 January 2023 - 01:38

Există plăci pentru placări exterioare, dar nu te coafează prețul, cam măricel pe bucată.
Dar, dacă o faci pentru ,, totdeauna ", posibil să merite, mai ales că zici că nu are o suprafață prea mare. |
Posted 31 January 2023 - 07:16

Am vopsit direct pe placă, După a doua tură acele așchii se estompează, dar nu dispar de tot. Mie-mi place aspectul ușor texturat. Voi reveni cu foto de la fața locului.
|
Posted 31 January 2023 - 07:48

interior gips-carton si apoi finisezi cum vrei
exterior polistiren expandat lipit cu adeziv poliuretanic, apoi dai masa de spaclu cu plasa si apoi finisezi cum vrei Edited by laffin, 31 January 2023 - 07:49. |
Posted 31 January 2023 - 08:32

Posted 31 January 2023 - 08:46

Posted 31 January 2023 - 09:48

Exista un produs Weber (https://www.ro.weber...saj/weber-gr100), se face o zeama care se aplica pe placa de OSB. Ramane un strat nisipos pe care poti sa pui orice, adera impecabil. Eu am pus pe o magazie klinker, a iesit de mare senzatie.
GR100 are avantajul ca nu ingroasa peretele, nu ai un spatiu ideal mucegaiului ca la gips carton etc. |
Posted 31 January 2023 - 11:51

Eu am lasat OSB-ul vizibil la mansarda.
L-am dat cu doua maini de vopsea alchidica dupa ce am chituit imbinarile si capetele holsuruburilor. Alchidica e mai groasa si estompeaza mult aschiile ramanand doar vizibile ca o textura. Singura problema e ca s-a simtit mirosul de vopsea aproape un an. |
|
Posted 31 January 2023 - 18:37

lazura pe baza de apa!
eu am un WC in gradina, din osb, pe care l-am dat cu ceva tenta de mahon. toata lumea care il vede, zice ca arata foarte tare! si se mentine in timp, iar fata de vopseaua alchidica, e mult mai usor de reparat! |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users