Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum deblochez un telefon Android ?

BOUDICA: THE QUEEN OF WAR (2023)

Termen de inscriere in CIV buteli...

Substantele anabolizante in sport...
 Nivel seric vitamina D

problema honda hornet 600 2011

Probleme? - Viessmann Vitodens 10...

Nu pot downloada atasamentele de ...
 O enigma la motor

Constructie sauna

Sameday aplicatie - topic general

Junsun Multimedia DVD Player cu W...
 Problema Nissan Qahqai 1.5 dci

Recomandare banca/pachet pentru S...

Probleme Myria Gateway Mi365

Conectare interfon la tableta and...
 

PLACI DVB - Skystar 2

- - - - -
  • Please log in to reply
423 replies to this topic

#55
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,900
  • Înscris: 05.05.2003
Din cate stiu, exista soft pentru a comanda H-H, direct de pe PC, din diferite programe (nu numai ProgDVB)
Din pacate, nu am folosit/incercat niciodata asa ceva... deci nu sunt foarte in tema la capitolul asta.
La instalare nu vor aparea probleme daca respecti procedurile ''ca la carte''...
Pe scurt... pilon la verticala, montura in pozitia ZERO si apoi reglaj pe Arabsat 26E
Mai dezvoltat aici
Succes!

P.S. Posteaza, daca ai probleme...
Eu sunt cam ocupat in weekend... dar din cand in cand mai intru si pe net.

#56
Afondvb

Afondvb

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 16.11.2004

rz, on Nov 26 2004, 22:37, said:

Din cate stiu, exista soft pentru a comanda H-H, direct de pe PC, din diferite programe (nu numai ProgDVB)
Din pacate, nu am folosit/incercat niciodata asa ceva... deci nu sunt foarte in tema la capitolul asta.
La instalare nu vor aparea probleme daca respecti procedurile ''ca la carte''...
Pe scurt... pilon la verticala, montura in pozitia ZERO si apoi reglaj pe Arabsat 26E
Mai dezvoltat aici
Succes!

P.S. Posteaza, daca ai probleme...
Eu sunt cam ocupat in weekend... dar din cand in cand mai intru si pe net.

<{POST_SNAPBACK}>


Multumesc pentru site-ul pe care mi l-ai indicat. Excelente informatiile.
Maine dupa ce cumpar tot ce este necesar si daca nu ninge :-) ma aventurez in a instala antena mobila.
O sa-ti spun ce semnal % am obtinut cu offset 1,2 aici in Bucuresti ( bineanteles daca voi reusi instalarea)
Weekend placut.

#57
worm

worm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,806
  • Înscris: 21.06.2002
comanda HH se poate face direct din PC, ba chiar cu plugin pe ProgDVB si antena se muta automat in functie de satelitul pe care e postul fara ale comenzi....

instalarea e f simpla: pui HH din comanda Go to pe un satelit cat mai aproape de zero grade si daca ai pus bine elevation si declination angle ar trebuii sa muti de antena doar stanga si dreapta... Cand ai gasit satelitul ala dai in programul SSDisEQ ca satelit referential iar restul satelitilor ii va stii automat pozitia lor (in setari la soft vei pune latitudinea si logitudinea locatiei tale)
E simplu... :) Cauta pe net SSDisEQ 1.7, care e si soft separat si ca plugin ProgDVB.

#58
Afondvb

Afondvb

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 16.11.2004
Multumesc  pentru informatii. Pana nu demult habar nu aveam despre antene satelit .Acum cu ajutorul informatiilor de pe acest forum imi pot pozitiona singur antena si stiu sa folosesc softurile pentru a obtine maxim de la placa DVB.
Multumesc.

worm, on Nov 27 2004, 08:21, said:

comanda HH se poate face direct din PC, ba chiar cu plugin pe ProgDVB si antena se muta automat in functie de satelitul pe care e postul fara ale comenzi....

instalarea e f simpla: pui HH din comanda Go to pe un satelit cat mai aproape de zero grade si daca ai pus bine elevation si declination angle ar trebuii sa muti de antena doar stanga si dreapta... Cand ai gasit satelitul ala dai in programul SSDisEQ ca satelit referential iar restul satelitilor ii va stii automat pozitia lor (in setari la soft vei pune latitudinea si logitudinea locatiei tale)
E simplu... :) Cauta pe net SSDisEQ 1.7, care e si soft separat si ca plugin ProgDVB.

<{POST_SNAPBACK}>



#59
Afondvb

Afondvb

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 16.11.2004
Va salut!
Teoretic am inteles cum sa reglez montura HH,dar nu ma descurc sa gasesc unghiul de elevatie al antenei.Spuneti-mi va rog cum reglez unghiul de elevatie al antenei offset in cazul in care sistemul de gradatie nu are nici o logica. Ceea ce vreau sa spun este ca de suportul antenei se prinde o clema care are doua gradatii : una sus cuprinde de la 90 * la 100* si alta gradatie jos care cuprinde de  50* la 75 *. De fapt la cate grade (elevatie) trebuie sa fie inclinata antena (pentru Bucuresti) si cum anume sa fac acest reglaj daca imi apar doua gradatii pe suportul antenei?
Ce modalitate as mai avea sa pot regla corect unghiul de elevatie a antenei?
Multumesc.

#60
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,900
  • Înscris: 05.05.2003

Afondvb, on Dec 2 2004, 14:11, said:

De fapt la cate grade (elevatie) trebuie sa fie inclinata antena (pentru Bucuresti) si cum anume sa fac acest reglaj daca imi apar doua gradatii pe suportul antenei?
Ce modalitate as mai avea sa pot regla corect unghiul de elevatie a antenei?
Multumesc.

<{POST_SNAPBACK}>


La aprox. 39* trebuie sa fie inclinata antena circulara (deci antena parabolica, nu offset)
Offset-ul este mult mai la... verticala!
Prin cautare fina, direct pe imagine... nu este greu daca montura este la ZERO si pozitionata corect (la reglaj azimut) pe Arabsat 26E
Trebuie doar umblat la elevatie (foarte fin sus/jos), fara a mai umbla la azimut (adica rotire cu totul, pe pilon)
Abia cand gasesti semnal, faci reglajul final, deci reglaj elevatie + azimut (dar in continuare fara sa pornesti montura din ZERO) pana se obtine semnal maxim pe Arabsat 26E
Cand ai terminat, poti da drumul la montura...

#61
Afondvb

Afondvb

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 16.11.2004
Salutari. :Multumesc "rz" pentru sfaturi si pentru indrumare.  :coolspeak:
Voi face asa:
1.Pozitionez montura la zero.
2.Fixez unghiul azimut pentru pentru Arabsat 26E
3.Caut semnal pe "fastsatfinder" (Arabsat 26E) prin miscari foarte fine la elevatie (sus ,jos) pana la obtinerea semnalului,
4.Reglaj final elevatie si azimut pana obtin semnal maxim.
5.Strangerea definitiva pe pilon a monturii HH .
6.Pornesc montura HH pentru cautarea urmatorilor sateliti.
Nu ma mai ghidez dupa gradatia antenei. Trebuie sa gasesc unghiul azimutal (cat mai corect) pentru Arabsat 26E apoi,elevatia corecta imi va fi indicata de semnalul maxim  "pe fastsatfinder" pe care il obtin prin miscare fina +- la elevatie.
Inca o data multumesc. Toate cele bune.

#62
worm

worm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,806
  • Înscris: 21.06.2002
Nu e bine cum vrei sa faci. In primul rand antena prinsa pe axul HH-ului va avea elevatie si declinatie FIXA, care se calculeaza in functie de pozitia in latitudine.
Deci tu nu vei avea ce sa muti antena in jos sau in sus, decat la stanga si la dreapta.
Inainte sa cauti satelitul, pozitioneaza HH-ul cu comanda Go to pe Arabsat. La comanda Go to ii dai sa mearga pe: 26* - (lonfitudinea ta in grade) = un anumit unghi (pentru Arabsat ii asta). Dupa ce HH-ul s-a mutat pe pozitia aia misti DOAR stanga si dreapta pana prinzi semnalul de la satelit. Poti acum sa incerci sa umblii dinut la elevatie si declinatie pentru a obtine semnal maxim.

Spor!

PS: vad ca nu stii cat ai elevatia... daca ai luat HH-u nou ai scris in manual de obicei cat e elevatia in functie de latitudine.
- mai sus am explicat cum reglez eu moturile si ce am scris poate sa difere de cum regleaza altii, deci vezi ca pot exista mai multe variante.

Edited by worm, 04 December 2004 - 02:20.


#63
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,900
  • Înscris: 05.05.2003

worm, on Dec 4 2004, 02:17, said:

PS: vad ca nu stii cat ai elevatia... daca ai luat HH-u nou ai scris in manual de obicei cat e elevatia in functie de latitudine.

<{POST_SNAPBACK}>


Tocmai aici s-a incurcat... la gradatii!
De asta a intrebat daca exista si alte solutii...


AfonDVB, daca nici cum ti-a zis @worm nu reuseti, atunci fa rost de un receiver analogic si rezolvi problema in 5 minute!
frecv. 11075V canal : Jamahirya (deci in analogic)

#64
worm

worm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,806
  • Înscris: 21.06.2002
din ce oras esti AfonDVB?

#65
Afondvb

Afondvb

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 16.11.2004
Salut. worm sunt din Bucuresti. Azi ar fi trebuit sa ma ocup de pozitionarea antenei ,dar nu am avut timpul necesar si am amanat pe maine. Worm am inteles foarte bine ceea ce mi-ai spus si iti multumesc pentru sfat. Elevatia monturii HH stiu sa o reglez (pentru Bucuresti,conform manualului pozitionez la 44*),insa problema este cu ELEVATIA ANTENEI care nu o pot regla (sau nu stiu) pentru ca imi apar doua gradatii ,una sus si un jos, intre 50* si 75* si respectiv 90*si100*. Crezi ca nu reusesc in varianta care am descris o in mesajul anterior (urmand sa o pun in aplicare) adica: reglare azimut, si apoi caut elevatia corecta (A ANTENEI,NU A MONTURII HH) care imi va fi indicata de semnalul maxim de la Arabsat 26E. ..apoi caut urmatorii sateliti ... Sau daca trebuie sa procedez intr-un alt mod mai eficient spune-mi...
Ok, multumesc ...toate cele bune.
din ce oras esti AfonDVB?

#66
Afondvb

Afondvb

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 16.11.2004
[AfonDVB, daca nici cum ti-a zis @worm nu reuseti, atunci fa rost de un receiver analogic si rezolvi problema in 5 minute! Nu ma las! Vreau sa o pozitionez direct pe digital (prin Skystar2) chiar daca va dura mai mult. Azi am fost prins cu alta treaba,dar sper ca maine sa am timpul necesar. Am inteles si ceea ce mi-a spus Worm (referitor la montura HH Go to Arabsat si apoi caut semnal din stanga ,dreapta (azimut) totusi avand in vedere problema cu imposibilitatea fixarii "la rece" a elevatiei la antena (numai la antena nu si la montura HH) sper sa nimeresc cat mai aproape de unghiul azimut corect pentru Arabsat 26 e,Bucuresti,pe busola daca am inteles corect trebuie sa fiu la 4*E,luand Sud-ul ca fiind 0*.Daca maine am timp urc pe terasa si am apuc de treaba....o sa va spun daca voi reusi sa fac reglajul....
Weekend placut in continuare. Va multumesc pentru sfaturi.

#67
worm

worm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,806
  • Înscris: 21.06.2002
E destul de interesant cu antenele cu doua gradatii. Cred ca la alea din gradatia de sus se scade gradatia de jos... nu sunt sigur. Daca nu stii, pui HH pe satelit din soft si dupa aia cauti manual semnalul maxim.Cand ai prins apesi Modify si dupa care Auto go x.x si pozitile celorlalti sateliti sunt calculate automat.

#68
Afondvb

Afondvb

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 16.11.2004
Salut! Am reusit destul de repede sa pozitionez antena pe Arabsat. Acum sunt cu hh pe 0 si am semnal de la Arabsat 88%. Nu a fost o preblema cu elevatia. Pur si simplu am miscat fin pana cand am prins semnal si apoi acesta este maxiul pe care l-am obtinut . Problema este alta....Nu reusesc sa misc HH-ul din progDVB. Am intrat la plugin ProgDVB si am descarcat DiseqC plugin v0.6. L-am pus in radacina lui ProgDVB si mi-l afuiseaza la Plugin dar nu inteleg cum sa-l setez. Nu imi apare nicaieri comanda "modify" sau "auto go x.x. " de care mi-ai scris...sau fereastra in care trebuie sa trec latitudinea si longitudinea mea...daca ma puteti indruma ce setari trebuie sa fac si  daca softul diseqc v.06 de la PluginProgDVB este bun.M-am descurcat cu pozitionarea antenei dar constat  habar nu am sa configurez hh-ul. Am model HH SM3D12 cu protocol Diseqc1.2 si functie Go to xx. Asta scrie si este clar,dar mai departe cer ajutor la cine stie sa-mi spuna babeste ce trebuie sa fac. Multumesc
--- E destul de interesant cu antenele cu doua gradatii. Cred ca la alea din gradatia de sus se scade gradatia de jos... nu sunt sigur. Daca nu stii, pui HH pe satelit din soft si dupa aia cauti manual semnalul maxim.Cand ai prins apesi Modify si dupa care Auto go x.x si pozitile celorlalti sateliti sunt calculate automat.
[right]<{POST_SNAPBACK}>[/right]----
[/quote]

#69
El-Vis

El-Vis

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,073
  • Înscris: 24.11.2004
Salut....
Am citit aceste 3 pagini si mi s-a parut ca citesc pe chinezeste. Habar n-am de antenele astea, dar doresc sa va intreb daca internetul poate veni mai putin legal printr-o astfel de antena. Si daca da, cum? Cu ce viteza? La orice ora? Daca sunt abonat intr-o retea RDS, ma pot folosi de ea pentru internet?
Multumesc anticipat.

#70
boxy

boxy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 05.12.2004
progDVB4.45+S2emu1.09+softcam.key poti decoda TVCabo (hispasat30w), polsat, TPSFrance, cyfra(hotbird13E) telenor(thor4w) etc. progDVB nu are un folder special de plug-in, pur si simplu dezarhivezi softcamul ales (yankse1.32 sau S2emu1.09) direct in folderul progDVB. Daca folosesti yankse , in optiuni la "read PMT" bifezi NO

#71
Afondvb

Afondvb

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 16.11.2004
rz si worm VA MULTUMESC. Cu ajutorul informatiilor si indrumarilor voastre ,am  instalat si pozitionat  optim antena,am reglat HH-ul,am invatat sa folosesc plugin-urile pentru  ProgDVB.In urma cu cateva saptamani nu stiam ce inseamna " antena offset(stiam ca exista numai parabolica),nu stiam ce inseamna Prog DVB,montura HH,montura polara,DiseqC1.2,fastsatfinder,satelitul cel mai sudic..etc....nu stiam nici pe ce coordonate (latitudine si longitudine)se afla Bucurestiul :-)....... m-am ambitionat sa invat pentru a-mi instala singur o antena satelit mobila dar si pentru a-mi imbogati cultura generala.....pentru ca acum stiu "ce se mananca" o antena satelit. Va multumesc rz si worm si daca va pot ajuta cu ceva aici in Bucuresti,sa-mi spuneti.Toate cele bune. Iulian

#72
arthurdeme

arthurdeme

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 218
  • Înscris: 30.07.2003
Am mai intrebat undeva aici pe forum ...dar I'm stupid..

Am gasit la un magazin doua produse.:

2 380 000  CARD SATELIT TV + INTERNET SKYSTAR1
3 319 981  CARD SATELIT TV KWORLD

ma lamureste si pe mine cineva daca una dintre astea este ok? in sensul ca merg decodate programe criptate/download etc. ---stiti voi mai bine decat mine.

Ideea este ca am un nokia mediamaster 9200 pe care i-am pus dvb2k ultima versiune... si merge extrem de greu.. ca sa decodez cu el ceva am fost sfatuit (aici pe forum) sa cumpar un CAM AMON ... ceea ce este mai complicat decat sa iau o placa dvb..!!!??.

Cu acel mediamaster..dupa ce i-am montat o iesire optica/coaxiala SPDIF am incercat sa al leg cu placa mea de baza... si am reusit..sa albesc jumatate ... dupa care mi-am luat special pt el un amplituner Amplituner 5.1 Schneider AVR 1000  cu gandul sa ma conectez cu nokia pe cablu optic....si am mai albit inca jumatate.. :)

Daca achizitione o placa DVB (eventual una din cele doua de mai sus.. ) ce o sa se intample cu programele Dolby ?   exista vre-o iesire coaxiala optica la placa sau...?

Iertati-mi stupiditatea..dar ...

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate