Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La multi ani @corinadaniela!

Cumparare auto vandut cu procura

Sfat pentru un sistem off-grid la...

Verificare numar angajati firma
 Nu pot scapa de OneDrive

Volan inclinat

Branșamente utilitați g...

Update BIOS = Calculatorul se blo...
 Maimuta si Negru

Chiar nu mai suntem in stare sa f...

Soluție de supraveghere ieft...

1 capatana de usturoi pe zi, pune...
 Latenta uriasa la laptop cu i7-12...

Unde se afla acest local ?

Activitați extracurriculare ...

Sprayul de muste RAID nu mai func...
 

PLACI DVB - Skystar 2

- - - - -
  • Please log in to reply
423 replies to this topic

#37
valix

valix

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 01.10.2004

cniky, on Nov 15 2004, 02:28, said:

Cerintele nu sunt extraordinare,dar cum nu am mai lucrat cu asaceva vreau niste sfaturi daca se poate.
- eftina si buna (calitatea este proportionala cu pretul, deci nu chiar ceva low end)
- telecomanda

...desi am antena de vre-o 8 ani, am pierdut `tranzitia` de la analogic la digital,  <_<  antena mi-a stat nefolosita cam 3-4 ani de zile la parinti pe casa, saptamana trecuta m-am hotarat sa-i dau o utilitate si am adus-o la mine, am urcat-o pe bloc si am montat-o. Evident reciverul meu analogic este depasit de situatia actuala si am nevoie de un reciver digital sau o placa DVB. As opta pt. a 2-a varianta tinand cont de posibilitatea eliminarii costului suplimentar a modulelor de acces si a cartelelor...  :notangel:

<{POST_SNAPBACK}>


...bun...uite cum sta treaba daca citesti pe acest forum vei auzi de SkyStar2....este o placa DVB dar care nu are tuner-ul chiar asa de bun...din cate am auzit...unele programe nici nu s-ar vedea...daca alegi un SkayStar1 este buna, din cate am auzit dar fata de SkyStar2 care costa in jur de 85 euro, SkyStar1 costa in jur de 214 euro...

Alte placi DVB...PINNACLE, HERCULE....dar n-am auzit nika de performantele lor, de tunerele lor sensibile...
...oricum cu SkyStar2 am auzit ca se pot decoda bine anumite programe...insa unele...au nevoie de abonament (Premiere, Sky Italia....)
....acuma iti pot recomanda urmatoarea solutie....daca ai LNB cu doua iesiri...bagi si un receptor si o placa SkyStar2 (se misca bine pe net)....ca receptor recomand un Kaon KSC 570 CI...5milioane de la peruvision www.peruvision.ro.
...Cred ca aceasta este cea mai buna afacere...parerea mea..

#38
Afondvb

Afondvb

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 16.11.2004
Va salut. De curand am aflat de "DVB" si fara sa stiu prea multe mi-am achizitionat o placa DVB SkyStar 2.Va rog cine are amabilitatea si rabdarea sa-mi explice ,configurarea ,utilizarea  si modul detaliat al operatiunilor de instalare SOFTCAM.KEY in "Plugins" pentru (de exemplu)ProgDVB.Daca nu cer prea mult as vrea cat mai multe detalii referitoare la instalare "Plugins" pentru softcam si softcam.key ...,cum se face update la softcam.key? Daca se poate explicatii pe intelesul unui afon :huh:  in ale DVB-ului. (Antena este pozitionata pe Astra 19,2 E).
Multumesc.

#39
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,228
  • Înscris: 05.05.2003
1.instalare Skystar2
2.instalare ProgDVB (program pentru vizionat canale tv/sat)
3.instalare Yankse (asta e plugin... si se introduce in structura de baza a ProgDVB)
4.instalare S2emu (tot plugin si tot in structura de baza se baga)
5.instalare softcam pt. Yankse sau S2emu (se introduce tot in structura de baza a ProgDVB)


Vezi soft la dvb.lv iar Yankse si ProgDVB au site-urile lor...
Dupa ce instalezi ProgDVB nu pornesti programul pana nu executi fisierul Register si Elecard mpeg2... din structura lui (la filtre)
Dupa ce introduci si Yankse, activezi in el ''always'' (la Read PMT) si AutoPID/AutoECM

Edited by r@zvan, 25 May 2005 - 19:02.


#40
Afondvb

Afondvb

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 16.11.2004
"rz"Multumesc mult pentru detalii! Am incercat sa pun in aplicare ceea ce mi-ai spus dar surpriza,in seara asta am constatat ca am o alta problema...,in urma furtunii de duminica,nu mai am semnal , si ma gandeam ca maine sa urc pe terasa blocului si sa incerc sa-mi reglez singur antena,dar EU nu am mai reglat niciodata pozitia,asadar daca nu abuzez,te-as mai ruga sa-mi spui cum trebuie sa procedez pentru repozitionarea cat mai buna pe Astra 19,3 E. Nu am receiver pentru controlul semnalului ci doar placa DVB.Este suficient pentru a obtine un reglaj optim ? Ce soft trebuie sa folosesc si cum sa-l configurez ( pe ce  frecventasa caut semnalul maxim?) pentru o pozitionare pe Astra 19,3 E. (Imi place Astra pentru ca am descoperit si serviciul free al celor de la Casablanca- Sat@Once pe 12604 Mhz.)
Multumesc.Toate cele bune.

rz, on Nov 16 2004, 21:35, said:

1.instalare Skystar2
2.instalare ProgDVB (program pentru vizionat canale tv/sat)
3.instalare Yankse (asta e plugin... si se introduce in structura de baza a ProgDVB)
4.instalare softcam pt. Yankse (se introduce tot in structura de baza a ProgDVB)
Vezi soft la dvb.lv iar Yankse si ProgDVB au site-urile lor...
Dupa ce instalezi ProgDVB nu pornesti programul pana nu executi fisierul Register si Elecard mpeg2... din structura lui (la filtre)
Dupa ce introduci si Yankse, activezi in el ''always'' (la Read PMT) si AutoPID/AutoECM

<{POST_SNAPBACK}>



#41
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,228
  • Înscris: 05.05.2003
In josul paginii (cand intri pe sectiunea TV/RADIO&Satelit) este search... daca introduci acolo ''satelitul cel mai sudic'' vei gasi (mai ales in ultimele doua thread-uri, care sunt mai scurte) multe informatii despre cum se face un reglaj... s-a discutat de foarte multe ori!
Frecvente cu semnal bun si stabil sunt pe 11.568V, 22000, 5/6 si 11.597V, 22000, 5/6
Intrucat nu cred ca vei urca cu PC-ul pe bloc, ar fi recomandabil sa mai chemi pe cineva, pentru a sta si urmarii semnalul la placa... atunci cand misti tu antena.
Poate ai noroc sa nu fie prea mult dereglata... incearca mai intati cu miscari fine, in stanga/dreapta iar apoi (tot fin) la elevatie (inclinatia antenei)
Succes!

#42
Afondvb

Afondvb

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 16.11.2004
"rz"Din nou multumesc pentru informatiile promte.Sper ca voi reusi sa obtin pozitionarea optima. Ma va ajuta cineva care va sta in fata monitorului si-mi va comunica semnalul prin statie radio (PMR) asadar din acest punct de vedere nu vor fi probleme.
Te voi anunta ce semnal (...%) am reusit sa obtin pe Astra. Eu am o antena fixa offset de 1,6m , LNB de 0,5,lungime cablu aproximativ 25 m.
Toate cele bune.

rz, on Nov 16 2004, 23:21, said:

In josul paginii (cand intri pe sectiunea TV/RADIO&Satelit) este search... daca introduci acolo ''satelitul cel mai sudic'' vei gasi (mai ales in ultimele doua thread-uri, care sunt mai scurte) multe informatii despre cum se face un reglaj... s-a discutat de foarte multe ori!
Frecvente cu semnal bun si stabil sunt pe 11.568V, 22000, 5/6 si 11.597V, 22000, 5/6
Intrucat nu cred ca vei urca cu PC-ul pe bloc, ar fi recomandabil sa mai chemi pe cineva, pentru a sta si urmarii semnalul la placa... atunci cand misti tu antena.
Poate ai noroc sa nu fie prea mult dereglata... incearca mai intati cu miscari fine, in stanga/dreapta iar apoi (tot fin) la elevatie (inclinatia antenei)
Succes!

<{POST_SNAPBACK}>



#43
Afondvb

Afondvb

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 16.11.2004
Salut "rz". Pentru  pozitionarea optima (antena fixa) pe Astra 19,2 E mi-ai spus: "Frecvente cu semnal bun si stabil sunt pe 11.568V, 22000, 5/6 si 11.597V, 22000, 5/6". Spune-mi te rog,daca pe una din aceste frecvente caut sa obtin semnal maxim posibil,inseamna ca am pozitionat antena la performantele maxime posibile  pentru receptia  programelor de pe Astra 19,2 ?
Multumesc.

#44
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,228
  • Înscris: 05.05.2003
Da!
Asta si trebuie sa faci, in prima etapa... iar apoi cauti sa vezi cum este semnalul si pe o frecventa cu probleme... si incerci sa faci acolo ultimul reglaj, ''la sange''.
Deci, acum (daca ai prins Astra 19.2E), baga o scanare automata si cauta apoi un canal cu semnal mai slab si fa acolo un reglaj maxim.
Nu uita ca la 19.2E exista o ''constelatie'' de sateliti Astra... nu este doar unul... deci nu-ti vor intra toate canalele perfect, chiar daca faci bine reglajul pe o frecventa.
Fiecare satelit de la 19.2E are cateva antene (implicit spoturi) indreptate spre pozitii diferite (unele spre vestul EU iar altele mai spre est, adica spre noi), si cu puteri diferite de emisie.
Deci nu e obligatoriu sa intre toate... unele din ele chiar nu vor intra!
Studiaza listele de la flysat.com... acolo poti vedea si spoturile de care vorbeam
Daca locatia ta este in vestul tarii, atunci esti mai norocos... acolo se pot receptiona in conditii mai bune satelitii Astra, de la 19.2E

#45
Afondvb

Afondvb

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 16.11.2004
Multumesc pentru detalii "rz"maine voi pune in aplicare ceea ce mi-ai explicat.. Locuiesc in Bucuresti. Inca o intrebare te rog: Stii cumva pe ce satelit se receptioneaza cele mai multe programe rusesti? Un vecin este interesat sa-si instaleze o antena satelit (eventual fixa ar fi mai simplu)  pentru receptionarea programelor rusesti. Eventual o recomandare referitor la diametrul antenei pentru o receptie fara probleme a programelor respective. Multumesc. Toate cele bune.

#46
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,228
  • Înscris: 05.05.2003
Vezi in liste... mai multe sunt la 53E, 60E, 75E (minim 1.4M)
Cateva la 36E iar canale din Ukraina sunt la 5E si 4W (minim 0.9M)
Pe Hotbird 13E sunt foarte putine...

#47
Afondvb

Afondvb

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 16.11.2004
Multumesc 'rz". Am urmat sfaturile tale si fara sa mai apelez la un profesionist,am reusit sa o buna pozitionare pe Astra 19,2. Vecinul de care ti-am spus ca ar vrea si el sa cumpere o antena satelit deja a cumparat un offset si sambata i-am spus ca il ajut la montare si pozitionare (deja am experienta reglajului de la antena mea :-)
EL s-a hotarat totusi pentru Hotbird 13E,dar la reglaje am constatat o mare ciudatenie: Dupa ce prind semnalul (am miscat mai intai usor stanga dreapta,apoi elevatia) am slabit putin suruburile de la LNB si am miscant putin....Cand l-am miscat spre stanga semnalul a inceput sa creasca si l-am deplasat pana aproape in
(marginea) EXTREMITATEA STANGA A ANTENEI unde aveam in PLUS cu aproximativ 20 % semnal mai puternic decat in cazul initial cand LNB-ul era orientat pe centrul antenei!!!. Este probabil sa fie defect LNB-ul!? L-am lasat orientat in pozitia in care semnalul este cel mai puternic ,deci "bate" aproape in marginea din stanga a antenei.  
Sa cumpere alt LNB? ...sau alta antena? :-)
Multumesc pentru explicatii.
Toate cele bune.

#48
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,228
  • Înscris: 05.05.2003
Nu este defect!
Asa trebuie procedat!
Pe satelitul din SUD i se da o inclinatie de 15-20grade... pana se obtine un semnal maxim.
Datorita acestui reglaj, nu se mai pierde asa mult polaritatea (implicit semnalul) atunci cand te opresti cu antena in extreme... pozitie in care atat antena cat si LNB-ul vor avea niste pozitii ''ciudate'', datorita rotirii pe curba polara.

#49
MrMxyzptlk

MrMxyzptlk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,488
  • Înscris: 30.08.2003
Daca ai vedea in ce pozitie este antena mea cand este pe Hispasat ... :) Chiar o sa fac o fotografie. Dar insa multimita pozitiei am programele de pe satelitul respectiv(nu zic pe nume stiti de ce) cu antena 1,1m cu un nivel al semnalului in medie de 71-74%!!!

#50
Afondvb

Afondvb

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 16.11.2004
Multumesc pentru raspunsul rapid. Chiar acum l-am sunat si pe vecinul cu antena in cauza si l-am linistit ca este in regula atat antena cat si LNB-ul.... referitor la faptul ca LNB-ul "bate" in extrema stanga a antenei pentru un semnal maxim.
L-a reglare am folosit programul fastsatfinder 0.96 care in mometul in care intra semnal,iti comunica (si) vocal cifra (%) respectiva.

#51
Afondvb

Afondvb

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 16.11.2004
Cine imi poate spune (din experienta) care este diametrul minim pentru (offset),in Bucuresti,pentru receptionarea programelor de pe Hotbird 13 E. Multumesc.

#52
MrMxyzptlk

MrMxyzptlk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,488
  • Înscris: 30.08.2003
Din experienta pentru Bucuresti nu pot sa zic nimic insa doua chestii: pentru Romania HotBird are un semnal superb, am vazut in zona Brasov-Sfantu Gheorghe sa mearga majoritatea programelor cu antena de 80 cm. Eu, in Sf. Gheorghe, cu antena de 1,1 nu am probleme, chiar imi vine semnal de la HD Forum cu 80%.
In schimb ca sa fii sigur du-te pe pagina KingofSat si cauta acolo, din grafica aflata jos, satelitii 13 Est(hotBird) si acolo in fiacre rand unde se afla informatiile despre satelit se afla cuvantul BEAM langa care se afla o informatie (Wide, HB4 Large, Europe etc.). Da click pe aceasta informatie si te va duce intr-o pagina unde exista informatii despre diferite locatii in europa de la userii paginii ca in ce zona, cu ce antena au semnal stabil. Acolo gasesti marcat si Bucuresti in unele cazuri si de acolo o sa aflii.

Pagina KingOfSat despre Hotbird

Pagina cu acoperirea HOTBIRD 6 BEAM Europe

Edited by MrMxyzptlk, 22 November 2004 - 13:43.


#53
Afondvb

Afondvb

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 16.11.2004
Multumesc pentru informatie." Mxyzptlk"

#54
Afondvb

Afondvb

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 16.11.2004
Salut! Maine (mai) cumpar un offset de 1,2,lnb0,3,montura HH Strong DM 2100,placa Skystar2. Desi nu am instalat niciodata o antena mobila, sper ca ma voi descurca sa o instalez corect,dar va rog cine stie sa-mi spuna daca
din progDVB se poate comanda montura HH si modul in care se face configurarea lui "progDVB" pentru a putea sa comande montura HH. "rz" te rog daca se poate (daca apar probleme la instalare,pozitionare) as vrea sa te contactez  DACA NU DERANJEZ,pe telefon pentru eventuale lamuriri .Multumesc. Weekend placut .Toate cele bune.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate