Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
"Caru cu Bere"
Last Updated: Jan 19 2024 11:49, Started by
vio69c
, Jan 29 2023 11:35
·
5
#1
Posted 29 January 2023 - 11:35
Caru cu bere
[ https://www.gpsmycity.com/img/gd_sight/53923.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Pentru mine, Caru cu Bere este stindardul locurilor de intalnire, gastronomice, frumusetii si echilibrului arhitectual. Alaturi de alte cateva localuri din perioada dintre cele doua razboaie. Student, am trecut de zeci de ori in apropiere, aruncand doar o privire furisa inauntru. Nu-mi permiteam…. Prima data am fost dupa terminarea facultatii ca stagiar. Impresia a fost coplesitoare si de neuitat. L-am mai vizitat de 2 ori, apoi dupa 90 la fiecare venire in tara, ceea ce inseamana la 2-3 ani. Entuziasmul meu a scazut treptat, incepand cu atmosfera, apoi cu meniul si in final cu groaznica marchiza construita la intrare ce acopera un sfert de fatada si ii fura toata perspectiva frumoasa a minunatei cladiri. Istoria lui este cunoscuta . arhitectul principal cunoscut. Faima sa culnara cunoscuta. Dar azi? In 2006 a fost luat in administratie de cel mai mare lant alimentar din Bucuresti – Citty Hall Group. Care, afara de bucataria traditionala a introdus elemente internationale, fast food si delivery .Ma uit la meniurile tiparite in anii 80, ma uit la cele de azi, caut gusturile mancarilor de atunci si le compar cu cele de azi, care sunt tot mai stanadard si industriale.Ma uit la atmosfera ce m-a fermecat si ma uit azi la cei doi cerberi de la intrare care daca nu te vad destul de smecher si de gasca, pot sa nu te lase inauntru… M-am gandit ca toti inca avem in memorie localuri memoriabile legate de amintiri dragi, gastronomii de exceptie, atmosfera placuta si meniuri si retete unice. Nu am gasit un loc pe arie unde sa depanam amintiri legate de ele, sa facem recomandari, sa sustinem pe cei ce inca se lupta sa pastreze traditionalul in fata ofensivei fast food, sa patsreze calitatea in fata ofensivei cantitatii. Exista topic pentru restaurante bune si unul pentru retaurante rele.....Caru cu Bere consider eu, pica ;la mijloc. Plus ca, un topic despre restaurante ar largi aria cunostiintelor si cu date suplimentare Am deschis subiectul aici, urmand ca moderatorii sa hotarasca daca il mentin, il muta in alta parte sau il sterg Pofta buna !! Edited by vio69c, 29 January 2023 - 11:46. |
#2
Posted 29 January 2023 - 12:41
Am fost de zeci de ori daca nu de sute de ori... A fost ce a fost...Cam de un an in urma sa schimbat in rau, nu numi ca au scumpit dar calitatea a scazut mult, se vede spiritul corporatist si nu cel de gastronomicus din trecut. Meniu mici, 3 minim si care au calitatea la aia de prin Dorally sau mai rau, nu poti sa iti mai alegi tu ce vrei. Ciolanul numai vine cu numar si soriciul e tare ca piatra numai e crocant, nici macar vinul casei la carafa numai servesc. Vietamezii care servesc, muncitori de alfel, incurca comenzile si produsele. Am inteles ca este o afacere si trebuie scosi bani, oricum mergea de bubuia si inainte dar acum e doar lacomie pe calitate mediocra, pacat...
Edited by Mondeo, 29 January 2023 - 12:42. |
#3
Posted 29 January 2023 - 12:57
Ei bine, garniturile, salatele, erau variate si unele originale.
Vreau sa intreb daca cineva stie, a mancat sau are retea acelor gogosi de cartofi cu cascaval, una di specialitatile localului, Sa nu vorbim de mancare gatita - 18 pozitii in meniul din 1970. Dar, cu toate scaderile, atmosfera te copleseste... In ziua cand localul a trecut pe mana retelei cooperatiste, apartinand luiPetrescu-Mischie Nicolae Mircea cel ce a recuperat localul, nepotul primilor proprietari, batran, sprijinit in baston, a trecut pe la toate mesele coloanele tablourile, elementele decorative, le-a mangaiat cu dragoste si nostalgie. Spiritul "Carului cu Bere" asa cum a fost gandit, construit si intretinut in cei 120 de ani cred ca s-a stins Edited by vio69c, 29 January 2023 - 12:59. |
#4
Posted 29 January 2023 - 13:02
Am fost doar de 2 ori, prima data ca sa vad locul in sine, care e spectaculos. Pacat ca e luat de City Grill, intr-adevar. Poate, candva, sa isi recapete gloria de odinioara
|
#5
Posted 29 January 2023 - 13:49
L-au stricat la fel ca pe Hanul lui Manuc.
Prea mult consumerism si hipstereala. In '97 cand am intrat prima data nu era asa. Inca mai avea savoarea de odinioara. Plus vietnamo- nepalezii care strica tot feng-suiu'. |
#6
Posted 29 January 2023 - 14:04
Cred ca este o datorie de onoare, pentru noi toti care ne-am delectat cu frumusetea acestui local
sa il pomenim pe ultimul vlastar al familiei, azi in varsta de 70 de ani - Nicolae Mircea - caracterizat prin principiul onoarei mostenit din tata-n fiu, prin politete, discretie, bun simt... profil nm.jpg 26.15K 127 downloads |
#7
Posted 29 January 2023 - 15:07
City Grill s-au axat pe recuperarea cîrciumilor celebre din trecut. Caru cu Bere, Bucur, Hanul lui Manuc, Pescăruș. Evident, integrîndu-le în sistemul lor de uzină gastronomică, cu mîncare cel mult mediocră, reclamă, clienți pe bandă rulantă. Îi ajută marketingul, notorietatea locului și faptul că majoritatea clienților nu au mari pretenții.
Vedem același fenomen la o cîrciumă nouă, Berăria H, plină ochi în orice seară, deși mîncarea e submediocră, sau la Capșa, altă resuscitare eșuată. Probabil că o mare parte din problemă o ridică și lipsa unei tradiții de calitate de dată recentă. Caru cu Bere sau Capșa au avut zilele de glorie înainte de anii 80, poate chiar 70, cînd s-au standardizat meniurile restaurantelor și a început economisirea la scară națională. Prin urmare, cei de azi nu prea mai au la ce să se raporteze. Caru cu Bere nu mai era un reper gastronomic de mulți ani. Doar un monument istoric. Acum măcar e viu. Marchiza de la intrare e oribilă și probabil la limita legii. Ar trebui demolată. |
#8
Posted 29 January 2023 - 15:41
Da' porcaria aia de terasa cand dispare ca tare urata este si pusa fix ca lula in mijlocul drumului.
Am mers inainte de revolutie dar si dupa o perioada acolo. Niciodata nu am fost uimit de produse, servire, ce tine de gastronomie in schimb locatia este foarte misto dpdv artistic sa zicem. Edited by xymzar, 29 January 2023 - 15:42. |
#9
Posted 29 January 2023 - 15:43
Firma City Grill investit 1.2 milioane de EU pentru reamenajare si modernizarea bucatariei, pivnitei, camarilor, veselei.
in schimba, a marit capacitatea, si a construit acea machiza. In perioada de varf iau masa 500 de meseni....pe ora Apoi a introdus nuntile si botezurile, iar nu de mult, programul de seara. Ok...inteleg turistii.... Intra, manaca si pleaca...fac o poza -doua sa-si uimeasca prietenii cu un local care juri ca este la Paris, dar nu-i inteleg pe romani...cum asista si participa la coborarea standardului, la banalizare, la programe de seara ca de cabaret. Tot centrul vechi este plin de terase pe trotuare, frumoase, decorate, unele chiar elegante....dece ar incuraja kitsch-ul de la Caru cu Bere ? |
#10
Posted 29 January 2023 - 16:02
Ultima data cand am fost, am servit un platou taranesc de 2 persoane cu niste ceafa, mici, carnati, muraturi si mai era ceva, nu mai tin bine minte. Ce retin este ca a fost indestulator ca si cantitate, dar calitatea cam a lasat de dorit. Ma rog, parerea mea. Poate alte produse sunt mai OK.
|
|
#11
Posted 29 January 2023 - 16:51
Este greu de judecat...
City Grill a salvat pur si simplu cateva locuri emblematice pentru Capitala. Pescarus, Hanul lui Manuc, Caru' Cu Bere... Poate mai sunt si altele... Dar in Romania, avem o vorba: Omul sfinteste locul. Omul, nu o procedura... Ultima oara intr-un City Grill am asteptat enorm o sticla de vin prost, personalul era strain (asiatic) inca nu stia bine romaneste... va inchipuiti si singuri ce fiasco a fost. |
#12
Posted 29 January 2023 - 17:15
vio69c, on 29 ianuarie 2023 - 15:43, said:
Firma City Grill investit 1.2 milioane de EU pentru reamenajare si modernizarea bucatariei, pivnitei, camarilor, veselei. in schimba, a marit capacitatea, si a construit acea machiza. In perioada de varf iau masa 500 de meseni....pe ora Apoi a introdus nuntile si botezurile, iar nu de mult, programul de seara. Ok...inteleg turistii.... Intra, manaca si pleaca...fac o poza -doua sa-si uimeasca prietenii cu un local care juri ca este la Paris, dar nu-i inteleg pe romani...cum asista si participa la coborarea standardului, la banalizare, la programe de seara ca de cabaret. Tot centrul vechi este plin de terase pe trotuare, frumoase, decorate, unele chiar elegante....dece ar incuraja kitsch-ul de la Caru cu Bere ? |
#13
Posted 29 January 2023 - 20:23
adip1962, on 29 ianuarie 2023 - 16:51, said: City Grill a salvat pur si simplu cateva locuri emblematice pentru Capitala. Pescarus, Hanul lui Manuc, Caru' Cu Bere... Poate mai sunt si altele... Este adevarat. Firma a investit. Dar, locatiile erau ca sa zic asa..."Nume pe firma" deja Asa ca din start a folosit numele cunoscute, locatii populare si o reclama eficienta. Meniul popular si mai ales meniul pensionarilor si la studentilor, care sunt 30-35 % din clienti |
#14
Posted 30 January 2023 - 03:49
L-am frecventat in tinerete, incepand cu anii de studentie, preponderent in anii din jurul lui '77 anul cutremurului. Mai apoi, ca ing stagiar, cu salariu modest, imi puteam permite cel putin o iesire saptamanal, cu colegii, era calitate, dar si cantitate, peste ani, cand am revenit nu l-am recunoscut. Nu uit ce carnaciori oltenesti se faceau, ne permiteam de fiecare data portii generoase, rar se intampla sa nu ramana in farfurie, caci nu-i dovedeam, dar erau atat de buni ca intotdeauna comandam mult mai mult decat puteam consuma. Ce vremuri!
|
#15
Posted 30 January 2023 - 14:00
vio69c, on 29 ianuarie 2023 - 12:57, said: Vreau sa intreb daca cineva stie, a mancat sau are retea acelor gogosi de cartofi cu cascaval, una di specialitatile localului, https://savoriurbane...val-cu-cartofi/ https://www.auchan.r...omanesc-250-g/p Edited by Freddy12, 30 January 2023 - 14:05. |
|
#16
Posted 30 January 2023 - 16:35
Eu obisnuiesc sa fac bulete de cascaval si oua, dar nu folosesc cartofi.
Cascavalul razuit il amestec cu telemea de oaie (capra) jumate-jumate. Im plac si cu putin marar verde in compozitie. Le prajesc in baie de uei, sau le coc in cuptor, in tava, pe hartie de copt. Asa ies cele prajite in ulei: bul1.jpg 277.45K 10 downloads bul2.jpg 301.64K 12 downloads In cuptor: bul c1.jpg 249.49K 11 downloads Sau, cu alta ocazie: bul c2.jpg 256.4K 9 downloads La astea din urma nu am poze cu produsul finit, ci doar din momentele cand le-am bagat in cuptor. |
#17
Posted 30 January 2023 - 20:58
#18
Posted 30 January 2023 - 21:16
Sunt doua retete distincte: una cu cascaval, cealaltă e cu cartofi si cascaval si mai sunt doar cu cartofi care nu-mi plac. Mărimea lor e sub o nuca, in caz contrar exista riscul sa ramana interiorul crud.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users