![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Adeverinta medicala Germania
Last Updated: Jan 30 2023 17:10, Started by
Logan3
, Jan 24 2023 19:52
·
7

Posted 27 January 2023 - 01:53

Scuze de acest multi-post, nu mai pot edita precedentul
Sau te referi la ne/obligativitatea schimbarii permisului in Germania cand ai resedinta de cel putin 6 luni in Ge? Adica locuiesti efectiv in alta tara, urmeaza ca peste x luni sa-ti expire permisul iar tu te duci in Ro ca sa-l schimbi? Permisul, ca si atestatul ADR sau cardul taho nu sunt obligatorii sa fie emise de statul al carui cetatean esti, ca buletinul sau pasaportul. Uite, daca nu sti(t)i germana sau nu ai putut traduce, uite un alt link cu text in romana https://europa.eu/yo...al/index_ro.htm |
Posted 27 January 2023 - 14:44

mariustom, on 27 ianuarie 2023 - 01:05, said:
Pt cat. C, CE, D iti trebuie in plus analize medicale + control oftalmologic. o ora mai tarziu mi-a venit pe mail, capitularea neconditionata. |
Posted 29 January 2023 - 11:03

Atat am cautat pe internet ca nu mai inteleg nimic... Daca vreau sa schimb permisul de conducere in unul german, nu am nevoie de examinare medicala/vedere?
Voi ce intelegeti din ce spune aici? "Secțiunea 30 Eliberarea unui permis de conducere unui titular de permis de conducere dintr-un stat membru al Uniunii Europene sau dintr-un alt stat contractant al Acordului privind Spațiul Economic European (1) În cazul în care titularul unui permis de conducere UE sau SEE care dă sau a avut dreptul de a conduce autovehicule în Germania solicită un permis de conducere pentru clasa corespunzătoare de autovehicule, următoarele prevederi nu se aplică: 1. § 11 paragraful 9 privind examinarea medicală și § 12 paragraful 6 privind examinarea vederii, cu excepția cazului în care o examinare este necesară în aplicarea corespunzătoare a reglementărilor din § § 23 și 24, 2. § 12 paragraful 2 privind testul oftalmologic, 3. § 15 privind testul de competență, 4. § 19 privind pregătirea în prim-ajutor, 5. reglementarile privind instruirea. § 6 alin. 3 se aplica in mod corespunzator autorizatiei de a conduce vehicule din clasele AM, L si T. În cazul în care permisul de conducere străin este limitat la conducerea autovehiculelor fără pedală de ambreiaj sau, în cazul vehiculelor din categoriile A, A1 sau A2, fără manetă de schimbare, permisul de conducere trebuie limitat la conducerea unor astfel de vehicule. Secțiunea 17a alineatele (1) și (2) se aplică în mod corespunzător. (2) În cazul în care perioada de valabilitate a unui permis de conducere UE sau SEE din categoriile AM, A1, A2, A, B, BE sau B1, care dă dreptul titularului de a conduce autovehicule în Germania, expiră după ce persoana și-a stabilit/ locul ei obișnuit de reședință în Republica Federală Germania, paragraful 1 se aplică în mod corespunzător; dacă este un permis de conducere categoria C sau D sau o clasă sub-sau remorcă, permisul de conducere german se eliberează cu aplicarea corespunzătoare a secțiunii 24 (2) . Teza 1 se aplică și în cazul în care perioada de valabilitate a expirat deja înainte de stabilirea locului normal de reședință. În acest caz, totuși, autoritatea pentru permis de conducere are informații în temeiul secțiunii 22 (2) teza 3pentru a obține, ceea ce se extinde și la motivul pentru care permisul de conducere nu a fost prelungit înainte de transferul locului de reședință normal în Republica Federală Germania." Sursa https://www.landesre...d.psml&max=true |
Posted 29 January 2023 - 19:43

Logan3, on 29 ianuarie 2023 - 11:03, said:
... următoarele prevederi nu se aplică: 1. § 11 paragraful 9 privind examinarea medicală și § 12 paragraful 6 privind examinarea vederii, cu excepția cazului în care o examinare este necesară în aplicarea corespunzătoare a reglementărilor din § § 23 și 24, 2. § 12 paragraful 2 privind testul oftalmologic, 3. § 15 privind testul de competență, 4. § 19 privind pregătirea în prim-ajutor, 5. reglementarile privind instruirea. ... |
Posted 29 January 2023 - 19:45

Posted 29 January 2023 - 21:44

mariustom, on 27 ianuarie 2023 - 01:05, said:
Ce "nu trebuie decit daca ..."? Sa ai buletin valabil, poza si permisul vechi? Ai citit ce zice in link sau ai alte info "mai reale"? Pt cat. C, CE, D iti trebuie in plus analize medicale + control oftalmologic. Ce-mi "place" cand vin unii si "stiu ei mai bine" dar fara sa aibe habar ... Pffff ![]() ![]() ![]() Eu l-am schimbat cu 60 euro, este valabil 25 de ani, nu 10 ca cel romanesc. Ceilalti colegi nu si-au schimbat permisul si sunt de cativa ani aici, nu este obligatoriu! Citeste si mai departe, nu doar ceea ce iti convine, cei din UE, nu sunt obligati. ![]() Edited by dydysoft, 29 January 2023 - 21:50. |
Posted 29 January 2023 - 21:48

Posted 29 January 2023 - 21:53

Posted 29 January 2023 - 21:55

M-am dezumflat, dar si 15 ani e promitator.
Mai am 4 ani ani pana cand imi expira permisul si deja am flashuri de stres ca va trebui sa il schimb. Edited by pasilla, 29 January 2023 - 21:59. |
Posted 30 January 2023 - 10:20

|
Posted 30 January 2023 - 17:10

dydysoft, on 29 ianuarie 2023 - 21:44, said:
Nu e chiar asa, nu trebuie, dar ai dreptul sa il schimbi. Eu l-am schimbat cu 60 euro, este valabil 25 de ani, nu 10 ca cel romanesc. Ceilalti colegi nu si-au schimbat permisul si sunt de cativa ani aici, nu este obligatoriu! Citeste si mai departe, nu doar ceea ce iti convine, cei din UE, nu sunt obligati. permisconducere.jpg ![]() Sunt 2 situatii complet diferite ![]() Esti stabilit in alta tara si ai permisul auto (vb de cat B) emis de tara natala sau alta de cea in care esti. Sunt 2 situatii: Situatia 1. Atunci cand permisul iti expira (cu 6 luni inainte poti cere schimbarea lui), situatia autorului acestui topic; Situatia 2. Atunci cand permisul e valabil dar esti proaspat sosit in alta tara EU. In situatia 1 esti obligat sa ceri eliberarea permisului in tara EU in care esti stabilit, cu depunerea cererii si a celor cerute si aratate precedent, iar ei iti echivaleaza categoriile eliberand un permis nou. In situatia 2 nu esti obligat sa ceri sau sa-ti ceara schimbarea permisului deoarece, fiind eliberat de un stat EU (RO) este recunoscut in EU pana la expirarea lui, caz in care se aplica situatia 1. Ce spui tu ca nu as fi citit (dar pt instiintarea ta sa stii ca citisem) se refera la situatia 2. Asadar hai sa vb si sa (ne) intelegem romaneste, ca poate ne iese pana la urma. Iar Pfffff ramane ... Pffffff In privinta valabilitatii nu ma pronunt, nu am citit pt ca nu mi se pare asa important. Raman deschis la discutii, nu sunt ingamfat, dar atata timp cat am trecut prin asa ceva si am pus link-uri care scriu clar conditiile iar cineva ma contrazice descriind si aratand texte despre alta situatie, atunci vb despre lucruri diferite ![]() Logan3, on 30 ianuarie 2023 - 10:20, said:
Eu inteleg ca nu am nevoie de testele alea. De la stres si oboseala de multe ori inteleg ce vreau eu, de asta caut si parerea altora ![]() Asa e, Pt cat. B nu iti cer acele teste. Ti-am pus primul link unde zice clar ce ai nevoie. Vezi si colegul @Pengoon ce zice mai sus. Spor si sanatate ![]() |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users