Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Aproape 100 de medici din Spitalu...

Rulota, home-made, RAR

Rulota, home-made, RAR

La multi ani @ccf_cristi!
 Masina de spalat rufe - curge apa...

Mucegai grinzi si lemn in pod

Laptop - probleme shutdown cu caddy

Long exposure Photography
 Canile filtrante filtreaza okey a...

Rabla Plus - limita de 75000 EUR ...

Inlocuire aeroterma Skoda Octavia 2

Retur la un produs cumparat in rate
 Anomalie valori calorice pui

Update Linux Mint

Interpretare radiografie pulmonara

Noile buletine cu cip din perspec...
 

Conectare internet lan 1.8gbs la PC

- - - - -
  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1
Calypsso

Calypsso

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,863
  • Înscris: 21.04.2009
Ceau baieti, o intrebarea scurta si la obiect.

Maine vin aia de la orange sa-mi bage 1.8gbs, practic imi schimba ont-ul, dar pe mine ma intereseaza sa am viteza 1.8gbs la PC ci nu prin wi-fi.

Este posibil sa prind peste 1gbs respectiv 1.8 maxim pe pc? placa mea de baza suporta 2.5gbs, daca nu, sa stiu sa renunt repede, chiar nu am nevoie sa prin wi-fi asa viteza, e suficienta si 1gbs, ma rog abea daca am 500, dar nu am nevoie de mai mult,ma intereseaza la pc prin cablu.

Edited by Calypsso, 24 January 2023 - 19:42.


#2
Olympea

Olympea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 714
  • Înscris: 23.09.2021
Nu o sa prinzi pentru ca porturile sunt gigabit. Cel mai simplu răspuns. Se poate încerca și pe cablu dar e mai complicat și oricum îți trebuie un router propriu

#3
Calypsso

Calypsso

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,863
  • Înscris: 21.04.2009

View PostOlympea, on 24 ianuarie 2023 - 19:47, said:

Nu o sa prinzi pentru ca porturile sunt gigabit. Cel mai simplu răspuns. Se poate încerca și pe cablu dar e mai complicat și oricum îți trebuie un router propriu

OK, doresc sa-mi bag prin cablu, cate poate sa fie un router wifi 6, poana in 300 de lei gasesti unu modest, dar  care si cum ar fi costurile mai exact, ca daca e doar atat e ok, asta ma intereseaza, daca merita sau nu, ce mi-a trecut mie prin cap acuma sa pui o placa de wi-fi in pc: https://www.emag.ro/...EBoC0YwQAvD_BwE Functioneaza oare?, practic renunti la cablu.

Edited by Calypsso, 24 January 2023 - 19:50.


#4
Olympea

Olympea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 714
  • Înscris: 23.09.2021
Nu te ajuta un router de 300 lei. Ție îți trebuie unul care sa știe sa facă LACP și multe nu știu.

#5
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,839
  • Înscris: 23.10.2006
Functioneaza, daca ONT o sa fie langa placa de retea WI-FI. C-am pana la 1m, cu cat se mareste distanta dintre ele, viteza o sa scada.
Dovada:
Attached File  WhatsApp Image 2023-01-24 at 19.53.18.jpg   114.04K   110 downloads
Routerul se afla pus pe desktop, si antena placii de retea este la 30 cm de el.

Attached Files


Edited by baribalu, 24 January 2023 - 20:01.


#6
Calypsso

Calypsso

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,863
  • Înscris: 21.04.2009

View Postbaribalu, on 24 ianuarie 2023 - 19:51, said:

Functioneaza, daca ONT o sa fie langa placa de retea WI-FI. C-am pana la 1m, cu cat se mareste distanta dintre ele, viteza o sa scada.

kkt, ont-ul este in pod, si eu sunt la parter, hm, inseamna ca pica, pe mine ma intereseaza mult sa am viteza asta la pc ci nu la wi-fi, de asta am si acceptat initial oferta, in fine, daca nu se poate renunt, macar sa stiu sa sun rpd maine.

Edited by Calypsso, 24 January 2023 - 19:53.


#7
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,150
  • Înscris: 08.02.2011
Nu merge cu router normal de 300 de lei peste 1 gbps. Cu placa aia de retea posibil sa scoti ceva mai mult de atat daca esti la 2 metri de locul unde monteaza orange dracovenia lor.

#8
nixrohnson

nixrohnson

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 665
  • Înscris: 22.11.2022
Daca scrii fara virgule, se abereaza aiurea si inutil.
Daca scrii cu prescurtari, se abereaza aiurea si inutil.
Daca scrii aiurea, se abereaza aiurea si inutil.
Daca colegii nu stiu sa citeasca, se abereaza aiurea si inutil.

Tu vrei net la calculator prin cablu. Corect?
Nu conteaza viteza, in acest moment.
Spune-ne EXACT modelul de placa de baza si de procesor.

View PostOlympea, on 24 ianuarie 2023 - 19:51, said:

Nu te ajuta un router de 300 lei. Ție îți trebuie unul care sa știe sa facă LACP și multe nu știu.

S-ar putea sa aiba dreptate colegul aici.
Ia uite ce zice Oringi: Ai viteze de până la 1800 Mpbs prin cablu pe care le poți atinge utilizând simultan 2 device-uri
Adica viteza aia, de fapt este 2 x 940 mb - pe un singur calculator ai tot 940.
Intreaba ASTA la orange cu prima ocazie.
Apoi aia + raspunsul la topicul de aici = vezi daca iti convine 940 mb.
Oricum abonamentul ala din mijloc, mai ieftin, are tot viteza de 940, deci tot brinza aia !!! Posted Image

Edited by nixrohnson, 24 January 2023 - 20:17.


#9
Calypsso

Calypsso

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,863
  • Înscris: 21.04.2009

View Postnixrohnson, on 24 ianuarie 2023 - 20:15, said:

Daca scrii fara virgule, se abereaza aiurea si inutil.
Daca scrii cu prescurtari, se abereaza aiurea si inutil.
Daca scrii aiurea, se abereaza aiurea si inutil.
Daca colegii nu stiu sa citeasca, se abereaza aiurea si inutil.

Tu vrei net la calculator prin cablu. Corect?
Nu conteaza viteza, in acest moment.
Spune-ne EXACT modelul de placa de baza si de procesor.



S-ar putea sa aiba dreptate colegul aici.
Ia uite ce zice Oringi: Ai viteze de până la 1800 Mpbs prin cablu pe care le poți atinge utilizând simultan 2 device-uri
Adica viteza aia, de fapt este 2 x 940 mb - pe un singur calculator ai tot 940.
Intreaba ASTA la orange cu prima ocazie.
Apoi aia + raspunsul la topicul de aici = vezi daca iti convine 940 mb.
Oricum abonamentul ala din mijloc, mai ieftin, are tot viteza de 940, deci tot brinza aia !!! Posted Image

Pai asta este ideea, ca eu am deja abonamentul ala de 1gbs si prind deja 950, practic eu daca ifac acest upgrade de 1.8gbs, eu de fapt tot 950 o sa am pentru ca la pc nu merge. Da asta vreau, la PC sa prind viteza de 1.8bs cat spun ei, nu ma intereseaza la wi-fi.
Placa de baza: MSI PRO B660M-A DDR4, socket 1700
Procesor: i7 12700KF

Asta e, sun maine si anulez contractul,  acuma nu e o mare diferenta, cu net 1.8gbs si tv full mi-a facut 65 de lei oferta, si cu net 1gbs si tv full, adica cum e acuma e 50 de lei pentru inca 2 ani, (la toate astea am primit 1 an de ziel netflix moca) nu imi este pentru 15 lei in plus, dar o sa-l am degeaba, de fapt daca stau sa ma gandesc 15x24 vine cam 360 lei in plus, mai bine nu.

Edited by Calypsso, 24 January 2023 - 20:40.


#10
MD

MD

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,738
  • Înscris: 08.08.2002
Daca citeai pe threadul dedicat de lamureai ca au mai luat destui teapa orange, au citit doar reclama nu ce scrie mai jos micut ca viteza respectiva o atingi pe 2 device-uri sau eventual pe Wifi langa ONT poti vedea viteze peste 1Gbps.
ONT-urile din oferta Orange Romania nu au decat porturi de 1Gbps deci nu ai cum sa vezi viteze mai mari din moment ce cablu tau pleaca dintr-un port de 1Gbps al ONT-ului !
Abonamentul acesta exista si la Orange Franta doar ca acolo exista mai scump si un abonament pentru care primesti un ONT cu porturi WAN / LAN de 2,5Gbps.
ONT-ul care-l primesti acum de la Orange nu suporta LACP deci degeaba pui tu router scump (nu de 300 lei ca ala e din gama ieftin, foarte modest) care sa suporte LACP.
Partea buna ar fi ca daca nu mai esti in perioada contractuala schimbarea de abonament nu ar trebui sa te coste nimic de la Fibra 1000 la Fibra 2000 si vei avea viteze teoretic simetrice down/up 900 si / 900 si mbps.

Nu stiu cum ai ajuns la 15 lei dar pare inca o teapa, preturile la Fibra 1000 si respectiv 2000 sunt 32 si 37 lei, la pachet, la prelungire cum ziceam sunt sanse bune sa nu te coste nimic in plus (doar daca ai schimbat ceva la abonamentul de tv si de acolo sa fi adugat 10-15 lei).

Edited by MD, 24 January 2023 - 20:46.


#11
Calypsso

Calypsso

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,863
  • Înscris: 21.04.2009

View PostMD, on 24 ianuarie 2023 - 20:31, said:

Daca citeai pe threadul dedicat de lamureai ca au mai luat destui teapa orange, au citit doar reclama nu ce scrie mai jos micut ca viteza respectiva o atingi pe 2 device-uri sau eventual pe Wifi langa ONT poti vedea viteze peste 1Gbps.
ONT-urile din oferta Orange nu au decat porturi de 1Gbps deci nu ai cum sa vezi viteze mai mari din moment ce cablu tau pleaca dintr-un port al ONT-ului de 1Gbps !
Oferta exista si la Orange Franta doar ca acolo exista mai scump si un abonament pentru care primesti un ONT cu porturi WAN si un LAN de 2,5Gbps.
ONT-ul nu suporta LACP deci degeaba pui tu router scump (nu de 300 lei ca ala e din gama ieftin, foarte modest).
Partea buna ar fi ca daca nu mai esti in perioada contractuala schimbarea de abonament nu ar trebui sa te coste nimic de la Fibra 1000 la Fibra 2000 si vei avea viteze teoretic simetrice 900 si cu 900 si mbps.

Am inteles ideea, practic nu exista nicio solutie pentru a avea net 1.8gbs la pc? prin orice mijloace? Doar sa bage ei intr-o zi cu soare ont-uri cu port-uri wan si lan 2.5?

Edited by Calypsso, 24 January 2023 - 20:37.


#12
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,243
  • Înscris: 30.08.2006
Ai nevoie de un switch cu porturi de 2.5Gb care sa stie si agregare de porturi wan.

#13
Calypsso

Calypsso

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,863
  • Înscris: 21.04.2009
Am inteles, deci in concluzie se poate si nu se poate...

#14
NikoroB

NikoroB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,459
  • Înscris: 26.05.2022

 Leo2006, on 24 ianuarie 2023 - 20:46, said:

Ai nevoie de un switch cu porturi de 2.5Gb care sa stie si agregare de porturi wan.
Switchurile nu au wan. La naiba, switch-ul in sine nu stie nici despre ip fiindc lucreaza pe L2.

PS: Hai, acum sariti ca sunt si switchuri L3...

 Calypsso, on 24 ianuarie 2023 - 23:49, said:

Am inteles, deci in concluzie se poate si nu se poate...
Se poate bricola ceva, s-au postat niste tentative pe topicul dedicat, totusi cel mai simplu e prin wifi. Desigur, asta daca și distanța permite.

#15
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,150
  • Înscris: 08.02.2011
Nu exista vreun dispozitiv sa preia semnalul via wifi ax si sa-l distribuie pe cablu lan de 2,5 gbps ?  Asta ar rezolva problema

#16
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,299
  • Înscris: 06.01.2008

Vizualizare mesajCalypsso, pe 24 ianuarie 2023 - 20:36, a scris:

Am inteles ideea, practic nu exista nicio solutie pentru a avea net 1.8gbs la pc? prin orice mijloace? Doar sa bage ei intr-o zi cu soare ont-uri cu port-uri wan si lan 2.5?
Intrebarea intrebatoare: tii cumva serverele Nasa la tine pe PC? Sau pentru ce ai avea nevoie de conexiune la 1.8Gbps?
Ca nici pe torrente nu prea ai sanse sa prinzi mai mult de 1Gbps. Chiar si pentru un BluRay de 50-60GB deja la viteze de 500Mbps stai maxim vreo 10-15 minute sa le dea jos.
Sau o vrei doar asa, sa te lauzi la altii?

Edited by Hider141, 25 January 2023 - 09:02.


#17
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,243
  • Înscris: 30.08.2006
Acum am vazut ca e doar 7 lei diferenta pachetului Tv premium si net. Pentru torente conteaza si uploadul care e acelasi la abonamentul 2000, deci nu este interesat de asa ceva. Doar ca e ieftin si primeste dublu la download. Dar download nu mai face nimeni pentru ca serviciile de streaming au devenit foarte eficiente la economisirea benzii.1000-2000Gb trafic lunar, nu este mult si teoretic ii faci in maxim 18.5 minute la superviteza de1.8Gb/s.

#18
k0r3k7

k0r3k7

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,152
  • Înscris: 03.05.2007
Sa aiba mai mult decat vecinu'

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate