Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Arkk Residence Boutique

Robot pornire auto

vanzare auto PF catre PJ - la dis...

Tensiune instabila generator Panzer
 Identificare tip conector auto

Cronica carcotașilor vindea ...

eroare declaratie 100

Dilema spalare masina iarna
 Rovinieta - pot plati pana la ora...

Rack gantere

Tester ștergere eroare Renau...

Cine trebuie sa faca sapaturile p...
 Curs initiere QA tester

Tomorrowland, w2 (28-30 July 2023)

Sfat achizitie masina noua 40-45k...

Antena CB PNI LED 850 rabatabila,...
 

Setari termorstat Purmo Tempco Digital

- - - - -
  • Please log in to reply
55 replies to this topic

#1
Y0samiteSam

Y0samiteSam

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,883
  • Înscris: 22.04.2005
Buna ziua,
Am termostatele respective instalate in toata casa, 7 la numar: 3 la parter si 4 la etaj.
Am citit manualul, am incercat tot felul de setari diferite dar nu am reusit sa obtin paramentrii pe care ii vreau eu. Ce ma nemultumeste este faptul ca nu exista deloc toleranta. Dau un exemplu:
Setez temperatura de 15 si termostatul da comanda la centrala la 14.8 sau chiar 15 si se opreste la 15.2 adica nici nu pleaca bine ca in urmatoarele 20 de secunde da comanda de oprire si la 7 bucati va dati seama ca centrala porneste si se opreste foarte des.
Am incercat sa le tin la 15 grade pe modul automat (semnul ca un ceas) care am inteles ca ia in considerare temperatura setata pe modul confort (semnul de soare) unde am pus 15 grade si modul redus (semnul de luna) unde am pus 13 grade. Degeaba, tot ce stie el face: mentine fix fix 15 grade fara abatere.
Cum pot face sa obtin o toleranta de 1 grad?  Sa setez temperatura de 15 grade si sa porneasca centrala la 14.4 si sa se opreasca la 15.4 sau macar valori apropiate.
Am si senzori in pardoseala care pleaca de la fiecare termostat  dar nu am i-am activat, folosesc doar senzorul de aer.
Incalzirea este prin pardoseala. Atasez si doua poze, una cu termostatele si cealalta cu distribuitorul de la parter:
Attached File  20230124_111653.jpg   74.68K   36 downloads
Attached File  20230124_111701.jpg   192.9K   35 downloads
Am setat temperatura de 15 grade pentru ca este in constructie si nu are rost sa arunc banii pe gaz.

#2
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,968
  • Înscris: 13.03.2017
Nu prea ai cum bro'
Termostatul nu este extraordinar de precis
Face si el ce poate
In plus, daca este montat intr-o anumita zona - in apropierea ferestrei sau pe un perete exterior sau hol - il "derutezi"
Una peste alta, ale tale par sa functioneze corect
Da-le pace

#3
Y0samiteSam

Y0samiteSam

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,883
  • Înscris: 22.04.2005
Dar care este diferenta dintre modul confort si modul redus? Adica functioneaza diferit daca setez temperatura de 15 grade in modul redus fata daca as pune aceasi temperatura in modul confort?
Nu ma ajuta cu nimic daca functia este doar pentru memorarea a doua temperaturi diferite intre care schimb eu manual pe timp de zi sau seara.

#4
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,218
  • Înscris: 30.08.2006
Se numeste histerezis si toate cronotermostatele au asa ceva. gasesti manualul pe net si acolo vezi ca se regleaza functia PI intre 1 si 3 in functie de cat de responsiv sunt radiatoarele. In cazul tau trebuie sa fie pe 01.

https://www.purmo.co...al_RO_Rev.0.pdf

pag 31 si 30

Edited by Leo2006, 24 January 2023 - 15:45.


#5
Y0samiteSam

Y0samiteSam

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,883
  • Înscris: 22.04.2005

View PostLeo2006, on 24 ianuarie 2023 - 15:32, said:

Se numeste histerezis si toate cronotermostatele au asa ceva.
poti sa dai mai multe detalii te rog. Il pot modifica?

Edited by Y0samiteSam, 24 January 2023 - 15:48.


#6
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,968
  • Înscris: 13.03.2017
Bro' ... ai zis ca ai citit manualu'

Modul confort se mai numeste si modul de zi
Setezi o temperatura de confort (cum te simti tu bine) care se pastreaza pe toata durata zilei

Modul redus se mai numeste si modul de noapte
Setezi o temperatura de noapte (mai redusa ca doar nu vrei sa curga apele pe tine sub patura) care se pastreaza pe toata durata noptii

#7
Y0samiteSam

Y0samiteSam

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,883
  • Înscris: 22.04.2005
pai si cine comuta intre modurile astea, eu manual? Termostatul nu are ceas. Tocmai asta spuneam mai sus: nu vad un avantaj daca trebuie sa o fac manual ca acelasi lucru este si daca setez eu 21 in loc de 23 grade.

Edited by Y0samiteSam, 24 January 2023 - 15:49.


#8
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,968
  • Înscris: 13.03.2017
Pai da' cine ?
Matale il programezi

Sigur ai citit manualu' ala ?

#9
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,144
  • Înscris: 31.03.2012

View PostLeo2006, on 24 ianuarie 2023 - 15:32, said:

Se numeste histerezis si toate cronotermostatele au asa ceva. gasesti manualul pe net si acolo vezi ca se regleaza functia PI intre 1 si 3 in functie de cat de responsiv sunt radiatoarele. In cazul tau trebuie sa fie pe 01.

https://www.purmo.co...al_RO_Rev.0.pdf

pag 31 si 30
In poza lui apare alt termostat. Cel cu fir, iar in manualul de utilizare nu am gasit [nu m-am prins eu] reglarea histerezisului.

Edited by pasilla, 24 January 2023 - 16:12.


#10
Y0samiteSam

Y0samiteSam

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,883
  • Înscris: 22.04.2005

View Postpasilla, on 24 ianuarie 2023 - 16:07, said:

In poza lui apare alt termostat. Cel cu fir, iar in manualul de utilizare nu am gasit [nu m-am prins eu] reglarea histerezisului.
Da, sunt cu fir. Nici eu nu am gasit nimic despre reglarea histerezisului.

Oare ar fi o solutie sa scad temperatura apei la 22 sau 25 de grade avand in vedere ca eu vreau sa fac doar 15 grade in casa? Ma gandesc ca in felul asta centrala tine flacara mai mica si nu se mai opreste atat de des.

#11
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,144
  • Înscris: 31.03.2012
Daca nu gasesti/nu exista setare pentru histerezis, ar cam trebui sa arunci acele termostate.
Pe de alta parte e putin dubios cum sesizeaza in 20 de secunde cresterea temperaturii. Or fi instalate intr-un loc nepotrivit.

#12
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,968
  • Înscris: 13.03.2017
Bro' ... termostatul ala nu are mod vacanta ?

Eu am asa ceva si practic ramane permanent la o temperatura de ani-inghet pentru vro' 90 zile (sau cat setezi - minim o zi)

Il pui pe mod vacanta si ... gata

#13
Y0samiteSam

Y0samiteSam

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,883
  • Înscris: 22.04.2005

View PostNaijax, on 24 ianuarie 2023 - 16:28, said:

Bro' ... termostatul ala nu are mod vacanta ?
are modul OFF in care temperatura anti-înghet (7°C) va fi păstrată permanent în încăpere, dar nu ma ajuta ca eu vreau 15 grade.
Nu am incercat sa vad daca merge sa modific valoarea prestabilita de 7°C

Edited by Y0samiteSam, 24 January 2023 - 16:40.


#14
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 43,622
  • Înscris: 01.12.2001
Dacă nu poți seta o alta valoare pt histerezis, nu ai ce face. Setează 18 grade sau mai mult. De ce ai pus 7 termostate? Unul comanda pornire, altul comanda oprire.
A avut instalatorul 7 termostate și a zis sa scape de ele? Dacă avea 14, le puneai pe toate?

#15
Y0samiteSam

Y0samiteSam

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,883
  • Înscris: 22.04.2005

View Postpasilla, on 24 ianuarie 2023 - 16:28, said:

Or fi instalate intr-un loc nepotrivit.
Nu cred, sunt instalate pe pereti interiori.
Cel mai tare ma enerveaza ca imediat cum scade la 14.9 da comanda (doar 0.1°C) si imediat creste la 15.2 si gata opreste.

View Postdorin_2k, on 24 ianuarie 2023 - 16:43, said:

Dacă nu poți seta o alta valoare pt histerezis, nu ai ce face. Setează 18 grade sau mai mult. De ce ai pus 7 termostate? Unul comanda pornire, altul comanda oprire.
A avut instalatorul 7 termostate și a zis sa scape de ele? Dacă avea 14, le puneai pe toate?
Am 4 dormitoare si am pus in fiecare, 1 in bucatarie, 1 hol + living + baie si 1 in holul de sus + baile de sus.
Daca aveam 10 dormitoare puneam in fiecare...si da ajungeam la 14 termostate.

Edited by Y0samiteSam, 24 January 2023 - 16:48.


#16
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,144
  • Înscris: 31.03.2012

View PostY0samiteSam, on 24 ianuarie 2023 - 16:47, said:

Am 4 dormitoare si am pus in fiecare, 1 in bucatarie, 1 hol + living + baie si 1 in holul de sus + baile de sus.
Daca aveam 10 dormitoare puneam in fiecare...si da ajungeam la 14 termostate.
Si cum faci ca centrala sa incalzeazca numai acolo unde comanda termostatul ?
Sau termostatul comanda pompa/valva specifica fiecarei camere si nu are treaba cu centrala ? Caz in care nu te interesaza ca nu are histerzis.

Edited by pasilla, 24 January 2023 - 17:07.


#17
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 43,622
  • Înscris: 01.12.2001
Ai 7 termostate legate la o singura centrala. Ce zici? E bine?
Arunca 6 din ele și o sa fie bine.
Cine te-a sfătuit sa pui 7 termostate? Vânzătorul de termostate desigur. A greșit. Trebuia sa îți propuna câte 3 termostate pt fiecare camera. Pe podea, pe tavan și la mijloc.
:)

#18
Y0samiteSam

Y0samiteSam

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,883
  • Înscris: 22.04.2005

View Postpasilla, on 24 ianuarie 2023 - 17:02, said:

Si cum faci ca centrala sa incalzeazca numai acolo unde comanda termostatul ?
Sau termostatul comanda pompa specifica fiecarei camera si nu are treaba cu centrala ? Caz in care nu te interesaza ca nu are histerzis.
Pai termostatul din dormitorul X trimite comanda catre unitatea Prumo din distribuitor si mai departe, unitatea da comanda la actuator sa deschida circuitul pentru dormitorul X dar si la centrala. Restul circuitelor raman inchise (actuatoare inchise)
Daca intre timp alt dormitor Y  trimite comanda, unitatea Prumo din distribuitor mai deschide un circuit pentru dormitorul Y.
Uneori centrala porneste doar pompa, dar daca este cerinta mai mare (2 dormitoare in acelasi timp) porneste si flacara.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate