Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Espresoarele Jura
Last Updated: Jan 25 2023 23:35, Started by
krtyna
, Jan 22 2023 11:34
·
0
#19
Posted 24 January 2023 - 11:55
Au si Xeoleo mai multe rasnite si s au mai perfectionat si ei de al lungul anilor. Am vazut ca au primit un verdict pozitiv si pe forumul ala de elitisti de care vorbim, inclusiv o firma romaneasca notorie de profil incepuse sa i comercializeze. Zic pentru un buget limitat ca e pragul minim de la care poti incepe espresso. Daca banii nu sunt o problema, categoric e preferabila o rasnita consacrata.
|
#20
Posted 24 January 2023 - 20:48
And here we go. Iarasi discutiile interminabile despre rasnite, presiune, bari..
Care bari? Barii din boiler, sau din cafea? In cafea nu ajung 9 bari, indiferent de cati bari sunt in boiler. Poate daca bagi 100 bari. Deci, despre ce bari discutam? Cafeaua aia.. credeti ca poate avea presiune constanta in tot portafiltrul ala? Cum naiba, prin ce mecanism minue? Aia sunt niste parametri irelevanti. Sau nu atat de relevanti incat sa te-apui csa scazi presupusa presiune de la 12 la 9. |
#21
Posted 25 January 2023 - 14:51
Ahasverus, on 22 ianuarie 2023 - 11:38, said:
Am unul la firma, pt ca baiatul meu e cam cafegiu. Stiu ca a costat multi bani, dar personal nu m-a impresionat cu absolut nimic. Din ce vad, au 15 bar, iar majoritatea celor mai ieftine au 10 bar presiune. Edited by NFS01, 25 January 2023 - 14:52. |
#22
Posted 25 January 2023 - 17:16
maccip, on 24 ianuarie 2023 - 20:48, said:
And here we go. Iarasi discutiile interminabile despre rasnite, presiune, bari.. Care bari? Barii din boiler, sau din cafea? Aia sunt niste parametri irelevanti. Discuti despre ce vezi pe gradatia manometrului. Masori ce poti masura si cu asta defilezi. Te misti in jurul unei anumite valori pe care tu o stabilesti din experienta ca fiind buna. Care mai e irelevant? Sunt doar patru care conteaza anume presiunea, gradul de rasnire , durata extracriei si temperatura apei. Cu trei variabile jonglezi intr o anumita marja de timp pana ce obtii un rezultat in ceasca. Inteleg ca vrem sa simplificam lucrurile dar deseori nu se pot simplifica. Tocmai de aia incerc sa avizez omul ca espresso nu e chiar simplu, trebuie sa i aloce ori timp, ori bani ori si una si alta si ca eventual sa se convinga inainte ca vrea neaparat espresso. Crema adevarata espresso cu cel mai bun gust posibil se obtine dupa un pic de bibileala si un pic de experienta. Edited by audiofidell, 25 January 2023 - 17:17. |
#23
Posted 25 January 2023 - 20:57
Ar trebui sa stii si olea de fizica, daca tot te-ai bagat.
Ok, manometru. Care manometru? Majoritatea espresoarelor nici nu au asa ceva. In fine, sa zicem ca te referi la presiunea din bolier. Am un boiler de 100bari si o punga de cafea macinata pe masa vecina. Ce legatura exista intre astea? Intelegi unde bat? Presiunea asta e de mai multe feluri si are mai multe aspecte. Ce conteaza e presiunea apei din cafea, nu din boiler. Care e total alta mancare de peste si depinde de mai multe chestii, nu doar de presiunea din boiler. Sectiunea duzei de iesire din boiler lungimea furtunului, debitul de fluid, gradul de compactare al cafelei, gradul de macinare, volumul portafiltrului. Si multe altele, pentru ca dupa cum am zis, presiunea nu e constanta in portafiltru. Depinde de presiunea dinamica de la duzele alea fine de iesire a cafelei, de forma portafiltrului care nu-i 1dimensionala. Depinde de o galagie de treburi, iar marimea relevanta, nu ti-o mai da nimeni, ca-i foarte dificil de masurat. Se poate, dar scump si dificil, si nu pe un dizain specific espresorului. de la 9bari la 12 bari e 30% "abatere" de la valoarea canonic dorita de cafetofili. Fix pix 30%, daca esti constient de variabilele care intra in ecuatie. Discutii similare se gasesc si pe zona de cabluri de boxe la audiofili. La fel de irelevante si alea. Placebo+ ideologia + marketingul nu pot substitui fizica. Daca erau asa de relevanti aia 9 bari, nu s-ar mai fi complicat producatorii sa scoata 12 bari in vasul ala. Nu crezi? Banuiesc ca nu. Tu ai impresia ca producatorii astia sut asa de prosti. Pot sa faca 9 bari, stiu ca e bine, dar nu vor. Si porcaria aia de portafiltru nu e proiectat sa reziste la 9 bari, deci nu te astepta la asa ceva si nu te gandi ca in el se afla 9 bari ca nu-i asa. |
#24
Posted 25 January 2023 - 23:35
Credeam ca esti oarecum in tema cu espresso, nu ca esti complet pe dinafara! Chiar nu ne prindem de ce ndustria de profil baga 15 bar in loc de jumatate? Hai, ca nu e greu! Hint: amatorul nu va aloca timpul si banii necesari procesului espresso asa ca se va multumi cu un surogat inlocuind crema autentica espresso, extrasa in conditiile specificate cu o spuma artificiala care se obtine...
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users