Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Despre zahar, de ce nu se renunta la el ?!
Last Updated: Nov 14 2023 09:39, Started by
MinettoMatoi
, Jan 18 2023 00:53
·
18
#37
Posted 18 January 2023 - 13:05
Păi de ce credeți că bagă ăștia zahăr în cam tot ce se poate? 1 - Pentru gust (de când au scos grăsimile că cică alea erau dracu) 2 - Pentru menținerea dependenței de junk food. Personal am renunțat de câțiva ani la zahărul procesat.
Attached Files |
#38
Posted 18 January 2023 - 13:10
#39
Posted 18 January 2023 - 13:12
#40
Posted 18 January 2023 - 13:19
Leo2006, on 18 ianuarie 2023 - 01:15, said:
Zaharul intensifica gustul si da un boost de energie, ceea ce stevia nu o face. Nu poti pacali creierul cu stevie. Merge indulcitor la un ceai dar la cafea nu mai e la fel. PS: tocmai aia e ideea steviei, sa nu iti dea acel boost de energie, ca asta inseamna calorii extra ... tocmai de aia nu-mi fac limonada cu zahar, ca sa nu ajunga sa aiba mai multe calorii/sa fie mai nesanatoasa decat o cola. Din ce inteleg nici metodele prin care se obtine stevia nu sunt foarte "sanatoase" momentan. Metode mai sanatoase exista, dar costa mai mult. |
#41
Posted 18 January 2023 - 13:28
#42
Posted 18 January 2023 - 13:59
richelieu, on 18 ianuarie 2023 - 13:12, said:
Asta înțelesesem, eu vroiam mai concret, la ce produs se referă, mai ales ca a zis ca impacteaza glicemia la fel ca zaharul, ceea ce din start e o contradicție logica… Nu stie vreun produs de genul asta ci vrea sa il gaseasca (apropo si de ce a scris pe topicul cu jeleurile). |
#43
Posted 18 January 2023 - 14:08
#44
Posted 18 January 2023 - 14:24
#45
Posted 18 January 2023 - 15:18
Chayah, on 18 ianuarie 2023 - 13:28, said:
Cum se extrage și de ce sunt nesănătoase? |
#46
Posted 18 January 2023 - 17:00
_-livio-_, on 18 ianuarie 2023 - 09:09, said:
te chinui singur degeaba, mierea e tot zahar, de ce sa nu bei cafeaua cum iti place si sa savurezi mierea asa cum e? da, e un glucid, dar total diferit de zahar, de la indice glicemic pana la celelalte elemente continute! |
|
#47
Posted 18 January 2023 - 17:15
MinettoMatoi, on 18 ianuarie 2023 - 00:53, said:
Hai sa zic, atunci nu era educatie, nu erau indulcitori okey, dar acuma ? Ce parere aveti ? De ce oamenii mentin vie folosirea zaharului si la nivel de om de rand (hai sa zici ca aia mari ar avea nu stiu ce interese) ? Acum e mai rau. Acum este educatie dar este ignorata. Stevia nu este o alternativa daca vorbim dpdv al sanatatii. Sau ORICE alt indulcitor Motivul este ca imediat cum iti ajunge pe limba, deja ai un raspuns insulinic in corp. Pe langa aspectul de crestere in greutate, zaharul este un inamic si pt sistemul cardiovascular. Multi stiu asta. Si eu stiu asta. Cu toate astea, mai mananc si eu prostii din cand in cand. Charlie Munger are 99 de ani, iar amicul lui Warren Buffet are 92. Au baut cola toata viata, si detin o buna parte din companie. Concluzia este ca zaharul este nociv, dar conteaza si cum iti traiesti viata. Eu personal, cu o marja de eroare de 10%, pot sa ma incarc cu 350g de zahar daca ma abtin doua zile si fac doua sesiuni de HIIT de 30 minute. Adica pot sa inger 1,400kcal de zahar pur si sa nu ma ingras si posibil sa nu ma afecteze pe termen lung. Dar gandeste-te la efort. Sunt persoane care ingera 400g de zahar pe zi stand pe canapea, calculand ca dusul de gunoi este miscare. De aici pana la a scoate zaharul din bucatariile oamenilor, good luck Chec fara 3KG de zahar nu o sa apara prea curand. Poate in 30 de ani caic nu va mai fi gospodina sa stie sa il faca anyway. |
#48
Posted 18 January 2023 - 17:56
#49
Posted 18 January 2023 - 18:00
NU poti compara raspunsul insulinic al organismului la indulcitori, cu cel generat de zahar. Si pe urma, cantitatea de insulina secretata de pancreas este direct proportionala cu cantitatea de zahar ingerata, nu doar cu ce se intampla la nivelul senzorilor de pe limba.
Raspunsul insulinic generat de indulcitori este nesemnificativ. De aceea se si considera indulcitorii (si amintesc fara a ma rezuma la stevia si eritirol) ca au IG=0 AlexEn, on 18 ianuarie 2023 - 17:56, said:
Si mierea si zaharul sunt alcatuite din glucoza si fructoza. Unde e diferenta majora? In marketing si in imaginatia unora |
#50
Posted 18 January 2023 - 18:00
#51
Posted 18 January 2023 - 18:06
Cate tipuri de glucoza sunt? Nu ma refer la modalitatea de obtinere ci la produsul final.
https://en.wikipedia.org/wiki/Sugar => zaharul alb este o forma de sucroza (care este o combinatie de glucoza si fructoza). |
|
#52
Posted 18 January 2023 - 18:06
#53
Posted 19 January 2023 - 00:47
onisifor12, on 18 ianuarie 2023 - 01:22, said:
Gândește-te că ești multi-miliardar/illuminati/mason/sef la lume din ăla. Ce părere ai despre rasa homo sapiens (sapiens?)? Vrei să se perpetueze în continuare în ritmul ăsta? Așa de afară toți suntem „sufletiști” și „miloși”. Dar dacă ai avea datele alea concrete, acces la informații de perspectivă la care nu are nimeni acces? Ai mai iubi așa mult „oamenii”? Altfel, lăsând la o parte acest „mic detaliu”, ai dreptate. Zahărul procesat este otravă. Un sportiv de performanță sau chiar și amator îți răspunde clar la acest aspect. Mă rog, un nutriționist ce se ocupă de sportivi. Cu masonii, de ce n-am iubi lumea ? As controla cumva nasterile sa nu ne mai perpetuam in prostie, si as rezolva problema, dar nu m-as gandi cum sa ii omor. As incerca sa fie pe pamant oameni in asa fel incat sa fie bine ptr toata lumea cumva. bobitad, on 18 ianuarie 2023 - 01:23, said:
ca in alte multe lucruri in viata, depinde cum folosesti si cat folosesti. daca bagi 2l pe zi de suc cu 10 batoane de ciocolata, normal ca e rau. uite, eu de exemplu beau foarte rar suc, iar dulciuri mai mananc, dar nu ceva de speriat. plus ca imi place de exemplu ciocolata cu mult cacao. Suc desi beau Fanta fara zahar, nu consum nici 1 L pe zi uneori. Ciocolata consum dar mai rar, aseara am mancat doua de 100 g cu alune intregi NussKnacker, si nu mai mancasem din vara. Acuma m-am pus pe Stollen de prin noiembrie, nu stiu cine stie, dar la Lidl de sarbatori e ca un cozonac din ala de 1 Kg dar asa mai tare, specific nemtesc,nu mananc zilnic, dar mancam, are 398 Kcal/100 g, destul de mult, dat fiind ca, cand aveam eu nebunia aia cu mancatul, mancam si un 650 g. La unii nu le place ala, prefera cozonac crescut. MooF2010, on 18 ianuarie 2023 - 01:26, said:
Zaharul e mai dependent decat cocaina si cel mai ieftin conservant = profit Tu zici de zaharul din dulciuri, eu as spune de zaharul din salam, carnati si mustar. Apoi zaharul noncaloric are singurul beneficiu nu a nu ingrasa el insa te vei ingrasa daca il mananci intens datorita foamei ce ti-o provoaca variatiile de glicemie. Da, zaharul artificial da cu glicemia de pamant la fel ca si zaharul natural. Nu asta e problema, ca asa si un sus fara zahar da dependenta, ca vrei din nou. Placerea oferita da dependenta de fapt, oricare ar fi sursa ei. Lasa ca profit faceai oricum, facand produse gustoase. iar daca nu ingrasau, aveai vanzari mai multe ! Profit mai mare. Gandeste-te cati sunt la cura de slabire in lumea asta, sau care se abtin ca sa nu se ingrase, cati diabetici sunt pe regim (doar la noi sunt cam 10 % diabetici), bani care nu iti vin in buzunare. Zaharul din mustar il evit, am gasit Dijon care nu are zahar. Dar ala din salam, carnati nu il pun ptr ca e cantitate infima, altfel avea gust dulce, eu ma refer la dulciuri, bauturi, inde cantitatea e majora. Sigur ca eu le evit si pe alea, dar zic ca idee doar, ca nu e ceva semnificativ zahar in alea. La alea grasimile te rup la calorii. crisstonne, on 18 ianuarie 2023 - 01:38, said:
Zahăr consumat cu moderație, este la fel ca orice altceva, consumat cu moderație. Dacă nu papi zahăr deloc, dar tragi 20 liniuțe de coca, nu ai făcut nimic. Lasă zahărul în pace, pentru alții, nu consuma tu. |
#54
Posted 19 January 2023 - 00:52
Aia văd mai bine, mai în ansamblu ce se lasă în urmă și în ce direcție ne îndreptăm. De aia nu se omoară cu informatul înverșunat despre otrăvire legală, adică dinpotrivă.
Deci, cum bine spui, se persistă în prostie. Doar că rasa umană este incurajată să rămână așa, la un stadiu mult sunt nivelul ei real. Cum ar fi să fie toată lumea bogată și sănătoasă? Nu ar mai exista „materie primă”. Așa există „materie primă” pentru pompe funebre și pentru religie. Două industrii în creștere logaritmică. Gândește-te câți bani sunt în joc numai din cauza zahărului. Spune și în biblie că creierul trebuie să stea plută în dopamină, serotonină, oxitocină și endorfine. Deci duhul trebuie să fie sărac. Zahărul tos în exces este o metodă foarte eficientă pentru a realiza asta în masă. MinettoMatoi, on 19 ianuarie 2023 - 00:47, said:
Aia cu sportivul de performanta, ala sa fie sanatos, ala are nevoie de energie multa in timp scurt, nu are treaba cu omul de rand care nu are nevoie de asa ceva. Homo sapiens la nivel de spirit, exersararea potențialului = zombie, cadavre ambulante. Lepre de canapea. Fără excese majoritatea nu ar rezista stresului și efortului fizic la care sunt „supuși”. La fel și cu alcoolul pentru „munca la câmp”. Proști de duduie. Edited by onisifor12, 19 January 2023 - 00:53. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users