Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Jeleuri home made, dezamagire
Last Updated: Jan 23 2023 00:40, Started by
MinettoMatoi
, Jan 18 2023 00:19
·
0
#1
Posted 18 January 2023 - 00:19
Am vazut pe youtube aseara un tutorial pentru jeleuri facute acasa, reteta era asa:
240 g suc de fructe (eu am folosit de visine Granini), trei lingurite de gelatina si miere, dar eu am pus stevia. Am facut, am pus la frigider, si cand sa mananc dezamagire, nu se compara deloc cu alea din comert, parca n-are gust, nu stiu sa descriu, desi si sucu era dulce si am mai pus si eu stevia, nici dulce parca nu era. Eu am zis ca fac o treaba dat fiind ca alea din comert au 350 Kcal/100 g, si astea au 90 iar carbo 12,5 on loc de 77, dar vad ca si cea care a postat reteta a postat-o ca naiba cred. Nu m-am abatut de la ea, faptul ca schimbi indulcitorul nu consider ca nu am respectat reteta, oricum se pune asta dupa gust. Ce au jeleurile din comert sau ursuletii Haribo in plus ?! Au zaharul, dar ala nu prea are treaba, ca poti pune si altceva in loc de el. Am pus destula stevia, nu inteleg de ce n-a iesit dulce mai cum trebuie, cu zaharina stiu ca se induceal orice f bine. E altfel ! Nu stiu cum sa explic, nu se compara alea din comert cu asta home made. Ca aroma m-am bazat pe sucul Granini care ste f bun daca il beau, il beau rar ca are zahar, insa e bun la gust. Insa nici doamna din filmulet nu a pus alte arome. Il prezinta "jeleu sanatos", dat fiind ca au asa putine kcal si carbo, si n-au asa prea multe e-uri, s-ar numi sanatos. Sucul care-l pune ea nu stiu daca e din ala cumparat cu zahar, sau este stors de la fructe, asta nu mai precizeaza. Jeleurile din magazine au si alta consistenta, parca nu e asa moale chestia aia gelatinoasa. Ce parere aveti ? De ce mi-a iesit ca dracu sa zic mai pe romaneste ? Asa arata f bine, legat, okey. Cu am (a gresit cea din film), de a iesit asa ? Nu a fost inventia mea sa zic ca de aia a iesit asa. Poate cheia e ca nu prea e dulce la mine, nu stiu de ce mi se pare ca au iesit ca naiba. Aici e reteta: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/67fcy-aKJPE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by MinettoMatoi, 18 January 2023 - 00:28. |
#2
Posted 18 January 2023 - 00:41
Data viitoare vei folosi suc natural de mere sau portocale si miere de albine. Jeleul din comert are o cantitate uriasa de zahar si arome sintetice.
|
#3
Posted 18 January 2023 - 00:57
De obicei este un noroc dacă îți iese din prima.
Mai adaugă stevia, mai experimentează, până când obții dulceața potrivită. Ai de asemenea în vedere ca cele din comerț au mai multe ingrediente, deci nu are cum să-ți iasă exact același gust. Iar consistența este probabil obținută și cu ajutorul gumelor, nu numai a gelatinei. |
#4
Posted 18 January 2023 - 02:23
Leo2006, on 18 ianuarie 2023 - 00:41, said:
Data viitoare vei folosi suc natural de mere sau portocale si miere de albine. Jeleul din comert are o cantitate uriasa de zahar si arome sintetice. Cu mierea nu o vreau, pai ce fac, scot zaharu sa bag miere ? Adica cam acelasi lucru ? Vreau sa folosesc un indulcitor noncaloric. Chayah, bine zis cu gumele, si alea cum le fac ? Sau de unde le iau ? De ex ursuletii aia sunt mai duri putin, nu is asa moi ca ce facui eu sau aia din clip. E ca un fel de gelatina mai tare putin, nu se duce asa repede cand bagi in gura. |
#6
Posted 18 January 2023 - 07:46
MinettoMatoi, on 18 ianuarie 2023 - 00:19, said: In unele retete, (incluzând-o pe asta) nu poți înlocui zaharul sau mierea cu îndulcitor, așteptând aceleași rezultate. Atât zaharul cât si mierea, au proprietăți gelifiante, nu e vorba doar despre îndulcire. Apropos…ai mutat obsesia pe jeleuri acum? irina2014, on 18 ianuarie 2023 - 05:18, said:
problema e unde gasesti forme de ursuleti. Edited by althea, 18 January 2023 - 09:15. |
#8
Posted 18 January 2023 - 08:51
Quote
240 g suc de fructe (eu am folosit de visine Granini) |
#9
Posted 18 January 2023 - 09:16
MinettoMatoi, on 18 ianuarie 2023 - 02:23, said: Chayah, bine zis cu gumele, si alea cum le fac ? Sau de unde le iau ? De ex ursuletii aia sunt mai duri putin, nu is asa moi ca ce facui eu sau aia din clip. E ca un fel de gelatina mai tare putin, nu se duce asa repede cand bagi in gura. E posibil sa îți iasă cum vrei și dacă adaugi mai multa gelatină. Experimentează. Ca și gume alimentare, eu știu de xanthan și agar-agar. Ambele înlocuiesc gelatina în produsele pt vegani, dar presupun ca pot fi adăugate și alături de gelatină. Mergi și tu și citește ingredientele de pe punga cu jeleurile preferate și vezi cam ce ar fi responsabil cu întărirea lor. Și tot așa, faci experimente cu cantități diferite de gelatina și gume și îndulcitor. |
#10
Posted 18 January 2023 - 09:47
MinettoMatoi, on 18 ianuarie 2023 - 00:19, said:
Il prezinta "jeleu sanatos", dat fiind ca au asa putine kcal si carbo, si n-au asa prea multe e-uri, s-ar numi sanatos. Sucul care-l pune ea nu stiu daca e din ala cumparat cu zahar, sau este stors de la fructe, asta nu mai precizeaza. Vezi ca sucurile de fructe, inclusiv sau mai ales alea care sunt doar din fructe, sunt 80% zahar. Este vorba despre zaharul natural din fruct dar dpdv al metabolizarii este fix acelasi lucru. Nu mai visa la cai verzi pe pereti, nu iti va iesi la fel cu alte ingrediente. Vad ca ai facut o obsesie cu zaharul. Mai bine reduci cantitatile de 'prostioare' decat sa incerci tot felul de experimente care oricum nu iti vor reusi de vreme ce nu urmezi reteta. LE: maicuta, ce voce si tonalitate are tanti cu reteta, zici ca vorbeste o scolarita. |
|
#11
Posted 18 January 2023 - 09:48
MinettoMatoi, on 18 ianuarie 2023 - 00:19, said:
... Cu am (a gresit cea din film), de a iesit asa ? Nu a fost inventia mea sa zic ca de aia a iesit asa. Poate cheia e ca nu prea e dulce la mine, nu stiu de ce mi se pare ca au iesit ca naiba. Aici e reteta: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/67fcy-aKJPE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#12
Posted 18 January 2023 - 10:43
Intotdeauna mi-a iesit jeleul din urechi si coada de purcel. Si nici zahar nu are.
Cred ca trebuie mai multa gelatina. Edited by keta, 18 January 2023 - 10:44. |
#13
Posted 18 January 2023 - 11:27
Fa unul EXACT ca in reteta.
NU am urmarit cu sunet, dar cum au zis si colegii: se specifica in reteta SUC NATURAL sau merge Granini de visine care, de fapt, este de lamiie si struguri?!?!? Granini de visine: lamai 6.9%, struguri 4%, visine 3%, soc 1%, afine 0.1% Edited by nixrohnson, 18 January 2023 - 11:37. |
#14
Posted 18 January 2023 - 15:19
O chestie e ca sucul ala din comert nu mai e atat de aromat ca inainte. Ma refer la coacaze. Nu mai are aroma de acum 15 ani. E un exemplu.
Nu stiu ce folosesc dar imi dau seama la ce te referi, la taria aromei. Anumite produse din comert au aroma mai vie (cum ar la culori saturatia) decat celelalte. Si la fructe si legume e asa. Cel mai bine am vazut ca se vede la caise, piersici, visine chestia asta. Pur si simplu cred ca e vorba de soi, perioada de coacere, cat de cald este (seceta accentueaza aroma din ce am auzit) E greu de obtinut ca cele din comert, sunt combinatii specifice, uneori tinute sub cheie si foarte greu de reprodus acasa... Nu e vorba de cat de natural e jeleul, multe chestii naturale nu sunt atat de stabile in timp etc. |
#15
Posted 18 January 2023 - 17:03
|
#16
Posted 18 January 2023 - 17:35
nu m-am uitat la nici un clip, am zis la misto.
doar nu te apuci sa chinezaresti |
#17
Posted 18 January 2023 - 18:08
MinettoMatoi, on 18 ianuarie 2023 - 17:03, said:
Pai tipa din clip unde a gasit forme ? S-or gasi, nu stiu. Emag: https://www.emag.ro/...33/pd/DF51SSMBM |
#18
Posted 18 January 2023 - 18:45
richelieu, on 18 ianuarie 2023 - 07:46, said:
Cum s-ar zice…tu vrei și cu dansa-n fund și cu sufletul in rai In unele retete, (incluzând-o pe asta) nu poți înlocui zaharul sau mierea cu îndulcitor, așteptând aceleași rezultate. Atât zaharul cât si mierea, au proprietăți gelifiante, nu e vorba doar despre îndulcire. Apropos…ai mutat obsesia pe jeleuri acum? �� In oglinda….de la atâta jeleu �� Nu te contrazic ca mierea sau zaharul au proprietati de gelifiere, tot ce stiu era la siropul ala de pe vremea lui Ceausu care era gros. ca avea cam 80 % carbo, dar aia nu o numesc gelifiere. Pai la jeleuri de ce n-ar merge si cu dansa-n fund și cu sufletul in rai ? Ca la astea fara fat ar fi extrem de simplu, e complicat la dulciurile cu grasime. Ca nu stiu eu reteta ca lumea, e alta, dar dupa cum vezi si tipa din clip tot tendinta era sa le face mai sanatoase cumva. De ex la Haribo, sa fie aceiasi consistenta si tot, doar ca nu indulcesti cu zahar, nu stiu daca n-ar iesi okey. Ptr gelifiere se folosesc altele. Ca poti sa le faci asa si fara zahar si indulcitori, si mananci cauciuc cumva, dar ei isi la fel ursuletii aia, adica nu cred ca depinde gelifierea de zahar. Pai de jeleuri am vazut pe youtube, de aia am luat-o pe jeleuri, ma gandeam asa a un echivalent lui Haribo fara zahar sau glucoza, pana acuma nu imi pusesem problema de jeleuri, de acolo a pornit, insa nu e o idee rea, cui am zis, a zis ca e f buna idee sa te gandesti la asta (tu esti cam printre putinii carora li se pare aiurea). Am zis si mamei, si la rude. Metoda evitarii e aia simpla si nu duce la proges. Din obsesii, preocupari ies chestii misto, ca daca era sa ne luam dupa nea marin, ai fi ramas in evu mediu acuma. Eu nu zic ca sunt cine stie ce si ca scot eu ceva, dar macar imi pun problema ! Fara sa iti pui problema, nici nu poti spera la o rezolvare la ceva. De ex, daca unii destepti nu inventau indulcitorii noncalorici, daca nu scoteau stevia din Stevia Rebaudiana, nici macar sucurile nu le aveai fara zahar, si te ingrasau de te spargeau. Si-au pus problema, dar cam la putine. Ptr ca de ce sa nu mai bei de ex Fanta cand poti sa o bei si sa nu mai ingrase (lasa altele, ca nu traim 1000 ani, ca ce are pe acolo poate sa-ti faca nu stiu ce nu stiu cand, si asta daca va face, coloranti sau ce mai are, e vb de ceva ce sigur apare si apare rapid) ? Stiu ca unii din voi ziceti "de ce sa bei ?", dar de ce nu ? Daca omu plateste, fa-i damblaua si lui, fa-i sa poata sa-si faca nebunia in conditii mai okey. Pai 1 L de Fanta cu zahar are cam 440 Kcal., si 1 L de din aia fara zahar are 20, pai se compara ? Da, unii doresc sa se bucure de gustul ala, chiar daca altii considera ca nu e bine, de fapt judeca doar prin prisma lor, fara sa se puna in pielea celuilalt. Lumea e subiectiva din pacate, majoritatea. Asa si parintii de azi generatia noastra "aaa te duci in club draga, ce e porcaria aia ?", pai daca nu-ti place tie, asta nu inseamna ca nu place altuia. In copilarie muream dupa brifcor, semana cu Fanta, nu stiu daca careva din voi mai stie de brifcor. Avea zahar in el, noroc ca nu aveam mereu ca nu se prea gasea. Era la sticle de 250 ml la 5,5 Lei una la cofetarii. Pepsi visam doar, ca ala nu se gasea deloc. Dupa revolutie pepsi si coca cola, dar nu puteai bea cat vroiai, ca te ingrasa. Si multi sunt asa care vor sa consume. Am testat Fanta fara zahar, nu ingrasa ! Nici glicemia nu o urca. Am testat mancand 2300 kcal/zi, plus 1,2 L de fanta, adica sa am cam 500 kcal in plus, nu s-a depus nimic intr-o luna, trebuiau sa apara 2 kg in plus daca era sa ingrase. Ca tot auzeam porcarii din alea ca ingrasa si aia fara zahar, si alte prostii din astea care sfideaza legile fizicii pana la urma. Oricum tu ar fi trebuit sa stii mai bine ca multi smecherii in retete si ceva mai atipice, sa stii artificii, modificari posibile, etc, ca esti profi in domeniu. Ptr un profi e chiar o provocare sa inventeze retete si sa le faca asa sau altfel. Nu sa te miri ca imi vin mie aceste provocari in minte, fara sa intelegi de fapt care e smecheria. Dar poate nu esti pe axa patiserie si cofetarie, ci doar pe mancaruri. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users