Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 

A fost eliminata reîncarnarea din Biblie de împărații Iustinian și Teodora?

* - - - - 1 votes
  • This topic is locked This topic is locked
31 replies to this topic

#1
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017
,,Fostul preot Daniel Balaș, despre reîncarnare. Adevărul pe care Biserica îl ține ascuns de secole: „Dacă negi reîncarnarea, crezi într-un Dumnezeu extrem de nedrept”
Fostul preot Daniel Balaș.
Fostul preot Daniel Balaș susține teoria reîncarnării și vine cu dovezi în sprijinul acesteia. Mai mult, fostul părinte atarge atenția asupra faptului că, la un moment dat, a existat un capitol despre Reîncarnare în Biblie, dar acesta a fost eliminat de împărații Iustinian și Teodora.
Daniel Balaș despre reîncarnare. Daniel Balaș susține că Reîncarnarea a fost eliminată din Biblie mai cu seamă la dorința Teodorei, care, deși săvârșise multe crime, își dorea cu disperare să fie divinizată de popor. În capitolul Reîncarnarea ar fi stat scris că cel ce a săvârșit crime împotriva aproapelui se va reîncarna ca să-și ispășească pedeapsa.
Totodată, fostul preot atrage atenția asupra faptului că cel care neagă reîncarnarea crede într-un Dumnezeu extrem de nedrept.
Reîncarnarea sau renașterea, așa cum mai este cunoscută, adevărul pe care Biserica îl ține ascuns de secole pentru a putea manipula omenirea și a o supune unor reguli scornite de ei. Biserica ne prezintă un Dumnezeu aspru, mânios, pedepsitor, care tot timpul e indispus, care abia așteaptă să greșești cu ceva ca să te pedepsească, iar la sfârșitul vieții, dacă nu ții canoanele, te va pedepsi o veșnicie în iad.
Motivul pentru care capitolul despre reîncarnare a fost eliminat din Biblie.
Tainele reîncarnării au rămas taine pentru oamenii care nu au vrut să cunoască realitatea. Mulți merg după sloganul: Crede și nu cerceta. Biblia a fost modificată în anul 553 de împăratul Iustinian și împărăteasa Teodora, atunci când au convocat consiliul cu papa și episcopii și le-au cerut să scoată din Scriptură tot ce ține de reîncarnare. Clericii au încercat să se opună cumva, dar cei doi împărați au asasinat doi papi și câțiva episcopi, fără a mai pune la socoteală și preoții. Atunci, ceilalți reprezentanți ai Bisericii, morți de frică,semnează și votează tot ce ordonă teribilul cuplu imperial.Teodora, până să ajungă pe tron, a practicat prostituția. Mai grav, omorâse foarte multă lume, iar asta o neliniștea pentru că în Reîncarnare scria așa: Cine și-a omorât aproapele ca trebui să se reîncarneze pentru a-și plăti crimele, iar Teodora avea mâinile pătate de sânge, iar ea dorea să fie divinizată. Biserica s-a suspus repede și a executat ordinele mai-marilor.Biserica ne spune că, după această perioadă de viețuire pe pământ, vommerge în iad sau în Rai, depinde cum am trăit viața. Biserica ne prezintă un Dumnezeu nedrept,Să ne imaginăm că Dumnezeu creează două suflete, pe Gheorghiță și pe Vasilică. Amândoi vin pe pământ, dar în familii diferite. Pe Gheorghiță îl trimite la o familie bună, care e crescut în rugăciune, ajunge la o școală de rugăciune, crește și se face preot, face doar acte de caritate și împrăștie binele pretutindeni. La sfârșit, moare și e înmormântat frumos cu slujbă și mâncare bună.Vasilică se naște într-o familie de hoți, maică-sa e o prostituată carefuge în lume, iar el e crescut de tată, care este un hoț notoriu, care își petrece viața prin pușcării. Vasilică ajunge pe străzi, fură, comite și o crimă și ajunge la închisoare unde moare singur.Să presupunem că cei doi mor în același timp și ajung la Dumnezeu. Ce va decide Dumnezeu? Că Gheorghiță ajunge în Rai și Vasilică în iad? Și apoi nu începe Vasilică să protesteze că de ce s-a născut într-o familie plină de neajunsuri și frustrări, că dacă se năștea și el într-o familie în care rugăciunea predomina și avea bogăți, poate nu ajungea în această situație?
slujeascăDacă negi reîncarnarea, crezi într-un Dumnezeu extrem de nedrept. Și nu veniți la mine că acel copil suferă din cauza păcatelor părintilor. E ca și cum mă supără pe mine un băiat și eu îl bat pe frate-su că e din aceeași familie. Nu veniți la mine nici cu fleacuri că Dumnezeu îl încearcă să-i vadă credința pentru că există pe lume niște tentații atât de puternice încât nici măcar un înger nu ar face față, ca să nu mai vorbim de bietul Vasilică, care e încercat de mic copil, fără să aibă vreo noțiune de bine sau de rău.Evanghelia de la Ioancap 12 spune așa: Dacă aude cineva cuvintele mele și nu le păzește, nu eu îl judec, că n-am venit să judec lumea, ci să o mântuiesc.
Deci Dumnezeu nu e judecată, nu e pedepsitor, ci dătător de mântuire, adică de fericire. Biserica susține că vom fi judecați și după moarte, și la sfârșitul veacurilor. Deci ce faci în această viață, vei suferi în următoarea. Dacă omori cu vorba sau cu fapta, în următoarea viață vei simți și tu crima pe propriul corp. Dacă judeci în această viață homosexualii, bătăușii, criminalii, e posibil să vii în următoarea și să fii judecat de alții. Căci spune Hristos la Matei cap 7: Nu judecați ca să nu fițijudecați, căci cu judecata cu care veți judeca, veți fi judecați și cu măsura cu care măsurați, vi se va măsura.Deci spune destul de clar că ceea ce faci acum o să răsune în următoarea viață. Iar dacă vei ajunge să trăiești viața atât de frumos, vei merge la următorul cer. Pentru că sunt șapte ceruri. Chiar ne spune Apostolul Pavel în Epistola a 2-a către Corinteni: Cunosc un om care acum 14 ani, fie în trup, fie în afară de trup, a fost răpit până la al treilea cer. Deci unde este iadul? În falsa realitate indusă celor adormiți în conștiință. Asta e frica cu care Biserica sperie”, spune Daniel Balaș într-un clip postat pe pagina de Facebook.
Daniel Balaș despre reîncarnare. Dovezi că reîncarnarea este un fenomen real.
Daniel Balaș prezintă și patru dovezi imbatabile ale faptului că reîncarnarea este un fenomen cât se poate de real.

„Amintiri din vieți anterioare. Psihiatrul american Ian Stevenson a început să studieze cazurile de copii cu amintiri din viețile anterioare. Doctorul a studiat 3.000 de copii cu vârste cuprinse între 4-10 ani. În multe cazuri, micuții își aminteau identitățile lor din viețile trecute, precum și detalii decontext istoric si geografic ale perioadelor invocate, detalii privitoare la rudele lor din trecut precum și referitoare la momentul morții.
Semne din naștere. Tot Stevenson a descoperit că mulți dintre copii aveau semne din naștere în zonele care corespundeau cu răni fatale care au fost produse la moartea acestora. Un băiețel turc de 11 ani și-a amintit că a fost împușcat în cap de un vecin. Acesta s-a născut cu urechea dreaptă puternic deformată, deformație care imita rănile decedatului, fapt confirmat mai târziu de registre medicale și chiar de fotografiile obținute de Stevenson.
Deja vu. Ați simțit vreodată, când ați mers într-un loc străin, senzația că ați mai fost acolo? Că totul pare foarte comun? Sau când întâlnești o persoană necunoscută și ai impresia că o cunoști de o viață?
Fobiile. Mulți oameni au, spre exemplu, frică de întuneric chiar dacă nu au avut nicio întâmplare neplăcută într-o zonă întunecată. Altora le e frică de cai, deși nu au avut niciodată contact cu caii, dar s-a descoperit la regresie că, într-o viață anterioară, au fost omorâți de cai„, explică fostul preot în clip.
Cazuri de copii reîncarnați
De asemenea, Daniel Balaș enumeră mai multe cazuri de copii reîncarnați. Aceștia au venit cu detalii uluitoare despre locurile în care au trăit în viața anterioară, despre ocupațiile pe care le-au avut sau chiar despre familiile lor. Ulterior, spusele lor au fost confirmate cu martori.

„Pe primul loc se află James Leininger, care, când a împlinit 2 ani, a început să aibă coșmaruri în fiecare noapte. Visa că pilota și că avionul se prăbușea în Oceanul Pacific. Le-a spus părinților că acolo a fost doborât avionul său. Părinții șocați au cercetat și au văzut ca un singur avion a fost doborât în insula indicată de micuț, iar pilotul era James Histon Jr. Băiețelul a afirmat corect că nava lui se numea Natoma.

Băiețelul avea o pasiune neobișnuită pentru avioane, pe care le construia din diferite piese fără a fi învățat de nimeni. Părinților le-a dat de gândit acest lucru și s-au interesat cu lux de amănunte până s-au întâlnit cu echipajul, care, la acel moment, era format din veterani de război. Echipajul a confirmat că fiecare detaliu despre care vorbea James era 100% exact.


Pe locul 2 este Shanti Devi, care s-a născut în India, in 1926. Când avea 4 ani, le-a spsu părinților că adevărata sa casa se află în Mathura, 140 km distanță,  și acolo locuiește soțul ei. Ea i-a spus profesoarei sale că a murit la 10 zile după ce și-a născut copilul. Spunea că soțul ei se numea Kedar Nath. Sensibilizați de povestea ei, părinții au pornit să investigheze. Odată ajunsă în Mathura, fata a început să vorbească dialectul local, ba chiar și-a recunoscut fostul soț și copiii. Copila a fost în stare să povestească 24 de întâmplări amănunțite despre viața sa anterioară, iar soțul său a confirmat toate spusele ei.

Ryan din SUA a susținut că este Marty Martyn, un actor de film devenit agent la Hollywood. A arătat spre el într-o poză si a spus: Acesta sunt eu. Părinții erau sceptici pentru că Ryan a spus că a călătorit în lume cu bărci mari, a dansat pe Broadway și că a avut o casă mare cu piscină. Asta nu prea suna ca viața unui actor, dar părinții au fos uimiti să constate că totul era adevărat. Martyn chiar a fost dansator pe Broadway, apoi s-a mutat la Los Angeles unde a lucrat ca agent și a avut o casă mare cu piscină„, povestește Balaș.

Daniel Balaș despre reîncarnare. Rămășițe din Reîncarnare în actualele Evanghelii
În finalul clipului postat pe rețelele sociale, fostul preot vine cu exemple din Biblie unde se mai regăsesc încă rămășițe din capitolul Reîncarnare, eliminat în vremea împăraților Iustinian și Teodora. Balaș este de părere că Biserica ascunde adevărul despre reîncarnare pentru a manipula credincioșii.

„În Evanghelia după Matei, cap 16, Iisus îi intreaba pe Apostoli: Cine spuneți că sunt eu? Ei au răspuns: Unii zic că ești Ioan Botezătorul, alții Ilie, alții Ieremia sau unul dintre prooroci.

Pentru a pune întrebarea de mai sus, trebuie să crezi în reîncarnare, iar răspunsurile date confirmă clar teoria reîncarnării.

În Evanghelia lui Ioan, cap 9, Iisus și ucenicii întâlnesc un orb, iar ucenicii Îl întreabă pe Mântuitor: Învățătorule, cine a păcătuit: acesta sau părinții lui de s-a născut orb?

Această întrebare subînțelege credința în existența unei vieți anterioare. Când ar fi putut păcătui acel orb? În pântecul mamei sale?

In răspunsul dat de Iisus ucenicilor, mai e un punct foarte important de explicat: nu e vorba că el sau părinții lui ar fi păcătuit. Uceniici au pus întrebarea daca fiul e orb pentru că părinții au păcătuit căci ei învățaseră din legea ebraică faptul că fiecare infirmitate înseamnă o încălcare a legilor, dar că, adesea, o persoană poate plăti pentru alta și, deci, când vedem pe cineva în suferință, nu putem ști dacă își ispășeste propriile greșeli sau dacă se sacrifică pentru altcineva. Aceasta este o credință răspândită la evrei. Ucenicii au pus întrebarea pentru că știau că un om nu se poate naște orb fara motiv sau numai pentru că lui Dumnezeu Îi place să îl faca orb.

Iisus le răspunde: Nu pentru că el sau părinții lui au păcătuit, ci pentru ca lucrarea lui Dumnezeu să se manifeste în el, adică trecând pe aici, să îl vindec si oamenii să creadă în mine.

Deci Biserica ne-a suprimat adevărul ca să ne poată manipula, că doar prin lumânări aprinse, prin pomelnice, prin cărțile lor citite și prin cruciulițele cumpărate vom ajunge să-L simțim pe Dumnezeu în viața noastră și doar așa vom dobândi Raiul. Dacă întrebi preoții de ce unii sunt bogati, frumoși, puternici, iar alții bolnavi, urâți, săraci, vor răspunde că aceasta e voia Domnului.

Biserica a inventat lucruri atât de oribile pentru a-i înfricoșa pe oameni încât în Evul Mediu se credea doar în diavol, infern și suferință veșnică. Oamenii Bisericii dau vina doar pe cei doi vinovați de serviciu: Dracul m-a pus și Dumnezeu mă pedepsește.

Mulți dintre ultraevlavioșii creștini nu susțin ideea reîncarnării doar că au citit la Pavel, care scrie la Evrei 9:27: Și după cum oameilor le este rânduit să moară o singură dată, iar după aceea vine judecata, tot așa și Hristos, după ce s-a adus jertfă o singură dată ca să poarte păcatele multora, se va arăta a doua oară, nu în vederea păcatului, ci să aducă mântuire celor ce-l așteaptă.

Aici Apostolul se referă la moartea sufletească, nu ai cum să mori de două ori sufleteste, ci o singură dată. Și după, începe judecata conștiinței: de ce nu am făcut așa, de ce nu am luat decizia asta, cine m-a pus sa merg pe drumul ăsta, cine m-a pus să-l aleg pe ăsta de soț. Dacă te uiți la oamenii depresivi, aceștia sunt morți sufletește și sunt judecați de conștiință în fiecare clipă, de aceea nu au liniște. Iar Iisus se va arăta a două oară în sufletele celor care se schimbă și nu mai stau în moartea nepăsării și a fricii.

Într-o lume plină de inculți spirituali, Dumnezeu să vă lumineze atunci când oamenii vor să vă întunece mintea„, conchide Daniel Balaș."

https://www.romaniat...pt_6911066.html

Ce zice acest preot, despre eliminarea reîncarnării din Biblie,  este adevăr sau speculație?Doar un absolvent de teologie ar putea sa confirme sau infirme acest aspect.
Pe tema reîncarnării se poate discuta enorm.
Dacă totuși a existat în Biblie, anterior, reîncarnarea, foarte probabil, cei care au scris inițial despre ea au fost influențați în gândire, de religiile hindusa, budista.
Dacă fiecare om se reincarneaza,cel puțin un timp, ar trebui sa existe o paritate, o reîncarnare la o naștere.Acum suntem circa 9 miliarde de oameni.S-au născut mult mai mulți oameni decât în trecut.Pot sa existe mai multe nașteri decât reîncarnări?
Cred mai degrabă, ca din frică de moarte, care este eterna, oamenii au inventat reîncarnarea, și, probabil, Raiul, iadul.

Edited by max_01, 16 January 2023 - 14:41.


#2
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,086
  • Înscris: 09.01.2007
Pune o poza cum arata 'Biblia' inainte si dupa modificare.
Adica sa vedem si noi cum era volumul ala mare si negru de zici tu ca au modificat chestii pe acolo.
Si cum au facut modificarea, cate exemplare de 'Biblii' circulau la acel moment si pe unde ?
Adica zic sa tinem discutia simpla...

#3
Moinesti72

Moinesti72

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,016
  • Înscris: 30.07.2006
Grig ce zice?

#4
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,807
  • Înscris: 10.12.2006
Unde putem citi bucata eliminata?

Edited by Mizu, 16 January 2023 - 15:02.


#5
Sfantul Jakob

Sfantul Jakob

    membru anodin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,191
  • Înscris: 26.01.2007

View Postmax_01, on 16 ianuarie 2023 - 14:34, said:

Ce zice acest preot, despre eliminarea reîncarnării din Biblie,  este adevăr sau speculație?
Doar un absolvent de teologie ar putea sa confirme sau infirme acest aspect.
B.
Varianta B: speculație.

După cum e și în filmulețul ăsta:
https://www.facebook...252939348932609

Edited by Sfantul Jakob, 16 January 2023 - 15:10.


#6
trid_ovi

trid_ovi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,132
  • Înscris: 10.10.2005
Teoretic au fost 7 consilii ecumenice intre 325 si 800 care au pus bazele crestinismului si au modificat religia ca sa arate cat mai aproape de varianta pe care o stime noi astazi. Deci nu neaparat Iustinian si Teodora au eliminat ceva.

Edited by trid_ovi, 16 January 2023 - 15:07.


#7
nixrohnson

nixrohnson

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,237
  • Înscris: 22.11.2022
Nu.

#8
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,260
  • Înscris: 06.07.2007
Da, recunosc. Intr-o viata anterioara eu am fost Iustinian. Amicii imi spuneau Justy.
Am scos textele ca asa am considerat atunci. Chiar nu ma asteptam sa fiu deconspirat de preotul Balas. Bravo lui! O sa-i trimit 100 de lei pentru un pomelnic dupa ce se reincarneaza la loc in popa.

#9
Xman_ghio

Xman_ghio

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,184
  • Înscris: 26.06.2009

View Postmax_01, on 16 ianuarie 2023 - 14:34, said:

Biserica ne prezintă un Dumnezeu aspru, mânios, pedepsitor, care tot timpul e indispus, care abia aşteaptă să greşeşti cu ceva ca să te pedepsească, iar la sfârşitul vieţii, dacă nu ţii canoanele, te va pedepsi o veşnicie în iad.
Ar trebui sa iti schimbi "biserica" daca asta iti prezinta! Nu exista un astfel de Dumnezeu prezentat nici in Biblie.

In rest aberezi cu maxima viteza!

#10
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,086
  • Înscris: 09.01.2007

View Posttrid_ovi, on 16 ianuarie 2023 - 15:05, said:

Teoretic au fost 7 consilii ecumenice intre 325 si 800 care au pus bazele crestinismului si au modificat religia ca sa arate cat mai aproape de varianta pe care o stime noi astazi. Deci nu neaparat Iustinian si Teodora au eliminat ceva.

Religia si modificarile ei nu prea ma intereseaza.

In schimb, daca vorbim de CANON (atentie la termen) si eventuale manuscrise pe care le utilizeaza o anume religie sau o anume forma a unei religii, da, ma intereseaza daca ai ceva precis si documentat de spus.

#11
Paco_ste1

Paco_ste1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,435
  • Înscris: 19.03.2022

View Posttrid_ovi, on 16 ianuarie 2023 - 15:05, said:

Teoretic au fost 7 consilii ecumenice intre 325 si 800 care au pus bazele crestinismului si au modificat religia ca sa arate cat mai aproape de varianta pe care o stime noi astazi. Deci nu neaparat Iustinian si Teodora au eliminat ceva.
Eruditi in teologie au afirmat ca in acele concilii ecumenice au fost situatii in care cei care doreau sa adauge pasaje dubioase au facut-o sub amenintarea sabiei. Problema e ca astazi nu se doreste eliminarea acelor pasaje si ele vin pe filiera pagana.

Cred ca cel putin unul din colegi  se indoapa cu pastile in acest moment si care sustinea ca biblia e insuflata de dumnezeu, sau cel putin asta ii invata pe fraierii care cotizeaza pentru buzunarele lor.

Treaba cu reincarnarea  imediat dupa moarte e credinta pagana, daca ar fi adevarata atunci invierea in ziua de apoi nu se justifica.

View PostXman_ghio, on 16 ianuarie 2023 - 15:37, said:

Ar trebui sa iti schimbi "biserica" daca asta iti prezinta! Nu exista un astfel de Dumnezeu prezentat nici in Biblie.

In rest aberezi cu maxima viteza!
Biblia abunda de astfel de pasaje, si din pacate  de multe ori escrocii cand doreau sa mai stoarca ceva de la amarasteni  apelau la jantaj.

#12
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,807
  • Înscris: 10.12.2006

View PostPaco_ste1, on 16 ianuarie 2023 - 16:02, said:

Biblia abunda de astfel de pasaje, si din pacate  de multe ori escrocii cand doreau sa mai stoarca ceva de la amarasteni  apelau la jantaj.
Biblia e cuvantul lui Dumnezeu, sau doar anumite parti care ne plac noua?
Eu daca eram Dumnezeu si omnipotent as fi pastrat mai bine controlul calitatii cartii mele.
Zice Timotei:
16. Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos spre învăţătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre înţelepţirea cea întru dreptate,
17. Astfel ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit, bine pregătit pentru orice lucru bun.

Cum e posibil ca cartea lui Dumnezeu, pe care el a scris-o prin intermediul profetilor, sa aiba parti in plus sau lipsa? Dumnezeu e perfect, nu?

#13
Paco_ste1

Paco_ste1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,435
  • Înscris: 19.03.2022

View PostMizu, on 16 ianuarie 2023 - 16:12, said:

Biblia e cuvantul lui Dumnezeu, sau doar anumite parti care ne plac noua?
Eu daca eram Dumnezeu si omnipotent as fi pastrat mai bine controlul calitatii cartii mele.
Zice Timotei:
16. Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos spre învăţătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre înţelepţirea cea întru dreptate,
17. Astfel ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit, bine pregătit pentru orice lucru bun.

Cum e posibil ca cartea lui Dumnezeu, pe care el a scris-o prin intermediul profetilor, sa aiba parti in plus sau lipsa? Dumnezeu e perfect, nu?
Sunt pasaje modificate si adaugiri nepermise, din pacate .
Si e grav ca astazi inca se folosesc aceste pasaje  mincinoase.
In versiunea greaca spune altceva, ca toata scriptura il descopera pe Dumnezeu , nu ca e inspirata de Dumnezeu.

Ce legatura are Dumnezeu cu biblia ? In ea exista  spusele profetilor , si pe langa ele si adaugirile escrocilor de altadata si de azi.

#14
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,260
  • Înscris: 06.07.2007

View PostPaco_ste1, on 16 ianuarie 2023 - 16:33, said:


In versiunea greaca spune altceva, ca toata scriptura il descopera pe Dumnezeu , nu ca e inspirata de Dumnezeu.

Care e cuvantul grec tradus gresit in romana? Imi poti arata pasajul grecesc?

Te ajut eu cu versetul intreg
πᾶσα γραφὴ θεόπνευστος καὶ ὠφέλιμος πρὸς διδασκαλίαν, πρὸς ἐλεγμόν, πρὸς ἐπανόρθωσιν, πρὸς παιδείαν τὴν ἐν δικαιοσύνῃ,

Tradu θεόπνευστος
Ce inseamna? A descoperi sau a insufla?

Edited by dan1980_25, 16 January 2023 - 16:55.


#15
wertyck

wertyck

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,493
  • Înscris: 13.03.2005

View Posttrid_ovi, on 16 ianuarie 2023 - 15:05, said:

Teoretic au fost 7 consilii ecumenice intre 325 si 800 care au pus bazele crestinismului si au modificat religia ca sa arate cat mai aproape de varianta pe care o stime noi astazi. Deci nu neaparat Iustinian si Teodora au eliminat ceva.
DA. Între anii 325 și 800, au avut loc 7 consilii ecumenice în creștinismul primar, care au avut rolul de a defini și consolida doctrina creștină. Acestea au fost:
  • Primul Sinod Ecumenic din Niceea, în anul 325, care a definit doctrina despre Fiul lui Dumnezeu ca fiind co-etern și co-egal cu Tatăl.
  • Sinodul Ecumenic din Constantinopol, în anul 381, care a definit doctrina despre Sfântul Duh ca fiind co-etern și co-egal cu Tatăl și Fiul.
  • Sinodul Ecumenic din Efes, în anul 431, care a definit doctrina despre Fecioara Maria ca fiind "Născătoare de Dumnezeu" (Theotokos în limba greacă).
  • Sinodul Ecumenic din Calcedon, în anul 451, care a definit doctrina despre natura și umanitatea lui Isus Hristos ca fiind "un singur Cristos, un singur Domn, un singur Fiu al lui Dumnezeu, întru care se împart cele două naturi, fără amestec, fără schimbare, fără despărțire, fără împărțire".
  • Sinodul Ecumenic din Constantinopol al II-lea, în anul 553, care a condamnat erezia acefalilor (care negau existența unui cap al Bisericii) și a adoptat simbolul credinței niceno-constantinopolitan.
  • Sinodul Ecumenic din Constantinopol al III-lea, în anul 680-681, care a condamnat erezia monotelismului (care susținea că Isus Hristos avea o singură voință).
  • Sinodul Ecumenic din Niceea al II-lea, în anul 787, care a adoptat icoanele ca fiind legitime în cult și a definit doctrina despre înțelegerea sacramentală a prezenței lui Isus Hristos în Euharistie.
Aceste consilii au fost importante în dezvoltarea și definirea doctrinei creștine și au contribuit la formarea Bisericii Catolice și Ortodoxe.

#16
Sfantul Jakob

Sfantul Jakob

    membru anodin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,191
  • Înscris: 26.01.2007

View Postdan1980_25, on 16 ianuarie 2023 - 16:47, said:

Care e cuvantul grec tradus gresit in romana? Imi poti arata pasajul grecesc?
Musulmanii sunt învățați de mici că Biblia e plină de greșeli pentru că a fost modificată de creștini.

#17
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,807
  • Înscris: 10.12.2006
Daca Cuvantul Lui e distorsionat nu cumva tot sacrificiul lui Hristos a fost degeaba, noi primind invataturi false?

#18
audiofidell

audiofidell

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,564
  • Înscris: 19.06.2018
Reincarnare, huh? Avem vro 4 rovere pe Marte dar ne reincarnam in draci "pentru ca fobie". Doamne Dumnezeule care ne ai dat neurostiinta, scapa ne de ea pentru ca n o meritam!

Edited by audiofidell, 16 January 2023 - 17:36.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate