Logitech receiver pierdut

Posted 16 January 2023 - 10:43

Salut,
Am pierdut acum 2 ani USB receiver dongle de la tastatura si mouseul MK270. Am cumparat tastatura si mouseul MK295 silentioasa, care chiar imi place, dar dupa doi ani am pierdut si receiver-ul de la setul asta. Le tot schimb de la laptopul de la servici la cel privat la sfarsitul zilei, si uneori ma mai si deplasez si am nevoie sa le iau cu mine. si de aia mai pierd, sau pierd si copiii uneori un dispozitiv asa de mic... Am citit pe net cum ca MK295 nu e compatibil cu Logitech unifying receiver. Presupun ca nici MK270 care e mai veche. M-am uitat si pe ele si nu au simbolul acela de steluta de unifying receiver, deci presupun ca nu sunt compatibile. Exista vre-o alta solutie sa cumpar un USB dongle si apoi sa-l programez/leg eu la unul din seturile pe care le au? Sau le arunc pe toate patru la gunoi, mi-ar pare rau ca ambele seturi sunt functionale, dar fara dongle nu am ce sa fac. Am incercat pe bluetooth dar nu le vede. Presupun ca logitech are un protocol propietar dar poate s-a chinuit cineva inainte mea cu aceeasi problema. Daca reusesc sa gasesc o solutie ar fi perfect, si las apoi un dongle si setul de tastatura si mouse in masina, asa cand sunt in deplasare le am cu mine, si nu mai trebuie sa fac switch intre laptopul de servici si asta privat. Va multumesc |
Posted 16 January 2023 - 10:51

Oficial:
https://support.logi...ess-Combo-MK270 Amazon - search: MK270 dongle replacement Aliexpress: vezi mai sus Si pentru celalalt model, aceiasi manevra ![]() Edited by nixrohnson, 16 January 2023 - 10:51. |
Posted 16 January 2023 - 11:13

nixrohnson, on 16 ianuarie 2023 - 10:51, said:
Oficial: https://support.logi...ess-Combo-MK270 Amazon - search: MK270 dongle replacement Aliexpress: vezi mai sus Si pentru celalalt model, aceiasi manevra ![]() Nu il au in stock, am incercat de pe doua site-uri din tari din europa si sunt in ruptura de stock. Romania nu e in lista lor. Ma gandesc sa cumpar unul unifiying ca asta macar pot sa-l gasesc, dar s-ar putea sa nu mearga. Mai caut pe alte siteuri, macar acum stiu cuvintele cheie USB nano receiver. Dupa thread-ul asta https://www.reddit.c..._nano_receiver/ am impresia ca trebuie sa cumpar unul non-unifying, nu stiu daca nu ar merge cel unifying sau daca e mai scump... |
Posted 16 January 2023 - 11:16

Posted 16 January 2023 - 11:17

Fara suport pentru Logitech unifying receiver nu merg. Sunt imperecheate pe un singur canal radio. Ce rost mai avea acel dongle unifyed daca mergea cu orice alt receptor ?
Am doi mouse-uri identici si nu merge sa le schimb receptoarele. Edited by Leo2006, 16 January 2023 - 11:22. |
Posted 16 January 2023 - 11:47

Leo2006, on 16 ianuarie 2023 - 11:17, said:
Fara suport pentru Logitech unifying receiver nu merg. Sunt imperecheate pe un singur canal radio. Ce rost mai avea acel dongle unifyed daca mergea cu orice alt receptor ? Am doi mouse-uri identici si nu merge sa le schimb receptoarele. Nu sunt 100% sigur, dar cred ca merge si daca nu e unifying receiver, trebuie sa gasesti un alt dongle care e non-unifying. Cel putin asa scria pe thread-ul de reddit care l-am postat mai sus si aici: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/VurRkrxbIMg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Acum provocarea e sa gasesc stickul/dongle-ul/receiver-ul respectiv sa-l cumpar separat, cei de la logitech nu il vand, sau nu il au in stock, presupun ca strategia lor e sa cumperi un alt set nou... icename, on 16 ianuarie 2023 - 11:16, said: Da exact asta caut. Multumesc frumos pentru idee, nu stiam ca gasesc pe olx Primul nu livreaza, al doilea le-a vandut si al treilea e 75RON si din cate am inteles nu livreaza. Am petrecut deja cam 40 min sa caut piesa respectiva, am gasit referinta FCC ID: JNZCU0010, si apoi mai stearsa este ceva in genul 1118A- CU0010, Made in China. Cand caut pe google gasesc cele mai multe din statele unite pe ebay cu livrare destul de scumpa. Daca nu gasesc probabil o sa incerc de pe aliexpress cu toate ca prefer sa nu cumpar de la ei. Mai caut, e si pentru planeta, parca mi-e mila sa arunc patru bucati de plastic perfect functionale, doar ca am pierdut o alta piesa de 2mm. |
Posted 16 January 2023 - 11:59

k270 are logo de unifiying (cel putin din ce stiu si ce vad pe una care o am)
functioneaza cu C-U0007 care este unifiying receiver. |
Posted 16 January 2023 - 12:08

gabiz_ro, on 16 ianuarie 2023 - 11:59, said:
k270 are logo de unifiying (cel putin din ce stiu si ce vad pe una care o am) functioneaza cu C-U0007 care este unifiying receiver. ai dreptate, are eu ma uitam pe fata, am intors mouse-ul si tastatura si pe spate eu un logo. Am cumparat deja pe cel de unifying. Dar MK295 care imi place mult mai mult e silentioasa, nu are logoul de unifying. Dupa lungi cercetari, cred ca o sa cumpar doar mose-ul M220 care vine cu dongel-ul lui, si apoi sa-l pair si cu tastaura. Singura mea intrebare e daca il cumpar de pe aliexpress, vad ca dureaza doua trei luni sau de pe alt site din europa cu livrare mai rapida. Diferenta de pret e cam de 40-50 de RON. Cred ca il cumpar de pe un site din europa, apoi eventual sa pot sa-l returnez daca nu merge cuplat la tastatura. Si apoi o sa am doi mousi M220. |
Posted 16 January 2023 - 13:29

gabiz_ro, on 16 ianuarie 2023 - 11:59, said: [M]k270 are logo de unifiying (cel putin din ce stiu si ce vad pe una care o am)… |
Posted 16 January 2023 - 13:50

MK270 e 115 lei la Carrefour și economisești și bani pe experimente costisitoare.
Edited by Leo2006, 16 January 2023 - 13:52. |
|
Posted 16 January 2023 - 14:05

sags, on 16 ianuarie 2023 - 13:29, said:
Din ce mi-aduc aminte, ca am cautat relativ recent informatii despre acest kit, MK270 exista in 3 variante hardware din care doar una este cu receiver Unifying. Am cumparat pentru cineva si ceea ce a livrat eMAG era una din cele 2 variante cu receiver ‘normal’. Da intr-adevar. Eu sper ca setul meu sa fie compatibil pentru ca au logo-ul acela pe spatele mouse-ului si tastaturii. In cel mai rau caz il trimit inapoi. Leo2006, on 16 ianuarie 2023 - 13:50, said:
MK270 e 115 lei la Carrefour și economisești și bani pe experimente costisitoare. Cum ziceam mai sus, eu incerc sa fiu respectuos cu planeta, e o alegere personala, si mi-ar fi parut rau sa am doua tastaturi si doi mousi perfect functionale toate patru si sa le arunc... Acum sa vedem daca merge... o sa revin aici dupa ce ajung si dupa ce incerc cu software-ul lor. Edited by leny29, 16 January 2023 - 14:06. |
Posted 18 January 2023 - 23:09

Am primit unifying receiver si merge cu MK270 si mouse-ul.
Am primit si mouse-ul M220 cu reciverul lui. Am incercat sa-l programez/configurez si nu merge, nu il recunoaste ca stick programabil/unifying receiver cred si nu pot sa merg la pasul urmator sa descopere tastatura MK295 si mouseul vechi M220. Am mai citit pe ali-express si acolo spuneau ca receivere-le vandute erau pentru anumte serii ale aceluiasi mouse... deci e mai complicata treaba. Oricum, orice serie ar fi daca software-ul lor de la logitech nu recunoaste stickul ca sa-l poti programa configura nu cred ca ar merge. Acum chiar daca merge MK270, as pune tastatura si mouseul cu stickul in mouse in masina si cumpara una mai buna pentru acasa. Probabil o sa se mai intample sa pierd eu sau copiii urmatorul receiver, nu mai cumpar Logitech, dar ce sa cumpar altceva cu stick programabil. Parca mi-as cumpara din start vre-o 3 receivere ![]() Sau poate sa cumpar tot Logitech cu unifying receiver? si daca il pierd mai cumpar un receiver... Parca i-as penaliza pe astia de la Logitech chiar si daca platesc dublu la concurenta. Cam ce ma sfatuiti sa cumpar? Nu am nevoie de gaming, MK295 imi placea pentru ca era silentioasa. Va multumesc |
Posted 19 January 2023 - 08:56

De oriunde ai lua, problema cu receiverul ramane: in general nu poate fi inlocuit/ imperecheat cu altceva. Exceptie notabila Logitech Unifying. Asa ca daca stii ca tot pierzi la ele, ia doar mouse + tastatura care sa suporte Unifying, ca acest tip de receiver poate fi inlocuit dupa cum ai nevoie.
|
Posted 19 January 2023 - 11:55

Kitul are un suport pentru dongle. Nu mi s-a intamplat sa pierd un dongle pentru ca intotdeauna l-am pus la loc in suportul sau. Acel dongle unifying e cam piperat la pret, 60 lei, iar kiturile compatibile sunt la fel de piperate si alegerile sunt limitate. LOGITECH MK295 Silent costa 150 lei si un MK540 cu suport unifying e 280 lei. Acel combo MK270 model vechi te-a salvat de la o risipa de bani. Iti recomand sa nu-l scoti niciodata din laptop sau sa-l folosesti intr-un hub usb micut in care sa ramana infipt permanent. E mult mai greu sa pierzi un hub usb decat un dongle pe care il aspiri cu aspiratorul.
|
Posted 19 January 2023 - 12:32

sags, on 19 ianuarie 2023 - 08:56, said:
De oriunde ai lua, problema cu receiverul ramane: in general nu poate fi inlocuit/ imperecheat cu altceva. Exceptie notabila Logitech Unifying. Asa ca daca stii ca tot pierzi la ele, ia doar mouse + tastatura care sa suporte Unifying, ca acest tip de receiver poate fi inlocuit dupa cum ai nevoie. Si kit-urile mouse+tastatura care merg si pe bluetooth sunt ok? am citit undeva ca MK850 ar fi bun. Adica daca as pierde dongle-ul/receiver-ul sa pot sa le folosesc, mouse-ul si tastatura in acelasi timp, pe bluetooth. Sau sa cumpar un alt brand decat Logitech pe bluetooth? Intr-adevar Logitech unifying ar fi o solutie, acum ca stiu sa le si programez ![]() Dupa ce mi-am pierdut asa de mult timp, si cum problema nu e e bugetul neaparat, pot sa mai cresc pretul daca e nevoie. Ca principiu daca ce e mai ieftin e si bun, atunci cele mai scumpe pot sa astepte, dar as vrea sa nu mai trec prin ciclu asta de experimentari si de timp pierdut data viitoare, deci e ok sa cresc bugetul daca e nevoie, pot sa ajung si la 500RON. Leo2006, on 19 ianuarie 2023 - 11:55, said:
Kitul are un suport pentru dongle. Nu mi s-a intamplat sa pierd un dongle pentru ca intotdeauna l-am pus la loc in suportul sau. Acel dongle unifying e cam piperat la pret, 60 lei, iar kiturile compatibile sunt la fel de piperate si alegerile sunt limitate. LOGITECH MK295 Silent costa 150 lei si un MK540 cu suport unifying e 280 lei. Acel combo MK270 model vechi te-a salvat de la o risipa de bani. Iti recomand sa nu-l scoti niciodata din laptop sau sa-l folosesti intr-un hub usb micut in care sa ramana infipt permanent. E mult mai greu sa pierzi un hub usb decat un dongle pe care il aspiri cu aspiratorul. Raspunsul tau e pertinent. Pasul urmator e sa ma ocup de docking station, pentru ca asta e problema. Am un Lenovo de la servici care se incarca pe USB-C si un Asus personal care nu se incarca pe USB-C si care ies in acelasi monitor cu KVM switch pe portul de mini HDMI. Cand vreau sa schimb laptopurile scot receiver-ul de la logitech si il bag in celelalt. Am incercat sa bag receiverul direct in monitor e un Gigabyte M270 dar nu merge. Nu inteleg de ce dar nu merge, trebuie sa-l bag direct in laptop. Nici in docking-station nu pot sa-l bag pentru ca laptopul personal nu trece pe acolo pentru ca merg direct cu cablul HDMI la monitor si il incarc cu incarcatorul lui separat. Asta e pasul 2, sa vad daca pot cumva sa le unific... Urmatorul laptop personal il iau pe USB-C dar asta pe care il am acum mai duce 2-3 ani. Plus ca, pe laptopul personal am facut cont si copiilor, si atunci se mai intampla sa le mai piarda si ei. Apoi mai lucrez uneori si din alta parte nu de acasa, duc copiii la activitati si stau pe laptop si daca am o masa undeva, pun mouse-ul langa, deci de aia ma gandeam sa am o solutie si in masina, un kit permanent de masina pe care sa nu-l duc in casa. Numai ca e destul de usor sa uiti receiver-ul ala mic in laptop pe care il iei in casa... de aia ma gandesc ca poate pe bluetooth nu ar mai fi problema asta, ar fi problema de consum un pic mai mare cand nu e la incarcat.... |
|
Posted 19 January 2023 - 14:22

leny29, on 19 ianuarie 2023 - 12:32, said: … Si kit-urile mouse+tastatura care merg si pe bluetooth sunt ok? … ![]() Edited by sags, 19 January 2023 - 14:23. |
Posted 19 January 2023 - 23:11

Eram cat pe-aci sa cumpar Logitech MX pentru ca are o optiune de flow care de fapt schimba tastatura intre doua laptopuri. Dar nu o sa mearga la mine pentru ca trebuie sa instalez un software de la logitech si pe laptopul de la servici nu sunt adminisrator.
Cred ca o sa cumpa Logitech Mk850 combo pana la urma. |
Posted 21 January 2023 - 15:37

Pana la urma tot nu m-am hotarat, m-am uitat pana acum la 20 de review-uri.
Acum parca m-as indrepta catre Tastatura MX Keys cu mouse MX Master 2s. Amandoua suporta si Logitech unifying si bluetooth. Ma gandesc sa pun stickul de la unifying in docking station de la laptopul de la servici si pe laptopul de acasa sa-l folosesc pe bluetooth. Asa nu trebuie sa scot receiverul din docking station. Eu folosesc doar Windows si serie MX are tot felul de caractere in plus pentru Mac si Linux daca am inteles bine. Am cautat si nu exista o versiune doar pentru Windows. Ce ziceti? Ezit un pic sa cumpar Master 3s, diferenta de pret nu e enorma, dar apoi am impresia ca vine cu un alt receiver Logitech Bolt. Mai exista si Logitech MX Business Combo Gen 2, care costa mult mai mult, dar nu inteleg care ar fi diferenta cu varianta pe care o prefer in momentul de fata: MX Keys si Master 3. Ce ziceti? Edited by leny29, 21 January 2023 - 15:39. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users