Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boxa membrana tweeter infundata

ajutor

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?
 polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas
 

Cancel Culture, sex, politica si toate cele.

* * - - - 8 votes
  • This topic is locked This topic is locked
371 replies to this topic

#127
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,544
  • Înscris: 07.02.2003

 Ghibos, on 29 ianuarie 2023 - 10:58, said:

Asta dupa mintea ta.
Dar lucrurile sunt mai complexe de atat.
Nu, nu sunt mai complexe, le fac unii asa ca sa bage in ceata si sa-si poata promova ideile amintite in mesajul anterior.

Edited by andreic, 03 February 2023 - 11:50.


#128
Manasu

Manasu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,876
  • Înscris: 25.12.2016
Inca o imbecilitate a corectitudinii politice duse la extrem. Macar de data asta s-au faultat si intre ei...


O piesă de teatru a lui Samuel Beckett, laureat Nobel, a fost anulată pentru că doar bărbații au dat audiții, conform regulilor dramaturgului irlandez

O încercare de a pune în scenă „Așteptându-l pe Godot” în Olanda a luat o turnură neașteptată atunci când organizatorii au anulat reprezentațiile, deoarece regizorul irlandez Samuel Beckett distribuise în piesă personaje exclusiv masculine. „Beckett a declarat în mod explicit că această piesă ar trebui să fie jucată de cinci bărbați. Mergând mai departe, vremurile s-au schimbat. Și că ideea că doar bărbații sunt potriviți pentru acest rol este depășită și chiar discriminatorie”, a declarat Elies Kouwenhoven, ofițerul de presă al universității. Producătoarea piesei, Medeea Anton (24 de ani), a declarat că decizia de anulare a trecut cu vederea rolul important al echipei care nu joacă în producția piesei. „Deși a existat o restricție în ceea ce privește actorii, care sunt doar cinci persoane în această producție, restul producției noastre este majoritar feminin. Avem, de asemenea, persoane trans, avem persoane non-binare, majoritatea producției este formată din persoane din comunitatea LGBT”, a spus ea.
https://www.g4media....-echipa-de.html

#129
iulian_k

iulian_k

    Bau Bau, Sexomarxist, Sacerdot al Sfintei Conventii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,773
  • Înscris: 07.01.2012
Care ”între ei” ?

#130
gogutu77

gogutu77

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 626
  • Înscris: 15.07.2022
Evolutia in doar 30 de ani

Attached Files



#131
Yhzx23

Yhzx23

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,607
  • Înscris: 08.11.2022
Putem spune ca prima victima a Cancel Culture a fost Isus?

#132
iulian_k

iulian_k

    Bau Bau, Sexomarxist, Sacerdot al Sfintei Conventii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,773
  • Înscris: 07.01.2012

 Yhzx23, on 10 februarie 2023 - 16:38, said:

Putem spune ca prima victima a Cancel Culture a fost Isus?
Nu.
Dacă o iei Biblic  au fost Adam&Eva. Cain a fost și el cam cancelat. Dacă mergi în scrierile apocrife o vei găsi pe Lilith.

Istoric prin relicvele epocii de piatră poți găsi destule indicii, dar un  foarte bun exemplu de cancelat  îl ai la finalul Epocii Bronzului în persoana faronului Amenhotep IV(Akenaton căruia i-au cam șters numele de pe ogrămadă de inscripții și care la rândul lui a încercat să șteargă multe nume de zei.

În folclorul și tradițiile românești ai  cea mai celebră înjurătură, aia  care te trimite înapoi de unde  ai ieșit pentru a se șterge orice urmă a existenței tale.

De când s-a inventat  societatea  una dintre preocupările de bază ale omului a fost să-i știrbească autoritatea și influența ăluia care o avea din plin.

Edited by iulian_k, 10 February 2023 - 21:38.


#133
Texe

Texe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,551
  • Înscris: 09.02.2008

 iulian_k, on 10 februarie 2023 - 21:34, said:

Dacă mergi în scrierile apocrife o vei găsi pe Lilith.

Daca mergi la sumerieni, inaintea apocrifelor, Lilith este si acolo "cancelata" - dar in sensul in care recurge ea insasi la auto-exil - de catre actiunile lui Gilgamesh (venit sau nu in ajutorul lui Enkidu), care dupa ce omoara sarpele care isi facuse cuib la radacina copacului cunoasterii (putin diferit de Adam si Eva), elibereaza pasarea, iar Lilith, care pusese stapanire pe copacul cunoasterii il distruge si pleaca in exil in paduri din afara Gradinii (sau a lumii de dedesubt, functie de interpretari).

Desi nu este clar daca Enkidu are sau nu vreo treaba in partea cu copacul cunoasterii - si ca sa fie si on-topic - firul narativ referitor la Enkidu (si el cancelat, dar in tot) ar putea avea caracter de morala in povestea cancel-culture in, pentru ca...

 iulian_k, on 10 februarie 2023 - 21:34, said:

De când s-a inventat  societatea  una dintre preocupările de bază ale omului a fost să-i știrbească autoritatea și influența ăluia care o avea din plin.
Depinde ce intelegi prin "autoritatea și influența ăluia care o avea din plin."
Pentru ca astazi, cancel culture este o batalie la nivel atomizat, impotriva indivizilor si nu a autoritatii. Ce autoritate are J.W. Rolling? Dar Ivan Provorov? Dar statuia lui Churchill?

Revenind...
Ei bine, Enkidu este creat de "Sistem" pentru a-l elimina (cancela) pe Gilgamesh si a "civiliza" lumea. Numai ca Enkidu in loc sa fie solutia, se dovedeste a fi de fapt problema, atunci cand il ajuta pe Gilgamesh sa omoare Capcaunul si mai apoi Taurul. Moment in care "Sistemul" il elimina/canceleaza fix pe Enkidu, care ar fi trebuit sa fie solutia, se dovedeste pentru "Sistem" a fi parte din problema.

Ca morala, pentru sustinatorii cancel culture... fiti cu grija, caci chiar daca astazi voi credeti ca sunteti parte din solutie, nu se stie niciodata cum veti fi priviti maine... deveniti victima propriei ideologii instantaneu...

#134
iulian_k

iulian_k

    Bau Bau, Sexomarxist, Sacerdot al Sfintei Conventii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,773
  • Înscris: 07.01.2012
Sunt convins că o să-mi vină rândul să fiu cancelat așa cum celor ce mă vor cancela le va veni rândul așa cum și cei cancelați azi, au cancelat la rândul lor pe alții care au cancelat.

JW Roling nu are autoritate, dar are influență.

Edited by iulian_k, 15 February 2023 - 10:57.


#135
Manasu

Manasu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,876
  • Înscris: 25.12.2016
Oamenii de știință vor ca femeia să fie numită „producător de ovule”, iar bărbatul “producător de spermatozoizi”

Cuvintele „bărbat” și „femeie” nu ar trebui folosite în știință, deoarece întăresc ideile conform cărora sexul este binar, a sugerat un grup de cercetători din SUA și Canada. Ei recomandă astfel folosirea termenului „producător de ovule” în loc de “femeie” și “producător de spermatozoizi” în loc de bărbat, scrie The Times. „O mare parte din știința occidentală are rădăcini în colonialism, supremația albă și patriarhat, iar aceste structuri de putere continuă să pătrundă în cultura noastră științifică”, au scris cercetătorii într-o lucrare publicată în revista Trends in Ecology and Evolution. În opinia lor, limbajul folosit de cercetători susține adesea un status quo discriminatoriu și ar trebui să se schimbe. Site-ul web al grupului vine cu un „top 24 de termeni dăunători”. Lista include cuvintele bărbat, femeie, mamă, tată, primitiv, invaziv. Cercetătorii implicați în proiect provin din universități precum Harvard, Princeton și Universitatea din California.
https://spotmedia.ro...e-spermatozoizi

#136
futurist

futurist

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,646
  • Înscris: 09.05.2008
Unde-s nuclearele?
Asa cevaaaaaaaaaaaaaaaaa ...

#137
Manasu

Manasu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,876
  • Înscris: 25.12.2016
Se rescriu la greu carti cunoscute, care sunt potential "ofensatoare" pentru stangisti:


Romanele polițiste ale Agathei Christie, modificate pentru a elimina limbajul potențial ofensator

Potrivit ziarului The Telegraph din Marea Britanie, editorul HarperCollins a editat unele pasaje și a eliminat complet altele din noile ediții digitale ale unora dintre cărțile Agathei Christie.Modificările aduse cărților, publicate între 1920 și 1976, anul morții lui Christie, includ modificări ale monologului interior al naratorului. De exemplu, descrierea lui Poirot despre un alt personaj ca „un evreu, desigur” din romanul de debut al lui Christie, „The Mysterious Affair at Styles”, a fost eliminată din noua versiune.Pe parcursul versiunii revizuite a colecției de nuvele „Cazurile finale ale domnișoarei Marple și alte două povești”, cuvântul „nativ” a fost înlocuit cu „local”, relatează The Telegraph, vitat de cnn.com.Un pasaj care descrie un slujitor drept „negru” și „rânjind” a fost revizuit, iar personajul este acum numit pur și simplu „încuviințare din cap”, fără nicio referire la rasa sa.Și în romanul din 1937 „Moartea pe Nil”, referirile la „oamenii nubieni” au fost eliminate.
https://ziare.com/ca...ensator-1796344

#138
Cris007

Cris007

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,723
  • Înscris: 06.08.2004
Vad ca se discuta putin pe aici de scandalul zilei:
Profesoara americană care a fost forțată să demisioneze după ce le-a arătat elevilor o fotografie cu „David” al lui Michelangelo a primit o invitație la Florența

[ https://media.hotnews.ro/media_server1/image-2023-03-27-26166705-41-statuia-david-lui-michelangelo.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

A fost cancelata o profesoara fiindca a aratat o statuie a lui Michelangelo. Ma intreb, cine o fi avut initiativa asta si pe ce motive.

In alta ordine de idei, mi-a placut asta:

Things that did _not_ kill kids today:
- a renaissance sculpture
- a film about Ruby Bridges
- drag queen story time
- the word ‘tampon’
- critical race theory
- woke banks
- saying that Rosa Parks was Black
- gender-affirming care
- ‘The Bluest Eye’


What did:
-an AR-15

Intotdeauna imi place sa pun lucrurile intr-o ierarhie, intr-o ordine. Ca sa realizam unde se afla defapt discutia noastra despre "cancel culture" si care-s lucrurile cu mult mai importante.

#139
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,177
  • Înscris: 08.01.2021
Michelangelo era un progresist și David un elgetebeu. Si sigur era ceva între ei.

La ăștia comitetele de parinti au autoritatea sa decidă multe chestii. Eu am un amic un Detroit, mi-a trimis o poza din laboratorul fiica-sii de științe (școală primara) și erau poze cu oameni care pasteau dinozauri. Creația e o teorie stiintifica la fel ca oricare alta, a decis comitetul.

Attached Files


Edited by KiloW, 29 March 2023 - 07:13.


#140
Atreides

Atreides

    Duke, Padishah Emperor, Kwisatz Haderach, Mahdi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,298
  • Înscris: 28.07.2008
À propos de #CancelCulture: conservatorii au interzis aproape 1600 de cărți în școlile din America.

Între cărțile interzise oficial de state* (41%) sau de școli se numără biografiile lui Martin Luther King, Nelson Mandela, a Malalei Yousafzai (laureată Nobel pentru Pace), a Rosei Parks, a lui Duke Ellington, ba chiar și a lui Neil deGrasse Tyson!

Din curricula de arte a unor școli a fost scos și romanul grafic Maus, cu benzi desenate despre Holocaust, premiat cu Pulitzer.
*“Many of the book bans — 41 percent — are tied to directives from state officials or elected lawmakers to investigate or remove books in schools, marking an «unprecedented shift» from community members initiating the demand, the report says.”

Raportul complet asupra interdicțiilor orchestrate de conservatori:

https://pen.org/banned-in-the-usa/

Lista completă a titlurilor interzise: https://docs.google....5-iKe8/htmlview

Mai multe informații de context:
https://www.business...ublicans-2022-4

Edited by Atreides7, 02 April 2023 - 14:38.


#141
Atreides

Atreides

    Duke, Padishah Emperor, Kwisatz Haderach, Mahdi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,298
  • Înscris: 28.07.2008
După mult-fluturatul #sexomarxism, ne îneacă zilele astea #CancelCulture, altă etichetă pusă după ureche, fără ca cei care îl folosesc să știe de unde vine și ce n@ib@ înseamnă ea de fapt.
Postarea lui Mihai Popescu este probabil cea mai bună explicație în limba română, la ora asta, a acestei alăturări de termeni. Cu exemple!
„«Cancel culture» e un termen inventat de conservatori, fasciști, fanatici religioși și taică-tău, de când se plictisește la pensie, ca să exprime ideea că se folosește oprobriu public și împotriva lor, după generații în care doar ei îl foloseau împotriva altora. Îți dădeau cancel după culoarea pielii, după ce faci în dormitor, dacă ești femeie și îndrăzneai să vorbești, dacă purtai pantaloni scurți, dacă tundeai gazonul greșit etc.

Doar că acum se creează prin smiorcăielile conservatoare iluzia că ar fi ajuns o dictatură a corectitudinii politice și nu doar consecințele naturale ale faptelor unora care-s ghiolbani public.

Uite cele mai celebre exemple de «cancel culture» woke, care au ultragiat oameni ușor influențabili de peste tot:
- un comediant obliga alte comediante să se uite cum mângâie jderul în fața lor sau le suna să asculte ce sunete scotea când mângâia jderul. A pierdut o emisiune și niște spectacole, dar a mers imediat în turneu prin țări retrograde și a luat și un premiu recent fix de la ăia care-l cancelaseră.

- un serviciu video a pus un disclaimer că un film rasist din anii '50 poate conține rasism.

- un alt comediant se smiorcăie că e cancelled, în timp ce citește niște editoriale care se plâng că face spectacole transfobe. El a făcut asta în fiecare din cele trei spectacole de zeci de milioane de dolari și audiență maximă, care, ce să vezi, rămân în continuare despre transfobie indiferent de articole.

- un profesor canadian, devenit guru self-help pe YouTube, și-a impus convingerile religioase extremiste asupra studenților și a fost dat afară pentru asta. Acum face o avere din mesaje furibunde și conferințe de publicitate din țări retrograde.

Acum uite un exemplu de cancel culture conservator real:
- au interzis avortul total în juma' de SUA la nivelul în care faci pușcărie și dacă o duci cu mașina pe una în afara statului să-l facă. Recent, o fetiță de 10 (zece) ani, care a fost vi0l@t@, a fost forțată să ducă sarcina la termen, deși îi punea și viața în pericol.

Dacă tu nu simți diferența dintre cele două și folosești în continuare «cancel culture» pe mizerii facile, TU ești problema.”

#142
Manasu

Manasu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,876
  • Înscris: 25.12.2016
"Ce este o femeie?" Primul-ministru a dat în bâlbăială în fața acestei întrebări

Chris Hipkins, noul premier al Noii Zeelande, care tocmai a înlocuit o femeie în această poziție, nu a reușit să răspundă la o întrebare simplă.Chris Hipkins a fost întrebat de reporterul Sean Plunket. "Ce este o femeie?". Prim-ministrul a fost prins descoperit: "Um, ca să fiu sincer, Sean, nu eram pregătit pentru această întrebare".Hipkins și-a luat apoi o pauză și a venit cu un nou răspuns: "Fiecare om își definește genul". Reporterul a pus apoi din nou întrebarea, referindu-se la un articol scris de liderul opoziției britanice Keir Starmer despre cadrul legal de muncă pentru persoanele transgender în legislația britanică.Hipkins a recunoscut că nu a anticipat întrebarea și nu a avut un răspuns pregătit, dar a subliniat că fiecare individ își determină propria identitate de gen. Chris Hipkins o înlocuiește pe Jacinta Arden în funcția de prim-ministru al Noii Zeelande.
https://ziare.com/ch...-femeia-1798071

#143
Atreides

Atreides

    Duke, Padishah Emperor, Kwisatz Haderach, Mahdi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,298
  • Înscris: 28.07.2008
Si? punctul tau de vedere despre asta? ai vreo opinie? sau nici nu spui dar nici nu vrei sa zici? zi pe sleau, unde bati seaua si ce sa priceapa iapa?

am mai vazut stilul alunecos si pe alte topice unde activezi...

#144
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,544
  • Înscris: 07.02.2003

 Manasu, on 27 martie 2023 - 19:21, said:

Se rescriu la greu carti cunoscute, care sunt potential "ofensatoare" pentru stangisti:
Iar altele de baneaza de catre ultrasii de dreapta :P

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate