Cel mai calitativ produs alimentar, cea mai buna rețetă, cel mai aproape de produsul original
#19
Posted 15 January 2023 - 22:38
Karhu, on 15 ianuarie 2023 - 21:40, said: Și micii la fel… Am avut câțiva chefi care au încercat in câteva ocazii dar nu au reușit să facă mici , adică nu aveau gust. Și au tradus ei de pe Google cuvânt cu cuvânt rețetă dar n au ieșit. La fel și cu sarmalele, credeam că soacra le face pe cele mai bune până am fost la o pomană cu 2 etaje mai sus. Cr1spy, on 15 ianuarie 2023 - 22:20, said:
Cel mai bun mustar pe care l-am mancat eu si le-am incercat cam pe toate: https://www.auchan.r...nigberg-230-g/p Este mai scump decat celalalte, dar este foarte bun. La produsele din carne, am gasit o firma care mi-a facut o foarte, foarte buna impresie: Bunatati de pe Valea Buzaului. Se comanda prin curier. O să l incerc, am peste 12 sortimente de mustar începute pe care le voi arunca. Sufăr maxim in urma mustarului din prezent, nu am găsit nimic ok, poate am eu o problema. Cat de cat Bunica ar merge însă merge tare greu |
#20
Posted 15 January 2023 - 22:40
#21
Posted 15 January 2023 - 22:41
#22
Posted 15 January 2023 - 22:54
Tatomir, on 15 ianuarie 2023 - 22:32, said:
Cel mai bun salam de sibiu este cel la baton mic de 250g, cu cat batonul este mai mare, cu atat este mai putin uscat. Mici la terasa obor. La salam contează și textura și mucegaiul nu doar maturarea. Majoritatea nu au proporția de grăsime originară și par să aibă o textura polimerizata, amestecul pare cu zgârci. Este un salam unguresc care seamănă cu cel de Sibiu originar. dydysoft, on 15 ianuarie 2023 - 22:08, said:
Confirm, am luat eu mustar de tecuci si nu are niciun element cara sa imi aduca aminte de copilarie IMG_20230115_205925_064_2.jpg Este cumplit fata de cel traditional, o crunta dezamăgire, în trecut mustarul de Tecuci se exporta, avea căutare, era cunoscut până n Sete Fr. |
#23
Posted 15 January 2023 - 22:56
Cr1spy, on 15 ianuarie 2023 - 22:20, said:
Cel mai bun mustar pe care l-am mancat eu si le-am incercat cam pe toate: https://www.auchan.r...nigberg-230-g/p Este mai scump decat celalalte, dar este foarte bun. Ne-a adus vara trecuta cineva din Ro exact din asta, ne-a zis ca e foarte bun. Mie mi se pare slabut, fara personalitate, mult sub cele ce se gasesc aici din Fi |
#24
Posted 15 January 2023 - 22:57
La fel și salamul de vara, cel obișnuit, nu mai are gust.
Acum sunt 20 de rețete diferite, afumate identic natural. Cu prafuri de fum. Unele au membrana de plastic. Cum sa l pătrundă fumul prin plastic ? |
#25
Posted 15 January 2023 - 22:58
#26
Posted 15 January 2023 - 23:05
Karhu, on 15 ianuarie 2023 - 22:56, said: Ne-a adus vara trecuta cineva din Ro exact din asta, ne-a zis ca e foarte bun. Mie mi se pare slabut, fara personalitate, mult sub cele ce se gasesc aici din Fi Ma bucur ca si cunostintele tale au apreciat la fel. Mai exista si alte "smecherii" pe piata, dar nu sunt mustar clasic. https://www.saveur.r...gxoC7kYQAvD_BwE Edited by Cr1spy, 15 January 2023 - 23:14. |
#27
Posted 15 January 2023 - 23:15
Acum 35 de ani un bătrân lup de mare îmi spunea ca putea comanda la shipchandler Salam de Sibiu românesc însă era trecut pe liste că hungarian dry hard salami
Cr1spy, on 15 ianuarie 2023 - 23:05, said: Asa poate recomandam si eu unul frantuzesc, dar intrebarea era legata de unul romanesc, iar eu, din "experienta mustarurilor de-a lungul timpului", i-am spus ca ala este cel mai ok. Ma bucur ca si cunostintele tale au apreciat la fel. Poi se pune și cel Fr comercializat in Ro daca are gustul super de odinioara Eu îmi aduc aminte la bunici că se găsea la sat un mustar mic și iute comunist, polonez sau nu știu ce origine care era super bun, chiar în câteva rânduri l au cumpărat de la alimentara sau gostat sau ce era acolo... Borcan hexagonal cu capac filetat de plastic galben, micut Edited by Sinmbad, 15 January 2023 - 23:16. |
#28
Posted 15 January 2023 - 23:19
Acesta:
https://www.auchan.r...l-maille-215g/p https://www.auchan.r...-200ml--210g-/p Numai ca eu nu stiu gustul de odinioara si asta nu ti-as putea garanta. Edited by Cr1spy, 15 January 2023 - 23:21. |
|
#29
Posted 15 January 2023 - 23:20
Chiar așa, iaurtul cel mai bun care este ? Am luat de la Lidl Kefir și s-a transformat în ... apă...
Că nu pot gandi că iaurtul s a făcut lapte dulce... |
#30
Posted 15 January 2023 - 23:21
Sinmbad, on 15 ianuarie 2023 - 22:38, said: Am avut câțiva chefi care au încercat in câteva ocazii dar nu au reușit să facă mici , adică nu aveau gust. Și au tradus ei de pe Google cuvânt cu cuvânt rețetă dar n au ieșit. La fel și cu sarmalele, credeam că soacra le face pe cele mai bune până am fost la o pomană cu 2 etaje mai sus. . O să l incerc, am peste 12 sortimente de mustar începute pe care le voi arunca. Sufăr maxim in urma mustarului din prezent, nu am găsit nimic ok, poate am eu o problema. Cat de cat Bunica ar merge însă merge tare greu Eu uzual nu consum carne tocata dar la sarmale sunt niste lucruri esentiale de urmarit. Sa nu pui prea mult orez ci cat mai putin. Carnea de porc sa fie cat mai buna, nu orice tocatura ieftina, si ca orice carne cea mai buna e de mistret fragezit, apoi de corcitura de mistret fragezit, apoi de urs fragezit... Sa fie condimentata potrivit, nici prea putin dar nici exagerat, fara multe accente care se bat cap in cap, se pune ceapa calita, piper negru sa fie dar nu sa concureze carnea, se pune sare, cimbru e esential, se pune bulion, si fasii de bacon in oala, e esential, practic baconul da gustul, si varza tocata in oala cu piper, bulion, si flori de marar uscat cum se pun si la varza murata, toate sunt esentiale. Unii sunt subiectivi si pun si dafin dar le strica gustul, nu stiu ei mai bune... Legat de mustar, vezi ca bunica si altii au mai multe variante, chiar si 3 -4 diferite. Unele sunt fara zahar sau f putin, cu sau fara hrean, cu mai putin otet, si alegi care-ti place. Se gaseste si tip dijon cu boabe, si se gasesc si boabe sa-ti faci singur. |
#31
Posted 15 January 2023 - 23:23
Cele ambalate in sticla: Laptaria cu caimac (raport calitate/pret cel mai bun) si Artesana.
Olympus si Napolact locul 2. Alegerile mele, sa nu se atace altcineva. Edited by Cr1spy, 15 January 2023 - 23:25. |
#32
Posted 15 January 2023 - 23:25
Postez aici pentru ca si eu caut tot gusturile autentice,de odinioara.Micii-tot Angst as spune,inclusiv cei cu oaie.Salam de Sibiu Angst.Salamul de Sibiu se taie subtire la feliator si multi din lipsa de feliator il prefera pe cel de la Agricola.Mustarul -m-am oprit la un ordinar si ieftin,dar nu mai plec de la el-E cel mai ieftin de la Penny,si e varianta cu capac rosu,parca Mustardino ii zice.La ciocolata si inghetata nu ma pronunt,parerea mea ca in patrie inghetata si ciocolata nu se pot manca.
|
#33
Posted 15 January 2023 - 23:26
Da, subscriu, foarte slab ciocolata, am incercat si produse artizanale si m-am oprit din experimentat.
Edited by Cr1spy, 15 January 2023 - 23:27. |
|
#34
Posted 15 January 2023 - 23:30
loock, on 15 ianuarie 2023 - 23:21, said: Eu uzual nu consum carne tocata dar la sarmale sunt niste lucruri esentiale de urmarit. Sa nu pui prea mult orez ci cat mai putin. Carnea de porc sa fie cat mai buna, nu orice tocatura ieftina, si ca orice carne cea mai buna e de mistret fragezit, apoi de corcitura de mistret fragezit, apoi de urs fragezit... Sa fie condimentata potrivit, nici prea putin dar nici exagerat, fara multe accente care se bat cap in cap, se pune ceapa calita, piper negru sa fie dar nu sa concureze carnea, se pune sare, cimbru e esential, se pune bulion, si fasii de bacon in oala, e esential, practic baconul da gustul, si varza tocata in oala cu piper, bulion, si flori de marar uscat cum se pun si la varza murata, toate sunt esentiale. Unii sunt subiectivi si pun si dafin dar le strica gustul, nu stiu ei mai bune... Legat de mustar, vezi ca bunica si altii au mai multe variante, chiar si 3 -4 diferite. Unele sunt fara zahar sau f putin, cu sau fara hrean, cu mai putin otet, si alegi care-ti place. Se gaseste si tip dijon cu boabe, si se gasesc si boabe sa-ti faci singur. La sarmale o am soacra care sta doar în bucătărie, acolo este viața ei. Însă am fost la o pomană unde au gătit 4 bătrâne, am mâncat niste sarmale cum papilele gustative nu și pot imagina, Intr o zi o sa trec peste soacra și le voi întreba ce au pus în sarmalele alea. Erau cu carne ceva mai macră însă ... erau mai bune decât am mâncat la toate nunțile, botezurile, parastasele etc Și zic asta pentru că multi romani lăudau sarmale in diverse ocazii , acolo unde găseam varza murata pentru că în multe țări nu se găsește, le lăudau că fiind bune deși erau departe de ce face soacra, și Intr un alt ununivers fata de cele de la pomana menționată... |
#35
Posted 15 January 2023 - 23:32
Iaurt, kefir si sana de capra de la Olympus, cu 2,5-3,5-4% grasime.
Sa nu iei mai slab ca e otrava. De backup mai sunt inca doua marci, Rupi si LaColline. Se gasesc la sticle in jur de 330 ml. Din a doua parte a anului trecut mai greu se gaseste iaurtul Olympus de capra de baut la sticla de plastic, dar se gaseste la un recipient mai mic, de mancat, parca de 150ml. De vaca se gaseste Olympus si de 8-10-15%. Untul de capra Olympus s-a scumpit porcos, ca de altfel si cascavalul de capra Five continents... |
#36
Posted 15 January 2023 - 23:38
Cr1spy, on 15 ianuarie 2023 - 23:23, said:
Cele ambalate in sticla: Laptaria cu caimac (raport calitate/pret cel mai bun) si Artesana. Olympus si Napolact locul 2. Alegerile mele, sa nu se atace altcineva. O să încerc restul însă Napolact nu m a dat pe spate. La greci am băut un iaurt care semăna cu cel de pe vremuri de la noi in borcane de sticla cu capac de aluminiu însă acel cottage cheese care se numea parca Fagaras , era o smântână - iaurt - brânză de vaci de la ICIL, nu l am mai întâlnit iar ceea ce m a deranjat este că în toate variantele găsite nu se mai strica o săptămână sau 10 zile după ce l desfaceai, ar fi trebuit să conțină o flora de fermentație care nu mai exista în ele ... |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users